icon

Pád, hospitalizácia a sociálna pracovníčka

lenaleco
10. feb 2016

Pekný deň mamičky .. mám taký problém naša malinká 8 mesačná nám 2.1 padla na hlavičku zo zadu okamžite som išla na Kramáre kde jej urobili rontgen vyšetrenie, neuro a následne nás poslali domov s tým že malinka je v poriadku nemá ani otras ani krvácanie ale že ju mame najbližších 48 hodín sledovať zmenu správania pripadne vracanie pripomínam že väčšinu lekárov sme prebudili a to už o 20h. ale k veci asi pred 3 dňami sme si s priateľom všimli že malička ma na ľavej strane s boku mäkké miesto nič som nechcela nechať na náhodu išli sme k lekárke tá nás poslala na nový rontgen a následne na chirurgiu kde povedali že malá je OK len sa jej niečo s toho starého úrazu nevstrebalo a ma pod kozou vodu vraj je to ambulatná ,,operácia" a keď ju udržíme urobia to na mieste lebo inak naspäť Kramáre kde dieťa uspia prípadne urobia CT a riešia. Povedali sme si OK tak radšej kvázi bez trápenia .,.. Vrátili sme sa teda naspäť na Kramáre prišli na urgent vysvetlili čo je vo veci lekárka si otvorila spis s toho 2.1 a hneď nám jasne povedala že má naša dcérka prasknutú lebku a že ju treba prijať a spraviť CT .. nebolo mi všetko jedno ale nič iné ako súhlasiť som nemohla CT ukázalo že je lebka naozaj prasknutá ale ,,našťastie" len to žiadne krvácanie ani nič iné ja nakoľko mám problém s poistovnou resp neplatil za mňa dlhší čas zamestnávateľ som nemohla ostať lebo by som všetko hradila v plnom rozsahu priateľ takisto nemohol ísť s práce ani priateľ takže ostala svokra. Dnes keď sme si volali po rannej vizite povedal primár že musia volať sociálnu a stále dookola sa vypytujú či malá padla len vtedy. Predsa by som o takomto niečom neklamala .. veľmi sa bojím ako bude reagovať sociálna pracovníčka môžu mi ju vziať ? :( alebo ? .. neviem máte skúsenosti aký bude postup ? .. Pretože ja mám sto chutí podať sťažnosť na lekárku ktoré ten deň povedala že je všetko v poriadku .. Mala naozaj nepadla odvtedy si dávame setsakramenskí pozor predsa len je ešte veľmi maličká správali sa ako keby sme ju týrali :( je to hrozní pocit a ešte horšia skúsenosť. Ďakujem za akúkoľvek odpoveď-radu.

tanita007
11. feb 2016

@katka1981 Môj súhlas.Neviem ako je to s poisťovňami ale v tej chvíli by aj mne ako matke bolo úplne jedno kolko to bude stáť...Hlavne že som s dieťaťom.Osobne by som ani do jasličiek nedala drobca ak by nebola naozaj zlá situácia finančná v rodine,no ale maminy bežne dávajú maličké deti do jaslí a pritom peňazí v rodine je dosť.

mawka
11. feb 2016

@lenaleco si neskutocne oprskla. riesis predovsetkym seba, tvoju "hanbu" ze nemas na hospitalizaciu, socialku - lebo jezisis kriste, riesi TA socialka... kde je ta mala? vyjadrujes sa o zakroku ako keby to bolo nieco, nad cim clovek moze mavnut rukou, si uplne v pohode, ze ti mala je s babkou v nemocnici a este tu prskas na vsetky strany, ked ti niekto napise svoj nazor.
zamysli sa nad sebou.
kazda matka, ktora miluje svoje dieta s nim ostava v nemocnici, sak ide o lebku, preboha! ci ty mas pocit, ze to je ako odrete koleno? su tu maminy, ktore sa inak hovadsky zadlzili, pretoze maju vazne chore dieta a su s nim. bez mihnutia oka sa zadlzili. lebo dieta.
tebe to vobec dochadza? ak sa takto prezentujes pred lekarmi, sestrami, ja sa ani necudujem, ze volali socialku. a pokial budes so socialkou jednat takymto tonom, tak to nebude len presetrenie, zapis, sprava, tam ta rozpitvaju do poslednej stipky. a cudovat sa nebudem.

bluka2
11. feb 2016

@mawka Toto je fakt vystizny prispevok

mawka
11. feb 2016

@bluka2 dviha ma jej styl komunikacie zo stolicky. v prvom rade ide o dieta a ona sa este uraza. lebo JA JA JA. vies co, chvalabohu, ze socialka riesi konecne. lebo aj ked vsetko bude ok, aspon je to pre take matky vystrazny prst hore, aby sa uvedomili a prestali byt jesitne, egoisticke, sebestredne.

anjelicek26
11. feb 2016

@mawka ja len uvazujem, ze to dieta kludne mohlo padnut znova. Ked ona pri tom nebola, ved bolo aj s otcom, svokrou atp. Mozno to oni ani nepriznali. Nie, nie som lekar, ale cerstva a vyse mesiaca stara zlomenina vyzera uplne inak. A aspon ma motivaciu konecne poriesit zdravotku, nemozne, aby mala 8 mesacne dieta + materska pred tym a za tych takmer 10 mesiacov nejako neslo dat do poriadku papiere. Ved ako platila porod?

mawka
11. feb 2016

@anjelicek26 co je akutne, to ti poistovna uhradi aj ked si neplatic. tu je ale dolezity fakt ten, ze poistne neplatil zamestnavatel. v tom pripade sa nic nedej, ona je poistena, ona nema problem, neni dlznik. to poistovna riesi so zamestnavatelom.
druha moznost je ta, ze sa jej tazko priznava s tym, ze mala typ prac. pomeru, kde si bola povinna platit odvody (ako szco so zmluvou) a neplatila a vznikol jej dlh. no aj tak co sa tohoto tyka, malu jej osetria v pohode, lebo za malu plati stat a ona si tych 30 e kludne mohla pozicat. hanba nehanba. sak ked neviem, spytam sa sestricky co platim, kedy a ako a zariadim sa.
nech som akakolvek tvrda zenska, 8 mesacne dieta by som nenechala v nemocnici s babkou. aj ked babke doverujem. uz len ten pocit, ze mojmu dietatu nieco je a ja nie som s nim, ma zabija. toto su presne situacie, kedy ma matka s tym dietatom byt. a uz nepochopitelne, ze nema doma ziadne dalsie dieta. uff

kittykat22
11. feb 2016

@severanka90 hmm ... lekar - ani ziadny iny clovek nemoze robit 24 hodin. Clovek nema schopnost pracovat efektvine 24 hodin. Je dobre ze sa ludia stazuju pretoze potom sa budu stazovat lekari a potom sa nieco zacne diat. Kym budeme vsetci hovorit ze je to tak, tak sa nic nezmeni. A skus si predstavit keby lekar zanedbal starostlivost tvojho dietata a ospravedlnoval by to tym, ze mal 24.ku a bol unaveny.

Zakladatelka zobrala zbytocne oznamenie osobne - ako utok na vlastnu osobu. Myslim ze si neuvedomuje, ze lekarom prechadzaju pod rukami deti ktore su skutocne zanedbavane a tyrane. Ziadny lekar nema v plasti schovanu krystalovu gulu aby v nej videl ze problemy prave v tej a tej rodine niesu. Socialka nie je skupina exorcistov ktory vynahaju rodicov od svojich deti. Ak vidia ze zaujem o dieta je, tak sa snazia pomoct. Deti beru len v krajnych pripadoch.

mawka
11. feb 2016

co mi vlastne pripomina pripad spred troch rokov, ja v kancli, volala mamka, mala v nemocnici. bez pardonu som doletela z roboty, pobalila veci, prchala do nemocnice. bolo pred vyplatou. pozicala som si. no a co. neviem si proste predstavit, ze by som tam nebola.

horana
11. feb 2016

Uplne od temy, ani o socialku sa nejednalo, ale raz vecer sme sa s dcerou hrali tak ze sme ju tocili za ruky, teda podala tatovi vystrete ruky a ten ju trosku zatocil, ani nie cely kruh, len polkruh a potom zas postavil jemne na zem. Velmi sa jej to pacilo, vyskala, tesila sa. Takto sme to urobili 3x (ako v rozpravke) a na ten 3ti krat zrazu jej zostala jedna rucka len tak visiet, nemohla nou hybat. Nebolelo ju to vobec, len nou nemohla vobec pohnut, visela ako gumena. Tak hned na pohotovost a tam ze ano ano, ze klbik deti do 7r. este nie je pevny a casto pri takychto hratkach vyskoci, ze sme uz asi 10ty takyto podobny pripad len v ich ambulancii za ten den! (neprehanam, oni tak povedali, ani mne sa to nezdalo ale este nam doktor ukazoval na jednu z kopok papierov ze to su tie pripady z dneska v tejto kategorii). Skuseny lekar to nasledne na jeden jediny pohyb nasadil naspat, aj tento ukon bol absolutne bezbolestny, za 1-2min sa dcere vratila citlivost a mohla rukou opar normalne hybat.
Napriek tomu nam do spravy napisali do popisu ako sa uraz stal: rodicia opakovane silno dieta zatiahli-trhli za pazu.
Co teda nebola pravda, lebo tu "silu" tam spravila odstrediva sila tociaca, aj to nie nejak silno tocenie ale ozaj len trosicku nad zemou. Tiez mi to doslo ze paneboze akoby sme ju tyrali. Nehladiac ze dcera z toho mala neskor ked sa ukazalo ze to nic nie je (dovtedy bola len vyplasena) este aj srandu a chcela sa tocit zas, co musime doteraz odmietat a ona ze preco ze ved to bezne vidi vonku, na ihriskach...

bluka2
11. feb 2016

@mawka Aj mna. Ja by som sa asi od strachu ani nedychala, keby mala moja dcera nieco s lebkou a byt k tomu niekde doma, asi by som si vytrhala vlasy za ten cas....preto sa asi do autorky neviem velmi dobre vzit. Tie reakcie su proste detske JA JA JA a priority trochu cudne

@anjelicek26 Ved mohlo sa stat, ze padla potom niekomu inemu, ale hadam ludia, komu ide o dobro a zdravie dietata, ak rovno nepovedia, tak sa aspon "priznaju" ked sa ich spatne pyta

kittykat22
11. feb 2016

@horana ved je pravda co napisal lekar. Nenapisal ze ste to spravili nasilne - ale silno. Nevidim na tom nic zle. Nepride mi, ze by vas ociernoval.

bluka2
11. feb 2016

@horana Dobre, ze pises, to som vobec nevedela

mawka
11. feb 2016

@horana nasich permanentne za toto riesili. mala som to iste. a opakovane. potom uz ma tatko netocieval, ale zase som si to na preliezkach (ked som bola zavesena). ale nakoniec dali pokoj nasim (lekar potvrdil, ze este neni klb vyvinuty), aj poistovna vyplacala plnenie. toto bolo stale, stale sadra dlaha na ruke. naposledy sa mi to stalo v 8 rokoch. takze pozor aj na preliezacky, ked sa zavesi a spusti.

katka1981
11. feb 2016

@horana, taketo zazitky je skvele pisat atkto verejne, aby sa ludia z toho poucili, ja som uz spominala, ze kamoskine dvojicky chlapci sa tak mlatili, ze jeden mal vyklbene rameno, a divila som sa, no a ako pises, je to normalna vec. Clovek musi byt velmi opatrny.
MInule sme boli u kamosky a bavili sme sa o tom, ako sme sa vystresovali, ked sa dietatu nieco stalo a vtedy povedala ich prihodu: maly sa ucil chodit, nemali zabranu na schodiku (nedokonceny dom, betonove schodisko, na ni len koberec). Vzdy tam davala postielku aby mali nepresiel. Ona nieco robila kusok od neho, nezasunula postielku dobre, muz jej zato vzdy nadaval, ze sa nieco stane a stalo sa. Zrazu len videla, ako maly postielku odsunul, a s usmevom isiel za nou. Ona mu sice hovorila nech stoji a sla za nim, no maly s usmev po schodoch za nou a skotulala sa dole. Ani nepipol, on znesie bolest. Ona ho vzala na ruky, maly mal krvave sople az na cele, ona v soku, ze to mu asi mozog vystrekol, dobehol muz, vzal maleho, ona na kolenach plakala a prosila ho nech ju zabije, ked bude nieco malemu. Leteli na pohotovost, muz mal na nu strasnu zlost, vysetrili ho, nebolo mu nic, povedali, ze stastie, ze mal uzavretu fontanelu. No strasny zazitok.

natalym
11. feb 2016

Nechápem príspevkom zakladateľky, piate cez deviate. Nechápem prečo nemohla zostať z 8 mesačným dieťaťom v nemocnici, zvlášť keď nemá doma iné deti a aj keby mala príde mi logickejšie, že doma zostane babka. Toto mi prosím vysvetlite, lebo nechápem. A že nám zapl. zdravotku prišlo by mi no a čo, však za dieťa platí štát a za mňa však ten účet hádam nebude na tri strany, bolo by mi to úplne jedno.
A tiež nechápem, koľkokrát to vlastne spadla, ako to bolo či čo? No úplne, že nerozumiem.

katka1981
11. feb 2016

@natalym, mne je luto ze neodpisuje, ja som chcela vediet co malickej robili s tou hlavickou a ako je na tm teraz. Ale tak ktovie ci odpise.

lenaleco
autor
11. feb 2016

@katka1981 dobry den prave som sa vratila s nemocnice nebol cas odpisovat .. mala je v poriadku nakoniec jej robili len CT o mesiac mame kontrolu ci lebka zrasta .. Dakujem za nazory a nauky tesilo ma pekny zvysok dna 🙂

natalym
11. feb 2016

@lenaleco Ďakujeme za dobrú správu.

qidko
11. feb 2016

@lenaleco super som rada drzte sa🙂

vlastulina1
11. feb 2016
Používateľ vlastulina1 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od vlastulina1.

drzte sa snad to vsetko dobre dopadne

katka1981
11. feb 2016

@lenaleco, no super, to sa tesim, dufam, ze sa jej uz ziadny nepekny pad nestane, aby si nezranila hlavicku. Najtazsie obdobie pomaly pride, tak sa drzte.

jabadaba
11. feb 2016

@lenaleco jasne, to potom chapem.

maslenka47
11. feb 2016

@mawka suhlasim.. divne "zaujimy" zo strany mamicky

@lenaleco zaprve by som neletela na pototovost zakazdym, ked moje dieta spadne z 45cm. Zhodou okolnosti moja 9m dneska padla aj dva krat.. zo stoja, uz obchadza nabytok - pustila sa a spadla, bac rovno dozadu na hlavu. No jezis maria, este spadne vela krat.

Ale to je jedno, teba len zaujima, aby ty si z toho vyliezla ako "ta dobra". Decko moze byt s babkou. Uprimne nechapem, ako 23rocna baba moze mat problem s poistovnou. Zvlast ak tvrdis, ze si bola zamestnana. Evidentne mas toho na rovasi viac, nez dost. Preto su ti otazky soc, pracovnikov neprijemne. Ale vies co, tak ti treba, mozno ti konecne dopne a das si zivot do poriadku. Ked nie kvoli sebe, tak snad aspon kvoli tomu dietatu. Mozno by jej fakt bolo lepsie s niekym inym 🤐

tanita007
11. feb 2016

Všetko bude dobré a raz sa nad tou sociálkou ešte možno zasmejete. 🙂 🙂

jabadaba
11. feb 2016

@horana to je sila s tymi lekarskymi spravami, asi by sa mali naucit vazit slova a formulacie, velmi im to nejde. 😝

jabadaba
11. feb 2016

@tanita007 aj v Norsku sa smeju.... 🙄

jabadaba
11. feb 2016

@maslenka47 citas jej prispevky? Pisala, ze nedoplatok na poistnom jej vznikol vinou nedosledneho zamestnavatela. Nie je to ziadna rarita, ze zamestnavatel neodvadza zamestancom odvody do poistovni. Len mi nejde do hlavy ako to suvisi s pobytom matky v spitaly, ved to nie je poskytovanie zdravot. starostlivosti, tam nedoplatky nemozu a nemaju ako prekazat.

katka1981
11. feb 2016

@jabadaba, ked som bola tehotna s dcerkou, tak ja som bola taka, ze ani len rumove pralinky som si nedala, proste striktne som sa vyhybala alkoholu. A ked ma prepustali z porodnice, precitala som si lekarsku spravu a tam je kolonka, ze ci matka pocas tehotenstva pila. A tam bola kolonka, pacienta pocas gravidity pila pravidelne alkohol > ano, nie. A mne zaskrtli, ze ano. Ja som myslela, ze ma tam vystre. Som hned nabehla za dr., ze tu sa pomylili, ze ja som alkohol ani neovonala, ze to nevadi, nech si to nevsimam. Pre nich to bol preklad, nic podstatne.

katka1981
11. feb 2016

@jabadaba, toto vrta v hlave asi kazdej z nas, ale nevzrusujem sa, dieta je v poriadku, teda dufam, a nemusim zas chapat vsetko a trapit sa nad niecim, naco nemam ani dosah, ani sa ma to netyka. To sa neda. Nema to ziadnu logiku.

jabadaba
11. feb 2016

@katka1981 tak preklep, nic podstatne....to su celi oni. Ale gulas na hlave mas Ty! Co Ti poviem, orazena krava obvodna, ked som nechodila na kontroly po vylieceni, lebo zdrava som odmietala brucat dve hodiny medzi chripkarmi, hned po tom co som vypadla zo skoly pre chorobu, tak do karty mi napisala, ze pacientka nespolupracuje! A demagogie co mala mama popisane ani nebudem rozvadzat, to boli take dristy, ze ani po jointe by som take nedala.