14 mesačné dieťa nechce chodiť
Mamicky myslite ze je dovod na paniku ked moje 14 mesacne dieta ese nechodi?popri gauci a kuchynskej linke aa pohybuje aj stoji na nohach ale sama sa nepusta.ked ju aj drzim za ruky klakne si.je chudunka a velmi dlha.ma dlhe nozky a dost slabe.mam to riesit ci je este cas.
Môj začal chodiť v 14 mes,a dobehol to hneď😉
Moj zacal chodit v 18 mesiacoch aj par dni a vobec som nestresovala, verila som mu 😎 ze to da.
Ziane stresy,moja bude mat buduci tyzden 15m a tiez este len cca pred tyzdnom konecne nabrala odvahu sa pusit a zacala chodit 🙂
Hlavne ju nenúťte, ciže žiadne ťahanie a vodenie za ruky. Pokiaľ sa sama postavi a obchádza nábytok je to na najlepšej ceste, ked bude pripravená sama sa pustí. Každé dieťatko má vlastné tempo. Držím prsty 🙂😉
Aj moja 16.5 mes..vsetko robila neskor..
Do 18 mesiacov to ani lekári neriešia, poznám chlapčeka, ktorý mal 16 mesiacov a ešte nechodil, my sa rozprávame a on sa postavil a začal sa točiť, musí sa vedieť najprv sama postaviť a potom už rýchlo začne chodiť
@marlenkac
Ak sa stavia na nohy, je na dobrej ceste. Kazde dietatko ma svoje tempo. Moze vsak mat miernu hypotoniu - slabsi svalovy tonus. To vie vsak posudit len odbornik. Mozete poziadat pediatra, aby vas poslal na neurológiu. Mozno vam povie len, aby ste boli trpezliva. 🙂 Nas zacal chodit 17 mesacny.
ešte by to ani lekár neriešil, najmä ak doma bábo chodí okolo nábytku.... každú chvíľu sa môže pustiť...
@marlenkac ja by som isla aspon pre dobre svedomie nejakemu rehabilitacnemu lekarovi, ci je pohybovo vsetko ok a nie su nejake problemy
pohoda.. naša doktorka povedala, že dieťa má čas do 1,5 roka. stačí, keď bude veľa loziť, aby spevnila svalstvo ;)
oficialne do 18tich mesiacov je vsetko ok a dieta ma cas. Od 18tich mesiacov mozes ist k lekarovi a posle vas asi na nejake dalsie vysetrenia. Moja dcera ma za par dni 17 mesiacov a tiez este nechodi a tiez to tak beriem, ze proste potrebuje svoj cas....
Poznám viacero detičiek, ktoré začali chodiť až v 16-17 mesiacoch a sú to zdravé deti, nie je dôvod na paniku 😉
....moja mala už skoro 18mesiacov ked začala sama chodiť, hlavne kľud...neboj jeden deň začne a už ju nebudeš vedieť zastaviť😍
Maminky, a nechcú vaše deti chodiť za ruky? Môj synček chodí len popri nábytku a chvilku stojí keď sa na niečo sústredí ale keď si uvedomí že stojí,hneď sa pustí na zadok..neriesim čo sa týka chodenia, verím že sa pustí, ked bude dostatočne pevný a pripravený, problém je že chce chodiť za ruky, čo viem že nie je dobré, aj dr.ma na to upozornila, že určite to nemáme robit..chcem ho posadiť,ked ma chytí za ruky, nech ide radšej loziť ale úplne sa napne, prehne, silno ma drží a ide..nie som tomu moc rada..
@ivitom Nechapem tvoj problem. Ked mu za ruky nebude stacit,pusti sa. Joj matky co stresujete nechodi nesedi neje mi to a hento... Je zdrave? Budme spoko.
@ivitom ahoj, moj ma o tyzden 17 mesiacov a teraz asi 2 dni zacal chodit za ruky. Ja ho v tom nepodporujem, babky a dedkovia sa samozrejme snazili ho za ruky vodit (lebo, ved je najvyssi cas, aby chodil!), ale on nechcel, hned siel na kolena. Zo skusenosti so starsim viem, ze toto chodenie za ruky bude mat velmi kratke trvanie - je to len posledny krocik pred samostatnym chodenim. Starsi syn chodil za ruky asi 2 tyzdne, a potom uz chodil sam. Tiez zacal chodit az v 17 mesiacoch. Cize, ked chce ist za ruky, doprajem mu to - ale snazim sa ho drzat pod pazuchami, aby som mu nechtiac tie ruky zbytocne netahala hore. Dnes uz dal 2 kroky uplne sam 🙂
@lenkakravcova Aha, super, ďakujem🙂.
ak mate doma len dlazbu a plav.podlahu, moze sa bat pustit. na koberci sa odvazi skor
moja dcerka ma za chvilu 15 mesiacov a tiez chodi iba za prstek. popri nabytku chodi uz velmi dlho a stvornozkuje ako drak ale do priestoru sa boji pustit. doktorka povedala ze do 16 mesiacov ma cas. obcas spravi par krockov ale vidno na nej ze zatial si nie je ista a preto ju nechavame nech sa sama osmeli.
@ivitom ano treba im iba poskytnut oporu ako keby sa drzali kusa nabytku tak aby si oni davali pozor a nespoliehali sa na to ze ich ktosi drzi a dviha ked padaju.a zaroven by sa nemalo drzat za obe ruky a vyvracat im ich dozadu dohora, ale opat iba dat ruky ako oporu do im prirodzenej polohy... len to je veeelmi narocne pre chrbticu, takze toto ja nepraktizujem a ak tak vo velmi obmedzenom rozsahu 🙂 my chodime tak ze ja dam dcerke ukazovak a drzim ruku volne zvesenu a ona si sama ide a sama drzi rovnovahu.

Nestresuj moja zacala chodit uplne sama ked mala 16 mesiacov, teraz má 20 a beha jak diva