Dcérka ochutnala prací prostriedok
ahojte, nechce sa mi to hladat...
ale malu som nechala na chvilu bez dozoru a hura zase volaco vyviedla..podarilo sa jej nejako poskodit obal takych tych kapsuli na pranie, samozrejme to vytieklo a mala to pooblizovala..netusim kolko, nemyslim, ze vela lebo nebola vytecena cela kapsula, len tak troska...hned som ju poumyvala, aj usta, dala napit...a teda neviem...moze sa jej nieco stat?mam stresovat?
@wextra mala si neglgla, len olizla...ale slak ma ide trafit aj tak..uz som skumala aj zlozenie toho, podla toho co som nasla, neobsahuju tie kapsule nic jedovate..na obale pisu ,,drazdive,, (ze moze podrazdit oci a kozu)-nepisu ze co sa stane ak to decko oblizne...🙂
to je strasne, clovek nechce stresovat za vsetko ale sa mi to akosi nedari..
@sosanna88 tak v prvom rade drzim palce , aby to bola vsetko iba zbytocna panika 😀 kym mas maleho prieskumnika, kontakt na NTIC odporucam mat vzdy poruke, oni ti najlepsie poradia co a ako - na to su tam a urcite sa v tom vyznaju lepsie, ako vacsina pediatrov. (Ja som im tam volala, ked si dcera lizla Sudocremu a su tam naozaj velmi mili a ochotni 😀 ) Inac moje deti si v roku a pol vedeli uz otvorit same dvere, takze asi je najvyssi cas, presunut nebezpecne prostriedky do vyssich sfer - aspon docasne, kym sa to dcerke bude dat vysvetlit 😀
A len tak mimochodom, neda sa porovnavat balzam na pery pri ktorom sa automaticky rata s tym, ze ho vacsinu zlizes, sampon, ktory je urceny na pouzitie na kozi a cistici prostriedok ktory sa po prani musi vyplachat, aby nepodrazdil kozu....
no u nas už bolo popapané kadečo,,oblizla tampon z odlakovača,,logla si šamponu,,a minule oblizlaprašok ale sypký...volala som dr..ale sme konzultovali len po tel..radšej zavolám ked je ta možnost.. 😉
@niki101988 ty asi nemáš dieťa, však?
@moni244 Predstav si,že dieťa mám a do smrti si budem pamätať vetu jedného pána profesora:, Čokoľvek sa stane dieťaťu do 3 rokov je za to vždy zodpovedný dospelý,ktorý na dieťa dohliada. Vo veku vyššom by mal rodič uvážiť či dieťa počúva a chápe alebo ho treba strážiť.
Toť vše z mojej strany, dieťa mám a vie čo smie a čo ani nemá skúšať.
@niki101988... Nečítam diskusiu ale s týmto výrokom súhlasím.
@sosanna88.... Áno,čistiace prostriedky,pracie prášky a pod.chuťovky majú byť skladovane MIMO DOSAHU DETÍ....to znamená tam kde dieťa nedosiahne.Mala si ísť na pohotovosť a nie písať na MK
@helencek... Mne je jedno čo si myslíš.Nechápem čo je na tom také ťažké....dávať takéto veci tam kde dieťa nedociahne.
@helencek.... A ja som niečo také napísala????....kukam,kukam...nevidim
@helencek prosim ta nerozculuj sa...🙂 nech si kazda povie co mysli...ved maju pravo na nazor. ak prispejem, ratam s tym, ze ma aj niekto sprdne, aj so mnou nebude suhlasit, aj poradi, pripadne poradi mimo temy...nevadiiiiiiii. kazdy sme nejaky.
malej nie je nic, cely den je spokojna, ziadne prejavy, ziadne naznaky nicoho...ale dakujem za dodatocne ukludnenie. kazdopadne toto moja vina bola, to si priznam..lebo tie kapsuly mam na zemi sice pod radiatorom za skrinou, ale vidis...mala to nasla..nechala som otvorenu kupelku-vzdy zatvarame, hold nejak ubehlo..stalo sa! stava sa aj lepsim. ano vycitky mam, ak by sa malej daco stalo isto to neprezijem ale proste suhlasim s tym, ze take zive deco ako je moje mozes strazit na 99% a v tom 1% zarucene nieco vyvedie..a nieco sa mu stane. len dufat, ze vzdy to bude bez nasledkov...
@niki101988 krásna teória 😀 , nemáš deti, však 😀
@niki101988 ja som dost maniak na bezpecnost a napriek tomu som uz urobila par sprostosti ktore som si az neskor uvedomila. Par s mensimi nasledkami, vacsina nastastie bez nasledkov ze len mi neskor doslo ze to bolo nebezpecne. Clovek nie je neomylny hlavne ak ma byt takmer 24h denne v pohotovosti a pritom v rezime s mozgovou aktivitou na urovni tap-tap tapusky
@sosanna88 super,ze je mala v poriadku.ja som si raz nevsimla,ked som sla pretriet televizor tymi vlhcenymi na obrazovky,ze sa mi kusik odtrhol(bolo to uz take skor suchsie,ako vlhcene) a mala to nasla a zuzlala,nastatsie som to do pzr sekund zistila. Tiez som vystresovana volala toxikologiu (uz mam v mobile ulozene cislo dlhsiu dobu pre istotu). Tam ma upokojili,ze to je v pohode,ze sa nic nemohlo stat.
fakt mozes mat vsetko zabezpecene,nonstop sa s nimi neda byt. A prekvapia,ked to najmenej cakas...
mama dodnes spomina,ze s hrozou zistila,ze skatulka od mojich liekov na srdce je prazdna (kvapkove lieky). Ja som sa totiz hrala,ze je macko chory a vsetky som,ich vykvapkala do hrnceka..niekolkokrat sa mz vystresovana pytala,ci som ich pila..no..odvtedy sli lieky este,vyssie. A to mi pripomina,ze i ja uz musim spravit upravy,lebo maly si vie dat stolicku a to uz je najmenej odtial prejst na linku...
@tortelinka predstav si mám dieťa
@sosanna88 Ahoj,nečitala som všetko,ale pre buducost,v žiadnom prijpade nedavať napiť! prašok može v žaludku zareagovať penenim,kamaratke sa stalo nieco podobne ale synček sa jej nalogal a to riadne z tekuteho prašku na pranie,vtedy volali na toxikologiu a tam im povedala že sa nic nedeje,že pracie prasky nie su taka agresivna chemia,horsi by bol čistiaci prostriedok (savo ,cif a podobne) ale ze nesmie kvoli reakcii prasku piť ziade tekutiny a ze ak to bolo vacsie mnozsto pravdepodobne sa vyvracia..a tak aj bolo,ak je to mensie mnozstvo tak to dieta stravi.
@meluela Nedá sa byť v pohotovosti ako píšeš,ale ak niekto nechá prášok v dosahu dieťaťa bežne a potom haha zjedli sme aj pol balzamu na pery a nič tak tomu fakt nerozumiem.
Riešia vôňu prdíkov, farbu soplikov a čistiace prostriedky sú v dosahu dieťaťa.
Áno pochopím ak dieťa chmatne a ide preč ale ak sú v jeho dosahu či dvere zavreté nezavreté musí tá matka vedieť kde čo má.
Ja mám otvorený takmer celý bytodom dieťa mám väčšie ale aj dnes mám všetko tak aby tam nedosiahla.
Následky by mohli byť katastrofálne
@niki101988.... Opäť raz súhlasím.

@emkab isla som to urobit lenze ked som ju chytila do ruky kompletne vytiekla...kedze bola prasknuta uz