icon

7 mesačný syn ťažko zaspáva

irina29
26. júl 2020

Ahojte. Kazdy vecer sa trapime ked maly je uz unaveny a ide spinkat o osmej ale nevie zaspat. Dlho ho hojdam na rukach niekolko krat ukladam. Potom zase prsnik aj kope nozkami. A stale nespokojnost. Nakoniec ho musim nechat vykakat. Pouzivame hadicku do dupky. ( Cez den kaka do plienky minimalne 2 x) Potom je to lepsie a zaspi. Takto sa trapime aj hodinu. Po zaspti to nekonci. Je schopny kricat uz po hodinke spanku a do rana aj 5-6 krat. Sme vycerpany z toho...

irina29
autor
26. júl 2020

@luccija nieje hladny...papka tak akurat a pribera skvele. Ma 7,5 mesiaca a vazi 8,3 kg. Ked mal asi tak triesiace tak zacal vystrajat na prsniku lebo mu neslo hned mliecko...spuspi sa po chvilke. Ale on nedockavy. Citala som ze pomoze ked sa mamicka postavi a poprechadza aby sa dieta ukludnilo. Su to rady od laktacnej poradkyne. No a kedze mi zalezalo na tom aby sa napapkal tak som ho nosila a tak kojila. Nebolo to za kazdym ale vatsinou ano. Ked bol ospaly alebo v noci sa vedel napapkat normalne aj ked som sedela. Je to narocne....zalezalo mi na tom aby sa napapkal😔. Vela krat som sedela a nechala ho krycat ale po par minutach som uz nemohla. Vstala som a on potom chytil prsnik....on to proste citil a uz si zvikol....

sono2
26. júl 2020

@luba41 aleluja
Myslím že si aj u nás v LP že?
Presne toto perfektne.

Plus cumel zahodiť ak nejaký je, nedávať um asi zapeka
Trebalo by viac popísať že ako vyzerajú vaše dni

sono2
26. júl 2020

@sterea 8 mesačnemu vodu v noci alebo rascovy čaj? Veď to je hladný. To je hnusne

irina29
autor
26. júl 2020

@luba41 zacalo to s 3 mesiaci. A vtedy neboli ziadne prikrmy. Proste som ho pekne kojila v spalni klud. A potom to prislo znicoho nic. On bol kojeny kazde 2 hod. Nic mu nechybalo priberal krasne. Ale proste on zacal strajkovat a nechcel prsni ale len vrieskal. Chytil a pustil chytil a pustil. Nechapala som co sa deje.....a tak som studovala na nete. Vraj to niektore deti takto strajkuju ale po nejakom case to prejde....ja uz nevladzem chcem uz prestat kojit...aj kvoli tomu. Ked je nervozny aj ma uhrizne...,,😔

sterea
26. júl 2020

@sono2 - podla mňa je prejedený, nie hladný. A rascový čaj sa deťom bežne dáva pri bolestiach bruška.

sterea
26. júl 2020

A ešte ma napadlo, dávate mu cez deň tekutiny? Teda niečo na pitie okrem mlieka. Detičky môžu byť v tomto veku aj z toho nervózne a unavené.

irina29
autor
26. júl 2020

@ivca88 dakujem.,.. najprv ho skusim tak neladovat vecer a ak nepride zmena skusim este ten coliprev....teraz ho uz nebudem kojit. Koncim. Bude uz len na umelom mliecku

ivca88
26. júl 2020

@irina29 pokiaľ to je tá laktoza, tak umelé mlieko práve robí zle..

andreatytler
27. júl 2020

@irina29 Kopanie nohami vacsinou znamena plynatost a ako povedala @andreal1 mozno ked sa vykaka odydu vetri a preto sa mu ulavi. Nas syn mal tiez problemy z plynom ale len ked bol mladsi. Teraz od 6 mesiaca uz prdi bez problemov. Mozno je to vekom, mozno preto ze zacal lozit. My davame probiotika uz od 3 mesiaca. Nas osteopath to poradil ze to je dobre na plyn.
Naozaj, klobu dolu ked dokazes 7 mesacne dieta nosit na rukach kym nezaspi.
Skusila si mu pobicyklovat nohy a popritlacat k brusku aby si prdol ked kope nohami? Zevraj to pomaha.

ktochytavzite
27. júl 2020

@irina29 ni skus biogaju na travenie a vyskusaj bezlaktozive mlieko.Ja osobne si myslim ale ze je to jeho povaha a musi zvtogo vyrast.Rurku nedavajte,ved ti kaka divre,rurka sa dava ked dieta nekaka par dni,nie ze kaka 2x denne a vy mu davate rurku.Radsej vtedy pocvicit nozickami.
Kojit prestat je hlupost to skor naci mu davas UM?
Aano naucila si si ho tak spat ale chapem ze ked dieta je tle tak sa ribi aj nenizne aby dieta neolakali.

irina29
autor
27. júl 2020

@andreatytler ano skusala. Ale on ma take silne nozky ze ich ani neohnem ked sa zaprie. Neda sa s nim pocvicit on to nechce zapriesa a nic nespravim a ked krici uz vobes...

irina29
autor
27. júl 2020

@ktochytavzite trapil nas a plakal vela .. ked bol malinky cele dni malo spal to bolo do 3 mesiacou. Potom sme plac pridelovali ze mu idu zubky. Tak a teraz uz su spodne prerezane ale idu vrchne a plac pokracuje. Je to s nim tazke. Skusim probiotika. Mozno to pomoze....

irina29
autor
27. júl 2020

@ktochytavzite Aby ste ma pochopili....na umele mliecko musim ho dat pretoze uz nevladzem ho kojit. Kedze je taky narocny a kojime s placom a krikom uz 7 mesiacou....schudla som na 45 kg. Nezvladam to.....neviem ho pochopit neviem preco je taky urevany. Kojenie som si zo zaciatku uzivala tesila som sa ze mi pekne pribera....ale uz to nejde takto dalej.....

ktochytavzite
27. júl 2020

@irina29 no lebo je pravdepodobne drazdivy plus ak malo spi aj unaveny ale tazko no ked vam place na prsniku razko ho nutit to chapem vy viete najlepsie,tie probiotika urcite dajte,a mozno to este potrva kym mu vsetky zuby vyjdu

andreatytler
27. júl 2020

@irina29 Je to des. Matka priroda to nedomyslela ked urobila babetka bez reci. Vsetko si to musime len domyslat a to chuda trpi. Mna to strasne rozculuje ked som neviem preco place... je to hrozna bezmocnost.
Pozri na tieto prispevky... niekto vravi ze ide spat neskoro, iny ze prilis skoro. Niekto povie ze mu davas vela jedla, ini ze ci nie je hladny. Zuby, vetry, povaha, zle ritualy. Pricin moze byt neurekom.

Ked bol nas syn malinky, velmi kopal nohamia po jedle... kazdy vravel ze su to vetry a ze treba bicyklovat ale on zaprel nohy, presne ako tvoj. Nechcel cvicit. Ukazalo sa ze bol hladny. My sme mali trapenie s kojenim ale ja som chcela silou mocou kojit a tak sme sa trapili hadickami. Myslela som ze ma koliky, reflex... aj s lekarom som sa pohadala lebo nas nechcel poslat na vysetrenie a poveal ze dieta je len hladne. Myslela som ze je to idiot ale skusila som dat viac mlieka vo flasi a fungovalo to, prestal plakat ale potom prisli zuby a spankova regresia a plac bol spat.

Skus sem napisat vas presny rezim dna. kedy spite, ako dlho, kolko jete, co jete a kedy.

irina29
autor
27. júl 2020

@andreatytler skvele ste to opisali. Naozaj je tazke zistit co to babetko chce a ci ho nieco boli. Takze jeho rezim je celkom v pohode. Rano o siedmej az osmej vstava. Davam mu prsnik. Potom este mliecko okolo deviatej a potom spinkat. Obcas zaspi hned obcas mu to trva pol hodky. Pospi hodinu az dve. Pride obedik....po obede mliecko asi tak o druhej a ideme von kde zaspi v kociku....vatsinou pospi pol hodky a zobudi sa....ale vonku sme dlhsie aj dve hodiny...pozera je vatsinou spokojny. Prideme domou a ma mliecko okolo piatej. Skoro vzdy vypije takych 120 ml. Viac nechce... Potom som davala o siedmej kasu. A o osmej prsnik a uz zaspaval....lenze ked bol nervozny a kopkal nozkami a nespal pol hodky tak som si ho polozila na vankusik a dala hadicku....bolo vidno ze ma velke brusko nafuknute. Trosku vyfucalo aj sa vykakal tak do 15 minut. Vtedy sa mu ulavilo a zase som hojdala a ked si to ziadal dala zase prsnik...konecne zaspal....asi takyto rezim. Ale v noci tri styri krat ma budi. O jedenastej o jednej o tretej .....asi kazde 2 hodiny. Kedze dojene deti viac lipnu na maminku tak som si povedala ze to vydrzim...ale uz je to dlho.

silvialk
27. júl 2020

@irina29 nam velmi pomohlo spankove poradenstvo na mieru.Do 2tyzd.som uz nemusela vobec uspavat na fit lopte,polozila do postielky zaspievala uspavanku a potom sam zaspal v mojej pritomnosti.Chce to vsak kopec prace sa tam dostat, ale bude to urcite menej ako robis teraz Dodrziavanie nejakych pravidiel ako neuspavat na prsniku atd.Spankova poradkyna ma aj kopec clankov na tuto temu.Drzim palce

andreatytler
28. júl 2020

7:00 - budicek
7:15 - kojenie
9:00 - umele mliecko
9:15 - spanok
10:30-11:00 - zobudenie
11:15 - prikrm
14:00 - umele mliecko
14:00 - denny spanok
14:30 - zobudenie
17:00 - umele mliecko (120 ml)
19:00 - kasa
20:00 - kojenie
20:00 - nocny spanok
23:00 - prve zobudenie
1:00 - druhe zobudenie
3:00 - tretie zobudenie

andreatytler
28. júl 2020

@irina29
Je to takto spravne? Ak ano, podla mna mate velmi pekny rezim. Mate celko dobre rozdelene krmenie, takze maly papa mensie mnozstva a casto. Jedinna vec co ma prekvapuje je ze tvoj maly dokaze byt hore 5.5 - 6 hodin pred vecernym spanim. To je velmi dlho.Nepyta sa spat skor? Asi sa pytam hlupo lebo ste uz skusili hadam vsetko ale skusili ste dat spat skor - naprklad o 18:30?
Druha vec co som si vsimla je ze mu davas umele mliecko pred oboma dennymi spankami a vtedy spi OK. Skus to iste pred nocnym spankom. Vymen vecernu kasu a umele mliecko. Kasa prva o 17:00 a mliecko 30 min. pred spanim o 18:00.

Inac je tazke urcit ci papa vela alebo malo lebo kojis a vtedy nevies kolko vypije. Ale kedze pekne pribera, povedala by som ze ma tak akurat.

Vysadit kojenie v 7 mesiacoch je fajn. Urobila si viac nez dost. Ak chces aby stale mal vyhody ktore materske mlieko dava, odsavaj a davaj mu ho vo flasi. Tak budes vediet presne kolko papa.

To ze sa budi 3-4x v noci nie je take zle v porovnani s inymi detmi. 7 mesany asi este stale potrebuje nocne krmenie a mozno aj dva.
Nas sa budil tak isto 3-4x ale posledny tyzden kazdu hodinu. Uz sme s muzom dost vycerpani. Davame mu flasu len 1x o polnoci. Nemame sajnu preco sa budi tak casto.

sterea
28. júl 2020

Podla mňa by ste ho o 17-17.30 keď vypije mliečko mala dať spať , aspoň na 30-60 min. Choďte na prechádzku a uspite ho. Máte tam veľmi dlhú medzeru medzi spánkami. On je podla mňa extrémne unavený. Preto nevie v noci spať. A ja osobne by som ráno dala nejaké rozmixované ovocie s piškótami, výživu.... namiesto um. mlieka. V podstate by ste postupne mala zaviesť režim ako u vetších detí, t.j. raňajky, obed, večera. A asi sa budem opakovať ale v v noci po prebudení by som sa pokúsila ponúknuť vodu, nie mlieko. Mlieko dajte, až keď ho nebudete vedieť uspať..

sono2
28. júl 2020

@irina29 Tak ja som napríklad svoje deti poznala v 7 mesiaci dokonale. Druhú dcéru odpočiatku, lebo som si už vedela vychytať chyby.
Trocha počúvaj tvojho syna, veď to nemôže byť také ťažké. To um ja osobne by som nedavala. Nechápem že 7 či koľko mesačnemu dávaš hadičku do zadku.
Veď dojčíš to je najlepšie. Začínate prikrmy, sú kaše lyžičkou. Netreba mu vôbec fľašu. A že sa budí 4krát? Moja nadránom je na prsníku stále.
Že mu dáš fľašu nebude záruka že bude dobre spať a ja teda nedám dopustiť na dojčenie. Dojčím s prestávkou pol roka čo som bola tehotná 4 roky a nevadí mi to. Nechápem, že sa nevieš trocha obetovať pre tvoje dieťa.

andreatytler
29. júl 2020

@sono2 alebo ta mam volat SUPER MAMA?
Tvoj prispevok je velmi neferovy.
Ty mas schopnost vediet presne co tvoje deti chcu a potrebuju a dojcis 4 roky. Super. To je dobre, uzivaj si to.
Povedat o niekom kto nema tvoje schopnosti a dojci kratsie ako ty ze sa vobec neobetuje pre svoje dieta je ignorantske, urazlive a zavana na kilometre vystatovacnostou.

sono2
29. júl 2020

@andreatytler tak ja mám z jej príspevkov taký pocit, že by bolo super, keby bolo všetko ľahšie a rýchlo si to tak urobiť, aby sa to stalo.
Ja len tvrdšie píšem, aby sa trocha viac dívala na potreby svojho dieťaťa.
Veď je veľmi malý, potrebuje kontakt. Niektoré deti sú veľmi kontaktne a vyžadujú stále.
Mamička by chceli hádam od narodenia, keby deti samé spali, aj zaspali, pekne jedli, boli dobre v kočíku, neplakali. Strčia cumel, len aby dieťa upokojili, a pritom, tie čo dojčia majú také výhody.
Si sa možno našla v mojom prispevku tak si sa urazila?
Čo také zle som napísala, len pravdu. A mamička by mohla mať spokojne dieťa. A že sa budí, tak budí sa. Veď aj my sa budíme.

ktochytavzite
29. júl 2020

@sono2 no nemam pocit ze autorka z prispevjov pise zeby sa ori malon nenamordovala,skor naooak robi vsetko mozne aby bol spokojny a co ked ho chce orestat kohit?Ak to kojenie nejde aj tak dlho vydrzala,biekto by to bzdak uz na zaciatku.Nvm prode mi ze ty si okolo narocneho decka ani len nesla.

ktochytavzite
29. júl 2020

@irina29 inak 3-4x to he ok mne sa deti obcas aj 10-15x budia hl ked zuby idu,starsia kojena ta bola nadranom aj dve hodky na prsniku co sa tak uspavala

sono2
29. júl 2020

@ktochytavzite mam dve. A som na ne sama muž mi prichádza domov o ôsmej večer. Mám toho všetkého akurát tak dosť na robote celé dni. Neviem, tak ja také pocity mam, keďže sa jej zdá veľa že sa je dieťa budí štyrikrát za noc.
Ja jej dávam návod, ako bude mať spokojne dieťa. Hold deti sú náročné aj malé, aj väčšie. A to má jedno, kľud, čas. Keby mala dve. Moja bola taka žiarliva od začiatku že keby bola dcéra nejaká extra plačiva, by som možno aj druhé dieťa oľutovala. Ale veľa vecí už šlo samo a ja beriem veci aké sú. Podľa mňa to má všetko ok a malého práve z toho um zapeka a fľaša robí štrajk plus je potom nervózny na prsníku a všetko dookola.

irina29
autor
29. júl 2020

@andreatytler dakujem. Takto fungujeme vatsinou. A obcas este pospi aj druhy krat po obede okolo piatej pol hodinky...ked je unaveny niekedy sa podari aj hodinku. Ono ten rezim je v pohode ale sa stava ze ked spinka nieco ho zobudi nieco spadne alebo buchne on sa lahko zobudi. Mam doma aj dcerku 11 rocnu... A este jedna vec ked manzel pride z prace a sa s nim pohra on je unaveny ale napriek tomu sa raduje a skace u tatika na nozkach. Myslim ze je tak rozjaseny ze potom nevie zaspat. Moj postreh.....mozno to tak je....

irina29
autor
29. júl 2020

@sono2 obetovala som pre neho vsetko....nemozete vediet co vsetko pre neho robim. Nespim a kolko krat nejem len ho nosim a upokojujem uz od siestej vecer ked je mrzuty. Nemam ani veceru kym ho neuspim. Casto krat sa najem az o deviatej alebo o desiatej ked konecne zaspi. Lahko sa kritizuje. A ta hadicka je pre male babatka pomoc ked maju velke bruska a nejdu pliny same tak lahko. Nieco zo stravy ho naduva a ja neviem ze co ale dieta sa musi najest. Papka samozrejme lizickou a iba umele miecko ma z flasky alebo fenyklovy cajik pije z flasky. Robim vsetko preto aby bol spokojny. Hrame sa papkame spinkame. Stale som prinom a to mam aj druhe dieta starsie...

irina29
autor
29. júl 2020

@sono2 ako mozem nemat kontakt ked som na materskej a som tu len pre neho. Uz ani o muza sa nestaram ani na druhe dieta nemam cas. Natolko ma zamestnava maly... Nepochopite to ked nemate narocne dieta. Vyzaduje si vas nonstop.....

irina29
autor
29. júl 2020

@ktochytavzite tak samozrejme ze 3-4 krat je v pohode ale ak ho uspavam o osmej a 3 krat sa budi len do jedenastej a to este nespim...a ked konecne lahnem spat niekedy o polnoci a este 3-4 krat vstavam tak je to moc.....ani on sa nevyspi ani ja... Potom cely den je mrzuty....