icon

Úrazy môjho 2,5 ročného syna.

anaj44
5. nov 2019

Ahoj zienky som zufala mam doma 2.5 r synceka rozumny vacainou opatrny a potom to pride moment a bac.
Minule z 5 schoda ja taham kociar a on mi chcel pomoct chytil a bac vascinou dava pozor ide okolo zabradlia ale ked chcel pomoct nastastie odrenina. Na nose
Dnes ide po 4 a zabudne ruku bac na hranu plavacky z.nosom ( nie je dokoncena prechodova lista je tam skosskok

anaj44
autor
5. nov 2019

Pride manzel ide nieco robit zrazu sa.zohne berie nejake naradie a. Maly tam a skoror si vypichol oko poskrabane bielko v kutiku ja uz neviem som zufala to je normalne? Ci som zla matka ? 😥😥😥

ave_eva
5. nov 2019

@anaj44 ahoj,podľa mňa nie si zla matka,len jednoducho nemôžeš byť všade .. mam ročné dieťa,čo sa práve naučilo chodiť,dnes sme pri nej boli traja a bum spadla a kútik na ústach krvavý... Pri deťoch je to sekunda a hneď je úraz... bohuzial. Tiež mám strach co bude ďalej,či ju mám obaliť celú do periny či čo ;) držím palce nech máte čo najmenej úrazov.

diewcatqoo
5. nov 2019

Ahoj, tak to je potom asi vacsina matiek zla 🙂 je to normalne.. jasne, ze na tak male dieta treba davat nonstop pozor, ale niekedy sa to neda ustrazit. Staci obcas stotina sekundy a stane sa nehoda. Snaz sa minimalizovat v priestore miesta, ktore by pre neho mohli byt nebezpecne a maj ho na ociach. Ale zas drzat dieta v bubline, len aby si nahodou neudrelo kolienko, tiez nie je dobre.
Moj syn ma 3 roky a na to, aky je zivy, tak som rada, ze zatial nemal este nic zlomene, ani zasivane, ani otras mozgu.. ale takmer kazdy den je nejaka mala nehoda 🙂

kacena4
5. nov 2019

ahojko tak potom aj ja som zla matka... boli sme korculovat dcere natlacim na hlavu prilbu samozrejme s hukotom ze ona nechceeeee a bach na lade spadne a rozcesne si bradu prave o tu blbu pracku od prilby 5 stichov 😝 no co som to ja za mater ze so dceru donutila dat si prilbu keby bola bez nej tak by nebola sita na najvys tak odreta brada... no potom dr. uz vazne ze ci nema otras mozgu, posunutu sanku, vyrazene zuby... a tak som bola rada, ze predsa len tu prilbu mala... proste mozes sa snazit ako chces tie deti si vzdy najdu nieco .... a mozes ich aj obalit do bublinkovej folie - ako naschval popraskaju vsetky bublinky a bac a mas to tu. pred rokom detto vysli sme z auta pri lese krasne lesne drevene ihrisko kym sme zamkli auto uz bola na ihrisku a bac spadla na prvom schodku prasknuta lebka otras mozgu lezali sme v nemocnici... proste nezabranis tomu len musis viac strazit dieta ak je z neho sidlo a odstranit z dosahu vsetko zivotunebezpecne 😀 😀 drzim palceky a naucit sa predvidat

radoslava3
5. nov 2019

@anaj44 Tak potom sa aj ja pridám. Moja dcérka tiež sa toľko napadla a teraz má 2,5 roka veru je riadne žihadlo. Rada sa krúti a potom ju koľkokrát hodí o zem a darmo jej človek povie aby sa netočila. A sem tam drisne z postele ale naučila sa už padať tak aby sa nebuchla na hlavu a keď drisne tak hneď kričí ,,v pohodééé,, alebo ,,žijem,, a smeje sa. Minule sa potkla padla na ústa pusa od krvi a kričí maminka daj aloe mám bibko. A smiala sa.. a až keď zbadala že tečie krvička bol plač. Ale to sú také chvíľkové plače. Zatiaľ sa nám nič vážne nestalo a dúfam že to tak aj ostane. Ale musím mať vkuse oči na nej lebo keď ju na chvíľu spustíme z očí a je podozrivo ticho tak niečo zas špekuluje a vyparati. Tie deti sú také prespekulovane že sa nestíham čudovať. Ale aj tak ju neskutočne milujem beťarku moju.

petulapetra
6. nov 2019

Takto vyzerá myslím že vyzerá fajn

radolina
6. nov 2019

@anaj44 tak ako podla mna nie si zla matka, len niekedy proste trosku treba predvidat, ty mas pocit ze je opatrny, ale ako moze byt 2,5 rocne decko opatrne, opatrna mas byt za neho ty, ked nieco robite s naradim alebo co si tak nech sa tam nemota, ked ides s kociarom vysvetli mu, ze ti nema pomahat, ze ma ist pekne hore alebo dole popri zabradli a drzat sa 🙂

hettinka
6. nov 2019

@anaj44 je to normálne a treba dávať pozor. Oči mat aj na chrbte, predvídať a najskôr riešiť dieťa, potom kočiar. Ak muž pracuje s náradím, nech sa tam maly nemotá, zamestnaj ho niečim inym.

radoslava3
6. nov 2019

@petulapetra Krásny.. nech sa vám darí 😃😃

bagre
6. nov 2019

@anaj44 No úrazov ešte bude... preto zlá mama nie si. Nedá sa byť stále všade 😉 Ale v tomto veku treba byť opatrnejší v neznámych situáciách alebo v takých kedy na to dieťa ešte nemá - proste trochu predvídať 🙂 ,a jasné že oni sa už cítia byť veľkí - mám jedného v takomto veku doma. Ale stalo sa nám už aj to, že druhý syn padol tak na obyčajný koberec že to vyzeralo horšie ako seknuté po páde na hranu...

petulapetra
6. nov 2019

@radoslava3 Ďakujem aj vám nech sa darí a veľmi pekne vám ďakujem že ste mi pomohli ukludnila som sa bola som rozrušená

radoslava3
6. nov 2019

@petulapetra Za málinko.. rado sa stalo..