Ako zmierniť bolesť po prsknutí oleja na palec?
Dobrý večer rada by som sa spýtala na nejake rady robila som večeru a nuž začal mi prskať olej neviem aká bola kvapka veľká ale prskol mi to na palec. Strašne to štipe nevydržím ani sekundu bez studenej vody … palec mám už celý zmokvany ale neviem si pomôcť inak ako len vodou.
Vopred vďaka za každú radu 🙏🙏
Si zena, trochu bolesti predsa musis vydrzat 💪😅
@vanilkovazmrzka tá bolest pretrváva uz nejaké 3 hodiny🥹
Véd výdrž trochu...jasné že to štípe a boli. Nemáš žiaden pľuzgier...tak vydrz
Ja som si takto obliala celú ruku, asi si viete predstaviť tú bolesť :T Zaspala som s rukou v kýbli s vodou, ráno som vstala, ruka bola vonku a už to nebolelo. V priebehu ďalších pár dní sa mi urobil pľuzgier jak fras a potom mi zliezla koža. Ale to už nebolelo, iba ten prvý večer som teda fungovala v kýbli...
@tinka123_ tak si daj tie tabletky na bolest, ja teda neviem, aka je to bolest, ale nejak sa mi nechce verit, aby si tri hodiny mala ruku vo vode a stale to tak sialene bolelo 🤷♀️
@tinka123_ skús si nato dať horčicu..taká babská rada, už ked 3 hodiny to chladíš..za skúšku nič nedáš
A to si si teraz založila profil na MK kvôli tomuto ? Podla mňa to až tak neboli keď vieš túkat do telefónu
Ziadnu horcicu prepana,ani babske rady..este aloe vera dajme tomu...tak jak ti radia vyssie,sterilne prekryt,tabletku od bolesti a prejde to
@klarissa25 nuž áno kvôli tomu… láva ruka aj prsty fungujú 🧐
@tinka123_ no tak vydrz nič iné ti neostáva
@tani777 tak ked uz 3 hodiny mrnci ze ju to bolí a nic doma nema tak nech skúša voľačo jej pomôcť musí..
@veronka2710 od bolesti nieco pomoze..horcicou si moze zaniest infekciu
@veronka2710 ked tam zanesie infekciu, myslis, ze ju to bude boliet menej?🙄
@veronka2710 popalena pokozka je poskodena. Horcica obsahuje sol, ocot a horcicny prasok. Uz aj horcicovy prasok moze sposobit poskodenie pokozky podobne popalenine. Takze na poskodenu pokozku treba placnut zmesku dalsich zloziek, ktore ju este viac poskodia? Fakt dobra rada nad zlato 🙄
Dievčatá, na čerstvú popáleninu sa NIKDY! NIKDY nič nedáva, žiadny fenistil, žiadne iné maste na popáleniny a neviem na čo ešte a už vôbec nie horčica! Ako bolo spomenuté, chladiť vlažnou vodou, nie rozmáčať!
Pokiaľ je jedinec s nízkym prahom bolesti, prípadne len potrebuje pozornosť iných, podať analgetiká alebo jednu poriadnu struhnúť, aby nebolela popálená časť tela, ale líce od facky 😉
Och bože. Moja mama sa v robote pošmykla a vyliala na seba kýbel horúcej masti. To bola bolesť ,nie jeden prštek🤦♀️🥴
nevadi, ze je to len jeden prst, toto je taky druh zranenia, ktory boli aj na malom mieste a je to neprijemne jak slak. ja pouzivam na popaleniny Alfasilver, vyskusaj, on ti to prijemne zachladi a urychli hojenie.
@tinka123_ veď drž vo vode pokým to bude ok
Ja pracujem v kuchyni a ver že toto mám vždy ..
Ja nemám ani čas dať ruku pod vodu ale robiť ďalej pod horúcou parou .
Musíš len pretrpieť , nechať zaschnúť , poprípade potri normálnym olejom a sa to zhoji
Áno stipe to a boli veľmi ale treba len prekusnut bolesť

Voda nema yt studena, len vlazna. Ked prestane palit, zabalit do sterilneho obvazu. Viac s tym netreba robit. Zajtra s v lekarni kup mast na popaleniny