icon

Rýchla pomoc pri páde

luculaaa
4. júl 2022

Ahojte, prosim o radu Vas mamky vecne beziacich deti, co nemaju cas, 🤣
CO pouzivate ako prvu pomoc pri pade, pri osuchanom, rozbitom, krvavom napriklad kolene.
Ja umyjem ranu, osusime, nastriekam dettol a potom nalepime zazracnu 😆 naplast, ktora odstani bolest 😂
Len syn ma tie rany hlbsie a ostavaju mu jazvy.
Nemate mamky nejaku radu, overenu masticku, sprej, ktora pomaha?
Dakujem, majte krasne leto, bez nehod a urazov 🙃

Strana
z2
annamurco
4. júl 2022

@luculaaa Aj mna zaujma. Mali sme vyborny od znacky Himalaya, ktroy sa uz nevyraba😏

monuliak9
4. júl 2022

@luculaaa skúsila si contractubex? Je to taká masť na jazvy a mne aj sestre veľmi pomohla. Vyskúšaj ☺️

patka06
4. júl 2022

hlbšie odreniny zasypať Dermatolom - žltý prášok

jasminka22
4. júl 2022

@luculaaa mam skoro 2 rocnu, co spadla 5krat na to iste koleno a nevie sa zahojit 😁, dam dezinfekciu a UniGel APOTEX, gel na osetrenie koze. Pekne sa to hoji, ci bude jazva zatial neviem, ale davam jej to ako zazracny gel 😁

tani777
4. júl 2022

Ja sice od veci..ale zeny,to vam deti takto dovolia vycistit a osetrit a vsetko? 🙈 moja starsia nedovoli ani pozriet,nieto este daco s tym robit 😁 ako,je pravda,ze nemala este nikdy nic vazne,len odreniny,zosuchanu kozu a podobne,ale ako..chapete 😁 jak ste to dosiahli?

patka06
4. júl 2022

@tani777 od malička bez problémov, umývali a čistili sme vždy spoločne, po chvíľke, keď sa dcéra upokojila

andreatytler
5. júl 2022

@tani777 Ze, aj ja pozeram. A co ma uplne odrovnalo ze nastriekam dezifenkciu. To by som urobila len raz a uz nikdy by syn za mnou neprisiel s bolackou.

@luculaaa Nas syn nosi len dlhe nohavice. To dost pomaha proti oskretym kolenam. Zatial mal vsetky ranny take ze stacilo umyt mydlom a nechat zaschnut a vytvorit chrastu. Cize ziadne maste a naplaste. Co najviac na vzduchu. Tiez som ho naucila si rannu oblizovat. Sliny su velmi dobra dezinfekcia a urychluju liecbu.

luculaaa
autor
5. júl 2022

@tani777 zazracna lepka sa moze nalepit len an vycistenu ranu 🤣 ale behame, lietame po dome, kym sa to podari 🤦‍♀️ nie je to top vycistenie rany, ale hlinu a kamienky sa snazim zmyt aj ked vrieska 🤣

luculaaa
autor
5. júl 2022

@andreatytler detoll dezinfekcia nestipe. Vraj je ucinna. Pytala som sa lekarnika, lebo ja si z detstva pamatam peroxid, co stiiipal, penil 🤣 tak mi vravel, ze dnes sa uz deti takto netyraju 🤣🤣

luculaaa
autor
5. júl 2022

@monuliak9 neskusila, ale dakujem kupim a vyskusame 😇

beronsche
5. júl 2022

@luculaaa mne vravela dr., ze dettol nie je velmi dobry, pretoze je hrozne slaby.. Lepsi je ten, co tak farbi na zlto, len mi teraz vypadol jeho nazov.. 🤪
Najlepsi je peroxid, ale pre deti velmi neprijemne.

andreatytler
5. júl 2022

@luculaaa Aha, no to nepoznam. Ja stale len peroxid alebo jod (ale len na sebe😀). Urcite sa na to pozriem. Dakujem

helena1982
22. sep 2022

zazracne naplaste nosim tiez so sebou aj ich pravidelne pouzivame. akurat co ma trapi, neviem, aku dezinfekciu kupit. lebo zatial sme vyplachovali len vodou, tu mame zakazdym so sebou a uz sa stalo, ze malej zacala hnisat potom rucka, ze to nebolo dobre oplachnute, kym sme prelepili. prepacte, ze po takej dobe pridavam prispevok, ale pride mi zbytocne novu temu zakladat 🙂

stanulienkat
22. sep 2022

Rybilka- zazrak na vsetko: odreniny, rezne rany,popaleniny,zapaly.

klaudi31
22. sep 2022

@stanulienkat to fakt? Som netušila, že má dobré účinky aj takto na takéto rany. My máme doma zväčša detol alebo betadine. To sú také prostriedky, že ani neštípu

stanulienkat
22. sep 2022

@klaudi31 ja na vsetko. Je fakt vyborna. Samozrejme, ze nie hlboke rezne rany,len take povrchove. Este aj na herpes si to davam

banalu
22. sep 2022

Pozri actimaris. Maju gel a taku vodu na cistenie ran. Ten gel je zazrak. Oco si rozrezal prst na plechu, bolo to na sitie, ale 60 rocny chlap nema cas ist na pohotovost. Mal to fakt skarede a hlboke, odniesla som mu moju sadu a teraz tam ma len tenucku jazvu. Ja som pouzivala sadu po porode - praskali mi stehy a nakoniec ma nechali hojit sa "nadivoko", moja gyn bola sama prekvapena ako pekne (na ten rozsah) sa mi to zahojilo.
Da sa kupit v lekarni, no ja objednavam priamo na stranke.
https://www.actimaris.sk/produkty-actimaris/?pp...

dagmara17
28. sep 2022

@helena1982 čistá voda je fajn ako prvá rýchla pomoc, ale ak sa poranenie prihodí vonku, tak to ozaj je lepšie rovno vydezinfikovať. Obkukala som od kamarátky, tá nosí stále vlhčené, antibakteriálny gél aj dezinfekciu so sebou, keď ide s deťmi niekam von. Vôbec to nie je zlý nápad, tak som tiež tak začala robiť. Čo sa týka dezinfekcie, tak tú kupujem už dlhší čas Betadine, ten nám veľmi pasuje, hlavne preto, že neštípe a to že je taký tmavý, tak Klaudi zakaždým pozerá, že či som jej dala všade, aby sa všetko poriadne vyčistilo.

helena1982
5. okt 2022

tak to som ani necakala takuto odozvu baby. dakujem vam za rady a odporucania. idem si to skusit vsetko popozerat a uvidim, co z toho vyberiem. ked tam sa ozvem este 🙂

dagmara17
11. okt 2022

@helena1982 však ozvi sa aj potom, že čo vyberieš, to ma celkom zaujíma. Pozerala som si aj tie ostatné možnosti, čo baby spomínali, ale ako hovorím, tak mne najviac táto vyhovuje, čo som ti písala predtým.

zanta3
17. okt 2022

@dagmara17 mozem ti povedat, ze aj ja mam s tymto napriklad dobru skusenost. Minuly tyzden som tu videla diskusiu, kde ho pouzivali aj u psikov. Takze vyuzitie ma take dost siroke aj na rozne druhy ran ho vies pouzit. Ze to nie je tak, ze ho pouzijes len raz a potom nic. Lebo mozes teda aj na odreniny, rozbite kolena, lakte, pri porezani a neviem com kadecom este.

win_gi
19. okt 2022

@zanta3 Nedávno sme nášho psíka dávali operovať a odporučili nám presne túto dezinfekciu, čiže má to fakt široké využitie. Ešte som sa nestretla s takou, ktorá by bola vhodná aj pre ľudí aj zvieratká🙂

helena1982
24. okt 2022

@dagmara17 tak davam teda vediet, ze som objednala tento, co si mi poradila, ten roztok. som inak bola prekvapena, ze ake to je tmave. to tak ma byt, ano? a nerobi to teda flaky, ked sa dostane na oblecenie? skusat, som tom neskusala.

janage
24. okt 2022

My sme používali toto https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/liv... a unigel alebo obdobné na princípe "mokrého hojenia"

rucka77
2. nov 2022

tiez ma najprv prekvapila ta farba, ale tak netreba sa toho bat, lebo ozaj nerobi skvrny. ale tak to je taka prva vec, co ti napadne, ked nieco take zbadas, to je fakt :D

dagmara17
2. nov 2022

To som prekvapená, že koľko sa tu našlo z nás, ktoré to poznáme aspoň takto okrajovo alebo či už vďaka osobnej skúsenosti 🙂 Ono hej, tá farba je na prvý raz taká prekvapivá trošku, ale tak má to svoje opodstatnenie.

zanta3
16. nov 2022

@win_gi ano? Mas to aj odskusane? Lebo ja som teda len tak citala, odskusane to nemam. Ale keby som to vedela skor, tak by som to veru praktizovala, ked nasho psika zrazilo auto a mal teda kadejake rany. Ako nastastie sa z toho dostal, ale asi by to pouzivanie dezinfekcie urychlilo cely ten proces. To bolo uz davno, ale mi to teraz pripomenulo toto, co si spominala.

helena1982
21. nov 2022

@rucka77 som hovorila, ze nemam skusenost, tak uz mam. akoze aj so samotnou dezinfekciou, ta je podla mna super. akoze aspon mi nebolo nic zle povedane pri pouziti. ale tak skusila som aj sama na sebe. aj ked to nebolo nejake vazne poranenie, ale tak bola som zvedava :D

win_gi
22. nov 2022

Heh a čo sa ti vlastne stalo?

helena1982
23. nov 2022

@win_gi ale taka praveze uplne banalna vec. nakupilo sa maso, tak sme to isli aj so sestrou porcovat. to sa kupilo tak fakt vela, to tak zvykneme, potom sa to porobi, nabalikuje a da do mrazu. no a samozrejme som sa porezala, lebo som sa ponahlala a tak nestastne som sa trafila, ze medzi palec a ukazovak do tej slabiny, alebo sa to vola. tak to sa proste muselo vycistit. a tym padom som aj dorobila.

Strana
z2