icon

10 mesačná vnučka nereaguje na meno

julko999
27. dec 2020

Mam vnucku ma 2 .10 mesiacov a este nerozprava a akobi sa mi nechcela venovat zavolam na meno a nereaguje

Strana
z2
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
misinka0611
Autor odpoveď zmazal
zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
julko999
autor
30. dec 2020

No nievem ale co ked nereaguje na meno alebo prines toto nic

julko999
autor
30. dec 2020

@zazvorka87 ale co ked na meno nereaguje alebo prines toto daj nic.

julko999
autor
30. dec 2020

@taskataska mozem poprosit co je to bi a tri lingual dakujem

biela_sova
30. dec 2020

@julko999 Julko, je super, ze sa ako dedko zaujimate o vnucku.
Budem pisat jednoduchsie, aby sme sa spravne pochopili. 🙂
1. Ked ju mate na rukach a pozerate sa jej do oci a hovorite jej nieco pekne, kam sa pozera?
Pozera sa Vam do oci? Na pusu? Alebo pozera prec? Ked sa na Vas nepozera, tak pozera okolo seba alebo len pozera na jedno miesto (napriklad na chladnicku)?
2. Skuste, ked ju budete drzat na kolenach alebo na rukach, nech sa Vam diva do tvare. A citajte nejaku knizku pre deti. Napriklad: A medvedik prisiel k liske a zrazu preskocil plot a zacal spievat! Hovorte tak hlasnejsie, potom ticho, otvarajte oci, zodvihnite obocie. Viete, hovorte tak, aby ste ju zaujali. Ked budete tak hovorit, mala by tirz otvarat oci a pusu. Ak neotvara, nereaguje, moze tam byt problem.
3. Skuste sa s nou blaznit. Vy alebo jej mamina. Nahanajte sa, objatia. Ako bude reagovat? Bude sa smiat, alebo bude nervozna a plakat?
4. Rada sa hra s mamou alebo s Vami? Alebo len sama bez ludi?
5. Kedy je nervozna? Je nervozna, ked padne na zem lyzica? Ked sused kosi travu?
6. Preco place, ked sa kupe? Viete to? Place kazdy den?
7. Je aj agresivna = bije Vas alebo niekoho z rodiny? Skrabe nechtami? Myslite, ze sa tesi, ked niekomu urobi zle?
8. Uz papa sama s lyzicou, a pije z pohara sama, alebo ju mama krmi ako male babo?
9. Bola kojena? Ked pila z flase, prehltala lahko alebo jej islo mlieko po licach a po brade?
10. Nemala problem prehltat velke kusy zemiakov a masa? Vie ich dobre pokusat?
11. Vie postavit na seba 3 kocky?
12. Mate doma auticko? Ako sa s nim hra? Toci iba kolesa rukou, alebo s nim jazdi s rukou po zemi alebo po stole?
13. Ked jej povies nieco smiesne, smeje sa? Napriklad ze dedko prdol... smeje sa na tom?
Toto su take otazky, ktore Ti da psycholog. Urcite chodte s nou k psychologovi. Ten urobi takeho lahke vysetrenie a ak, tak Vas odporuci dalej na ine vysetrenia. Drzim paste, si super dedko.

biela_sova
30. dec 2020

@julko999 bilingual znamena, ze hovori 2 jazykmi (napriklad romsly a slovensky). Trilingual znamena, ze hovori 3 jazykmi ( napriklad romsky, slovensky a madarsky).

julko999
autor
30. dec 2020

@biela_sova dakujem vam velmi pekne ze ste sa mi venovali idem to hned vsetko pomali viskusat a dam vam vediet

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
evora
30. dec 2020

A nemoze byt príčinou to, ze príliš často a dlho pozera anglické pesničky, rozprávky v tv ? Ak sa mu mama venuje len tak, ze ho posadí pred tv, ťažko bude zrozumiteľne a pekne rozprávať:-/ Treba sa skúsiť vnucke co najviac venovať, rozprávať sa s nou, hrať hry atď a možno problém pominie aj sam...

biela_sova
30. dec 2020

@julko999 Kludne to popozerajte a uvidite.
Julko, este mam 3 otazky.
1. Byvate s vnuckou v jednom dome? Kto sa o nu cez den stara? Vy dedko alebo jej mama? Chodi jej mama do prace?
2. Kolko hodin cez den pozera mala televizor alebo na mobile nieco pre deti?
3. Citate jej detske knizky? Ak nie, nejake jej citajte. Nic nevadi, ked nerozumiete vsetko v knihe, len citajte. Tato basnicka ju nauci vela. Je taka aj kniha, vola sa Svrcek a mravce. Kym ju kupite, mozte ju malej citat aj tu z internetu:
https://www.zones.sk/studentske-prace/basne/108...
Citajte citajte citajte. Aj ked si myslite, ze vas nepocuva. Len nech vas pocuje hovorit.
Ked mate cas, citajte jej. Nepustajte jej televizor tolko. Alebo s nou pojdete von a hovorite jej, co vidite. Pozri sa, tam bezi psik. Akej je farby? Je hnedy. Co ma v puse psik? Ma tam zuby a jazyk. Akej farby ma zuby? Biele. Alej farby ma jazyk? Ruzovy. Kolko ma labiek/ noziciek? Styri. Co ma vzadu? Ritku a chvost. Aky je chvost? Chvost je dlhy alebo kratky. Ako robi psik? Psik robi hav jav.
Aha tam je auto. Akej je auto farby? Auto je cervene. Ako robi auto? Auto robi brm brm. Kto v nom sedi? Pan sofer. Kolko ma auto kolies? Styri. Kam ide auto? Auto ide do mesta.
A tak so vsetkym. Hovorte, co vidite. Kolko toho vidite. Akej to je farby? Aky zvuk to robi?
Ale urcite chodte aj k psychologovi. Nie je to vobec hanba. Hanba je neriesit problem. Ked jej nic nezisti, dobre. Ked jej zisti, aspon uz teraz jej mozte pomoct. Je dobre zacat co najskor. Spytajte sa kludne vasho pediatra. Bude vediet povedat, kto je u vas psycholog a kde robi.

Strana
z2