icon

Necht na nohe vrastá do kože.

katiku
31. mar 2020

Prosím.. Poraďte mi.. Viac som si pristihla necht na palci a teraz keď vyrastá tak do kože /mäsa / dosť to bolí.. Znova keď to pristrihnem tak mám nejaký čas kľud a potom zasa.. Nedá sa to nejako podložiť a usmerniť /niečím /nech to pekne ide tak ako má aby som mala pokoj?

simca06022011
31. mar 2020

Treba ísť k pedikerke. Dá sa to urobit

katiku
autor
31. mar 2020

@simca06022011 noo.. Len teraz asi ťažko.. 😕

3petka
31. mar 2020

@katiku najlepšie ísť na pedikúru a ona ti tam dá špeciálnu sponu. No ja som napr na nohy strašne náchylná tak ja som si podkladala vatou namočenou v alpe a často menila. A teraz už stačí len aby som si dávala pozor na strihanie a nestrihala moc na krátko a tiež si musím dávať pozor na topánky aby boli dostatočne široké na prstoch a nesťahovali má.

katiku
autor
31. mar 2020

@3petka také niečo som myslela.. A nedá sa to kúpiť v drogérii? Lebo teraz sa isto nedostanem k pedikerke keďže je takáto situácia..

jajka71
31. mar 2020

@katiku skus nejakej napisat alebo zdravotnicke potreby....

simca06022011
31. mar 2020

@katiku nie nedá sa to kúpiť, dá sa tam za strčiť niečo pod necht, možno nejaké video bude.. (mne stačila niečo ako Gaza, ale dala mi to.tam pedikerka). Inak budes musieť vydržať 😔

gabrielachochulka
Autor odpoveď zmazal
katiku
autor
31. mar 2020

@gabrielachochulka
@simca06022011 ďakujem za rady.. Skúsim niečo popozerať a vymyslieť..

katiku
autor
31. mar 2020

@jajka71 skúsim pozistiť.. Ďakujem

strapec
31. mar 2020

Strihať rovno je základ. Mne pomohlo toto: vzala som silný leukoplast nalepila na mäso pri nechte a ako keby ho odtiahla od nechta a zalepila tak okolo palce, tak ze mi vlastne odtahovalo tu časť čo mi vchadzala do nechta a kvapka som betadine, neviem to lepšie opísať ale vtedy som to niekde vygooglila... keď mi necht prerástol cez problemovu pasáž už to bolo okej, stále musím dávať pozor a správne strihať no už sa mi to nezapaluje ani nic

janinah
31. mar 2020

pomôžete si aj doma sama,vyberte tú vatičku z vnútra z tamponu,čo sa odličuju oči,pomocou niečoho ostreho napr. šparadlo ju napchajte medzi necht a kožu,ak mi pošlete foto palca do IP,tak označím kde presne,potom to pocapkať Betadine roztokom,nechajte aj 2 dni,potom vymente,upraví sa to

janinah
31. mar 2020

už tu taka tema bola aj s fotkami,skuste nájsť

katiku
autor
31. mar 2020

@strapec ďakujem za radu.. poskúšam..

katiku
autor
31. mar 2020

@janinah ďakujem aj vám za radu.. Zajtra vyskúšam..

yna1
31. mar 2020

@strapec to strihanie je podstatne, ja som si tiez uz velakrat zle zastrihla a potom som pistala, odvtedy sa snazim pravidelne chodit na pedikuru. Raz som si vytiahla aj sama zarastajuci necht, ale to jak mi bolo na grc to ani spominat nechcem 😖

strapec
1. apr 2020

@yna1 och tieto nechty sú otras :( mne začal narastať potom ako mi zišli oba nechty na veľkých palcov (z lodiciek) a začali si žiť svoj život... do teraz mi jeden úplne neprilnul a musím ten kúsok riadne čistiť a dávať bacha na strihanie

3petka
1. apr 2020

@katiku ja som to hľadala vtedy na nete strašne dlho. Nakoniec som našla ale je to len taká náhrada spony. Je to taká plastová tyčka ktorá sa lepí lepidlom ale odliepa sa to takze o ničom.

katiku
autor
1. apr 2020

@3petka ešte raz vám ďakujem všetkým..
Nechty sú fakt otras..

alyn
1. apr 2020

Ahoj, mala som tento problem od detstva, kedze rodicia mi este v detstve nespravne dookruhla strihali nechty. Vyriesila som po dlhom hladani na nete az na materskej) vtedy bol cas. Nechat skratka vyrast, idealne dat pod necht trosinku vaty, vatoveho tamponu, naozaj staci 2mm v tej casti kde ma necht tendenciu vrastat do masa, ak vydrzite mesiac-dva, vyrastie a nesmeiete ho uz odstrihnut viac, aby znova nezacat vrastat. Vydrzala som to raz cez zapaleny stav 2 mesiace, odvtedy mam pokoj, strihat len do rovna a vzdy dat nechtu na kraji trosinku vyssie aby nemal sancu vrastat. Fotiek na nete je vela. Ja som vsak priklad ze sa to da. Moj brat ma rovnaky problem, ale neda si povedat, nevydrzi si ho nechat vyrast. Pritom je to tak jednoduche. Len tam na chvilu nieco dat - na to sluzi ta spona, u pedikerky to vacsinou dost stoji, da sa to zvladnut aj doma. Drziiiiim palce!!!! ma to riesenie a v zasade jednoduche. Vydrzat

yna1
3. máj 2020

@strapec juuj z lodiciek to ano, to je na nervy. Ja teraz uz som potrebovala na pedi ist, ale sak nebolo kam tak som si zase sama odstrihla a uz citim, ze zle, uz ma to pobolieva, takze asi by som uz naveky mala dat od toho ruky prec

werca3331
15. apr 2021

Ahojte, chcela by som sa Vam podelit s mojou radou, ktorá mi pomohla na zarastajuce nechty. Mne sa to zarastanie stavalo uz od detstva, nebolo sice caste ale vacsinou som, tak ci onak skoncila na chirurgii. 4x na chirurgii s prstom na pravej nohe a 2x na lavej. Vzdy ked mi na po umrtveni narezali necht a vytiahli viditelnu cast aj s castou, ktora bola pod koznym valom, sa mi to zarastanie opat vratilo . Pomohol mi az znamy chirurg, ktory mi necht vyrezal a vyskriabal od korena, necht sa zuzil a upravil mi aj kozny val na pravom prste. Od vtedy som mala klop klop pokoj s pravou nohou - uz je tomu 10 rokov.
Momentalne som to zacala zazivat na lavej nohe, necht zacal zarastat objavil sa hnis a tak ihned som utekala na pohotovost. Myslim si, ze to netreba odkladat , aby sa tam nevytvoril velky zapal a to dive maso. ( mimochodom vtedy, ked som riesila poslednykrat ja tu pravu nohu, mala som tam zapal 3 mesiace, kvoli vycestovaniu v zahranici a isla som necht vyrezat az po prichode na svk , umrtvovacie injekcie mi uplne nezabrali, preto vam radim ist na chirurgiu cim skor, aby vas ten ukon nebolel).
Cize pred nedavnom som utekala na tu spominanu pohotovost, vyrezali mi tam zial iba tu viditelnu cast z boku s kuskom nechta pod koznym valom zo strany. Mastila som si necht predpisanou mastou Betadine, robila repikove a haramncekove kupele, pouzivala som aj višňou masť ktora ranu pekne zahojila. No tym ze mi neodstranili necht ku korenu a zacal z pod koze opat vyrastat a bol širší a koza sa stiahla k novej uzšej šírke nechta, tak vyrastajuci necht mi začal tlacit na kozny val zo spodu, prst sa mi po 8 dnoch od operacie opat zapalil. Dnes som bola opat na chirurgii, riadne sa objednala na kontrolu po opreacii s tym ze prst opat hnisa. Natrafila som na uzasneho mladeho lekara , ktory ma riadne vypocul, a navrhol presne to , co mi robili pred 10 rokmi a bolo to uspesne vtedy. Ze necht BY SA NEMAL vyrezavat iba po bokoch ako to vacsinou robia, ale az ku korenu, vyskriabat medicinskou lyzickou, zuzit a upravit kozny val. Spravil mi jeden steh. Zajtra idem na prevaz . o 14 dni vytiahnut steh. Ja pevne verim, ze toto mi opat pomoze.. Zrejme sa to vola aj plastika nechtu, kozneho valu ? Tak toto mi pomohlo v minulosti, necht je na pravej nohe pekny, uzsi a rovny. Za ukon som neplatila ani vtedy ani teraz. Len musite pocitat s tym, ze budete PN minimalne na 14 dni. Beriem antibiotika a cakaju ma opat repikove kupele. Tak Vam zelam vela uspechov a pekne, nebolestive, nezarastujuce nechtiky 🙂) .