Dcérka spadla z postele

26. jún 2023

Ahojte prosím neodsudzujte má . Viem že je to hrozné a je to moja vina . Nechala som takmer 7 mesačnú dcérku ani nie 30 sekúnd na posteli utekala som pre vlhcene servítky . Nejako sa pretocila a žiaľ som ju našla po tej pól minúte na zemi a vtedy spustila plac . Ale len som ju utisila a už je dobre takze neviem ako spadla či na hlavičku či na bok. Naša doktorka už skončila , mám utekať na pohotovosť ? Je mi to strašne ľúto hnevam sa na seba a bojím sa o ňu 🥺🥺🥺

pribinak
26. jún 2023

Ak by zvracala či bola malatna tak smer pohotovosť
Inak nemusíš, len ak by bolo fakt niečo zvlastne na nej

januska12323
26. jún 2023

Nestresuj, ak je to klasicky vysoká posteľ akurát sa mohla zľaknúť. Sleduj ju a ak sa ti niečo nebude zdať až vtedy rieš lekárku, ešte spadne veľakrát.

malebiele
26. jún 2023

toto iste sa presne stalo mne a aj v tomto veku, hlavne klud.. nesla by som, zbytocne ju tym vystresujes.. sleduj ju ci je ok, ako reaguje, ci nie je malatna, nezvracia, pozri zrenicky ako reaguju ci su sumerne... skus pozriet ci nema niektore miesto cervene, zistis aspon ci spadla na bok alebo hlavicku ale deticky maju odolne hlavky v tomto veku 🙂

tanyan
26. jún 2023

Niektoré nepríjemné zážitky sú ako povinná jazda - absolvuje to takmer každý rodič...
Patrí tam spadnutie dieťaťa, "zabudnutie" dieťaťa v škole / škôlke (hlavne ak sa rodičia striedajú alebo pomáhajú aj starí rodičia)...
Už máte za sebou pád a našťastie sa nestalo nič tragické. Nabudúce si najskôr pripravíš všetko alebo vezmeš aj na pár sekúnd radšej dieťa do rúk a so sebou. 😉

h2
26. jún 2023

Nech sa prihlási ten, komu v živote nespadlo dieťa z postele!

kvetinka75
26. jún 2023

hlavne ju nedávaj teraz spať a sleduj, či nezvracia. Pokiaľ nie, tak sa len dosť zľakla.

cimage
26. jún 2023

Neboj sa, skoro vsetky deticky spadli z postele, sedacky, alebo inych veci. Mozes aj sediet pri nich a stane sa. Teraz ju len sleduj ako sa chova, ale podla mna bude v pohode. Tieto pady skodia viac rodicom ako detom 😉. Ja som sedela vedla malej 14mes na sedacke, starsia na mna zavolala, tak som sa otocila a mala bum, kopa krvy, lebo si pohryzla peru. No ja som mala dost cely den, 3sedive vlasy mi pribudli😁. Kontrolovala som jej zuby ci sa nehybu, konecne jej vysli a mala si v pohode behala po 5min placu ako keby sa nic nestalo 🤷🏻‍♀️.

tanyag
26. jún 2023

@h2 mne a to už bude mať 5 rokov 😁 to len na margo toho, že nech sa prihlási ten, komu dieťa z postele nespadlo 🙂 ale spadla von nešťastne tak, že si vybila 4 predné zuby 🙄 takže áno, stáva sa...myslím, že každému.

adalmba
26. jún 2023

@h2 mne mám 4 deti. Tým nechcem povedať že sa to nestáva. Ale mne našťastie nie.

januska12323
26. jún 2023

@h2 mne, lebo žiadne nemám 😁

srnka79
26. jún 2023

Tiez som podobne riesila ako prvorodicka, zakazdym panika, hlavne poprezerat hrce, alebo ci nie je nieco bolestive pri pohybe, ci nie je nezvycajne malatna, pozriet, ci su zrenicky v poriadku a aby nevracala. V tom pripade urgent. Tiez som bezala k doktorke, lebo dvojmesacny mi vyviedol taku vec, ze na nizkom gauci vedla mna nejakym divnym pohybom (pretocenim) sa zosuchol na koberec a spustil rev, nastastie mu nic nebolo. A potom vyviedol este tolko veci, padov, salt, ze to neslo ani poratat, niekedy nestihnem ani mrknut, nieto ho este zachytit a to uz ma 7 rokov🤦😆. Drzim palce.

elenka.k
26. jún 2023

@januska12323 ty sa nepočítaš ...
😝

januska12323
26. jún 2023

@elenka.k ale nejaké som už strážila, zatiaľ žijú 😁

annm81
26. jún 2023

@h2 Hlásim sa. Ani sa nikdy netopili, nepopálili sa, nevstrekli si do oka čistiace prostriedky, neškrtili... Áno, isté úrazy sú bežné - padali, keď sa učili chodiť či bicyklovať, padajú pri športe, ale pád malého dieťaťa z postele je čisto na účet rodiča. Áno, stane sa, že aj rodič je unavený, stratí pozornosť, ale robiť z toho normálnu vec?

Autorka, stalo sa... s najväčšou pravdepodobnosťou to bude v poriadku. Ako ti radili vyššie, treba dieťa nejakú dobu sledovať. Nech ti je to poučenie do budúcnosti, že pri dieťati treba predvídať a prispôsobiť mu okolie tak, aby zodpovedalo jeho schopnostiam.

sajmonka_1216
26. jún 2023

ešte spadne veľakrát... tiež som si pomyslela, že mne sa to stať nemôže..

h2
26. jún 2023

@annm81 Netvrdím, že je to normálna vec. Ale že je to veľmi častá vec, ktorá sa proste stane. Môj syn tiež takto spadol, či skôr zliezol po štvornožky z postele, keď mal možno tých 8-10 mesiacov. Ležal medzi nami, rodičmi, každý z nás dospelých bol z jednej strany. A on sa vybral presne pomedzi nás, smerom k našim nohám. A na konci postele sa nezastavil, ale proste pokračoval ďalej. 🤷🏻‍♀️ Podľa mňa je tento úraz z tej istej kategórie, ako podľa teba bežný pád z bicykla napríklad.

banalu
26. jún 2023

Matky sa delia len na dve kategorie - tie ktorym uz spadlo dieta a tie ktorym este len spadne 🤷‍♀️
Aj moja spadla, tiez okolo takeho veku a to som s nou bola v miestnosti - len som sa otocila vybrat si saty zo skrine. Tak som prisla na to, ze sa uz vie pretocit aj opacne, a to bola v strede postele 🫣
Kedze som nevidela ako spadla a mame vysoku postel, zavolala som radsej 155, a povedali, ze pre istotu smer pohotovost. Mala bola cula, uz neplakala, ani len cervene nikde na hlavicke nemala. Na pohotovosti ju prezreli, povedali pozorovat 36 h a na druhy den k pediatricke sa ukazat.

aliaray1
26. jún 2023

Smer urgent.

annm81
26. jún 2023

@h2 Ale tu sa predsa hovorí o tom, že autorka nechala malé dieťa samé bez dozoru na vyvýšenom mieste. Základné pravidlá bezpečnosti, ako že dieťa nemá mať do istého veku nekontrolovaný prístup k ostrým predmetom, horúcim veciam (koľko matiek plače, keď úbohé dieťa na seba stiahne šálku s kávou?), vodným plochám, liekom a chemikáliám, neostáva bez dozoru v aute, na vyvýšenom mieste, v autosedačke na stole a podobne, sa dajú hravo dodržať. Nehody sa stávajú a deti sa tiež potrebujú naučiť pohybovať po svete, padať a samé zvažovať riziká, ale treba na to ísť postupne a nepredpokladať, že bábo sa z postele určite nezgúľa, keď na dve minúty odbehnem.

andreatytler
26. jún 2023

Mate dlazku alebo koberec?
7 mesacne je uz urcite silne, huzevnate dieta, ktore si vie drzat hlavicku. To uz nie je handrova babika. Neboj. Zacala sa hybat a zacalo ti obdobie padov. Prvy je najhorsi.

juliet86
26. jún 2023

nehovoris z akej vysky spadla ani na aky pobrch spadla. ak by spadla.zo 40 cm na penovy koberec neriesila.by som
ak z vysokeho prebalovaku na dlazdice riesila by som

samimami777
26. jún 2023

Síce záleží aká výška, či na koberec alebo podlahu... Je rozdiel spadnúť z nízkej postele na koberec a je rozdiel z vysokej postele na parkety. Popozeraj jej hlavičku či nemá modriny a sleduj ju pár hodín či nebude zvracať a zdať sa ti malátna. Doktorka by vás aj tak Max poslala do nemocnice na 1 deň na sledovanie. Ak nebude zvracať a bude čulá nič jej nieje. 7 mesiacov už nieje novorodenec.

autor
26. jún 2023

Dievčatá v prvom rade ďakujem každej jednej za reakciu každá máte pravdu . Posteľ je naozaj nizucka nevedela som z nej vstať keď som bola tehotná haha . Spadla žiaľ na parkety koberce nemáme . Ale všetko je v poriadku , neviem ani identifikovať kam spadla keďže som pri tom nebola - nemá nikde červene ani nič podobne . 5 minuz po tom sa už smiala . Nevracala nie je malatna až teraz zaspinkala . Jasne je to pre mna obrovské poučenie . Tiež ako tu niektorá z vss písala nechápem tomu nechala som ju v strede postele a išla len vedla po vlhcene utierky . Stalo sa stalo poučila som . Ako píšete asi väčší sok pre mna ale dám si už sakramentsky pozor . Ďakujem baby ste super všetky 😘

ariannazara
26. jún 2023

@h2 🤣😂😂 hej ne, to zákon schválnosti 😂