Pád na pery
Boli sme dnes v lekárni a synček sa potkol na prah dverí,spadol a udrel si pery.Isol prvý donutra ako som otvorila dvere,držala som ho za ruku zozadu a aj tak sa potkol a spadol tak nešťastne že na pery.Ma to opuchnuté,ľavú stranu pery hore aj dole a všimla som si že aj ďasno na ľavej strane má také bordove,neviem či aj to si buchol.Dost mu tiekol krv.Tak mi je to ľúto,keby sa dalo vrátiť späť cas.Je to jeho prvý takýto vážny pád.Boli ho to a dnes ani nejedol,ledva vypil pár glgov vody.Kedze sa nevyznám čo treba robiť a ako postupovať,poraďte mi čo a ako.?Natrela som mu pery s repikovym čajom.Dala som mu aj nurofen proti bolesti a horúčke.Pred chvíľou zaspal.V nedeľu máme ísť k rodičom na návštevu a utorok bude Mikuláš v škôlke.Dufam že dovtedy sa pomaly rozpapa.
Keď netreba nič zašivat tak zajtra rano si to nevšímaj. Jeho to až tak nebolí ako sa skôr vyľakal.
syn si takto rozbil kompletne celu peru - bol pomerne rychlo ok. Ostala mu jazva v strede smerom k nosu. Ak ma tu peru rozbitu slusne, tak je mozne, ze mu po zahojeni zostane v pere hrcka - nic s nou nerob, rozpusti sa sama.
Moja mala pred chvylkou spadla na pusu tiež návrete opuchnuté krvacalo a plaču az za troch unas sú aj iné pády na nos ktorý má vždy aj modrý a pády k deťom patria bude dobre
@kittykat22 Po koľko dní začal normálne jesť?
@zuzanazuzana26 Viem že k deťom patria aj pády,no prvýkrát sa niečo vážne stalo a zľakla som aj ja.
Aj ja sa vždy zlaknem hlavne ked prestane dychat kazdy sa bojí ved su to naše deti ktoré ešte nevedia co sa môže stať a niektorým pádom nebránim ani sama
Jooj, my s tym mame tiez skusenosti. Nas ( vtedy 3r.) ked tak v lete poriadne spadol z odrazadla. Si tak fajne buchol peru, krvacalo jak das, napuchlo a presne, ani jest ani pit, ani nic nerozpraval, ani pery neprivrel. Pusa otvorena, sliny mu tecu...no hruuza...len chodil taky smutny bez nalady po dome. Stalo sa to poobede. Som myslela ze ked sa vyspi bude lepsie, ale kde, vobec. Ked zistil ze pusa stale bolava, zasa konec. Ja nornalne som ho dala do sprchy aby som mu troska vody dajak do pusy strekla. Ale vsetko vyplul, vyreval. Fakt des. Uz som sa bala dehydratacie. Nejedenie som az tak neriesila. Som potom normalne volala nasej pediatricke. Zdvihla sestricka, tak ma upokojila, ze nic sa nedeje, akonahle mu to trosku odpuchne on sa napije. Len mu treba nechat na dostupnom mieste flasku/pohar s vodou. Tak som tak nechala na medziposchodi. A cakala. Doobedu ten druhy den chodil chodil a ciraz viac tak smutne kruzil okolo tej vody. Ja uz som potom ho nevynukovala ani nic nepripominala. Az potom okolo obeda pocujem z chodby jak hlce vodu. No normalne mi az slzy vyhrkli, taka som bola stastna, ze sa konecne po xy hodinach ( mozno po cca 20hod) napil. Aj on bol taky stastny ze to dal. Proste smäd ho premohol a zabudol na bolest aj strach. Tak uz som vedela ze bude lepsie. Potom uz ku veceru aj daco zjedol. A uz na dalsi den bolo este lepsie. Este viac to odpuchlo a uz aj prehltal sliny aj papal aj rozpraval. Ake odvtedy je dost citlivy na tu pusu. Si to taj zapamatal ten incident. A ked este zo 2x tak spadol na pusu, tak to iste, nezatvori pusu, sliny tecu, nerozprava, nepije, neje. Ale ja uz menej stresujem a viem ze sa skratka napije neskor. Tak tot nasa skusenost. Bude dobre, odpuchne, napije sa.
Neboj to sa rychlo zahoji, to prve vaznejsie zranenie som tiez tak brala. Mame zopar urazov za nami, velakrat sme skocili aj k chirurgovi. Aj usta mal az tak roztate zvonku aj znutra ze dr chcel sit ale syn vtedy cca 2,5r (PAS) nebol udrzatelny tak dr zhodnotil ze zrastie sa aj tak. Tolko krvi vtedy tieklo ze kym som zistila co mu je myslela som ze minimalne par zubov vybil 😅 Ma stale pod perou jazvu.. Tiez som vyplachovala repikom, druhy den uz ani nevedel ze tam nieco ma a to par dni trvalo kym sa mu to scelilo lebo to ozaj bolo na sitie. Deticky sa rychlo otrasu🍀
Nic si nevycitaj stava sa všeličo, moj muž na navsteve vyhodil nas seba našeho ročného syna a rozbil mu hlavu o luster… nepripominaj mu to, hlavne aby mu nestmavli zubky, vtedy to moze byt problem
Nas 13 mesacny vcera spadol zo styroch rovno na usta, mal dlhsie rukavy a tak sa mu rozisli ruky a bum na tvar. Ked ho muz priniesol ku mne, som nevedela odkial mu tecie krv, ci z nosa ci z ust. Hornym zubom si prerezal spodnu peru, dost nepekne. Nic sme s tym nerobili, na utisenie dostal tablet, hned prestal revat. A dnes funguje normalne, pije, papka, neboj, to sa rychlo spravi, v ustach sa rychlo hoji.
@hilda08 Čo tým myslíš nestmavli zúbky?
Synovec spadol raz na pery, teda lepsie povedane na usta, a stmavli mu zuby, skoro ako keby zcerneli - odumreli
Kľud, zahojí sa mu to. Deťom sa rany hoja rýchlejšie, ako dospelým, majú pružnejšiu pokožku. Také veci sa stávajú, aj keby si neviem co robila, proste budú pády, modriny, škrabance.
Áno, jasne ze ho to boli, ale zajtra už bude lepšie. Syn tiež spadol už viackrát, raz z trojkolky (toho bicykla na tlačenie s rúčkou) rozbil si nos, potom ledva sa zahojilo to, boli sme u svokry, a u nej sa pošmykol na behuni v izbe, naparal to rovno do valendy, opäť rozbitý nos a preťal si aj peru vtedy, krvi ako na jatkach bolo. O pár dní už ani znak po to nebol.
@hilda08 Ja čo som si všimla má ďasno na tej ľavej strane hore také fialové,tak musel aj to udrieť pri páde.Dufam že to nebude mať žiadny vplyv na zuby
To zvykne to az po par týždňoch sa ukazat na zubkoch
Neblazni, toto nie je vazny uraz... Moj maly na ihrisku spadol tak, ze si zlomil nos, pery mu zvnutra zasivali, hektolitre krvi a tri dni sme lezali v nemocnici a to som bola na pol metra od neho. Nic sa mu nestalo a pravdepodobne neje, lebo je precitliveny z tvojich reakcii, 🤷
Baby poraďte,rozmýšľam či malého dať do škôlky kvôli tomu pádu na pery.?Neje celý deň nič.Dnes začal džús piť aj to cez slamku a tečú mu pri tom sliny.Jest nechce nič.Takto nemôže byť v škôlke.Utorok by som ho dala na pol dňa na Mikuláša a na obed ho zobrať domov.A celý týždeň ho nechať doma.Ja neviem aj na to by mi dala detská doktorka ocr do práce?
syn si takto rozbil kompletne celu peru - bol pomerne rychlo ok. Ostala mu jazva v strede smerom k nosu. Ak ma tu peru rozbitu slusne, tak je mozne, ze mu po zahojeni zostane v pere hrcka - nic s nou nerob, rozpusti sa sama.
@kittykat22 za ako dlho sa vam prosim rozpustila hrcka? U nas mala roztatu peru a nechceli ju na urazovke sit. Rana sa zahojila ale presne ostala hrcka akoby vazivove tkanivo vo vnutri alebo co to je. Mam pocit ze uz to asi nezmizne ked je to uz zahojene. dakujeeem

Po spánku už bude fit...nestresuj. Hlavne to nedramatizuj pred ním a prehnane nehýčkaj. Rozbité ústa sme mali az az. Mladsí si ako ročný zahryzol do jazyka ... krvacal ako na jatkach ale za dva dni už ani nevedel...ale jazvu na jazyku ma aj po 2rokoch. Úrazov sa stane...je dôležité si zachovať chladnú hlavu a nepanikáriť. Detičky sú odolné.