6 mesačná dcérka nechce spinkať pred polnocou

akirlu
3. jan 2015

Naša dcérka už od narodenia krásne spinká, budí sa raz za noc, ale častokrát prespí aj deväť a niekedy dokonca aj desať hodín vkuse. Keď sa v noci alebo ráno zobudí, tak neplače, len spokojne leží v postieľke s otvorenými očami. Problém je ale v tom, že len výnimočne zaspí pred 23:00, väčšinou je ale hore do pol dvanástej a niekedy zaspí až okolo pol jednej. Večer je veľmi živá a chce sa hrať. Keď ju necháme samú v izbe, strašne kričí, ale len čo pristúpime k postieľke, tak sa začne krásne usmievať a je v dobrej nálade. Akonáhle odídeme, zasa sa rozplače. Väčšinou sa nám ju podarí uspať už tak okolo ôsmej, deviatej, ale vždy sa nám zhruba tak po pol hodine prebudí a potom už nechce spinkať až do neskorého večera. Všetko by bolo super, keby sa nám jej biorytmus podarilo posunúť tak o dve až tri hodiny dopredu, aby nám spinkala už okolo deviatej večer. Neviete poradiť, ako na to?

ellca123
3. jan 2015

mozno ju davate spat cez den aj 2-3 krat, skuste ju dat cez den spinkat menej
/myslim ked spi 3x tak ju dajte len 2x
alebo ked spi 2x tak ju dajte len na obed 1x spat

mozno sa to i v noci zlepsi

oladuna
3. jan 2015

@akirlu mozno treba zaviest ranny rezim.vstat rano o 7-8 hod a cez den skusit menej spanku a potom vecer bude sama unavena skor.ona nie je vecer unavena na nocny spanok a preto sa zobudi a chce sa hrat

girlie_konik
3. jan 2015

@akirlu Kedy rano vstava? Ako dlho a ako casto spi cez den

Takto to vyzera,ze ona si ten nocny spanok este zamiena s dennym /zobudi sa po pol hodine/
a nie je ani dost unavena este,ked ju nan ukladate

akirlu
autor
4. jan 2015

No dcérka ráno vstáva okolo ôsmej, potom je tak hodinku hore a potom spinká niekedy aj do pol jednej. No a poobede spinká aj niekoľko krát. Nemáme nejaký režim, do postieľky ju cez deň neukladám, lebo to zakaždým začne neskutočne vrieskať. Pediater mi povedal nech ju dojčím podľa potreby, takže ani v tomto nemáme žiadny presne stanovený čas. Keď je hladná, tak ju nadojčím, a keď pri tom zaspí, tak ju dám do postieľky, inak je to bez šance. Potom ešte zvykne spať v kočíku, keď ideme na prechádzku alebo keď ideme niekam autom, čo je dosť často. Niekedy spí dvakrát za deň, väčšinou by som povedala, že asi tri niekedy aj štyri krát. Zajtra plánujeme zaviesť prvý príkrm, tak jej postupne nejaký ten režim budem musieť zaviesť. Len neviem ako to bude so spánkovým režimom, keď v postieľke zaspí len výnimočne a to tiež minimálne po 15 minútovom vresku. Väčšinou nezaspí vôbec.

kofoluska
4. jan 2015

@akirlu A do tej postielky ju proste polozis a ides prec? Preco ju najskor neuspis napriklad na rukach? Alebo si s nou lahni do svojej postele a bud pri nej, kym nezaspi. Deti sa v tomto veku nevedia same upokojit, potrebuju pomoc rodicov. Idealne matky. Mozno to pomoze aj s tym vecernym zaspavanim. Mne by syn tiez pokojne tahal aj do polnoci, keby s nim nejdem proste vecer do spalne a neuspim ho.
No a poobede jej skus tie spanky nejak obmedzit. Pretoze ona je poobednymi spankami dosyta vyspata, nema dovod vecer ist spat.

akirlu
autor
5. jan 2015

@kofoluska no skusali sme ju nosiť na rukách aj si ju zobrať k sebe do postele, ale väčšinou to nefunguje, zaspií jedine na prsniku alebo v kočíku. V posteli sa na mňa iba pozerá a vrtí sa, a ak sa s ňou nehrám alebo jej nedám hračku, po chvíli sa začne nudiť a začne plakať. So zaspávaním nemáme problém, včera spinkala cez deň iba raz, a potom sme ju dali spinkať až o deviatej večer. Ale po pol hodine bola už hore. Potom o jedenástej zasa zaspala, ale opäť len na pol hodinu. Až okolo pol jednej zaspala a zobudila sa o desiatej ráno.

tjaden
5. jan 2015

@akirlu ahoj, tak toto je fakt čudné moja malá robi presne ale presne to iste a pokusy uspať ju o takej deviatej ma už prešli akurát tak 20-30min pospala a bolo to ešte horšie lebo nezaspala o 23:00/23:30 ale až o jednej v noci, teraz to robím tak, že po kúpani ju nechám na 20min si zdriemnuť a som s ňou hore do kedy chce, už neviem čo je to tv 😒 ale zase spí aj desať hodín atak si ráno stíham porobiť čo treba, tento týždeň začala zaspávať o desiatej a vôbec neviem prečo nič som nemenila ja mám pocit, že ona si sama mení systém

maslenka47
5. jan 2015

@akirlu moje nervy, dieta ti spi od pol noci do jednej poobede (s AZ hodinovou prestavkou) a z tych zvysnych 11tich hodin este tiez polovicu prespi... A ty sa cudujes, ze nechce zaspat pred polnocou? Ked jej nespravis rezim ty, tak sama si ho neurobi. A uz davno nema 6 tyzdnov, aby si musela vytahovat cecok (alebo aj v hocicom insom vyhoviet) v momente, jak zapisti. Nic sa jej nestane, ked bude musiet 15-20 minut pockat.

kofoluska
5. jan 2015

@akirlu Ak Ti takto dlho rano spi, skus ju normos jemne zobudit o nejake dve hodky skor (teda aby vstala najneskor o osmej). Nenechaj ju po neskorom nocnom zaspati to rano dospat. Postupne si to posunie. Bude trochu mrzuta, lebo bude nevyspata, to je jasne. Ale ak ju nechas takto, este sa moze stat, ze si uplne otoci den s nocou a to sa bude tazko napravat. Pripadne sa skus poradit s doktorkou, ze co s tym. Drzim palec.

samantha54
5. jan 2015

ja mam podobny problem,lenze moj maly (ma rok ) skoro vobec nespi,zaspi o polnoci rano vstane o pol 9,potom zaspi o 1-pol 2,spi stale hodinu a pol a potom,ked vidim ze je unaveny o 6 tak to este natahujem stale do tej 8,ale ked zaspi,zobudi sa o hodinu a zas do polnoci nemoze zaspat,vcera napr. cez den spal iba pol hodinu a potom 20 minut o 4 a zaspal o pol 1 vnoci s placom,ja uz neviem ako to mam spravit aby spal,tazko sa povie daj spat dieta...ked raz nechce..

moni244
5. jan 2015

@akirlu ja som mala to isté, krásne chodila spinkať okolo deviatej a budila sa raz za 4 hodiny, nakojila som a bolo, ako sme skončili v nemocnici, tam ju budili o jedenástej večer na lieky, tak sa prestavila na ten režim a nedarilo sa nám ju od toho odučiť, skúšala som ju ráno budiť skôr, menej nechávať spať, aj tak keď zaspala o deviatej, tak sa do hodiny zobudila a bola hore do jednej, čiže som rezignovala a zvykla si na to, po roku, keď prešla na jeden spánok, sama začala chodiť spávať o deviatej

akirlu
autor
5. jan 2015

Tak to vidím, že asi ju skúsime ráno nechať nedospať, či bude večer unavená. Ale to si budem musieť načasovať na víkend, keď bude doma aj manžel, aby som "neskončila na psychiatrii". Naša dcérka je totiž neskutočne živé a energické dieťa. Takže predpokladám, že bude plakať, teda pardón, zlostne revať celý deň. U nás to tak nefunguje, že ju nechám vyplakať 10 - 15 minút, ona je totiž schopná zlostne vrieskať aj niekoľko hodín vkuse. Je to neuveriteľné odkiaľ v sebe berie toľko energie, rozhodne to nebude žiaden flegmatik ani melancholik, keď vyrastie.