icon

Rozťaté kolená

elizita
27. okt 2021

Ahojte,co sa Vam osvedcilo na takyto typ ran? Ja som vydenzifikovala,dala na chvilu ten zlty prasok, poumyvala adala stahovacie pruzky. Uz mala taketo pri oku site, bradu so stahovackami a obe sa jej zahojili nic moc.

Rozťaté kolená
Strana
z2
viestta
Odpoveď bola odstránená
elizita
autor
27. okt 2021

@viestta nie je, bol u nas traumatolog.. keby je to na inom mieste,ano

kittykat22
27. okt 2021

tie labky nemoze moc ohybat. Treba mu to nechat zaviazane dlhsie a prevezovat. Ked sa spravia chrasty tak to skus mazat po okrajoch infadolanom. Ale jazvy tam bude mat urcite slusne ☹️

simona92101
27. okt 2021

@elizita kupujem sprej na rany so striebrom,najprv s betadinom vydezinfikovat a nasledne zasprejovat,pekne urobi taky film a chrastu rychlejsie.

elizita
autor
27. okt 2021

@simona92101 mozrs mi dat tip na konkretny sprej?

viestta
Odpoveď bola odstránená
elizita
autor
27. okt 2021

@kittykat22 no,uz sme zmiereni, take sproste miesto.. pri oku co mala zasite,kde sa to ani nehybe,tiez jazva nic moc..

elizita
autor
27. okt 2021

@viestta boze,ved osetril... ale nie je kozny. Vies asi co je napln prace traumatologa...

viestta
Odpoveď bola odstránená
mondolina
27. okt 2021

@elizita
veď rany - traumy ošetruje traumatológ, nie kožný lekár.
zahojí sa to, len na tom mieste je to dosť používané.

elizita
autor
27. okt 2021

@viestta ja sa nepytam na prvu pomoc 🤦‍♀️

kittykat22
27. okt 2021

@elizita zober klasicke lepky na rany. A nalep ich z hora dole. snaz sa pokozku dat co najviac k sebe. ALe tu cast ktora nelepi nech je nad ranou - pretoze keby sa to prilepilo, to by bolo blbe. A okolo daj elasticky obvaz. Ale nie cez tu ranu priamo - okolo - nech to stale dycha a nelepi sa to. Nech si mala lahne dnes vecer a zajtra nech chodi minimalne. Snazi sa moc nekrcit nozky. Pri telke, ipade - caj, keksy a skus takto aspon do piatku a uvidis. Ak ti povedali ze to sit nebudu tak to skus takto. Ked sa spravia chrasty zaviazala by som tie kolienka elast. obvazom, nech sa to co najlepsie zahoji a prevezovala dalsich 14 dni. No pakarna teda ...

Mne bratranec sekerou dal po prstoch. Luskali sme orechy. Ja som drzala orech a on sekeru 🙈😅 Mama spravila co som ti napisala vyssie a jazvy mam uzke a pekne - na kazdom prste lavej ruky 😅

viestta
Odpoveď bola odstránená
elizita
autor
27. okt 2021

@mondolina to mi je jasne,ze sa to zahoji.. aj to ma osetrene ako pisem.. ja sa pytam kto ma aku skusenost co s tym dalej,ako to udrziavat, cim sprejovat,mastit atd.. je to nasa len 3.rana tohto typu,tak az tolko skusenosti s tym nemam,chcela som len skusenost inych,co s tym maju aj realnu skusenost... ale tych je tu zjavne pomenej

elizita
autor
27. okt 2021

@viestta ty si typ co sa tu na MK zapaja do kazdej druhej diskusie aj ked nema k teme nic povedat tak lenaby bolo... bud si necitala uvodny prispevok ani nic dalej alebo si nechapava alebo sa hrozne nudis.. ked nemas co realne poradit tak mi to tu aspon nezahlcuj "mudrostami"

danielak84
27. okt 2021

@elizita Ahoj. Moja dcera mala podobne roztate koleno len trosku viac. Stalo sa jej to v druzine ked utekala po schodoch do skoly, pred dverami maju taku zeleznu mrezu a o nu si roztala koleno tak nestastne ze kusok jej koze ostal na tej mrezi. Doma som jej to vystriekala detolom, vycistila, prekryla sterilnou gazou a obviazala. Cca po 3 dnoch som jej to zacala natierat mastou na popaleniny(tusim ialugen sa vola ta mast). Hojilo sa jej to skoro cele letne prazdniny a ma tam nepeknu jazvu.

elizita
autor
27. okt 2021

@kittykat22 ako pisem ma tam uz stahovacie lepky.. aky ucel ma ten obvaz nad a pod? Odkedy sa jej to stalo,sedi s nohami rovno,aj na zachod som ju odniesla tak 😀

aceris
27. okt 2021

@elizita mne to vobec nepripada take strasne podla fotky🙊 Jazva bude urcite. Uplne k sebe sa to nezaceli ale bude tam taka sirsia jazva asi. Neviem ake velmi aktivne je dieta a co vie dodrzat...ak by si neklakalo a nehralo sa na zemi, tak by som to len dezinfikovala a prestriekavala tym sprejom so striebrom. Tusim sa vola alfasilver. Ale ono sa ten sprej zosucha a nedrzi tam ako prikovany, takze treba opakovane viackrat za den. Mam s nim vsak skusenost ze sa to rychlejsie hoji. Ak je realne ze to bude dieta dakde odierat o dlazku, tak by som to prekryla...
Podotykam nie som lekar. Sudim len podla urazov co som zazila vo svojom zivote. Prevazne mojich vlastnych. Dieta malo len parkrat taketo vaznejsie a z toho tiez raz lepene u chirurga😅

elizita
autor
27. okt 2021

@danielak84 mne takto niekto poradila ialugen akoze Mudr. na ranu po vybere znamienok a chirurg mi vynadal... ten mi zas odporucil repik.. mam kopec otras jaziev po vyberani znamienok.. kazde inak osetrovane a nic uspesne.. mam aj lepky contrarubex a tiez nic moc.. malej som to dala asi 3x pri to oko,ale ju to svrbelo..

elizita
autor
27. okt 2021

@aceris idem to omrknut.. presne to by bolo fajn aby sa to co najrychlesie zahojilo kedze koza sa tam natahuje velmi.. nastastie to ma starsia, 6,5r tak par dni vydrzi na "drevene" nohy 🙂 jej sa neprkne ale uz zhojilo site,kde sa ani koza nehybe . To ma asi po mne,nic moc hojivost

dori92
27. okt 2021

@elizita joj to ako sa jej stalo, chúďatko...

kittykat22
27. okt 2021

@elizita elasticky obvaz jemne drzi polohu kolena aby sa prilis neohybalo. Ked das klasicky tak by chodila ako zombie, ale s elastickym bude mat volu aby trosku koleno ohla, ale bude ju drzat stale v medziach, ze si neroztiahne jazvy

tehotna40
27. okt 2021

https://www.schneider-lekaren.sk/tovar/5716/alf...

Toto, a prelepovat takým tým stvorcovym leukoplastom aby to dýchalo

kacena4
27. okt 2021

ahojko my sme mali takto roztate 3x v priebehu roku kolena nic som nedavala len tie stahovacie lepky a nechala tak po tyzdni isli dole a ostala pekna jazva po case vybledla snazila sa nezohybat kolena kym sa nevytvorila chrasta drzim palceky

elizita
autor
27. okt 2021

Dakujem za vsetky komenty k veci. Hadam sa mi vyda raz aj s jazvovymi kolenami! 🙂

janinah
27. okt 2021

Dať stripy.na stiahnutie rany predtym odezinfikovat napr s betadine...nijaké prášky masti ani spreje

elizita
autor
27. okt 2021

@janinah citala si prosim uvodny prispevok??? To vsetko uz mame za sebou

elizita
autor
27. okt 2021

@dori92 spadla aj s uciacou vezou pri vesani pradla... darmo clovek vravi ze nie je to uz hracka pre nu...asi si to roztala o drevenu zabranu... nastastie sa segra stihla upratat.. ale bradu si v maji takto roztala o hladku rovnu podlahovku..

maria898
28. okt 2021

@elizita nam na roztatu bradu odporicili v lekarni tento krem vraj moze ist hned do rany.

Strana
z2