icon

Natrhnutý/natiahnutý brušný sval

11. feb 2025

Zdravím,
pred pár dňami som bol cvičiť vo fitku nohy. Pri jednom cviku som cítil akoby "puknutie" na pravom boku, v brušných svaloch(v oblasti ako končia rebrá).
V kľude necítim žiadnu bolesť, nie je to ani napuchnuté ani žiadnu modrinu nevidno ale napríklad keď ležím a chcem sa postaviť tak je to celkom boj. Pri chôdzi to cítim minimálne ale bolesť cítim najmä pri zohýbaní.. Zatiaľ to iba chladím ľaďom a sem tam natriem nejakým gélom/masťou.

Je to podľa vás natrhnuté alebo iba natiahnuté ? Mám s tým ísť ku doktorovi ak bolesť neustúpi ?

nynia
11. feb 2025

Kebyze je natrhnuty tu bolest si ani nevies predstavit a neboj sa sval nepuka takze to s tym nema suvis. Takze je to podla mna obycajna svalovka podla popisu.

denkabemommy
11. feb 2025

Okrem toho, že by ťa to bolelo tak, že by si ani nespal by to bolo vidno aj vizuálne, vieš, sval drží všetky vnútornosti 🙃. Takže bez obáv je to obyčajná svalovica, nabudúce trošku opatrnejšie, nech si neublížiš. Ps puknutie mohlo byť aj v chrbtici.

autor
11. feb 2025

ach tak, tak to mi teda odľahlo 😔 .. lebo som o tom niečo googlil ale nebol som si proste istý ako veľmi to bolí pri natrhnutí. Mám manuálnu prácu a dosť často sa buď zohýbam alebo naťahujem a niekedy to celkom dobre zabolí 😅
To, že to bude iba svalovica som vôbec nedúfal 😀
Čo sa týka toho puknutia, tak som to cítil presne v tom svale kde ma to aj bolí a hneď na to ma to aj začalo bolieť.

xlucia
11. feb 2025

ano moze tam byt prasklina vo svale. muzovi to takto prasklo v nohe vo svale. treba to ist skontrolovat. zvlast, ak je manualna praca. vizualne to vobec nemusi vidiet. kedze to vo vnutri schovane.