Odbitý kúsok predného trvalého zuba
Zdravim mamicky....syn dnes prisiel z floorbaloveho kruzku s odbitym kuskom predneho trvaleho zuba.....rada by som sa opytala, ci niekto riesil nieco podobne. Ma to dost neprijemnu rovinu, kedze si zrejme dozorujuca ucitelka zanedbala povinnost a miesto dozoru a urcenia pravidiel hry, si pozerala do mobilu....a vobec o uraze nevedela, ze sa nieco stalo!!! Syna sice nic neboli, ale opravu zubu budeme musiet zacvakat....ma skola nejaky podiel na vzniknutej situacii, resp.mozeme nejaku ciastku za sposobenu skodu ziadat? Nemam sajnu, kolko to vobec bude stat...zajtra rano to planujeme riesit....dakujem za reakcie....
@katfan kedze som blizsie k situacii, poznam svoje dieta ,poznam skolu a postupovala som spravne, ked som riesila vec s riaditelkou, nesuhlasim s tvojim nazorom.....nic nie je prehnane, je to presne tak, ako to ma byt...to, ze tebe sa to nezda ,je tvoj problem...dalej to nemienim rozoberat....dakujem, ze to respektujes...
@nikimax nemyslim si, ze by vylomenie zubu vedela ucitelka nejako ovplyvnit, kedze sa to stalo pri hre a nie pri nejakej sarvatke ci bitke (to nepoviem) taketo veci sa stanu v sekunde...objektivne ako mohla tomuto zabranit?...keby sme mali za kazde rozbite koleno a pod vinit ucitelov....tiez predpokladam, ze tvoj syn uz nema 5 rokov....
ok, co sa tyka toho, ze nestanovila pravidla hry atd....myslim, ze i keby ich stanovila a dozorovala, tak takuto vec neovplyvni, ak mu niekto trafil (predpokladam, ze nechtiac) hokejkou.....okrem toho si si ista, ze ich ozaj nestanovila a ozaj cely cas cumela do mobilu - to mas od syna?
@kaftan - suhlasim, dnes sa uz vsetko riesi kydanim na ucitelov namiesto riesenie veci s detmi....
okrem ineho ide o kruzok - predkpokladam, ze to teda nehrali prvy krat....a pravidla hry poznaju
@nikimax sice nie sme na Slovensku, ale u nas to funguje takto, myslim ze aj na Slovensku by mohlo, kedze mam doma velkeho chalana, s urazmi sme mali kopu skusenosti. Skola by na toto mala mat poistku, nam ked sa nieco stalo, zavolali mi zo skoly ze mal syn uraz uz s vyplnenymi tlacivami, odtial sme sli do nemocnice, vo vasom pripade k zubarovi a skolska poistka by to mala zaplatit. Vinit ucitelku za to ze sa to stalo, to ma nenapadlo, vsak deti behaju, nemoze ich priviazat, stane sa, ale teda platit by to mala poistka skoly 😉
@henikav presne takto to je aj v nasom pripade..... 🙂 mne je teraz uz uplne jedno, ci si ucitelka plnila, alebo neplnila svoje povinnosti.....to nech si riesi skola, ide to mimo mna....
@katfan minimalna mzda??myslim, ze uz chces riesit nieco, co naozaj s tymto pripadom nesuvisi...to je na uplne inu debatu, mozes apelovat na ministerstvo skolstva, napriklad....,,takychto rodicov,, -znamena co? urazku?
@katfan ked sa to doriesi,tak napisem,ci sa potvrdilo, alebo nepotvrdilo zanedbanie dozoru, musi to byt pravdivo spisane v zazname o uraze!...s tym ja nemam vobec nic! Podozrenie tam je....je dolezite , co povedia svedkovia, nie ja, ani ty....NIKOHO neobvinujem, len som sa PYTALA....svoj vlastny nazor uz mam, tak ho prosim respektuj....dakujem.....tymto by som diskusiu uzavrela... 😒
Nam pomaha elmex gel. Mame to necely rok, a bohuzial sa lieci velmi pomaly.
☹ 😝
@nikimax ahoj viem, ze je to starsia tema no i tak sa ta spytam. Syn na TV v skole sa narazil so spoluziakom a odlomilo sa mu kusok zo zuba. Tiez to riesime so skolou. No prave dnes mi zubarka volala, ze mi vypise len tu hlavicku /udaj o poskodenom a udaj o poskodeni na zdravi/ s tym, ze hodnotenie bolestneho to bodovanie ona nevypisuje ale, ze kazda poistovna ma zazmluvneneho svojho lekara, ktory to oboduje na zaklade toho co napisala zubarka. Tak neviem kde je pravda. Dakujem za odpoved

@nikimax prave ze som riesila zranenia, v skole i skolke ale v zivote by ma nenapadlo z toho vynit ucitelku.vazne je to prehnane.proste sa to stalo pri sporte, co sa stava bezne.a pri sporte je vybity kusok zuba to najmensie co sa moze stat.chudaci vsetci ucitelia.