Pri odbere krvi mi trafili nerv!

graupel
28. okt 2018

Zdravím. Pred 4 dňami pri odbere krvi z pravej ruky mi sestrička trafila pravdepodobne nerv. Nevedela mi zobrať krv. Nakoniec pri vpichu som zacítil silné štípanie/brnenie od miesta vpichu cez celú ruku až kdesi po zápästie. Povedal som, že to štípe a ihlu vytiahla a skúsila to z ľavej ruky, tam sa to už podarilo v poriadku. No ale teraz nastali menšie problémy. Keď tú pravú ruku (kde mi pichla asi ten nerv) natiahnem, skrčím, alebo s ňou namáham (ak vezmem nejaký predmet do ruky), tak cítim nepríjemné brnenie od miesta vpichu až kdesi po zápästie. Teraz neviem, čo mám robiť. Či mám čakať, kým sa mi to samo zregeneruje, alebo mám s tým ísť k lekárovi? Ako dlho sa to bude regenerovať? A zregeneruje sa to vôbec, či je to trvalé? Prípadne aká je liečba poškodeného nervu na ruke? Ďakujem za odpovede. S pozdravom Graupel (24 rokov)

caroline_
28. okt 2018

A čo tak ísť ku Dr.?

ivkazba
28. okt 2018

@graupel skôr ako nerv si myslím že ti prepichla žilu. To sa prejavuje štípaním resp pálením, bolesť môže vystrelovať a trvať aj niekoľko týždňov. Ale najideálnejšie ísť k dr, ťažko sa vyjadriť keď človek tú ruku nevidí a nemôže omakať.

vanilkavan
28. okt 2018

Uživať vitamín B6 alebo super je aj Milgamma ale je drahšia. Môže to prejsť za týždeň, dva ale môže to trvať aj niekoľko týždňov. Trvalé následky sú nepravdepodobné 🙂

vanilkavan
28. okt 2018

Pardon oprava nie B6 ale vitamín B1 🙂

macko1007
29. okt 2018

@graupel myslim ze o nerv nejde..ked sme sa ucili bravat na sebe krv so spoluziackami jedna mi odobrala krv a po chvilke ma to zacalo stipat,nemala som modrinu ani nejaku hrcu v pichu ale nemohla som ruku ani vystriet,bolela mi pri kazdom pohybe hroza..po 3dnoch to preslo vdaka tomu ze som si davala nato octanovu mast a robila si zabaly..

andrejka1974
29. okt 2018

casom to prejde mne sa toto iste stalo a casom to odznelo trvalo to dlhsie ale da sa to zvladnut

lmml
29. okt 2018

To nie je nerv.. to sa aj u mňa sestričke raz podarilo ale mojou chybou..😂 mám viac piť..😂 to do pár dní prejde..😊

dazzler
22. júl 2020

@graupel ahoj, preslo ti to? Kolko to asi trvalo? Pamatas si? Mne sa presne to iste co tebe, stalo vcera. Sestricka mi sama povedala, ze asi trafila nerv. Dnes ma ruka boli; picha a pali ma od lakta ku zapastiu pri zatazi.

graupel
autor
22. júl 2020

@dazzler Ahoj. Po 2 týždňoch mi to prešlo, bolo to nepríjemné. Nasledujúci asi pol rok však stále som ale už len pri väčšej námahe cítil slabé pálenie či brnenie v ruke, no už to zďaleka nebolo také strašné a nijako som sa tým nezaoberal. Teraz po takmer 2 rokoch už necítim žiadne problémy s rukou, ani keď dvíham niečo ťažké.

debnicka
21. mar 2022

Dobry den, dnes som isla na odber, ale sestricka mi nejako nevedela najst zilu a tak len skusala. Pri jednom vpichu som pocitila silnu bolest, myslim, ze mi trafila nerv a hned na to silna bolest hlavy. Bolest hlavy neprestala, moze to by sposobene tym? Ze z nervu v ruke ma boli hlava 😀 ked to neprestane pojdem za nou