12 týždňová dcérka prestala spávať
Ahojte, dnes ma nasa dcerka 12 tyzdnov a prestala nam spavat. Prve tyzdne ako tak spinkala cez den, ale noci boli plne placu, rekord bol 12 hodinovy rev bez sance ukludnit ju. Na pohotovosti nam povedali, ze rodicovstvo je tazke a ked budeme mat 3-4 dieta, uz tam nepoletime a ze dcerka ma pekny hlasok 🙂 Nejak sa nam podarilo otocite jej rezim a po hodinovom natriasani na rukach nejak vecer zaspinka, prvy spanok da cca 3 hodky, potom je hore kazdu hodinu a pol a o 5 rano proste vstavame, nech robim cokolvek. Je plne kojena, samozrejme haluzim, ci jej staci moje mliecko 🙂 Novinka poslednych 2 tyzdnov je, ze cez den uz vobec nespinka...doma ju neviem uspat uz vyse mesiaca, darilo sa nam, kde som ju kocikovala a zo zaciatku sa mi ju podarilo aj odstavit na terasu a spinkala dalej. Po par tyzdnoch uz spinkala len ked sa hybal kocik a teraz nespinka uz ani tam...da 20 minut a je hore. Poradte co s tym. Je este velmi malicka, unavena je najviac na svete, ocka malicke, ale proste nevie zaspat. Dakujem
Vitajte v rodicovstve... Podla mna su to koliky, alebo reflux... Bude horsie pojdu zuby
Dakujem za nazory, asi treba len skusat ci sa to bude zlepsovat a kedy 🙂
ahoj, môže mať skrytý reflux. ANi nemusí grckať. Naši obaja chlapci mali reflux a boli dni, keď len plakali a plakali. Veľmi nám pomohla baby šatka, keď aj nezaspali, aspoň sa ukľudnili a mohla som čo to spraviť, ale väčšinou tam aj zalomili 🙂, náš mladší spával v ulitke do 5,5mesiaca, keď tam nebol, nevedel v noci spať. Je to fakt super, odporúčam vyskúšať. A čo sa týka tvojo mlieka, určite jej stačí, obdobie 3 a 6 mesiaca je obdobím rastového špurtu, drobci vyžadujú viac, ale čím viac sajú ,tým viac sa ti mlieka vytvorí. A je to to najlepšie, čo jej môžeš dať. V tomto období by ste si už mohli vytvoriť aj režim, mnohým deťom to pomáha, keď vedia, čo príde. Naši chlapci v tomto období vydržali hore tak 1,5 až 2 hodiny hore a potom spali, obvykle 30 minút - z toho si nič nerob, mnoho detí spí práve len týchto 30 minút, je to dĺžka spánkového cyklu u drobcov, ktorý sa potupne predlžuje a postupne sa naučia prechádzať z jednej fázy spánku do druhej. A ďalšia rada, možno si aj ty z toho nervózna, že tvoje dieťa nespí, ono to vycíti. Zožeň si šatku, buď s malou čo najviac vonku, v kočíku alebo v šatke, ako vám bude vyhovovať, to už musíš zistiť ty. Prajem ti hlavne veľa síl, trpezlivosti a neboj, to prejde, u týchto drobcov je všetko na chvľu, aj keď by sa ti zdalo, že je to nekonečné. Držím palce. Toto sú všetko moje postrehy, čo som sa naučila a odpozorovala pri mojich deťoch.
treba aj počuvať svoje dieťa..kedy jej je najlepšie? v náručí, pri nosení? na prsníku? prečo ísť proti nemu? načo uspávať natriasať, ked nechce spať..moje deti kočík do polroka takmer nepoznali, pretože sa im nepáčilo ležať, no čo ich tam budem natriasať nasilu s revom - lebo to robia ostatné? tak sa nosili..podriemali,pospali kedy chceli..takisto som nepoznala dlhé spánky..a čo? raz sa to zlepšilo..ja som tu ako matka bola pre dieťa, a nie dieťa pre mna..daj nosič , nalož a chodte von, doma s tým funguj..dieťa si určuje režim, nie matka..čím viacej budeš robiť podla seba, tým tie protesty budú horšie a bude sa kaziť aj to čo funguje..využi všetko čo píšeme-spoločné spanie aj v noc,neprekladanie /nič také ako vstávanie a pochodovanie s dieťaťom 2 hodiny som nepoznala/..

@ivetik79 kúp si ulitku, z nej si ruky nevytiahne http://ulitka.sk/331-ulitky starší v nej spával do roka, a sú aj z tenkých materiálov