2 deti hneď po sebe
Ahoj baby mam dve babetka po sebe jedno 11 mesačné druhé ma 2 týždne najde sa tu nejaká mamina co ma tiež tak to deti po sebe a ako ste to zvladali a pocity
@anavik29 : ono ja si myslím že veľa závisí aj od výchovy, u nás je pevný režim, pevné pravidla, takže v podstate nemáme problém, naším najväčším problémom je udržať ich tichšie ako by oni chceli, lebo to sú zvuky ako keby nám divé zvery behali po byte, takže u nás len to ale inak deti sú fajn, a hovorím nikdy by som nemenila keď sú za sebou, ja môžem porovnať obe verzie, pretože mám 12 ročnú dceru a potom chlapcov 6 a 5 a dievča 3 roky, a vidím napríklad najstaršia dcera nemá taký vzťah k súrodencom ako majú oni traja medzi sebou, je to proste vekový rozdiel, ona už má iné záujmy a mladší majú záujmy rovnaké takže majú s sebe veľmi blízko
Ahojte,medzi mojimi bude 14mesiacov a chcela by som sa dozvediet,aky mate rezim pri takto po sebe iducich detickach..kojenie,papanie,spinkanie..ako si to zorganizujete...dakujem za rady🙂
@sarlota1986 ono sa ti same ukaze. babatko bude na zaciatku vela spat a tym padom si nastavis aj rezim. starsie bude spavat pravdepodobne 2x do dna a tak budes mat cas aj na jedno ci druhe dieta. ked ti mladsia trochu vyrastie tak sa ti aj rezim zmeni. a potom budes musiet skusat aby ti deti spali naraz. lebo inak nebude vela casu na nic. ale da sa to zvladnut. kojenie - my sme mali stastie, deti nakojene do 10 minut. takze ziadne hodinove sedenia a boj o kvapky mliecka. ked uz som sedela s detmi, tak preto ze som si to vychutnavala ale nie kvoli problemom.
uz mas starsiu dceru. nauc sa ze nie vsetko budes vediet postihat. hlavne ak nebudes mat ziadnu pomoc. ak pomoc mas tak ju vyuzi. ci uz na par hodin aby deti isli k niekomu alebo ty aby si vybehla nieco vybavit bez deti a aj cas pre teba.
staraj sa hlavne o deti. utieranie prachu a mat tip-top domacnost, to uz nie je prvorade. nech je navarene, oprate (nikdy som nezehlila, mam susicku) a upratane to najnutnejsie. raz za cas vyluxuj na co zvycajne nemas cas. necit sa vinovata ak nebudes stihat deti aj domacnost. proste si vytyc priority a tie su momentalne deti. na to ostatne budes mat dost casu aj v neskorsej buducnosti.
@maruska.s Ahoj Maruska ja mam 16mes rozdiel, uz
@sarlota1986
@sarlota1986
@sarlota1986 Ahoj maminka, ja mam 16mes.rozdiel. Je to fuska...ale my zeny zvladneme asi vsetko;) ide aj o to ake mas deticky. My mame hyper, takze u nas su trosku extremy. Mne pomohol doma v panelaku som mala babatko v kociku pocas dna ked bolo treba porobit. Mala som mensiu pod dohladom aj koli starsej sestricke lebo v tom malom veku este nechape ze moze ublizit. Zaroven ale sme sa snazili s manzelom aby mali aj kontakt spolu a pomahala mi podat plienku al.kremik aby sa necitila starsia odstrkovana.Babatko driemkalo v inej izbe ked potrebovalo spinkat mala som babysitterku a v kociku kontrolu dychu. A mensej som sa venovala. Ak budes mat zaujem rada ti napisem osobne;) niekt.skúsenosti su na dlhsie
Medzi mojimi je rozdiel 20mesiacov.Zaciatky boli naozaj ťažké kedze obe upistane a nespacky od narodenia 😃 no naozaj to stalo za to su ako dvojicky strasne sa lubia a nedaju jedna na druhu dopustit.Aj ked sa pohadaju abo vecer mamiesto spania maju furt nieco na debatu ale su to partacky a ja dufam ze im to vydrzi.
@biibiana
Papanie:
1.mliecko: mala som problemy s mlieckom tak my sme boli na flaske. Starsia musela vzdy pockat dokym dam mliecko. Zo zaciatku to bolo ze sa na mna pri tom liepala, alebo nenapadne mi kopala do perinky...ale casom si zvykla som jej vysvetlovala ze babatko sa musi prve napapat aby moc neplakalo. Pripadne rano a vecer mali naraz mliecko vo flaske, aby bol klud🙂
2.Prikrmy: Neskor to bolo trosku divokejsie lebo som robila cerstve prikrmy a do toho malej obed. Starsia este nevedela uplne samostatne papat, tak som ich mala jednu posediacky v kocari a druhu v dets.stolicke a krmila som obojruc🙂 Popri tom som sa snazila starsiu nechavat papavat samu a pomahala jej a chvalila ju, aby som ju motivovala.
Ahoj ja by som sa chcela spytat ako ste to mamicky zvladali pocas tehotenstva, ked trebalo starsie dietatko nosit, prebalovat... Cakam druhe babo (este len zaciatok) 😀 a obavam sa ako to budem zvladat. Mam 9 mesacneho synceka ktory este nechodi a stale sa pyta na ruky. Obdivujem vas mamicky, ktore mate dve alebo viac deti po sebe. 🙂 🙂 🙂 Ja sa hrozne tesim z tehotenstva ale mam aj obavy aby som to dobre zvladla.
@ludmilusik kedze tehotenstvo som mala bezproblemove tak som starsiu dceru nosila stale na rukach. aj ked doktor povedal ze nemam nic dvihat.
aj ked som cakala dvojicky tak som starsie deti stale nosila hore dole.
ale ako pisem, ja som nemala ziadne zdravotne problemy. ak si ok tak kludne nos. ale ak mas nejake problemy a ma ti to uskodit, tak nedvihaj syna.
Tu na MK je aj skupina Mamičky s ročným rozdielom medzi deťmi...my máme 16 mesačný rozdiel a nikdy by som to nemenila, sú to malé parťáčky
Ahoj tak držím ti palce. Ak si nájdeš režim bude dobre. Medzi mojimi je rozdiel 2,5r takže pre mňa je to doma pohoda. Síce to budeš mať náročnejšie, ale určite to zvládneš.
No zienky ja mam doma 3mesacneho chlapceka a menzes meska,dufam ze to je len zo stresu z ockovania,lebo sa mi zda skoro na druhe dieta,tak uvidime pockam do piatka a urobim test...
@petulda333 ja som na tom podobne ako ty test robim zajtra... ty si ako dopadla?? uff ale lepi mi poriadne ... ☹
@petulda333 aj moj mal 3 mesiace ked som otehotnela....a dnes maly 2,5 a mala 1,5 roka....tak to leti
@petulda333 nie je tazke mat dve deti tak skoro po sebe. je tazsie ich mat ako dvojicky. po sebe bolo to lavou zadnou
@dana_l tak ano dvojicky uff...ja sa na to pozeram tak ze som mala tazke tehotenstvo a teraz s malym stale behame po vysetreniach a kontrolach a byt tehu a este keby to bolo take ako prve tak to nezvladnem.
@petulda333 urcite je tazsie ak mas dieta, ktore nie je zdravotne v poriadku. ale niekedy sa nam zda ze nemozeme a nejako stale najdeme silu ist dalej a po par mesiacoch len pozrieme, ja som to vsetko zvladla ani neviem ako.
kazde dieta a kazde tehotenstvo je ine. tak drzim palce nech to dalsie budes mat bezproblemove
@ludmilusik Ahoj maminka, ak sa ti bude dat tak co najmenej nosit, ale ak uz musis tak som sa snazila zatazovat operat si o bok malu a zdvihat pomaly a ak som pocitila tlak v brusku tak som rychlo polozila a nezdvihala chvilku. Takze som sa snazila prebalovat na posteli kam mi mala vyliezla, doma pouzivala kociarik al.stolicku ked som nutne potrebovala cosi porobit a mala le a len pri mne a na mna... Snazila som sa s nou hrajkavat na zemi, posediacky mojkat, aby bola spokojna a ja sa s nou nemusela natahovat. Inak nasa zacala v 10 mesiacoch cupkat tak to mi dost pomohlo trosku odlahcit sa nosenim..Skus maleho nenapadne ucit popri nabytku🙂 Drzim palciaky...kazde babo je ine...mozno sa ti ujde kludnejsie a spave🙂 nech mas zo zaciatku klidecek.
medzi mojimi je 15 mes.rozdiel, a citam baby to vychvaluju ze ake super to je, no neviem , mozno kazdy to zvlada inak, mozno niekomu dieta prespi celu noc, a cez den funguje, ale podla mna je to tazke, moj mladsi ma teraz rok a az teraz je to trochu lepsie, kedze zacina chodit,zacinaju sa hrat, ale stale ich nemozem nechat samych,musim stale ich mat na ociach, lebo starsia napr.hladka ho, stiska ho a vzapeti nato ho drgne a chudak spadne az ma modriny na hlave. potom ked v noci nespi, druhy den som ako matoha, a to deti nezaujima, treba byt s nimi, starat sa. teraz chodi starsia 2,4 roka do skolky od 2 rokov 3x tyzdenne, a az teraz je lepsie, ked je v skolke vzdy nieco robim naco nemam cas ked je doma. napr stihnem vybavit doktora, varit, aj do mraznicky,piect, upratat,
je radost mat dva male deti,aj vekovy rozdiel je dobre mat maly,lepsie si rozumeju to je pravda ale urcite prve 2 roky su narocne ,a potom zavisi aj od povahy, niektore dieta je povahovo ze super, nenarocne, samostatne, daktore by stale vyselo na mamke ( napr moja starsia _
ked treba obidvoch naraz zobrat naruky je to fakt makacka
ale snad to prejde coskoro a bude len lepsie... aspon dufam
a teraz este obdobie starsiej, to je moje ... , chod prec.. nepozeraj,.... nechcem ho... no a mozem sa na hlavu postavit aj tak neupusti, a k tomu ked nie je po jej voli casto mava hysterky placu.. no treba sa pripravit aj na toto.nielen nato ze sa budu pekne hrat, ano budu, ked budu starsi, ale bude okolo nich vela roboty. dcera bola kludas, v noci dobre spala, syn zas mal casto koliky, mal problem zaspavat,, chcela som ho kojit no on odmietal, odstavila som na 8 mes. no situacie su rozdne
Obdobie vzdoru u 2,5 a koliky u 8 tyzdnoveho babatka napriklad nie je sranda. Jedno place, lebo si vyzaduje pozornost a chce presadit svoje, druhe treba nosit, takze to v praxi vyzera tak, ze behas s bbay satkou po byte za starsim, aby sa obliekol/najedol/umyl, skratka fungoval.
@trdelnik234 poznam. u nas zacina toto vzdorovite obdodie a som z toho k.o
Pre Nikolu a všetky maminy, čo majú deti po sebe. Tešte sa zo svojich ratolestí, aj keď to prináša veľa driny, odriekania a nevyspatých nocí. Ja som to tiež prežila, popritom sme stavali dom. Dnes sú moji synovia vyštudovaní, pred založením rodiny. Jeden druhého sa ťahajú, povzbudzujú, napodobňujú - všetko v dobrom a pozitívnom a ja sa prizerám, že tá snaha nebola márna. Samozrejme s pomocou manžela.Teším sa. Jeden sú vzorom pre druhého , radia si navzájom. Vydržte tie prebdeté noci, kopec bielizne, trampoty s peniazmi, a partnerské nezhody . Čas rýchlo letí... Oplatí sa to..
@ludmilusik ahoj, ja som planovane otehotnela ked mal syn 6 mesiacov...teraz ma 13 mesiacov, ja som.skoro v 32.tt. byvame v zahranici daleko.od rodin a.manzel pracuje 9-5 denne. Az do 30.tt som to zvladala v poriadku bez problemov, posledne 2 tyzdne uz su.narocnejsie, uz mam velke brucho a aj ked som nic.nepribrala tak si citim vsetko...nastastie syn chodi uz asi 2 mesiace, sam sa.krmi zatial.len rukami a vo vseobecnosti je spokojne stastne dieta. Jedine co.ma.trochu trapi je ze k nemu v noci este 1-2krat vstavame na krmenie...nevadi mi vstavanie lebo som zvyknuta ale neviem.co bude s novorodencom...ci to.dam...manzel.kazdu noc.pomaha ale ja som aj pri prvom mala tazsie kojenie cize bol prikrmovany takze neocakavam ze to bude jednoduche s druhym...ale viem.ze to.isto dame;) kludne napis ak Ta bude.zaujimat nieco konkretne...

Moje dcerky maju rozdiel 11 a pol mesiaca 🙂 Prvy rok bol des, lebo starsia bola vo vsetkom pozadu a len po roku zacala stvornozkovat a chodila az od roka a pol, takze som sa natahovala s 2 detmi, akurat jedno malo o 8 kil viac 🙂, pricom ich rezim bol absolutne opacny, takze sa to nedalo nijako zosuladit. Osobne si myslim, ze radsej dvojicky ako takyto maly rozdiel, ale plati to len pre prvy rok. Potom sa ich rezim a potreby velmi vyrovnali (mladsia ma zas vsetko vyrazne skor oproti priemeru), takze uz su ako dvojicky a teraz je to super.