Malinký škrabanec u 16 mesačnej dcéry
Ahojte. Boli sme s dcerkou (16mes) na prechazdke, potkla sa a padla a trosku oskrela koleno. Dve malinke skrabnutia, nie vacsie ako 2 mm. Az po hodine som sa dostala k tomu, ze som jej ranku tamponom ocistila (len vodou), ale neviem, ci dobre, viac-menej som jej len ocistila okolie rany a vybrala kusok spinky. Nie priamo ranu. Nemala som po ruke ziadnu dezinfekciu ani alkohol. Teraz sa bojim, ze som to podcenila. Uz ju ma samozrejme zaschnutu, ale aj tak som jej to pretrela alkoholom, len som si az teraz uvedomila, ako blbo som to spravila. Moze jej z toho nieco byt? Ako to mam odsledovat? Pre niekoho blbost, ale ja nemam s detmi ziadne skusenosti a vlastne rany som si vzdy len utrela vodou 🤔
...to snad nemyslis vazne....
Ja tiez neutekam domov ocistit male skrabance na kolienkach 🙂 urcite to bude ok
@andromedea nic sa jej nestane, neboj ;) Pre buducnost pribal do tasky na vychadzky dettol sprej na rany, dezinfikuje a nestipe a budes uplne spokojna ;)
Juj, keby to mala rozseknute na kosť, tak nepoviem, ale mini škrabanec? Ja tiež casto nemám po ruke vhodnú dezinfekciu a keď prídeme domov, na to zabudnem. Deťom sa takéto hlúposti hoja mega rýchlo
S 2 mm škrabancom by si mala ísť minimálne na pohotovosť, podcenila si to.
Teda ak si toto myslela vážne.
@andromedea to neries, toto bude ok. Ale..nos so sebou pre istotu niečo na dezinfekciu, keby bola rana väčšia.
Aj ja som bola prvorodička, aj ked som mala.sice skusensot s deťmi, kedze som bola au-pair pri 1 a 3 rocnom, ale tym sa take nikdy nestalo, takze som tiez nemala skusenost. Riadila som sa sebou.
😱
Práve mi vyrazilo dekel 🙄 Ked bude mať rozbite koleno, osuchnuty nos, dlan alebo rozrazene čelo zavoláš helikoptéru?? Je to síce dieťa ale pri úraze alebo škrabanci sa ošetruje tak ako by si to ošetrila aj sebe. Poradím ti chod na kurz prvej pomoci, možno ti pomôže nabudúce vhodne zareagovať ked sa dcéra opäť oškrie.

Takych skrabancov este bude. Nic z jej z toho nebudr...a ako to mas odsledovat? Ak bude mat z 2mm skrabanca zapal tak to zbadas hned...