1,5-ročné dieťa nič nebaví a robí len zle
Dobry den, moje dieta naozaj nic nezaujima.Podla mna bude mat rada adrenalin lebo jedine pricom sa smeje a nechce prestat je vozit sa na chrbte, chytit ju za nohy a suchat po pohlahe hore a dole,sadne si do prazdneho boxu a tak ju vozit, skasanie na gauci kde zvysila level ked vyskoci sa zatoci vo vzduchu a ani nevie ako dopadne, stat na stoliku,vychadzovanie do vzduchu atd. to vsetko je pekne ale pri kazdej cinnosti potrebuje mna. Ja nedokazem uvarit,obliect sa ,upratat jednoducho nic a zabavit ju inak sa neda.Akonahle si ju nevsimam robi len zle ako vytahuje veci ktore nemoze nici ich hazde o zem bucha do vsetkeho.Ma strasne vela energie a kruzky v jej veku este niesu pohybove ako napriklad tanecna alebo nieco ine.Ked sa ideme kupat aj po 4 hodinach jasenia vo vode sa neunavila.Do detskeho kutika ked sme prisli 3x uz ju to nebavilo lebo vsetko poznala.Hracky doma ani nevytahuje.Ona len otvori rano oci a uz krici a hned zle robi a vsetko berie.Bavi ju este hrat sa v umyvadle ale akonahle jej trochu dovolim tak za 3 minuty voda pustena na plno alebo nieco robija atd.Neviem uz som zufala. Hovoria to je len obdobie ale nieje to obdobie pretoze uz ako 3-4 mesacna jej nestacilo len na rukach byt museli sme sa hybat nedajboze by som si sadla na minutu hotovo.Ja chcem len ci nema niektora skusenost ze ci nieco nezabralo?
dieta vam uz v roku a pol skace po hlave a vy jak opicky posluchate ..ako sorry ale len tak dalej - si o inak rozmaznate ..
btw to decko na tu zabavu same neprislo-niekto mu ju musel ukazat .. a jasne ze ked mu dat cokoladu alebo brokolicu vezme cokoladu ... ked mu nedate nevhodnu zabavu casom zabudne a nebude chciet .. netreba byt pohodlny ale vediet vydrzat ukazat mu moznosti aj inej lepsej zabavy ... iste sa dco najde
@monikafff Mas aktivne dieta. Mame take deti v rodine. Je to naozaj len obdobie. Teraz je to narocne,ale ten cas,ktory venujes dietatu,sa ti vrati. V orvom rade musi mat rezim,ziadne skakanie po stole. Musi vediet,co sa smie a co nie. Len musis vytrvat,lebo taketo aktivne deti treba neustale napominat. U nas platilo zabavit ich tvorivymi aktivitami napr. malovanim,vystrihovanim,kreativne veci ich bavili aj ked len na chvilu,ale bavili. Vela byt vonku,nech sa vyblaznia.
@syslik81 nasim to nikto neukazoval,same sa blaznili. Su deti,ktore su kludne,maju taku povahu a deti,ktore su zive,ktore to maju v pivahe. To je ako s dospelakmi. Niektori su zivi,zabavni a niektori bez zivota. Ale nasi mali pevnu vychovu a vedeli sa spravat. Len to chcelo vela,vela trpezlivosti a nepolavit v pravidlach. Ke narocne vychovavat zive deti. Ten,kto ma kludne dieta a bezne obdobia vzdoru to nikdy nepochopi.
@monikafff no mne to príde ako normálne aktívne dieťa 😂 treba s ňou veľa loziť, chodiť, behať, skákať. Detské kútiky pre takéto deti nie sú, na to sú určené tie centra s gulickami, preliezkami, šmýkačkami, doma tiež prekážkovú dráhu postaviť, odrážadlo atď.
To, že vyťahuje veci čo nemá, bohu žiaľ, treba si kúpiť také lepky a zalepiť šuplíky ak chceš ísť v kľude na záchod a obliecť sa.
Chápem že je to ťažké, ale najprv by som skúsila vytvoriť dieťaťu prostredie kde môže všetko chytať, brať. Vyčleniť na to jednu izbu, dať mu tam zopár hračiek a občas ich obmieňať. Je dosť možné že dieťa ešte stále potrebuje 100% pozornosť, takže preto vyťahuje veci, ktoré nechceš aby bralo, lebo vie že ťa tým privolá. My sme si tým tiež prešli, moje dieťa sa dokázalo samé zabaviť až ako 2,5 ročné. Tak keď som varila, otvorila som mu skrinku s miskami a drobec si ich vyťahoval, bubnoval. Ja som si v kľude navarila a za pár minút som to potom upratala. Keď bol starší tak už aj on upratoval. Potreboval byť stále s niekým. Takže od malička robil všetko so mnou. Teraz mám to isté s druhým 😁
Ale dieťa nerobí zle naschvál, chce ti tým niečo povedať. A je úplne v poriadku že chce byť stále s tebou, že potrebuje tvoju prítomnosť pri hre.
☝️Kazde dieta je ine, a ku kazdemu treba pristupovať individuálne... To co plati na jedno na druhe nemusí...
Preco by dieta nemalo mat rezim? Su deti, ktorym nestaci vysvetlut 1x ani 2x ani 100x....a budu to opakovat... Aj po zákaze, aj po zvysen hlasu atd... Vid priklad... nase dieta stale uteka na okno, z gauca vylezie na okno.. Komentar vyssie,... Ako ste si naucili, tak mate.... to musel niekde vidiet... Ako sorry bezne my rodicia skaceme po okne z tolkej nudy.... Su deti, ktore maju naozab energiu za 3, rozumej, ze su nezastavitelne... Nejake aktivity knižky, vkladacky, a podbne berie ako zbytocne zabity cas v klude, nase dieta je neustale v pohybe, ale zial to nepochopi ten, kto to nezazil.... Dopriala by som mu na par hodin taketo akcne dieta, potom by som sa pozrela na to mudrovanie o vychove
@monikafff v tomto období som bola s malou stále vonku. Či pršalo, snežilo. Prosto stále. Teraz chodí na gymnastiku, plávanie, stále si poskakuje a už sa vie zahrať aj sama, ale často vyžaduje spoločenské hry ako karty, človeče a podobne.
Chápem to zúfalstvo ale naozaj je potrebné nastaviť hranice a ponúknuť čo najviac pohybu vonku.
Aktivne deti potrebuju iny sposob vybitia... chodit plavat, detske cvicenie, pravidelne odrazadlo, dlhe prechadzky, cim viac vonku, tym lepsie... syn bol tiez takato motorova mys, teraz ma 9 - spieva, treningy - skace na trampolinach, plava, gymnastika, hadzana dva krat v tyzdni, spolu 9h sportu ma plus teda ten zbor kam chodi spievat... bez toho by nebol schopny zaspat, keby kazdy den nema nieco...od buduceho roku pribudnu este poziarnicke treningy... uci sa najlepsie z triedy, len proste neposedi chvilku, takze zo spravania to teda za jedna nebolo a nebude 🙄
Ja mam doma divozienku, vsetko ju bavi par minut a konecna😉. A poznam to, ked sa jej nepovoli tak je schopna revat aj pol hodinu, a pre nic. Len ja nepolavim, ale musi poznat medze. Ano santime sa ale, ked potrebujem daco urobit yak ju k tomu zapajam do vsetkeho. Upratuje, vybera a naklada micku tak isto aj s prackou a susickou
@morgane1975 rezim aky? rano vstaneme naranakuje sa a ideme von..potom ide spat naobeduje a potom zacina toto sialenstvo
@marca12 Dakuiem ze aspon niekto to tu pochopil pretoze samozrejme po stole ani po gauci skakat jej nedovolime.nonstop ju napominam ale ze nonstop .. po zadku ani po rukach jej davat nebudem ale ked aj skriknem ma neposlucha ani ked som to skusala vysvetlit.. a presne ototo ide ze ziadne tieto aktivity ju nebavili nikdy a ani nebavia.. od malicka ju hracky nezaujimali
@monikafff čo jej vysvetľujete? Tak malé dieťa potrebuje jasne ano a jasne nie.
Poznám to, aj keď môj nie je až taký motoricky (čiže neobsedí, ale takéto kaskadérske kúsky neskusa) a jeho energiu dokázali rozbiť iba jaslicky alebo škôlka. Sama som na to nestačila. Môžme mať režim, denný (ne)spánok, aktivity, chodenie po vonku, odrážadlo, preliezky... Je ako perpetuum mobile, čím viac pohybu, o to viac energie, on sa akoby priebežne nabíjal.. 🤦
@gabika128 no zle som sa vyjadrila tiez som myslela tie centra .. keby sa ratali veci len v suflikoch bolo by to super .. ona si dokaze zapnut pracku ,spustit program a dat prat .. do umyvadla sa dostane tak ze si sama zoberie stolicku a postavi sa nanu a ja milion krat denne jej poviem ze to nemoze a ona milion krat ju zoberie a prisunie tam kam potrebuje a ak ste chora alebo jednoducho uz unavena tak ruku na srdce pre 2 minuty ticha je asi kazda ochotna nieco povolit
@monikafff
Ahoj, presne toto isté robia moje dvojičky. Ak sa budeš cítiť najhoršie, spomeň si na mňa, ja to mám 2x, do toho sa ešte bijú medzi sebou a po hlave. Rozpisovať sa tu nejdem, ale je to len obdobie a prejde to.
@monikafff no my v tých centrách odmala chodíme hore dole s deťmi, naháňame sa tam s nimi atď. Mne okrem práčky starší púšťal aj umývačku a rúru.... A poviem ti teraz má 3,5 a nestačím sa čudovať čo za blbosti vymýšľa. Minule si zobral pohár, že je smädný a ide sa nabrať vodu do kúpeľne, 10 minút ticho a on ponalieval vodu do všetkých našich zimných topánok....😂
@monikafff na práčke máš isto detský zámok. Ja občas zabudnem a potom zbytočne cakam kedy doperiem lebo syn zas krútil gombikom 😅 ešte odporúčam cestovnú postielku na aktivity ako kým sa oblečies a podobne. Možno tam chvíľku poreve ale aspoň nerozoberie dom zatiaľ. Syn je tiež spekulant aj keď nie až taky veľký 🙂
Dcéra bola presne takáto, ale my sme sa s tým nejako netrápili, umožnili sme jej, aby energiu počas dňa niekde priebežne vybíjala, a usmerňovali sme ju, čo môže a čo už nie... Teraz má 5, stále je to hyperaktívne dieťa, ktoré sa celý deň nezastaví, športuje, chodíme na turistiku a sme šťastní, že máme také živé dieťa..
@monikafff máš úplne normálne dieťa ,je akčné a bodka 🙂 moje bolo rovnaké. Veď ho pustiť robiť činnosti s tebou. Keď som varila,dala som jej ovsené vločky ,zaliala mliekom a s tým sa hrala. Potrebovala som povysávať,kúpila som detský vysávač,vysavala so mnou. Poumývať podlahu,dala som jej do ruky handru,utierala. Veľa sme boli vonku,chodili sme sa bicyklovať,v takom veku ako máš ty dieťa som jej nasadila gumáky,nepremokavy overal a skákala v mlake,hádzali sme kamene do rieky alebo sme zbierali listy . Netreba si z toho robiť veľkú vedu. Vyrástli sme z toho aj my,teraz je rozumná ,dá sa s ňou v kľude kresliť ,zahrá sa aj sama ,nie je problém. Toto je len obdobie,užívaj si ho . Na skákanie som jej kúpila trampolínu a vyskakala sa v nej .

@monikafff vy nedokazete v prvom rade zaviesť režim. Ma dovolené všetko a tancujete ako malé decko píska. 1.5rocne dieťa už ma mať režim a nie že ono vychováva vás! Tak to zatiaľ vyzerá.