icon

Divný uhol ruky po zlomenine

miruska320
15. júl 2013

Maminky môj syn mal zlomeninu dolného konca ramennej kosti a po zložení sádry mal divný uhol ruky,vlastne ju ani do dnešnej doby neohne,a to sme absolvovali už rehabilitáciu.Rozhodla som sa obrátiť na inú doktorku práve preto že sa mi to nevidí.Aj podľa tejto je všetko v poriadku .Mne sa však zdá že kosť je krivo zrastená a divné mi je aj to,že dnešná návšteva dr sa skončila bez popisu RTG nálezu.Kde sa máme ďalej obrátiť?Veď to nemôže ostať 7 ročnému dieťaťu takáto vykrivená ručička Ďakujem

Divný uhol ruky po zlomenineDivný uhol ruky po zlomenine
tatko_bebe
18. júl 2013

skusil by som ortopeda ako som pisal na zaciatku, co sa tyka rehabilitacie 2roky je podla mna malo moze to kludne trvat az do jeho dospelosti, ak hra nejaky sport vyrazne mu to moze pomoct-myslim urychlenie rehabilitacneho procesu

miruska320
autor
19. júl 2013

No ano odskodne ani ja neocakavam,len som pocula nazor ze az by sa nasiel nejaky spickovy chirurg co by mu to dal dokopy-asi by to cosi stalo a v tom pripade by stalo za to skusit podat staznost ana lekara ci nemocnicu-za zanedbanie zdr.starostlivosti a ze zvlast u deti je vysoke percento uspesnosti-ale neviem este ako budem konat v buducnosti-najprv este skusame vsetko mozne ci predsa len nam nieco nepomoze nieco alebo niekto v kratsej casovej dobe ako su roky ,pretoze si nikto u nas nechce pripustit zeby mu to ostalo takto-nakolko aj v dospelosti by mohol mat problemy napr.pri hladani prace-clovek musi mysliet aj tymto smerom 😒
@tatko_bebe

tatko_bebe
19. júl 2013

@miruska320 nemusis sa bat ze by s tym mal problem kvoli uplatneniu alebo praci 😉 najvacsi problem bude skor psychicky.

sjuzan77
19. júl 2013

@miruska320 moja mamina s tym mala tiez skusenost. po dani sadry dole jej ostala ruka vykrivena, nedokazala ju vyrovnat, velke bolesti. absolvovala rehabilitaciu - bez zmeny. na vlastnu past sa vybrala k inemu lekarovi, ktory sa pri prezreni rtg snimku len chytal za hlavu - mamina nemala len zlomeninu, ale mala z kosti aj odstiepene a ulomok bol stale v ruke. po operacii sa to upravilo. takze presne - vivat slovenske zdravotnictvo..

dafy
19. júl 2013

@miruska320 moja mala zlomeninu zápästia po zlození sadry som bola zhrozená totalne krivá ručka uistili ma ze je to ok a ze rokmi sa to upraví a vyrovná a aj tak je 🙂 naštastie

miruska320
autor
20. júl 2013

@dafy bodaj by to tak bolo aj pri mojom synovi,len u nas je to trosku ine-mne sam chirurg povedal ze toto je boj s veternymi mlynmi nikto nevie co bude neskor s pohyblivostou,u nas nejde ani tak o to ze je kriva ale to ze ju neohne tak ako by mal-rozdiel v ohybe v porovnani so zdravou rokou je 60 stuponov,a rehabilitacie su pocitane na roky a skor teda sa pripravit na to ze mu to tak ostane alebo len o malo stupnov sa to pohne

nefertiti7
25. júl 2013

@miruska320 dúfam, že to dopadne podľa možnosti dobre, držím palce, aspoň ste sa pohli ďalej, pa

03babicka
25. aug 2013

@miruska320 a mas pre dieta poistenie ....

miruska320
autor
25. aug 2013

@03babicka jasné máme,ale denné odškodné je mále takže nič moc....

03babicka
25. aug 2013

@miruska320 treba to zmenit ak budes chciet mozem si to pozriet a poradit ti

maznacik007
15. okt 2013

@tatko_bebe neviete mi poradit prosim ...
syn bol v auguste operovany na transkondylicku zlomeninu humeru s dislokaciou ... dva KI droty mu tam dali .. min. tyzden vyber drotov, zajtra ideme na vyber stehov .. je normalne ze vobec tu ruku nevystrie stale to ma ohnute ako to mal v tej sadrovej dlahe ... a prsty na ruke nedokaze uplne vystriet ... dva v pohode a zvysne tri nevystrie uplne ... viem ze este by mal ist na rehabky .... a do kupelov .. neviete kolko to trva nez s tym zacne hybat ... doktori vam nepovedia nic ... len vsetko sa uvidi a tak ..

valy
17. okt 2013

@miruska320 my sme asi mali iny pripad, ale dcera mala zlomenu ruku a aj posunutu kost a lekari sa rozhodli to nenapravat, ze ako bude ruka rast, sama sa vystrie. dost som sa toho obavala, ale traja nezavisle od seba to potvrdili, tak sme uverili. po zlozeni sadry bola fakt kriva, ale o pol roka sme boli na kontrole a uz to bolo ok, nema ziadne nasledky

briketa
17. okt 2013

@maznacik007 no ja mam doma dvojdnovu zlomeninu predlaktia (obidve kosti uplne napolovicu a kosticky zapastia vsetky mimo spravneho miesta) a ak syn by mal co len brnenie v prstoch, hned mame volat a prist v ktorukolvek hodinu dennu ci nocnu. Takze urcite to nie je OK.
@miruska nam kosti napravali, urobili druhe RTG este sa mu to nepozdavalo, cele obvazy strhli, znova napravali az kym to nebolo ok a teraz ma tyzen len polodlahu zo sklenej vaty ktora je pruzna s opuchom, v piatok ho zase budu pozerat a len ak je to uplne perfektne dostane sadru. Ten postup co vam robili je divny. Vysledok vyzera odfusovana praca. Taka pokrivena rucka vyzera viac poranena ako zdrava

maznacik007
17. okt 2013

@briketa no moj ma tak rozbity laket teda mal .... jeho operovali pat hodin dali mu tam normalne droty a kedze je to klb tak je to narocnejsie na to rozcvicenie... vcera som bola na kontrole ... proste su tam tie slachy stiahnute ... stalo sa to v auguste ... a treba to rozcvicit ... buduci tyzden nastupujeme na rehabky... RTG mu robili plno .... za ten cas ... pred prvou operaciou po nej pocas kontrol, pred druhou opera. po nej ... proste zrastnute je to v pohode vzhladom na to co tam bolo ze super.... inak davala som homeopatika neviem aky mas k tomu postoj mne dala nasa pediatricka taky rozpis ... homeo na zlomeninu to mam dole nepamatam ak sa vola potom kostihoj a este arnicu a myslim ze pomohlo ...

nam sadru taku uplnu nedali vobec len sadrovu dlahu na mieru vytvarovanu prave kvoli tomu ze on tam mal rany a fakt to stale kontrolovali ...

no uvidim co bude ale teda ideme rozcvicovat skusam s nim uz aj doma aby sa mu ponatahovali tie slachy...

vam prajem nech sa to cim skor upravi a da dokopy .... a ako ho obliekas ja som musela rukav poodstihovat aj pod rukou ...moj to mal tu sadrovu dlahu a obvazy jak svet po celej ruke ... normanlne som nasivala na rukav zips ... 😀 dam vam foto mojho bojovnika ....

hanaha
17. okt 2013

@maznacik007 Ahoj, veľmi podobný úraz sa nám stal v máji 2013 - fraktúra distálneho humeru trans-suprakondylicky + luxacia lakťa o 70-80 stupňov. Tiež bol okamžite operovaný, tiež mal dva kliny. Sádra išla dolu 17.6. pri vybratí klinov. Rukou hýbal v rozpätí možno 30 stupňov, nedokázal ju ani vystrieť ani pokrčiť. Tiež veľmi obmedzená hybnosť prstov a žiadna hybnosť v zápästí. Následne nám diagnostikovali tažké poškodenie nervu radialis, čo spôsovovalo tú nehybnosť v prstoch aj v zápästí. Absolvovali sme 30 rehabilitácií, 20 elektrostimulácií, 10x vodoliečbu + vitamínoterapiu (B1, B6, B12 na odporúčanie neurológa). Predpovedali nám dobu liečby cca 6-9 mesiacov, keďže nerv dorastá rýchlosťou 1 mm/deň. No asi sme mali pri tom všetkom veľké šťastie, lebo v polovici septembra bola liečba ukončená s tým, že hybnosť v lakti aj v zápästí je plne obnovená. Inak kúpele nám nikto ani neponúkal, ani neodporúčal. Dokonca rehabilitačná sestra mi povedala, že nie je dobré ten lakeť veľmi vyhrievať v teplej vode, lebo v operovanej oblasti sa môže chytiť zápal.

mamjka
17. okt 2013

ahoj ja som mala zlomenú pravú ruku ešte na 1stupni ZŠ a tiež ju mám takto povedala by som ešte viac vykrivenú ale čo sa hybnosti týka tak ju takmer prelomím opačne 😉 ....funguje všetko ako má tak s tým nikto nič nerobil.....
na druhej strane svokra zlomila prsty na ruke a ostali jej ohnute a dvoma stále nepohne zrastene ma vraj všetko ok 😠
tak ja by som to riešila iba v prípade že maly ňou nemôže hýbať alebo ma pohyb obmedzeny inak nie svokre lamali naspäť prsty potom aj operovali 3 roky snaženia a rehabilitacii ale výsledok žiaden 😔 akurat ju to bolelo o dosť dlhšie...

briketa
17. okt 2013

@maznacik007 pusu zlatinkovi, nech sa mu to co najskor uplne zahoji a zmobilizuje. Ja som kupila malemu vacsie tricka s kratkym rukavom a to mu obliekam, ide to lahsie. V piatok ide na ortopediku chirurgiu, ci potrebuje kliny alebo sa to pekne zrasta a len ho prebalia do sadry.

maznacik007
29. okt 2013

@hanaha
@briketa

dievcata tak my uz rehabilitujeme hybnost ma dost blbu ... tak zatial chodime do nemocky kazdy druhy den a po sviatkoch nastupime normalne na hospitalizaciu na oddelenie take rehabilitacne ...

kupila som mu aj makku plastelinu a cvicime ...

hanaha
29. okt 2013

@maznacik007 Koľko už máte rehabilitácií za sebou? A drôty máte už vonku, alebo rehabilitujete aj s nimi? Lebo mne sa tiež zdalo dosť dlho, že sa to veľmi nezlepšuje, ale ono to pomaličky poddávalo. A už hýbe tými prstami? Nám začal ako posledný fungovať palec. Tiež sme chodili každý druhý deň po dobu 2,5 mesiaca. A doma mám asi všetky rehabilitačné pomôcky, čo sa dali kúpiť : činky, gumové loptičky, penové loptičky, pichľavé loptičky 😀. A ešte mu kázali vešať sa za ruky na zábradlie, preliezky... aby sa to naťahovalo.
Určite urobí svoje aj tá hospitalizácia - to bude oveľa intenzívnejšia rehabilitácia, snáď budú pokroky viditeľnejšie.
Držím palce.

maznacik007
29. okt 2013

@hanaha len druhu zatial ... 😅 museli sme cakat na zhojenie po stehoch ..
droty ma vonku ... stehy vybrate
boli sme u primarky na rehab. oddeleni
nalez ma pr. laket dominantna ruka, extenzia max 40 stupnov, flexia 70 st. pronacia, supinacia viazne o 1/3 jemna motorika znacne oslabena ocka viaznu II až V, stipka nezvladnuta

no vesat sa vobec nevie ... on to nevystre jemu palec funguje skor tie dalsie prsty ma problem .. ale hadam sa to podda .. budeme obaja rehabilitovat ja mam problemy s chrbticou aj s klbom bedrovym .. ale som musela odlozit svoje rehabky ked sa mu to v auguste stalo ... tak som len chodila na obsteky ked sa inak nedalo ... tak si aspon oddychneme.. 😉

briketa
29. okt 2013

@maznacik007 drzim palce. uprimne na vas myslim. vela trpezlivosti a skvele vysledky!

hanaha
30. okt 2013

@maznacik007 A neposlali vás na neurológiu? My sme mali extenzia 50 stupňov a flexia 95 stupňov s tým, že bola úplne obmedzená flexia zápästia a prstov. Synovi neurológ urobil EMG vyšetrenie a potvrdil podozrenie traumatológa, že sa jedná o ťažké poškodenie nervu. To sa pri úrazoch (aj operáciách) lakťa stáva dosť často. Nám dokonca neurológ dával len "malú nádej" (to citujem), že sa to samé upraví a keď ho videl o dva mesiace, tak nechcel ani veriť, že aký pokrok. Deti majú obdivuhodnú schopnosť regenerácie. Je to beh na dlhé trate, ale určite to zvládnete.

1980sonja
7. nov 2013

Ahojte,hladala som clanok o trvalych nasledkoch po zlomeninach a hned najdem na celom internete prave nespokojnost z nasou uzasnou Bojnickou nemocnicou a lekarmi v nej. Dcera si zlomila laket pred rokom v skole na trampoline.3 hodiny sedela v skole,rua hrozne opuchla,ja som sa dozvedela,co sa stalo,az led som po ni prisla. Utekali sme do nemocnice,ruka sa pre opuch nedala ani pohnut. Urobili RTG,este do nej jacal,ked nemohla ruku vystriet. Dole nemenovana lekarka len pozrela snimok, ruky sa ani nedotkla,a dala ju sestram obviazat. Ziadne napravovanie,ziadne prehmatanie. O tyzden nam ruku zasadrovali. Po mesiaci dala sadru dole.Ruku sme masirovali, cvicili. Zapisala uraz pre poistovnu a koniec. Ruka vsak trpne, a kedze je to dominantna ruka dcery,po roku sme sa vybrali na kontrolu.Obvodna lekarka tiez povedala,ze to nie je ok,no chirurgicka dcere povedala len vystri,zohni,je to ok a vymyslate si! Skoro ma porazilo, pytala som sa jej na rehabilitacie alebo cviky,tak ze naco? Dajte bandaz a hotovo. Zhanam lepsieho chirurga na kontrolu, mame trvale nasledky ma dominantnej ruke, a chcem len skontrolovat, ci sa jej nespravili nejake zle zrasty,ci to netlaci kde nema a hlavne chcem vediet, ako s rukou cvicit. Je to tak vela od lekarov? Naco maju diplomy,ked cele vysetrenie prebehlo primitivnejsie ako u samana z lesa? Na to im treba studovat tolko rokov?

miruska320
autor
19. dec 2013

@1980sonja ahoj,neviem u ktorej dr si bola-no ja ti jednoznacne odporucam dr .Kuklu-pre mna je to dktor z velkym D.To,ze ma ludsky pristup a jediny nam povedal pravdu ako sa veci maju,synovu ruku(vid foto) jednoznacne zanedbal dr v nemocnici-aj ked sa vyjadroval opatrnne asi nechce mat problemy s kolegami,co chapem,ale ku nam bol proste objetivny.A absolvovali sme uz aj vysetrenie v Bratislave.Skus mu zavolat a dohodnote sa na nejaky termin-a potom daj vediet ako ste dopadli

kinsi
12. júl 2015

@miruska320 ahoj,prosím ta,ako to pokracovalo s tvojim syncekom? Ma to už OK?dakujem

miruska320
autor
12. júl 2015

@kinsi ahoj posled y prispevok odo mna pretrvava doteraz a nie je tam ziadna naprava,zial ani dr.si nemyski ze by sa to zmenilo same,skor az sa syn sam rozhodne v dospelosti to riesit

miskooo1987
13. júl 2015

:D:D pripomina mi to mna.... piatok 13.11.1998...
Mal som par rokov problem vystriet ruku uplne a vyzeralo to podobne... preslo to... dnes to nevidiet uz ... nemam to uplne rovno zrastene, ale nieje to vidiet pri beznom pohybe... len ak uplne vystieram ruku

asasarisanka
20. aug 2015

Ahoj, riešim podobnú situáciu, chcem sa opýtať, ako ste na tom teraz? Pomohli st si, alebo sa to samo upravilo? Prosím o súrnu odpoveď. Ďakujem.

marionjuraj
9. okt 2016

Ja by som to dalado televízie...reflex a tak..prečo by dieťa malo trpieť za niečiu chybu a neodbornost....

asasarisanka
10. okt 2016

Po dlhšej dobe píšem opäť. Aj môjmu synovi zlomenina zrástla zle. Lekár však dopredu upozorňoval, že u detí sa zlomenina nenapráva. S čím nesúhlasím, lebo dcery iný lekár zlomeninu ruky napravila a tak dal do sádry. Výhdou však bolo, že ortopédka nám po konzultácii potvrdila, že u detí sa dokáže zle zrastená kosť REMODELOVAŤ. Teda sa upraví časom. To sa nnám chvala Bohu stalo. Po pol roku synovi na ruke už vypuklinu neviedieť. má 9 rokov. U dospelých však čosi také skončí na operačke. To nie operácia je to najhoršie, ale po operácii, ak by nastali komplikácie. Čiže rehabilitácia nemusí zabrať. Toľko podľa mojej skúsenosti. RAdšej sa poraďte s viacelými lekármi.