Porezaný prst syna hnisá: Čo robiť?
Ahojte. Minuly týždeň v nedeľu sa syn (6) porezal na takých tých automatoch odkiaľ im vypadne hracka ak tam dáte 1/2€. Aspoň tak povedal. Neviem kde sa mohol pozerať keďže to bolo v nákupnom centre. Umyli sme to a neriešili, veď sa zahojí. V utorok som si všimla že tam má hnis. Vytlačili sme to, dezinfikovali betadinom a dali framikoin. V stredu to iste. Každé deň sme to dezinfikovali a natierali framikoinom. Boli ho to len keď sa dotkne priamo toho. Dnes ráno zase hnis. Ma to trochu pripuchnute a červene okolo toho. Neviem či to má opuchnuté z toho ako to stále stláčal keď si vytláčal ten hnis alebo čo. Očkovaný proti tetanu je, prst cely ho neboli, chybe s ním bez problémov. čo s tým? Stačí keď počkám do pondelka a potom pojdem s ním k dr? Dajte rady ďakujem

Gafrovu mast kupit vytahne hnis aj zapal
Ak je tam už hnis - skoc na pohotovosť nech mu na to dajú Framikoin alebo iné antibiotikum lokálne.
@lenkakravcova framikoin mame doma. Dávam od utorka.
@zuzkaa1991 skúsim kúpiť. Ďakujem
Teatree olejčekom alebo porad to močiť v repíku
Ak mu tyzden hnisa rana a puchne prst zašla by som k dr nech to pozrie možno to treba nejako prečistiť. Mne zahnisala koža pri nechte na ruke - som si odtrhla zader. Chodila som s tým na chirurgiu. Od vtedy som si zader už nikdy neodtrhla 😃
Ahoj. Zbytočne pôjdeš stým na pohotovosť je to trošku zápalene ale ranu vyčistí pexidom 3% a daj tam betadin. Rána sa zahoji
Tiež doporucujem peroxid, ja som si podobne cistila peroxidom aj viackrat za deň do 3 dni mi to vytiahlo a vyschlo, ale ten peroxid tak ze som si to naliala nad umyvadlom do rany aj 2-3x kým to akoby penilo/šumelo, skúste
Neni to pekne dlho sa to hoji, vyzera to tak otvorene, skus repik 3x denne a zalepit aby sa tam spina nedostala.