16 mesačné dieťa

17. máj 2020

Ahojte mamičky chcem sa s vami poradiť, tie ktoré máte 16 mesačné alebo aj mladšie detičky, vedeli by sme mi poradiť ako to máte vy s detmi? Napríklad malej ukazujem v knižke mačičku, psíka, prasiatko atd a ked sa jej potom opýtam kde je psík tak mi ho nevie ukázať, začne ukazovať na iné zvieratka.Máme viac knižiek a stále jej tam ukazujem a čítame si. Len teraz neviem či je to normálne že aj po tolkom ukazovaní neukáže správne.Niekedy ukáže a niekedy nie, po vačšine nie.Môze to byt znakom autizmu?

pribinak
17. máj 2020

Tak to by malo autizmus každé druhé dieťaťa. Proste ju nezaujíma kde je pes a hotovo

autor
17. máj 2020

@pribinak vazne? ja iba preto že tolko jej to ukazujem a ked sa jej spýtam tak proste to nevie ...

pribinak
17. máj 2020

Niektoré deti to proste nebaví, chcú si listovať a pozerať obrázky a nie hľadať a robiť čo im mama káže. Niektoré 16 mes. deti vôbec ani nemajú záujem si pozerať knižky.

Možno si si ani nevšimla, ale je šikovná v inej oblasti. Podporuj ju v tom čo ju akutualne baví, skúšať ju budú v škole

daganov
17. máj 2020

skús jej ukazovať iba toho psíka, alebo iba mačku, skrátka iba jedno zvieratko. Keď jej povieš napr. prines loptu, papučky rozumie ti?

ssslnieckooo
17. máj 2020

Moja dcérka má 17 mesiacov a reaguje úplne takisto. Ju knižky absolútne nezaujímajú. Všetko iné bude robiť, ale neobsedí aby sme si spolu čítali. Neriešim. Nejdem sa zbytočne stresovať. Má svoj čas a zbytočné starosti si fakt robiť nejdem 🙂

hettinka
17. máj 2020

V 16 mes na knihy moje deti zvysoka kašľali. Obe sú nadpriemerne nadané, žiadni autisti.

janulik2008
17. máj 2020

Mala v 16tich mesiacoch mala v pazi dajake knihy 😀😀😀 neboj neni autista to by kazdy druhy bol. Trz ma 4.5 roka a knihy jej citavame 😉

leelu
17. máj 2020

Rob to opacne a nechaj sa nou viest. Ked ukaze na vec/zvieratko, pomenuj. Ona sa to predsa uci a spoznava aj bez vonkajsej reakcie. Opacne to neries, skratka nechce robit zrovna to, co si ty predstavujes. Je to uplne normalna detska reakcia.

autor
17. máj 2020

Dievčatá tu neide o knihy ale či vaše deti vedia ukazovať napríklad že toto je psík a tamto mačička ked jej ukazete v knižke takto to myslím.

janulik2008
17. máj 2020

Nie nevedela. Mala nejake knihy a ukazovanie v prdeli

choco6
17. máj 2020

Môj malý bude mať o pár dní 18 mesiacov a až teraz začal napodobnovat a ukazovať zvieratká a aj to iba podľa nálady. Tiež nevie 4 kotule vpred malú násobilku a všetky farby ako niektoré iné "dokonale" deti ale má svoj čas a iné záujmy tak to rešpektujem 🙈😂

yanni
17. máj 2020

Neprehanaj. Nechaj dieta zit. Ma 16 mesiacov, co od nej chces? Aj ja mam 16 mesacnu (uz niekolke dieta v poradi) a "neznasilnujem" ju. Knihy nebaví v tom veku väcsina deti. Radsej s nou chod von a ukaz jej toho psa, macku, kravu, vtaka živého. Skor si to da v hlavicke dokopy. Nasa vie ukazovat a "pomenovat" (rozuměj povie havo a na macku kitty (zijeme v zahranici), na vtacika pipi atd). Ale knihy ju bavia aaaaaaaz par sekund a uz bezi vyhadzovat topanky atd. Inak mam 4,5 rocnu a ta bola taka ista. A je nadpriemerne inteligentna a knihy si teraz cita uz sama.

hettinka
17. máj 2020

Môj syn si v tom veku vedel vŕtať v nose a vyberať tlačidla z klávesnice počítača. Slo mu tiež trieskanie všetkým, kazenie hračiek a cikanie do plienky. Vedel dat papa a poslať boztek.

ivanka12311
17. máj 2020

Upokojím ta môj syn má 2r a tiež ho nezaujímajú obrázky v knižke😁😌 jedno čo ho zaujíma sú kvety, hrnce varechy

pribinak
17. máj 2020

To máloktoré 16 mes. dieťa. Daj jej čas, netráp ju ani seba. Choďte niekto von na dedinu či farmu a ukazuj jej havo a cica a koník a kura a kvik. Tak sa deti najviac naučia a aj zabavia
Chôdze do parku kŕmiť labute, kačice a nie morit ju knihami

elzus
17. máj 2020

Ma dni ked ukaze na psika ze psik a potom su dni ked je psik aj krava 🙂 takze tak je to premenlive

w123
17. máj 2020

moja ma tiez 16 mesiacov a tiez mi neukaze ked sa pytam kde je havo ona len ukazuje a ja jej rozpravam co tam je ..snad ta to trosku upokoji ze niesi jedina 😃

daganov
17. máj 2020

ale ona ho nemusí vedieť ukazovať v tomto veku v knihe. Ukazuje ti prstom na nejakú vec, keď chce, aby si jej ju podala? Väčšina detí má v tomto veku obrázky v knihách v paži, pozrú a šmaria knižku na zem. Že niektoré ukážu prstom na obrázok psa a povedia havo nesvedčí o tom, že skončia Vš s červeným diplomom. Nestresuj sa zbytočne, užívaj si dieťatko, deti sa vyvíjajú skokovo, možno o pár dní prekvapí.