2,5-ročné dieťa nerozpráva
Ahojte dievčatá chcela by som sa len vyrozprávať a počuť vaše skúsenosti . Mám 2.5 ročného chlapčeka ,ktorý nerozpráva nejakých 10slov aj zopakuje keď sa mu chce . Dosť sa mu venujeme je kľudný hravý vie sa sústrediť . Kedy vaše detičky začali rozprávať ? Ďakujem pekne za odpovede
@bejusicek no naši telku ani veľmi nepozeravaju, toto nebol problém. Do dvoch rokov nepozeral vôbec a aj teraz len fakt príležitostne, tablet a mobil sú pre neho úplne tabu, tak s týmto neviem poradiť. Cvičili sme cviky na rozhybanie jazyka, poradila nám ich logopedička, veľa pozeráme knihy, pomenovávame obrázky, keď niečo zle povie, neopravim ho, len zopakujem čo povedal, ale správne. Napríklad “Aha! Avo!” A ja poviem “Áno, je tam havo!” Hovorila som na neho v jednoduchých vetách, aby sa lepšie chytil. A čo nám dala logopedička obrázky a cviky sme poctivo doma cvičili.

@bejusicek prečo sa odporúča prestať s telkou? Náš sa z nej veľmi veľa naučil. Vie všetky farby, tvary a názvy veci aj po anglicky a to len vďaka videám, ktoré videl v TV. Ako 1,5 ročný vedel celú abecedu a pozná všetky písmenká. My sme ho nič neučili. Samozrejme necumi na telku celý deň ale rád si niečo pozrie. Celé vety však začal hovoriť až po 2,5 roku.