Nepoznali ste povinnosti škôl pri úraze?
ABY SA VáM MATKY, RODIČIA nestalo podobné❗️idem s kožou na trh ohľadom skúsenosti,ktorú mám s riaditeľkou ZŠ a môj problem je Syn 13r zťp 70%,ťažký stupeň polyneuropatie+CMT1oslobodený z Tv 4b skupina, telesne nie mentálne postihnutý, integrovaný, …..úraz v škole 23.6.2023počas vyučovacej hodiny s následkom hospitalizácie, operácie(poviete si len roztrhnutý menisk)ja privolaná k úrazu, nespísaný žiaden záznam o úraze, myslim ani neoznámený podla parar 17 ods.4 zákona č 124/2006 Z.z … nik ma nevyzval spisat zaznam o registrovanom úraze.Po ukončení liečby, som si vyžiadala z KOMUNÁLNA poisť,(riaditelka mi odmietla tlaciva dať), na moje neoblomne vyziadanie dala aspon tlacivo o posudku lekarskej spravy, vsetko potvrdené lekarom, prepúsťacou správou, liečenim odovzdane na poistovňu, počas 5 mesiacov zpochybnovanie riaditeľkou, že sa uraz stal svojvolne len tak atd../úraz sa stal v telocvični pri púšťani lietadiel 4 vyuc. hodina 14 ziakov, učitel / no nič, riaditelka dalej napisala poistovni ze neuznáva odškodné/bolesné podla zákona 437/2004 Z.z , z dôvodu, že je žiak dlhodobo chorý, a úraz sa mu stal preto 🙈, 7 rokov navštevuje školu a úraz sa stal teraz v 7ročniku , vyjadrenie poisťovne… poistník -škola neuznava odškodne 😳😵💫, takze bolestné 0😳, vedeli ste ze pokiaľ si dieťa spôsobí úraz samo, spadne, zláme sa, priklad aj doživotne ochrnie, na pôde školy, škola nenesie zodpovednosť?! Lebo diagnoza? Lebo samo spadlo? To som nevedela, ale teraz viem , že to pravda nie je .Volala som s inymi pedagogmi, riaditelmi, poistovňou, oslovila som zriaďovatela školy, napisala sťažnosť, podnet na postup školy na inšpektorát práce BOZP, x telefonatov od dverí k dverám , kompetentný prešetriť školský úraz, nie je ochotný nik, každý sa odvoláva na iného …peniaze sa v školách točia pre zdravé deti? vyvolené deti? alebo… aj nie, dieťa nemôže stúpiť zle, pošmyknúť sa samo🙈inak škola nenesie zodpovednosť, lebo škola nesie zodpovednost iba ked je napr. mokrá podlaha, alebo prekážka alebo by synovi niekto rozbil nos, to mi riaditelka povedala, škola je zodpovedná za co? absurdnosti , prepáčte 😏🫤. Je mi nedobre z tohto systemu, jednania🤮prístupu… Čo ďalej ? …napíšem aj, že som samoživiteľka, 40 km každý deň do nemocnice v ktorej ležal, nasledné kontroly u dr v inom okrese , 2 mesiace rehabilitacie, zhorsenie zdr. stavu …cítim sa ozaj mizerne😢. Nemôzem spať,lebo citim krivdu na mojom dieťati, cítim neprávosť jednania riaditeľky aj úradov. Ak to tak naozaj v skolách je,školstvo je v zúfalom stave … Ďakujem ze ste ma čítali do konca a nebuďte ľahostajní, komu deti zverujete, POTOM je neskoro 😏čo ďalej ??? A tiež sa pýtam, koho platíme na vysokých postoch z našich daní … treba oslovit média, možno som len jedna jediná , ktorá sa domáha niečoho, čo má byť v tomto štáte samozrejmosťou.
@veronikaszabova mali ste posudok lekarskej spravy? Urazove poistky deti su vacšie , syn dostal zo zivotnej poistky , ide mi o princip ze niektore skoly si porusuju zakon a zneuzivaju svoju pravomoc
@olika37 jasne, ze sme mali posudok. Na zaklade coho by inak vyplatili poistne plnenie zo sk.poistky?
Ja som ani nemala v plane riesit nieco zo sk.p - syn dosiel s tym, ze triedna ucitelka odkazuje, ze si to ma uplatnit. Keby som vedela, kolko dostane, ani by som sa neunuvala nejake papiere vypisovat.
@sulavikova ano dobre citate, vsetko zacalo 10/23 ked ukoncil liecbu , az potom sa odovzdavaju papiere na poistovnu ked je liecba ukoncena ...a Urady maju tiez lehoty na vyjadrenie , konkretne moje odpovede od pravnika, inspektorat prace, zriadovatela skoly, Komun.poistovne skoly....este cakam inspekcie skolstva ...to vsetko sa neda za 3 dni
@veronikaszabova máte veľke šťastie ..tak to ma byt
@sulejmanka podla zakona o odskodneni bolestnom si skola nediktuje kolko ma poistovna vyplatit
@olika37 je mi veľmi ľúto, čo sa stalo vášmu synovi, myslím, že ste v štádiu, že ste nadupaná informáciami viac, ako ktokoľvek zúčastený v tomto procese. Nevzdávajte sa, právo je na Vašej strane, všetko, čo ste napísali je pravda. Škola má povinnosť spísať záznam, ohlásiť registrovaný úraz, mať uzatvorené úrazové poistenie pre žiakov, len blázon to neurobí v dnešnej dobe ... idú sami proti sebe a toto je aj na odvolanie riaditeľky z postu, pretože ona je zodpovedná za všetky zložky v škole. Prípad je o to citlivejší, že váš syn potrebuje upravené podmienky pre vzdelávanie, ... no myslím, že pani riaditeľka už nespí pokojne ... ak je aspoň trošku kompetentná, tak vie, koľko prešľapov v tomto prípade urobili ... držím palce, nedajte sa 😉
@mimimoje ja si nemyslím,že je okolo toho veľa papierovačiek... len netreba byť lenivý 🙈
@sulavikova uraz sa riesi po ukonceni liecby, poslednu kontrolu mal 31.10.23 az potom sa odovzdavaju papiere poistovni
@olika37 ale v Rakusku som mala v sukromnej skolke napr vynimku, kde to bol kockopes a oni teda v zmluve nerucili za to, ze sa dietatu stane napr uraz tohto typu. Lebo my sme ho tam chceli dat ako rodicia. Neviem ci toto je na Slovensku vobec mozne legitimne uviest niekde. V statnej skolke toto uz nemame nikde a tam su zodpovedni.
@kiki68 riaditelka mi osobne volala ked sa uraz stal, z knihy urazov mi poslala vypis svedkovia : priezviska dvoch spoluziakov a vyuc.učitela , cas kedy sa uraz staľˇˇto je kniha úrazov, ale ak sa stane uraz kde dieta chyba viac ako 3 dni v sk. procese musi byt spisany uraz aj so zákonnym zastupcom a to nespravili
@olika37
@sulejmanka aj môj syn za zlomeninu lakťa dostal necelých 40 eur, netreba pochybovať, načo by sme si vymýšľali
@olika37 protokol o zranení je k dispozícii v priebehu niekoľkých hodín po jeho zaznamenaní. T.j.decko má v škole úraz (je jedno, kto ho zavinil aj ono samé), dozorkonajúci/učiteľ atď. spíše zápisnicu, informuje zákonných zástupcov, 155 atď. podľa smernice. No ten úraz musí aj niekto vidieť a nie, že decko spadne z kolobežky a vraj si na výtvarke udrelo ruku🤦🏻♀️ Je nad rámec, keď učiteľ vlastným vozidlom cudzie decko vezie do nemocnice (žiaľ bežná prax, rovnako tlf. 24/7 z vlastného tlf.), a potom sa mamka sťažuje na MK= slovenská klasika.
@sulavikova som pisala bolo tam 14 ziakov učitel aj riaditelka ma k úrazu volala
@sulavikova pani sulavikova, nesťazujem sa len varujem rodicov,ze sa aj im môže stať podobne...keby ste lepsie čítala, tak nepíšete bludy o kolobežkách
@sulavikova a okrem toho sarkozmu že ucitel ho vezie🙈 nie riaditeľka mi volala aby som si ho prisla zobrať a odviezla som si ho na pohotovost sama ...ak máte útočiť nech sa páči , mne to neublíži a vám to nepomôže ...pekný den
@matulienka10 veľmi pekne ďakujem za povzbudenie a empatiu, som ako v zlom sne, nakoľko mám sama tu istú diagnózu aj problem s motorikou, ako matka som nikdy nezisťovala čo škola má či nemá,človek to berie ako samozrejmosť ..ale nie je to tak v dnešnom školstve, nesprespala som uz veľa nocí aby som sa vzdala práva môjho syna a tiež aby som sa necítila dobre sama pred sebou ako matka, ktorá sa zľakla . Nejde predsa o rozlámanú stoličku, ale o zdravie dieťaťa a je mi jedno ako to berie okolie či premúdrelé mamičky...súdiť vie ktokoľvek,ale pomôcť málokto...
@olika37 ten blud o kolobežke je z mojej osobnej praxe, žiaľ. Každý má iné skúsenosti.
Dobrý deň, syn v škôlke skočil zo stoličky a učiteľka do databázy spísala že si sadol vedľa stoličky. Je to podľa vás v poriadku? Úraz bol vážený keďže bola operovana ruka a má drôty. Ďakujem za odpoveď
Dobrý deň, syn v škôlke skočil zo stoličky a učiteľka do databázy spísala že si sadol vedľa stoličky. Je to podľa vás v poriadku? Úraz bol vážený keďže bola operovana ruka a má drôty. Ďakujem za odpoveď
@lenkaviki48 Lenik, neviem posúdiť, či to bolo spravne spísané, každopádne môžete žiadat napravu, zapísať úraz pravdivo, iste tam boli svedkovia
@lenkaviki48 Lenik, neviem posúdiť, či to bolo spravne spísané, každopádne môžete žiadat napravu, zapísať úraz pravdivo, iste tam boli svedkovia
@olika37 ďakujem. Deti sú len svedkovia
@olika37 ďakujem. Deti sú len svedkovia
@lenkaviki48 v škole su v sprave napisane aj svedkovia deti, celym menom aj priezviskom, len neviem o čo ide, úraz je úraz, stal sa počas vyucby tak mate narok na odskodné
@lenkaviki48 v škole su v sprave napisane aj svedkovia deti, celym menom aj priezviskom, len neviem o čo ide, úraz je úraz, stal sa počas vyucby tak mate narok na odskodné
@olika37 ako to dopadlo?
@olika37 ako to dopadlo?
@poleva hnus, na riaditelkinu strnu sa postavil primator ako zriadovatel školy, zmietol to zo stola , ze bolo vsetko dodržané, no nebolo!!! Spustila sa tichá šikana na syna, ide do 9 r. trpíme spolu ale zo skoly odist nechce kvoli spoluziakom. Svintvo , nepravosť ale nemam uz silu energiu riešiť to. Aj take nepravosti sa dejú. Kto ma moc …..