Čo pozorovať pri páde dieťatka?
vaneska ma uz 16mesiacov a pred chvilkou som len z vedlajsej izby pocula strasny rachot.. ked som dobehla, lezala na zemi a strasne plakala.. este nikdy tak dlho a srdcervuco neplakala, az ju davilo zo soplikov.. teraz uz ani nevie ze spadla, hra sa akoby sa nic nestalo.. s odstupom casu som prisla na to ze musela postojacky spadnut z gauca.. nechcem hned utekat s nou na nemocnicu, tak by som uvitala kazdu radu co mam pozorovat.. grckanie, nervozitu, co este?
aj mne padol maly z kociara,ked mal18 mesiackov.bola som s nim preistotu u dr.robili mu rengen,boli sme u chirurga.kazal mi davat pozor ci nedrieme,ci ho nenatahuje na vracanie,ci reaguje na meno.zevraj taketo male deticky maju este take makke kosticky,tak je to pri takychto padoch este celkom ok... 😉
Sleduj, či ju nenapína na zvracanie, či normálne reaguje, či nemá problém s rovnováhou, či nemá rôzne veľké zreničky, či jej niečo nevyteká z uška, pozri, či nemá nejakú neprirodzenú podliatinu.... ale to sú už extrémy, nemyslím, že by sa to stalo, pád z gauča nebýva tak hrozný, máme ich zopár za sebou 😉
myslim, ze tu dnes taku istu otazku polozit tvoj manzel... 😉
ja by som sla do nemocnice...ale ak mas pocit ze je taka ako predtym- neni ospala nemota ju negrcka tak by mala byt ok..

zameraj sa aj na to, ci nie je ospala, ci sa nemotka pri chodzi a reakciu ociek pri pozerani na nejaky predmet
drzte sa 🙂