icon

Porezala som sa a rana mi veľmi krvácala

25. apr 2023

dobry vecer nestastne som sa porezala a rana velmi krvacala a tak sa preto pytam mozno je to blba otazka ALE treba s tym ist vsak k lekarovi ? je to na sitie ze ? neviem ci tu dat fotku ako to vyzera aby tu neboli nejake neorijemne komentare ohladom toho ze som nedala upozornenie . dakujem

Strana
z2
janinah
26. apr 2023

Hlavne to spísať ako pracovný úraz ak sa to stalo niekde v škole na praxi.

gab
26. apr 2023

@ildiko36 ja som mala reznu ranu na vnutornej strane velkeho palca (a to som s nim denne robila - vsak domace prace to nezaujima 😅, ze mam ruku v haji) a zlepili mi to prave takymito pasikmi a vydrzalo.

ildiko36
26. apr 2023

@gab ja ťa chápem ale tiež ako vyssie som pisala dlaň je niečo ine, a ma to riadne rozrezané, robyla som na chirurgii a take rany stále zašívali.

autor
26. apr 2023

@janinah nie nie na praxi sa uraz nestal , normalne na izbe...len stale nechapem ako sa k tomu zachovali

marca12
26. apr 2023

Tiez nechapem,ved na internate ma za teba zodpovednost vychovavatelka a ona s tebou mala ist na pohotovost hned vecer.

mirro
26. apr 2023

Nerozumiem, preco s Tebou nešli? Veď sú za Teba zodpovední...

mijunik
26. apr 2023

Som úplne nekonfliktná, vo väčšine ľudí vidím to dobré, ale toto ma naozaj nahnevalo. Na mieste Tvojich rodičov sa na vychovávateľku sťažujem. Ona nebude mať jazvu, ani ju nebude nič bolieť (teda mala by ju bolieť prdel, do ktorej by ju Tvoji rodičia nakopali)! Hnida lenivá! Len aby večer nikam nemusela! Zľahčovať situáciu tam, kde to nie je namieste!

mirro
26. apr 2023

@mijunik presne... Zažili sme niečo podobné pri synovi, ale počas normálneho vyučovania. Išlo o úraz oka a napriek tomu, že oko, napriek tomu ako škaredo to vyzeralo, škola zlyhala v poskytnutí prvej pomoci. Riešili sme to.

simsalabim
26. apr 2023

@mirro mojej dcere v skole spoluziak odbil cast predneho zuba pri behu… napriek tomu, ze mala uz 8, tvrdili jej, ze urcite nie je trvaly a ze nech sa ukludni! Vytocili ma riadne, lebo ak by mi zavolali, mozno by to zubar este vedel zachranit.

simsalabim
26. apr 2023

@mijunik ja myslim, ze tam asi nemal kto ostat pri tych druhych deckach… ale nastvalo by ma to urcite!

mijunik
26. apr 2023

@simsalabim no ja neviem, ako je to na internátoch, či tam majú personál pre takýto prípad, možno máš pravdu a naozaj nemal kto ostať pri ostatných, ak by vychovávateľka išla so slečnou na pohotovosť, ale mali by to vedieť vyriešiť. Ak by sa stalo niečo vážnejšie, ako by to riešili? Napríklad zlomenina, náhla silná bolesť brucha, kadečo, čo naozaj neznesie odklad. Volali by sanitku, ale niekto by asi musel ísť ako doprovod do nemocnice. Poškodenie zubu, ako sa stalo Tvojej dcérke, by ma tiež riadne vytočilo. Resp. tá ľahostajnosť učiteľov. A úraz oka, čo píše @mirro, to je vrchol! Ja viem, že úrazy sa stávajú aj pri najväčšej opatrnosti, ale kurnik, volám okamžite rodičom, riešim, nemám zodpovednosť len za seba - čo ak tie deti budú mať trvalé následky, lebo niekto zľahčil situáciu? Keď sám seba zanedba dospelý, je to jeho rozhodnutie. Ale keď niekto zanedbá starostlivosť o dieťa, je to prúser! 🤬 Ej, ale som sa rozbehla… 😄😄

lindusss2016
26. apr 2023

@simsalabim och 🙈 a aj ste to s tym zubom potom nejak doriesili? No ja by som bola riadne vytocena

autor
26. apr 2023

dakujem za vsetky komentare a vase skusenosti ! ono mi to len osetrili a obviazali a ze vsak sa ti to zahoji to nie je velka rana , ved aj ja som sa minule porezala a nesla som na pohotovost ze vsak neboj nic...vazne ? takyto pristup k situacii ako som bola ja neberiem velmi dobre . este ma k tomu vysmiali ze co si ja myslim o nich preco vlastne o nich vsetci pochybujeme ze oni vedia co robia . a jedna kamoska sa uz nahnevala a povedala ze to treba sit ! a vychovavatelka na to , ak chcete chodte do nemocnice zaplatim vam taxik . no ja som mala dost...a na cely internat nebola sama tam bolo vychovavateliek viac nez dost takze to by nebol problem ist na pohotovost . a jedna ktora studovala zdravotku ( vychovavatelka ) povedala ze to netreba sit , ja ze okej uvidime ci budete mat pravdu a nakoniec nemali 🙃 . zajtra ide moja triedna za nimi a porozpravat sa o tom preco nesli so mnou hned na pohotovost .

simsalabim
27. apr 2023

@lindusss2016 skola vyplatila mini sumu z poistneho, nestacilo to ani na opravu toho zuba 🤷‍♀️ Druzinarka bola take mladucke ucho rovno zo SS, tenucke, malicke, ze som mala problem jej raznejsie vycistit zaludok… ale povedala som jej, co ci o nej myslim a ze si zelam, aby mi v buducnosti zavolala aj kvoli zlomenemu nechtu!

@mijunik Suhlasim, ze by mali byt na taketo situacie pripraveni… ale tipujem, ze kvoli peniazom nie je dost ludi. V kazdom pripade je to nehoraznost, nechat dieta bez osetrenia. Ako si vobec trufaju urcit, ze to nepotrebuje osetrenie?!

simsalabim
27. apr 2023

Autorka - aj rodicia by to mali riesit!

autor
28. apr 2023

@simsalabim Dobry den , je to len chrasta alebo zacinajuca infekcia / hnis ? ak teda viete poradit..,

autor
28. apr 2023
kamatopo
28. apr 2023

A čím ti to kázali ošetrovať???

ankare
28. apr 2023

Skús napisat do skupiny Zdravotníci na MK. Skoré zahojenie!

luccija
28. apr 2023

Nezda sa mi, že by Ti to hnisalo.
Ale máš to dosť veľké nerozumiem ako to mohli tak zlahcit a ešte zle miesto.Drzim palce

simsalabim
28. apr 2023

Mne sa nezda, ze by to hnisalo. Na sitie je dobre striekat A-sept sprej aspon 1x denne pri prevaze.

autor
30. apr 2023

dakujem , kazali mi iba si to obcas pozerat ci sa mi netvori zapal...v tomto nie som moc zbehla , je normalne ze mam opuchnute vsetky prsty na pravej ruke ?

kamatopo
30. apr 2023

No určite choď na kontrolu.

autor
30. apr 2023

@kamatopo ano pojdem , nejak takto vyzeraju

simsalabim
30. apr 2023

A nemas to moc silno utiahnute? Na fotke sa mi zda, ze ano. Aj preto ti mozu puchnut.

autor
30. apr 2023

@simsalabim neviem mne to takto vyhovuje nic ma netlaci ani si nemyslim ze to mam velmi utiahnute...no ale moze to byt aj tak ako vravite

jaaty
30. apr 2023

Určite treba ten obväz povoliť a ak je to možné, nemať stále ruku zvesenu dole.

Strana
z2