Pád, hospitalizácia a sociálna pracovníčka
Pekný deň mamičky .. mám taký problém naša malinká 8 mesačná nám 2.1 padla na hlavičku zo zadu okamžite som išla na Kramáre kde jej urobili rontgen vyšetrenie, neuro a následne nás poslali domov s tým že malinka je v poriadku nemá ani otras ani krvácanie ale že ju mame najbližších 48 hodín sledovať zmenu správania pripadne vracanie pripomínam že väčšinu lekárov sme prebudili a to už o 20h. ale k veci asi pred 3 dňami sme si s priateľom všimli že malička ma na ľavej strane s boku mäkké miesto nič som nechcela nechať na náhodu išli sme k lekárke tá nás poslala na nový rontgen a následne na chirurgiu kde povedali že malá je OK len sa jej niečo s toho starého úrazu nevstrebalo a ma pod kozou vodu vraj je to ambulatná ,,operácia" a keď ju udržíme urobia to na mieste lebo inak naspäť Kramáre kde dieťa uspia prípadne urobia CT a riešia. Povedali sme si OK tak radšej kvázi bez trápenia .,.. Vrátili sme sa teda naspäť na Kramáre prišli na urgent vysvetlili čo je vo veci lekárka si otvorila spis s toho 2.1 a hneď nám jasne povedala že má naša dcérka prasknutú lebku a že ju treba prijať a spraviť CT .. nebolo mi všetko jedno ale nič iné ako súhlasiť som nemohla CT ukázalo že je lebka naozaj prasknutá ale ,,našťastie" len to žiadne krvácanie ani nič iné ja nakoľko mám problém s poistovnou resp neplatil za mňa dlhší čas zamestnávateľ som nemohla ostať lebo by som všetko hradila v plnom rozsahu priateľ takisto nemohol ísť s práce ani priateľ takže ostala svokra. Dnes keď sme si volali po rannej vizite povedal primár že musia volať sociálnu a stále dookola sa vypytujú či malá padla len vtedy. Predsa by som o takomto niečom neklamala .. veľmi sa bojím ako bude reagovať sociálna pracovníčka môžu mi ju vziať ? :( alebo ? .. neviem máte skúsenosti aký bude postup ? .. Pretože ja mám sto chutí podať sťažnosť na lekárku ktoré ten deň povedala že je všetko v poriadku .. Mala naozaj nepadla odvtedy si dávame setsakramenskí pozor predsa len je ešte veľmi maličká správali sa ako keby sme ju týrali :( je to hrozní pocit a ešte horšia skúsenosť. Ďakujem za akúkoľvek odpoveď-radu.
@jabadaba, ved to, vsade robia len ludia, je jedno ci murar, lekar, krajcir, ucitel, kazdy by mal svoju profesiu robit dobre, inak to tak vyzera ako to vyzera. A to si este necitala zapis na policii, kt. nam robil policajt s 2 vysokymi skolami, ked nam ukradli zo strechy odkvap, muz stal nad nim, diktoval mu co ma pisat, este mu aj hovoril kam ma dat ciarky, ale ten zvast co policajt vymyslel, to by si neverila.
Muz diktoval: Zo strechy bol odcudceny odkvap v case od 16.30 do18.30 rebrikom, kt. si pachatel sam priniesol a nechal ho tam.
Policajt napisal: Nezistenym sposobom, v nezistenom case, nezistenym sposobom ....
A odmietli doniest psa, aby vypatral stopu, lebo vraj to citi len 2 hodiny, a to by uz nic necitil, volali sme o 18.30, dosli do hodiny. Zaujimave, ze nas neskoleny pes citi stopu, ked niekto u nas bol, ci pes alebo clovek aj 10 hodin. Vidim ako stopuje a vynuchava kade clovek (pes) chodil. Ale policajny, vycviceny pes, citi len dve hodiny, no koniec.
@sardinka335, ty kokos vsimla si si ze to je jedna veta na 9 riadkov? Ale tak tu bol dolezity posledny riadok a koniec predposledneho
@lenaleco A o mesiac jej zas budu robit dalsie CT na kontrolu?? To sa mi zda dost pre male dieta, a hlavne ked ide len o kontrolu, a nie o nutnost. V dnesnej dobre robia CT akoby to bolo nic, kedysi sa robili len rontgeny a stacilo, teraz furt na vsetko hned CT. Ja by som si pytala pri kontrole len rongten, CT je velmi vela ziarenia, konska davka, 1 CT je rovne okolo 500 rongenov, podla toho co robia moze aj viac. Nemala by som dobry pocit keby mojej dcere (hlavne taklej malej) robili niekolko CT za sebou. Teraz ked uz jej nic nehrozi, skus sa tomu vyhnut! Drzim palce!

@jabadaba ťažko povedať lebo : „(2) Poistenec, ktorý nezaplatil príslušnej zdravotnej poisťovni preddavok na poistné (§ 16) za tri mesiace v príslušnom kalendárnom roku, nedoplatok za poistné (ďalej len „nedoplatok“), poistné, ktoré bol povinný uhradiť odo dňa vzniku skutočnosti zakladajúcej vznik verejného zdravotného poistenia do dňa potvrdenia prihlášky príslušnou zdravotnou poisťovňou, alebo úhradu za zdravotnú starostlivosť, ak sa mu poskytla preukázateľne v dôsledku porušenia liečebného režimu14) alebo užitia alkoholu alebo inej návykovej látky, v rozsahu ustanovenom osobitným predpisom1) v sume vyššej ako 10 eur a ktorý je z tohto dôvodu uvedený v zozname podľa § 25 ods. 1 písm. e) druhého bodu, má právo len na úhradu neodkladnej zdravotnej starostlivosti15) (ďalej len „neodkladná starostlivosť“); to neplatí, ak poistenec je zamestnancom, za ktorého nezaplatil preddavok na poistné zamestnávateľ.