11 mesačný má problém so spánkom
Ahojte dufam ze tu najdem pomoc lebo som velmi zufala a neviem co mam robit skor ako si pomoc. Problem je v tom ze dost velke problemi mam zo synom v noci skoro vobec nespi ak hej maximum 4hod a potom je hore kazdu hod. a to ja ani nezavrem oci a je zase hore a takto je uz 3tyz. a ja uz nevladzem. Manzel sa snazi pomoc ale on musi stavat do prace niekto musi nas predsa zivit.cez noc sa uspal aspon na prniku ale aj ten tyzden odmieta cez den aj v noci . A cez den este horsie vobec nic ho nebavy tale len smokli a to som stale s nim a nic. Hrame sa,tulime,pestujeme,prechadzame prosto vsetko a nic ho nebavy len mam dojem ze niekedz sa ho an doknut aby nerucal. A sama o sbe je jedenie babi ja uz neviem co mam robit an zje na ranajky mlieko UM lebo moje nechce desiaa to do neho nic nenatlacim a zase nic neje a obed dam 3lyz. a konec tak mu dam mlieko zase aj to s problemom zje a olovrant uplne odmieta a vecera ak zje nieco s kasicky som uplne rada ze zje a takto to trva 2tyz. Ja fakt neviem co robit so sebou a hlavne s nim ma 11mes ale taketo problemi som s nim v zivote nemala. ja uz jednoducho neviem co mam robit........
Nejdu mu zuby, pripadne mozno je hladny,
A nemoze ho nieco boliet? Napriklad nema ntoleranciu laktozy alebo nieco podobne ked nechce ani riadne papat?
@celiaticka ja by som povedala, ze vam zacali zubky 🙂 my sme mali 4 zuby do 11 mesiacov a potom sa za tri mesiace vysypali vsetky a nespala, nejedla, len rucala, brucala, hadzala sa o zem, zla, zasoplena, nervozna...wuaa myslela som ze ju roztrhnem uz jak zabu...nenut ho jest teraz, ak su to zubky, asi ho bolia dasienka, davaj mu len mliecko, od hladu neumrie a dobehne to neskor, popripade rozmixovane veci, alebo do sladka , ak ma rad sladke, ovocie a pod.
1. ked spi -spat!
2. dat ho niekomu na hodinu a oddychnut si podla svojich predstav;)
3. uz bude mat rok, tak moze kadeco pojest, skus "normalnu" stravu - samozrejme nie rezne a salat, ale uz nie gebuziny pre babatka, ved to je chlap;) ja som vzdy trvala na jedeni v stolicke, aj ked som popri tom spievala, ukazovala zvieratka, hrala divadlo, nechala jest rukami.. atd.. ale mas aj moznosti krmit ho nahananim, pri telke atd..
4. nestresovat, to prejde.. a.. bude aj horsie 😖 😉
5. nie si tehotna? ked mu nechuti MM a Ty si nejaka divna, on z teba.. hmm? 😉
@celiaticka podla mna mu idu zubky. Neslinta viac? Nepcha si prsty do ust? Moj je tiez teraz taky a pediatricka mi povedala ze mu ide viac stoliciek naraz. Ja by som na tvojom mieste zasla za dr aby sa vylucili ine problemy, ale myslim ze ti povie ze su to zubky. Mne syn vtedy tiez nic neje, nespi, a ak nema program je umrncany a nervny...drzim palce aby si to vydrzala 😀
Nestresuj, bud kludna.. Ak nema zdravotny problem (reflux, koliky a pod...ale to uz bude hadam vacsi ked papa prikrmy, mozno zubky - ale s tymi sa neda nic, treba vydrzat), nie je hladny, pocikany, tak ho nejak nauc si ho hrat sa v ohradke, hrazdicke... nech proste kym ty nachystas nieco za 15-30minut je tam... ak aj bude mrncat den-dva-tri pri tom,vydrzala by som... stale mozes chodit okolo napr. pri upratovani, alebo s druhej izby mu kludne nieco rozpravat... nestresovat, lebo bude nervakovat aj on. Treba ho zaujat, ja som z vyhadzala vsetky hracky a nechala som vzdy len par a vymienala som ich, pusti mu pesnicky/rozpravku v radiu... ked uz chcela mala sediet lozit isla do ohradky viac menej do stredu bytu a dokazala som urobit pri nej vsetko a pri tom s nou komunikovat.. a nemusela som sa bat z si ublizi.. Co sa tyka stravy, presne ako pise nado mnou, jest iba v stolicke, proste je cas obeda (kludne si napis casovy harmonogram, u nas bol obed vzdy o 12tej, aj keby furiky padali... ) a bude sa jest, sadne si do stolicky. Srandovanie typu, pride starky/ocko a spapa ti sme si nacvicili pocas vikendov 🙂)) bolo to nasej malej bohovsky smiesne a do dnes to funguje, cize to zje len aby to dakto iny nedostal... nedavaj mu nic pomezdi jedla chrumat, aby bol hladny, aspon kym si nezvykne a nebude pekne papat + zmierit sa treba aj s tym, ze niektore deti proste nechcu jest :/ Skusali ste test ci ma dost zeleza?? A nakoniec, viem ze dojcis, ale mozno by pomohlo dat vecer kasu, zahustit mlieko, alebo nieco.... neviem ako to s tym teraz je 🙂 U nas fungoval dudel a flasa, takze s tymto neporadim 🙂))
babi on ma 8 zubov uz 3mes ale sedi sam len nic na svete ho nebavi ked ma byt co to sam a ked ma vidi aj tak ruci a pcha si vsetko do ust odkedy mu ako 4,ťmes vysiel zub 1 odtedy to ide dolu vodou. A nehu urcite nie davame si pozor s muzom. A ja sa nesnazim byt nervozna ale niekedy by som si to hodila s okna no jednoducho nevladzem a planovat si nic lebo stale je nervozni a ked mame dakde ist fur huci a to ked ideme on som rada ze je ticho ale skoro vzdy mrci aj v kociku vonku. A ja neviem preco mlieko nechce mlieka mam dost jednoducho do ust mu to nemozem prilepit a dedel u nas nefunguje a kasu davam do UM 150ml a to zje horko tazko a ponukam mu aj sladke ako tie decke susienky zje 2 konec
@celiaticka - stolicky su uplne ina kategoria bolesti a dlzky prerezavania ako tych prvych osem. Urcite to bude tym, na noc davaj gel na zuby a aj kludne nurofen od bolesti, raz za cas sa potrebujete vyspat obaja.
mamulienka30 no povodne sme davali len ten vybrukol ale ku koncu nepomahalo a geliky sme tiez ele to len na chvilku pomaha nurofen musim skusit lebo skoncim inde ako v nemocnici ja uz ani nepametam kedy som spala aspon par hodin vkuse a nestava ako keby som skocila s balkona
@celiaticka naozaj to vyzerá na zúbky a určite v tom prípade vyskúšaj nurofen,ja som ho tiež deťom dávala,hlavne na noc,ked sme už nevládali,akonáhle sme boli obaja vyspaní,hned bol druhý deň krajší 😀 😉
@monicm no dala som mu to a nezabralo rev bol hlavne nad ranom myslela som ze skoncim asi vo vazeni ako strasne plakal a to som videla ze si strasne tre ocka a ani na rukach nich nepomahalo ani flasu som dala nepomohlo po hodinoomchudak boli a reve som to vzdala chudak muz bol uz nervozni tak to riesil ale nepodarilo sa potom zazrakom spal este chvilu ja fakt neviem co s nim uz aj muzovy sa to nepaci aky je nepokojny.
@celiaticka skus skocit za doktorkou. Uvidis co ti povie...nech maleho pozrie, pripadne nech mu urobi nijake testy.
Este mi doktorka poradila urobit silny kamilkovy caj a tym mu dasienka potierat, malo by mu to strpnut.Tak skus este to. Nam to sice nepomohlo, ale kazde dieta je ine 🙂
moja mala ma tiez 11.mesiacov...my mame so spanim to iste..od zaciatku mala zle spavala cez den ...ako zacali zubky tak sa casto budi aj v noci...aj kazdu hodinu..kruhy pod ocami mam ja kolesa traktora niekedy...skus medovkovy cajik..to nam pomaha..daj aj sebe a malemu slabsi..ale iba tak 2 tyzdne, vzdy tak hodku pred spanim..potom mozes dat iny..netreba ho davat dlhodobo...pri zubkoch nam pomohla camilia-homeopaticky liek, je aj na ukludnenie pri nerovzite zo zubkov...a s tym papanim to mame tiez tak..mala si dzobne ako vrabcek...mozem ja okolo hrncov aj carovat, viac si neda...jedine, co spapa je jogurt, ale len sama (vies si predstavit ten neporiadok, ale malu to fakt bavi 🙂 ) ...co ti este mozem poradit je, ze si sprav poriadnu psychohygienu...daj maleho na varovku, apson na pol dna..a ty sa daj dokopy..to ti da energiu zvladat tazke situacie...a pre istotu s nim skoc doktorke...aby si si bola ista, ze mu nie je nieco ine
No holky dnesky sme boli na pohotosti lebo malemu sa vyhodili nejake pluzgere na rukach a tele a doky povedala to este neni nic lebo sme boli 4 o sme tam boli ze je to vyrusove takze akoze sa mam tesit a nasa doky dovolenku tak ma rachne. No radu mi dala nech skusim tu kamiliu sak to neni normalne aby som sa nyvyspala vyse tyzdna a ja krca nemozem nehat nikomu lebo manzel je v praci a som rada ak ide so mnou doktoktorke on si to nemoze totiz dovolit tak budem dufat ze ta pliaka mu zmizne a bude mat len doma certika ale s kridlami 😝.no 😔asi aj to jedlo skusam mu dat viac moznosti na jedenie ale sam jest vsetko skonci na zemi a nie v puse. No neviem ako to vsetko dopadnen ☹
@celiaticka Nema nahodou infekciu ruk, noh ust, moja to mala nedavno, len s tym rozdielom ze mala pluzgiere aj v puse a mala aj teploty....
a co sa toho spanku tyka moja bola takato od 4 mesiace ked jej sli stolicky.....a to chodim este aj do prace a teraz jej zrejme idu dlasie lebo spim v noci asi 4 hodiny a to este aj prerusovane....
rada ako to robim ja aby som sa fakt nezblaznila kaslat na domacnost ako nahle zalahne mala zalahnem aj ja....a to moja ma uz takmer 17 mesaicov
a este jedna vec tvoju nervozitu a zufalstvo prenasas aj na dieta........
nam pri zuboch kamilia nepomohla vobec zbytocne vyhodene peniaze, u nas v podstate nepomohlo nic len kazdy jeden zub pretrpiet....
@sense no ja nerobil ale uplne mi staci domacnost a mne kamosky hovoria sak si to uzivaj len nemaju take problemi ako ja no musim skusit tu camiliu lebo vybrukol uz nefungoval ked sli len zuby a to mu sli strasne nahusto len 10 dni a vysla mu vzdy dalsi zub to nebolo nic ako toto.
Ja si s domacnosti hlavu nelamem len ja sa snazim aj si odychnut len zakazdym ked zavrem oci je hore a krik a konec odychovaniu
co je najhorsie ako kazdy pristahovanec do ineho mesta nemam u nikoho komu by som ho mohla aspon na chvilku nehat a vypnut co mi radia vsetci a ja ne som zla len padam dolu nosom co som nevyspata ale to som si nejako zvikla
@sense zabudla som povedala na pohotovosti ze ano ma tu chorobu a dneska sa mu to rizsilo aj do pusi skoro ma rachlo ze niekde nieco chytal a ona ze staci obchod a nieco sa len chyti zostala som 😨 ale co uz len musime cakat co to spravy s nim
@celiaticka tak to ti neostava nic ine len vydrzat, po siedmich az desiatich dnoch to ustupi, najhorsie na tom je ze ziadny liek nie je, my sme do pusy striekali deaftol aby aspon vlazne mlieko vypila lebo to mala az po hrdlo, a obcas liek od bolesti ked bolo najhorsie po siedmich dnoch zacla teplota ustupovat po desaiatich sa to zlepsilo a pluzgiere uz tak neboleli, nam vtedy aj schudla dost....
@sense no on nema teplotu len strasne pluzgiere na rucickach a furt si to pcha do pusi a neda sa to zabranit je to dieta dredsa a s toho to aj v puse podla mna no dufam ze sa mu to aspon nebude sirit lebo co mi bolo povedane su aj horsie na tom no som strasne zvedava ako to dopadne hlavne na rucickach a ty si co davala na ne lebo mne nepovedala na toto nic
@celiaticka zial podla lekarov na to nic nie je, v pusinke mu mozes potriet niecim na afty napr. kamistad, u nas trosku zaberalo na cumel gel na zubky, lebo to posobilo trosku od bolesti a na rucky neviem natriet fenistilom a natiahnut tenke bavlnene rukavicky, ono sa to prve tri dni zhorsovalo a potom uz ustupovalo ako som povedala po desiatich dnoch odislo ako prislo....z nicoho nic a to podotykam ze moja v tej dobe nebola s nijakymi detmi v priamom kontakte len co sme boli v obchode a tak...
@sense jemu to len pribuda a kukam ho hlavne rucicky tam je bojove a rukavicky nevidrzi mal prelepene bo na rucicke lebo si oskrabol kozu a skoro ho roztralo on to tam nechcel a gelik davame na prd a do pusinky u nas dudka sa nenosi a odkedy su zuby opak je lepsi ako to co je do pusi urcene tak som zvedava co to bude lepsie lebo je to pliaga dobra ani ja neviem kde to mohol chytit
@celiaticka u nas to zacalo semm ta vyrazka, potom teploty a ked sme teplotu nedokazali pod 38st zrazit ani liekmi sme sli k lekarovi....to uz mala v tom akoze vrcholovom stadiu, potom mala teplotu este tri dni a potom to zacalo ubudat ako vravim my len sprej na afty aby aspon nieco zjedla, popr. gel a lieky od teploty v 4 h. intervaloch algifor, paralen a do desat dni bla z toho vonku....
@sense no som yvedava u nas ci to tak bude prebiehat ale musim klopat nemame nastastie teploty inak by to bolo dost narocne
@celiaticka tak to ti prajem aby ste mali bezhoruckovy pripad.... a rychlos a z toho dostali
@sense no budem dufat nech to neni ten horsi pripad

... a nejdu mu zúbky ??? vtedy bývajú takéto detičky ... ale nie sto po očkovaní ??? Nejakú príčinu to musí mať ...