icon

14-mesačné dieťa potrebuje stále odgrgávať

rajciak92
27. feb 2023

Nejdem si ani tak po radiu, skôr hladam mamku ktorá má podobnú skúsenosť . Syn je kojený, ma 14mesiacov, ako maličký mal reflux. Posledné mesiace som si všimla, že nevie zjesť naraz viac prikrmu , Iba ak veľmi tekutej výživy , lebo si aj počas jedla potrebuje odgrgnut. To iste platí o mlieku , uspavam na prsníku ( inak to nešlo ) a posledné týždne zaspí a po krátkom čase sa preberie putuje po posteli a treba ho nosiť aby si odgrgol, takisto aj počas uspávania. Doteraz som to neriešila , ale začal to už robiť aj v noci, a ja sa ráno budím nevyspata , lebo keď ho v noci odgrgavam uplne sa preberiem …doteraz som odstavovanie neriešila ( chcela som kojiť a aj on jedol veľmi malo prikrmov).cakala som že čím bude starší tak to bude lepsie , ale asi sa to skôr zhoršuje. Stalo sa vám niekomu podobne? Kedy z toho dieťatko vyrástlo?

danalop
27. feb 2023

A nebude to tým refluxom? Asi by som to zatiaľ neriešila, veď rob tak, ako mu je najlepšie. U každého to je inak, asi to tu budeš počuť viackrát. Niektorí potrebujú odgrgávať dlhšie, iní sa bez toho naučia rýchlejšie. Buď trpezlivá, zase to nie je taká vec, ktorá až tak príšerne obťažuje. (Nič v zlom, vážne)

ivangeline
27. feb 2023

Hmm,moj 14m jedol uz kusky...Aj to ma vplyv na reflux.. Hustejsia strava robi lepsie. A je normalne,ze castejsie grgne,este neprezuva a nema zjavne kusky.

rajciak92
autor
27. feb 2023

@danalop neviem , reflux mu ako 6mesacnemu prešiel , a vyrusuje ma že to odgrgavanie je čím dalej tým častejšie a výraznejšie ( aj keď možno je to len tým že viac papa a si to viac uvedomuje že ho tlači bruško ) . Každopádne Dakujem za povzbudenie , asi nebudem z toho robiť takú vedu.

rajciak92
autor
27. feb 2023

@ivangeline ano znie to logicky aj sa snažím mu daj aj hustejšie, papa aj chlebík alebo cestoviny , avšak kúsky v jedle mi zatiaľ vypluva ( napr. masko v polievke -to zatiaľ mixujem)