Úraz v škôlke
Dobry den poprosim o radu maly 3 rocny syn mal minuly tyzden uraz v skolke iny spoluziak ho buchol do hlavy kladivom strasne plakal a mal velku hrcu s mordinou. Mozu nastat komplikacie aj v buducnosti ? Ucitelky ho vraj sledovali ci nema otras mozgu nevracal ani ine priznaky. Nikto mi nic nedal vediet az po obede ked prisli pre neho ja som bola v praci ,povedali to dedovi ,nemal ziadne vysetrenie lekarky je to spravny postup pedagogov ? dakujem za odpovede a rady
@kaktusik007 panenka skakava takze radsej k lekarke utekam dakujem
@kaktusik007 my sme prisli z nemocnice boli sme na pozorovani, podobny pripad ako vas a radsej pridt 10x zbytocne ako raz neskoro
@zdena7327
@zdena7327 ak nema priznaky, je zbytocne uz teraz tam ist... jednak na CT ta s anamneznou ze pred tyzdnom spadol nik neda -- ak tam nie je naozaj to, ze je divny.... co pises ze nie je.
takze ho iba pozoruj, tyzden je uz dlha doba co presla 🙂
mojho vyslovene v ten utorok rano motalo - netrafil sa do otvorenych dveri - a to opakovane, nevedel vstat bez pomoci, bol uplne ako opity....
@zdena7327 ja by som dala aj teraz skontrolovat, vsak moja dcerka v sobotu pri beznej hre kopala si vonku loptu a spadla sprepacenim rovno na hubu, ale tak, ze si rozrazila obocie, seklo ju v krku a po 2 hodinach zvracala a tak sme zostali dva dni v nemocnici z otrasom mozgu, obocko zalepene, na krku golierik 2 dni ale uz sme ok a pritom mam viacej deti , ale takto si este nikto hlavu neoklepal a boli pritom rozbite viackrat

@cailinevelyn tiez som si to myslela, ze do 24 hodin sa nasledok objavi... ake vsak bolo moje prekvapenie, ked som v utorok sla k doktorke so synom, ze ho mota a sprava sa divno, a doktorka polozila otazku -- nespadol par dni dozadu??? a ja -- ano, spadol, v sobotu doobeda.... a fakt dost skaredo.... a uz to slo....
doktorka mi potom vysvetlila, ze priznaky opuchu mozgu mozu vzniknut aj neskor, proste je to individualne a kludne ho moze zacat motat o 3 dni ci tyzden - v zavislosti od toho, ako rychlo mu v mozgu rastie to co tam nema byt.....
cize nemusia byt priznaky ihned - tiez som ostala zaskocena, ze kludne aj tyzden od urazu hlavy....