Spadla som

11. dec 2023

Dievcata, posmykla som sa na zamrznutom chodniku pri dome a spadla som na zadok, ale udrela som si ruku u hranu schoda, bola to dost rana, urobila sa mi hned mala modrinka, ale ruka boli. Mozem s nou normalne hybat. Ak by to bolo zlomene, nemohla by som s nou pohnut alebo?

zmrzlinka2021
11. dec 2023

Co si ja pamatam, pri zlomenine to bola strasna bolest

autor
11. dec 2023

@zmrzlinka2021 kiez by som to mala iba udrete..🙏 teraz ako pisem na klavesnici, tak nemozem ani udrzat mobil. Tak uvidime.

zmrzlinka2021
11. dec 2023

Mozno by bolo dobre to zrengenovat.

alickapusinka
11. dec 2023

ja so spadla minulého roku mala som malú modrinu na nohe a do rána som s nohou ani nepohla navrela mi do veľkých rozmerov. Teraz s až tak nemusí prejaviť do rána môže ešte opúchnuť .Ja som mala zlomenu.

elbejo
11. dec 2023

Dcéra spadla z trampolíny, ruka ju bolela, hovorila že len to odrete, spadla na kamene keď zliezala dole. hýbala ňou a neopuchla. Celú noc ju to ale dosť bolelo tak som s ňou ráno išla a mala ju zlomenú

slavomirslavo
11. dec 2023

Pre istotu chod na rentgen

elbejo
11. dec 2023

Ja by som inak išla hneď. Manžel tak spadol nešťastne, zlomil nohu ale do rána čakal ešte. Ráno to mal opuchnuté a už mu to nemohli operovať. Musel čakať kým to odpuchne. Keby išiel hneď ušetril by týždeň času.

suzitok
11. dec 2023

Môj syn mal zlomeninu ruky a robil s nou vsetko, nepuchla, ani nebolela, len nevladal v nej udrzať knihu, alebo dvihnut tasku...tak sme sa aj hanbili ist s tym, ze sa na nas budu pozerat, ze s hovadinou sme dosli a nakoniec zlomenina a 5 tyzdnov sadra

tykat
11. dec 2023

Ja som tyzden behala so zlomenou rukou v lakti a zlomenym palcom. 😅 az kym sa mi nezdalo cudne ze ked rysujem (chodila som na VS) tak nejako divne mi tu ceruzku kruti a lame ma to. Tak som zbehla na RTG a sadra na 4 tyzdne, kukali na mna jak na cudo. Ale mne dokopy nic nebolo, posmykla som sa dolu briezkom na prechadzke, spadla na zadok a asi som sa nejako divne oprela o ruku.

barbora0308
11. dec 2023

Ja som so zlomenym clenkom odkracala do nemocnice na urgent 😅, bolelo to, aj napuchla, ale nie az tak, ze by som predpokladala zlomeninu, skor, ze som sa poriadne udrela. Na urgente mi aj sanitar vravel, ze urcite nebude zlomena, to by som sama na vlastnych neprisla. Po RTG boli vsetcia zhrozeni, dvaja lekari sa rozhodovali, ci ju operovat alebo nie, nakoniec sa rozhodli neoperovat 🤞. Nikdy nezabudnem na toho sanitara, ako mi vravel, ze to musim mat sakra vysoky prah bolesti 😅.
Takze ja by som na tvojom mieste isla aspon si spravit RTG. Drzim palce 🤞!

mima1608
11. dec 2023

Ja som takto padla, tiež som rukou hýbala, na pohotovosť sme išli, až keď prišiel muž domov z práce a vynadal mi, že načo čakám. Bolo to asi po 5-6 hodinách. Mala som odlomené "jabĺčko" na lakti.

jaskolka
11. dec 2023

Muž raz spadol na stavbe,rukou normálne hýbal, žiadna modrina ani opuch veľmi nemal
Len mne sa to nezdalo lebo tam mal taky hrbolcek,on si myslel ze to je "podkožné krvácanie" 🙈🙈.
Tak som ho donútila ísť o siedmej večer do nemocnice, samozrejme zlomenina, sadra po lakeť, doktor ho aj trochu zvozil, ze odkedy je vysunuta kosť "podkožné krvácanie"

vler
11. dec 2023

Ja pracujem na ortop klinike a tiez mame pacientov ktori pridu na zlomenej nohe a ani sa velmi nestazuju na bolest. Kazdeho prah bolesti je iny. Potrebujes rtg.

autor
11. dec 2023

tak je pravda, ze moj prah bolesti je vysoky, nedam si len tak lieky na bolest, ked nemusim ☹ ale zazracne ma to uz neboli, dakujem za rady, uvidim zajtra ako bude

dzescebuly
11. dec 2023

Tak o tom že zlomenou končatinou nehybeš,by vedela rozprávať @hygienka zdravotná sestra z chirurgie. Obleč sa a choď na snímok

hygienka
12. dec 2023

Treba RTG. To že rukou hybes, neznamená, že nie je zlomená.

autor
12. dec 2023

Tak asi pojdem na ten RTG, lebo trochu ma pobolieva a mam tam aj hrbolcek. Je to tesne pri lakti tak dufam, ze mi daju iba sadru, ze nebudem musiet ist na operaciu 😓

autor
12. dec 2023

@hygienka tak nakoniec nie je zlomena, povedal ze mam pomliazdeninu iba s opuchom, obviazali mi to, ale hanbim sa za seba, ze som tam s takou hlupostou sla 🤦‍♀️ ked drzim nieco, tak ma boli kost, tak iba to ma donutilo ist pre istotu.

hygienka
12. dec 2023

To absolútne nie je hlúposť. Ani dr ti bez RTG nepovie či je alebo nie je zlomená.
Mne ako chir sestre bolo tiež blbé ísť s 3 ročným drobcom na chir amb. Ale nakoniec po 3 dňoch mu aj tak museli strhnúť nech a hneď dali ATB. Doma by som to nemala šancu ošetriť.

autor
12. dec 2023

@hygienka Dr len pozrel na tu ruku a povedal, ze pokial nou hybem, tak nebude zlomena, ze vsak to mate iba modrinu 😂 uz ma chcel poslat domov, ale kedze som mala aj opuch, tak ma predsa len poslal na snimok 🤷‍♀️

vanilkovazmrzka
13. dec 2023

Mozes mat prasknutu kost a popri tom vediet rukou aj hybat. Nie kazda zlomenina ta odstavi tak, ze nemozes nic. Tazko povedat, ci to mas/nemas zlomene, na to ti da odpoved iba rtg 🙂 ak mas cas, tak chod