icon

Čivava útočí na dcérku a majiteľka odmieta košík

babls5
9. máj 2014

Baby akoby ste riesili ked vam 2,8 ročnu dcerku pokuše pes!!! Ten pes chodi von.s 5 rocnu malu ta ho uviazala kusok od nasej lavičky a odišla preč!!! Skoro ju kusol aj do tvare kedze ju kusal do nohy a mala sa zohla,vraj mu stupla na labku ale on niezeby kusol ale zacal trhat akoby dostal nejaku zlost velku.bezala som hned zanou potom prestal. Pisala som ten matke ze keby ju kusol do tvare ze toho jej psa zabijem a ona ze nech sa jej nevyhražam! Pisala som nech si ho jej dcera strazi laskavo ked ho dovlečie von !!!! Mam nervy strašne navyše ta matka je kamaratka . Lenze ten jej pristup k vychove je celkovo mimo !baby chcete vediet pokračovanie??Riešila som to snou vonku dost nahlas,,,samozrejme aj ten pes tam bol a aj mala stala asi pol metra podotykam stala ani sa ho nechytili a kusol ju zasa do ruky rovno pred nami aj tou matkou....hovorila som jej ze ten košik nech mu kupi že uz si neželam aby jej niekedy ubližil ze ked ho ona priviaze k detom že akoze moja mala bud bude musiet sa vzdat kamaratiek alebo budem musiet malu vodit na obojku aby sa knemu nedostala...povedala nech si malu naučim aby knemu nešla ...pritom ked sa hraju tak sedavaju na tych schodoch a kreslia si napr a ona akoze chce aby som svoju malu od neho izolovala a aby radcej sla na opačnu stranu od neho tam zase je cesta takže ju ma asi radčej naburat..povedala mi naten košik si normalna? ved by byzeral hlupo v košiku toto je asi cele a zhodila to cele na moju malu samozrejme vraj je tu dva roky ten pes a ja jedina tu robim problem pritom kusok už x deti ...povedala som ešte raz a volat asi treb mestku policiu ,,,ako by niečo taketo vyriešili...kedže dozor nad psom ma len 5 ročna mala a ktomu ona je tam bez dozoru matky tieš ...

babls5
autor
9. máj 2014

@alietam nikto psa neviedol len ho uviazala ta jej dcera mala a sla s kamoskami preč a ja s detmi sme sa hrali kusok od psa pri lavicke

kikina84
9. máj 2014

@babls5 ja som stale za to,aby psi ktorí sa nevedia spravat nosli náhubky,prípadne boli na vodítku.Pokial psa niekto od malička vychováva,tak aj pes sa dá naučiť,aby mal rád deti,aby neútočil na iných psov a podobne (pokial si pes nepresiel nejakou traumou,co chapem)..všetko sa naučiť dá,ked sa k tomu pristupuje správne a hlavne sa tomu psovi venuje.Pokiaľ si majitelia nevedia vychovať psov,nech ich bud nemajú,alebo nech sú doživotne na vodítku..hold,je to smutné,ale je to tak..MY mame uz tretieho hafana teraz a od malicka sme ho ucili nech ma rad deti a nech nerýpe do iných psov,funguje ako hodinky,bez vodítka a náhubku,nemusím sa ničoho báť,že na niekoho zaútočí..Takze pokial ma ta pani čivavu o ktorých je známe ze su agresivne a rýpačné,vacsina psov z tohto plemena nema rado deti,,obzvlast by ho mala drzat na voditku.Ja by som to riesila tak,ze by som ju nahlasila uradom,neviem ako to robi,ja mam svojho psa vychovaneho,nikdy sme to riesit nemuseli,ale urcite by som to tak nenechala,pokial to naozaj prebiehalo tak,ze ju pokusal aj ked len stala kusok od neho..to uz je dost naozaj..nech sa zenska uvedomi.. 😠
ps: my sme nasu malu ucili od malinka,ze sa musi vzdy pytat,ked chce nejakého psa pohladkat,ze nesmie svojvolne za nejakym psom ist a hladkat ho,lebo vela psov nema rado deti a ona sa vzdy pyta majitela ,takze je super toto deti naučiť 🙂

k_a_j_k_a
9. máj 2014

@babls5 pri prvom naznaku pokusania by som to riesila cez doktora. A poviem Ti, zabava to nie je. Matku by som razne upozornila, ze nerucis za seba, ak ten pes bude utocit na Tvoje dieta. Je malicke a nevie sa samo branit. My sme týmto presli mesiac dozadu. Mladsiu pokusal MM babky pes. Mala len zacala plakat a ten pes letel o stenu. Neskor mi MM hovoril, ze keby vedel ako na tom dcerka je, tak uz psa nie je. Ma to na tvari, cca 0,5cm pod okom, plus 4jazvy na licku. Kazda jazva min. 1cm. Teda, ziadna sranda. Odkedy sa to stalo, boli sme ich pozriet mozno 3x a to sme tam predtym chodili aj 2-3x tyzdenne, deti tam spavali pravidelne, chodili na prazdniny, aj ked boli chore. Teraz som zvedava ako to budeme riesit. A to byva ten pes s nahubkom v inej izbe zavrety, pripadne je na zahrade a pod. Uplne separovany od mojich deti. Takze tak.
Joj a zabudla som, bol to "pritulny" maltezak.

saxana36
9. máj 2014

ja mam čivavu a o nich je zname ze nemaju radi deti,su male a poväcsine ich deti chcu mojkat tahat a to sa im nepaci,suhlasim ze za psa zodpoveda majitel, ale ak mu tvoja mala omylom stupila na labku,alebo nieco podobne,pes sa len branil a zautocil,neviem toto naucit ani môjho psa a ked mu syn robi zle tak ho v podstate kusne( nie vsak tak aby mal vtlacene zuby do pokozky),tazko teraz radit,ten pes bude na tvoju malu stale utocit,zapamätal si to, ak by moj take nieco spravil cudziemu dietatu,tak sa snazim mu vyhybat,nechcela by som mat problemy

saxana36
9. máj 2014

A skusala som aj ten najmensi náhubok a je velky

silaviat
9. máj 2014

@kikina84 keby tvojmu psovi i ked vychovanemu niekto skocil na nohu,tahal ho bolestivo za srst alebo sa dostal do situacie ze sa vystrasi a brani zarucis mi ze nezautoci? nemusi hned kusnut ale v strachu bolesti zavrci a vycery zuby??
ja mam mini psa nie civavu ale spica- tiez ma poslucha na slovo chodi vedla mna,necha sa pohladkat pomaznat no raz nastala situacia ked sa mala zdrzala zamnou a ked som sa otocila(bola to len chvilocka) uz ju mal jeden pan na rukacha doslova ju pchal pred tvar novorodencu kt drzal druhy pan .. moja chuda bola tak vystrasena ze jej skoro vyskocili oci z jamky - drzala sa nezautocila(co sa cudujem) a po tom co som na nich zakricala aby ju dali na zem ze sa boji - ju doslova o tu zem hodili .... a este mne vinadali ... nieolen psy a majityelia psov sa maju vediet spravat ale i rodicia
na slovensku mas vsade tabule ze pes na detske ihrisko nema ist tak ked mamina videla ze ju tam uviazuje mala dieta oslovit,a upozornit na to - 5 rokov je uz dost na to aby to pochopilo a ked nie riesit to ako som spomenula s mmou ..to ze je pes maly neznamena ze je automaticky utocny len bolest citi viac, skorej sa nalaka a vystrasi..

lilien1105
9. máj 2014

No jasne že by som toho psa rozkopala aj pred ňou!!!!dieťa sa naháňa behá na ihrisku a niekto tam uviazli psa by videla čo by som sním narobila keby som videla nie len že mne by dieťa pokúšal ale I cudzie krátky proces zo psom aj majiteľkou

petrisorkaa
9. máj 2014

@lilien1105 Takže majiteľka uviaže psa, ale dokopala by si chudáka psa, ktorý za nič nemôže... žasnem, to je snáď vtip...

kikina84
9. máj 2014

@silaviat aj špice su dost agresivne psy,mala som vela druhov plemien,robila som v utulku niekolko rokov ,ked som bola mladsia,takze sa povazujem za dost skuseneho psíčkara...Ja ked som s mojim psom vonku,tak si naneho davam pozor,takze pokial by ho niekto mlátil palicou,alebo by mu vytrhaval srst za živa,tak by som tomu stihla zabranit,logicke asi,takze by ten pes ani nemal dovod zautocit.Za druhe mame psov od uplneho malicka uz ked sme mali malinke deti a psici su nauceny ze im skakali decká po hlavach,vozili sa na nich,tahali za chvost,ci stupili na labky sem tam nechtiac,samozrejme vsetko pod nasim dohladom a s tym ze sme deti aj psov ucili ako sa maju k sebe spravat.proste bezne zalezitosti pri detoch a mozem ta ubezpecit,ze psi nikdy netrpeli,vzdy to brali s nadhladom,lebo citili ze je pri nich niekto mensi,kto nema moc rozumu..Nasim hafanom x krat vonku deti pristupili (aj cudzie) chvosty,ci labky pri hre a maznaní a vzdy len mximalne zapišťali hafani ked ich to zabolelo,alebo odskočili preč..nikdy by si nedovolili zaútočiť,všetko je to o tom,ako si tie psi človek vychová a aký rešpekt majú psi k majiteľovi,Ja som dva roky cvičila psov,rôznych plemien a viem,že pokial sa nejednalo o vyslovene špecifické plemená,kde bolo treba držať sa tabuliek v ramci výuky,tak sa psíci dokázali naučiť všetko,len sa im treba venovať ,tak ako detom,čiže stále..JA som za to ze pes ma byt na voditku,pokial je vybusny a neocakavatelny..

silaviat
9. máj 2014

@lilien1105 keby sa pes vedel sam odviazat a presunut na miesto kde nebude zavadziat potom by som ta snad i vedela pochopit... ale kedze to nevie tak rozkopat by si musela v prvom rade to dieta co ho tam uviazalo a potom jeho matku - a to by som ta chcela vidiet ako to spravis... 😖

silaviat
9. máj 2014

@kikina84 drzat sa tabuliek? to je to same ako by si napisala vychovaj dieta podla tabulky ... pes moze byt pokojny 10 rokov a potom mu rupnu nervy .. a ine je sadnut si na velkeho psa a ine na mini psa.. kt.vahou skor ako zautoci dolames .. a hlavne deti nevedia urcit este dobre co psa boli a co nie ... a moja mala rozhodne agresivna nieje,nesteka neutoci do jej jedneho roka som v podstate ani nevedela aky ma hlas... v kazdom druhu plemena psa sa najde ako dobry tak i zly ... a povedat ze si si so psom 100 % ista je podla mna riadna odvaha ... ale aby som neodbiehala od temy - chyba bola v dospelych a nie v chudakovi psovi a preto ma rozculilo ako ludia radia dokopat ho ...

kikina84
9. máj 2014

@silaviat nooo takze nakoniec sa predsa len dopracujeme k nazoru,ze kazdy pes ktorý je agresivny na deti,by mal byt na voditku,alebo s náhubkom v blizkosti deti..Snad neuviazeme 50 deti hrajúcich sa na luke,lebo je tam jeden špic,ktorí nema rad deti a chce si pobehat ,ci snad ano? 😝

silaviat
9. máj 2014

@kikina84 no lenze chudak pes na voditku bol - ale zial nie tam kde by mal byt - co je chyba dospelych a nie povahy psa ..

kikina84
9. máj 2014

@silaviat ved ja o tom cely cas pisem,ze ked sa pes dobre vycvici,tak s nim problemy niesu..je xy nezodpovedných majitelov,ktorí nevedia vychovat psa a potom sa divia,ze je agresivny,alebo neposlusny..Nam z utulku x krat brali malickych psov a po roku ich vracali naspat s tym,ze pes neposlucha..ale kurnik ako ze neposlucha? ved ste si ho mali vycvicit..pes nieje hracka ktora sa dva krat do dna vyvenci a hotovo..ja som nikdy nepovedala ze je to chyba psa..je to predovsetkym chyba majitela..ale pokial si hold majitel zle vychoval psa a je agresivny a utocny,tak ho kurnik dam na voditko,alebo mu dam náhubok..snad teraz nebudu chodit vsetci pokakany von,ze jejda ide ten a ten pes,tak ostanme doma zo strachu..A zakladateka temy pise ze na jej dcerku utocil pes aj vtedy ked stala dva metre od neho a ona sa rozpravala len s majitelkou psa..to je uz dost ocividne ,ze pes je agresivny,ved mu v tom okamihu dieta nic nerobilo,tak nech si ho laskavo uviaze..

jadodka
9. máj 2014

Tak ja som citala len prispevok zakladatelky, ostatne nie, keby toto urobil pes mojej kamaratky, ako kamaratka-nekamaratka, pes by schytal taky kopanec ze by uz ani nestekol nieto pokusal niekoho. Za psa je zodpovedna dospela osoba ktora je na urade napisana ako majitel, takze vypustit von 5rocne dieta so psom ktoreho uviaze pri lavicku a ide aa hrat podla mna uplne nezodpovedne...urcite by som to nenechala tak. A ak tu bol zase nejaky prispevok ze chudiatko psik, davajte si pozor slahnute matky na svoje deti tak to je chore, pes je zviera, ma byt vycviceny, a majitel je zodpovedny za vsetko co zviera sposobi...

lilitela
9. máj 2014

@babls5 Pravdu mate tak trochu kazda. Deti by sa nemali priblizovat k cudzim psom, ale kedze to chvilu trva, kym to take dieta pochopi, druha strana veci je, ze majitelka je zodpovedna za psa. Ta 5-rocna tiez tak za to velmi nemoze, nie je schopna mysliet cely cas na to, aby strazila psa. Tieto male cokle (pardon za vyraz) su nervne na 90%. Nemozu za to, boja sa.
Mna by ale trapilo nasledovne - je ockovany proti besnote? Ak nie, tak to treba ohlasit, dat psa vysetrit. Mimochodom majitel psa je povinny sa sam nahlasit na obecnom urade ak jeho pes niekoho napadne alebo uhryzie, ak tak neucini dopusta sa tusim priestupku. Ty mozes volat mestsku policiu ale chapem, kedze je to kamoska, citliva tema.
My psov mame radi, sami mame, ale poviem ti jedno, keby moju dceru napadol akykolvek pes, tak manzel ho vyriesi rucne strucne. Jednoducho preto, aby sa to uz nikdy nemohlo opakovat - najmä ked majitel odmieta riesit. Mozes to vyriesit este tak, ze ten kosik kupis ty, na takeho maleho psa to nebude vela stat a das kamoske poslednykrat na vyber.

lilitela
9. máj 2014

@kikina84 ja si dovolim tvrdit, ze toto je skreslena, mylna a pritom velmi zauzita predstava a nazor. Aj zvierata, ako aj ludia, dedia povahove crty po svojich predkoch, cize niektore psy mozes cvicit donekonecna, a aj tak nebudu pocuvat, budu zlyhavat a pod. Ja som sice v utulku nepracovala a nemam tolko skusenosti ako ty, ale toto je moj nazor a myslim ze dost logicky.

shrekula
9. máj 2014

presne takéhoto útočného psa má švagrina a ide jednoznačne o nezvládnutú výchovu.Ešte len vojdem do záhrady a už po mne skáče a hryzie ma do rúk.Pes nie je hračka a od mala musí vedieť, čo smie a čo nie. Ja mám sharpeia, od malinka sme ho učili, že ak sa ho dotkne dieťa nesmie útočiť, ani ak mu nechtiac stúpi na labku, chytí chvost atď. Pes je živý tvor a chápe, stačí sa mu venovať. Na labku som mu stúpila aj ja už párkrát keď sa mi motal okolo nôh a max. zaštekol, tým ma na to upozornil. Neznášam tzv.paničky, ktoré majú psov skôr ako módny doplnok a potom to tak vyzerá, že človek sa bojí ísť po ulici. Moju dcéru tiež uhryzol pes a riešila som to razantne, najprv som zašla k lekárovi, tam jej pichli tuším tetanovku, s papierom na mestskú políciu a zároveň to bolo nahlásené veterinárovi, ktorý prišiel psa skontrolovať. Samozrejme mohla som byť aj ticho, ale prečo. Pes vonku medzi ľuďmi má mať vôdzku a náhubok, alebo má byť pri ňom majiteľka, ktorá naňho dohliadne.

ivett1
9. máj 2014

@babls5 hm, ja vidím, že to porieši len ten náhubok, keďže je ten malý hafanisko taký jedovatý ... a hryzavý ...aspoň, keď je vonku a "akože sa venčí" ... malé dieťa sa dá naučiť, aby sa nepribližovalo k cudzím psom, ale tohto, asi za cudzieho tvoja malá príliš nepovažovala, lebo ho asi pozná ....ja by som psa, ktorý je priviazaný o lavičku a uhryzol by ma, alebo moje dieťa, určite poriadne capla po ňufáku - obranný reflex ...čo už, aj ľudia majú svoje reflexy ...
no a ešte jedna poznámočka ... malé psy, aspoň podľa všelijakých štatistík (aj na webe ich pár je...) útočia najčastejšie ... takže, keď na takého psa nestačí vôdzka (aké pekné slovo😀), tak košík je samozrejmosťou ... normálny majiteľ-psíčkar TO VIE ...
PS: mala som psa (v októbri zomrel - na starobu - mal 16 rokov) ...takže viem o čom píšem😉

hyta
9. máj 2014

Ja zbožňujem deti a som i psíčkárka takže zbožňujem i psíkov. V tomto prípade podľa môjho názoru zlyhala majiteľka čivavky. Kto normálny a zodpovedný dá na starosť psíka malému 5-ročnému dievčatku? Má si s ním chodiť majiteľka a mať psíka na vodítku, nie každý psík obľubuje deti, mnohí sa detí boja.Ak má psík snahu hrýzť i v iných prípadoch, je normálne, že dostane košík na papuľku. Pre istotu si overte, či je psík zaočkovaný.

stary_ujco
10. máj 2014

@petrisorkaa kopať preto, lebo majiteľ psa je arogantný grobian. Nevycvici si psa, nechá ho behať navolno a keď ti skáče s brechotom okolo nôh, tak situáciu rieši namiesto so svojim psom s tebou a to takým spôsobom, že hodlá psa nechať naďalej po tebe brechat a ty sa máš správať chladnokrvne, nevsimat si ho a veriť, že naozaj nehryzie.
A voči takémuto človeku sa mám ešte správať slušne a snažiť sa to riešiť v jeho prospech? Hrubé vrece, hrubá záplata...

suskova
11. máj 2014

nám sa niečo podobné stalo pred dvoma rokmi. Išli sme už domov a syn bežal a spoza rohu sa vyrútil krpatý zúrivý yorkshirák, ktorý ho rafol. Kým som stihla prísť ku synovi, majiteľka so psom zdrhla domov. Muž jej bol riadne nabrízgať. Ošetrila som mu nôžku a volala som aj na pohotovosť, či máme prísť. Dr. na pohotovosti mi povedala, že nabudúce môžeme kľudne hneď volať aj políciu. Overila som si, či má ten pes všetky potrebné očkovania. Odvtedy keď nás vidí, tak ho berie na ruky. Ale ak by ho ešte raz rafol, tak určite volám políciu.

adelakk
11. máj 2014

Ked pes pokuse dieta tak treba ist k lekarovi. Majitel musi predlozit doklad o zaockovani. Ako vies ze bol zaockovany? To ta nenapadlo ze mohol tvoju malu niecim nakazit? A samozrejme ak majitel nechce prijat opatrenia aby sa situacia neopakovala treba to riesit cez mestsku policiu.

dinala
11. máj 2014

Políciou ale štátnou by si jej zavaria treba sa obrátiť aj na detsku lekárku a polícia majiteľku psa vypočuje a minimálne pokutuje a nariadila opatrenia...v závažnejších prípadoch hrozi agresívnym psom aj utratenie... vôbec sa neostala do psa kopnúť navyše pes nemusí byť zdravý aj to preverí polícia

hennyinnsbruck
11. máj 2014

@babls5 ide o frustrovaneho dominatneho psa.ako bolo spominane je to nezvladnuta vychova .kedze chodi von s 5rocnou na deti by mal byt zvyknuty...co sa da urobit, mozes sa spojit so psim trenerom, a opytat sa ako toho psa naucit tvoje dieta nenapadat.mozno je to lepsie ako ho cely zivot obchadzat a bat sa o vlastne dieta.
Bohuzial pes zato nemoze, v 99% pripadoch zlyhava clovek 😠

Sama mam dvoch psov, YT.
Starsi ked bol stena mu neter tahala uska a mali sme problemy s detmi.nehryzol ale ostekaval.
Vtedy som spoznala moju terajsiu kamosku, ma tiez 2 YT a male dieta.odvtedy je pokoj,chodime spolu von a aj moj starsi sa naucil a pochopil ze deturence sa neostekavaju....a mala vie ako sa k psom spravne spravat.

erikasadek
11. máj 2014

@marse civava je pes .... a zviera a podla opisu nie je velmi mierumilovna...
Praveze tieto nmale rasy su fakt uplne utocne sanca ze ta bukusne neakey labrador alebo vlciak je uplne mala oproti tymto rasam ktore su ted dost utocne dennodenne vidim ako bresu ako besne na velkych psov sama mam francuzskeho vlciaka doma a prave tieto male rasy keby mohli tak by jej do krka skoncili a zahryzli.. nastastie moja len zabrese a uz su dosrate😁😁😁

Ani tieto rasy nemaju pravo byt volne na slobode a hlavne ak majitel vidi ze je dost nervozna s deti co je u tychto ras bezne tak ma konať. ...
Ospravedlnenie typu je to mala rasa a neublizi je smiesna prave naopak tieto rasy su dost útočné. ...

brisid
11. máj 2014

@erikasadek budem trosku oponovat.. nie je plemeno ako plemeno... sama mam 3 civavy a vsetky tri su manzave, neutocne, neagresivne a miluju kazdeho od batolata po stareho cloveka.. ci je to znamy alebo neznamy clovek...ano, kvoli ich malemu vzrastu trpia napoleonovym komplexom ale nie su to LEN civavy... jet o ako s bojovymi plemenami.. kto si ako vychova, tak ma... preto nehadz prosim vsetky male plemena do jedneho vreca (len pre informaciu, mali sme aj velkeho psa, ktory nebol socializovany a TEN bol nebezpecnejsi pre cudzich ludi ako moje tri civavy dokopy)

ukulela
11. máj 2014

@lilien1105 ty by si psa rozkopala a mala by si pekne opletacky s policiou - poskodzovenie cudzieho majetku /tyranie zvierat. priala by som ti to za taketo nazory. ano, pes nema co byt uviazany o lavicku. za to je zodpovedny majitel a treba to riesit s policou. rovnako ako kazdy psov atak na dieta. pohrazol ho? tak sa nestazujem kurde na konovi, ale volam mestskych, spiseu zapisnicu, riesia, ci je pes ockovany, majitelke daju pokutu, mozno ulozia aj povinny vycvik, pes uz bude vedeny ako tem co zautocil a ak by sa to opakovalo, ma majitelka kurde dalsi velky problem ...
na druhej strane - ak pskodena pise - ze pes malu "pokusal" a ona sa zohla k nemu, aby ho hladkala? tak bud ju az tak "nepousal" alebo dieta nevie, ze nema chodit k cudzim psom.
takze este raz - darmosa tu bude stazovat, pytat, hadat sa s majitelkou - nebuduce pri KAZDOM incidente musi volt mestskych. a riesit to. po pokute (mozno aj viacnasobnej) by simajitelka rozmyslela, ci posle male decko s agresivnym psom von a necha ho bez dozoru.

marse
12. máj 2014

@erikasadek a kde som akoze napisala ze ked su to male rasy tak neublizia? nepomýlila si sa troska?