9 mesačná dcéra nechce v noci spávať v postieľke

katarinka48
22. jan 2013

Dobrý deň poraďte mi ako mam naučiť moju dcérku aby spála v noci postielke a nie medzi nami. Cez deň tam bez problémov zaspinka. Neviem ako ju to odnaucit a to sme sme uz skúšali kadečo a stale nič.

rebroza
22. jan 2013

@katarinka48 ja mam ten isty problem. akurat ja som mojej dcerke nejak znechutila spavanie v postielke uplne... takze spi medzi nami uz par mesiacov (teraz ma 18m).... ked som ju dala do postielky - spustila krik, 5, 10, 15 minut a to som ja uz nevydrzala. teraz mame objednanu postel a zacnemu ju ucit spavat v detskej s bracekom. napr. momentalne spi v jeho posteli (bracek je v skolke). spava celkom pokojne, nehadze sa. ale dala som okolo na zem vankuse. tak uvidim.
drzim palce.
inak syn nikdy s nami nespaval, bol v postielke cca do 2 rokov. tak neviem, kde som urobila tu "chybu" pri dcerke 🙂

katarinka48
autor
22. jan 2013

@rebroza tak to máte to isté co my akonáhle zaspí trošku tvrdšie tak hu skúšame dať spinkat do postielky. Ked sa zobudí tak jaci na ratu. Ked bola maličká tak tam spinkala celé noci a potom zo dňa na deň prestala.

rebroza
22. jan 2013

@katarinka48 ja som malu kojila po leziacky (syna len v kresle, aj v noci) a tiez som casto zaspala s nou a potom sa mi ju nechcelo prekladat do postielky. alebo sa za hodinku zobudila a ked uz to bolo treti krat, tak som ju nechala pri sebe... a postupne zacala brat, ze postielka je trest. asi som aj sama na vine, lebo, ked vymyslala v posteli (ked zacala lozit, brala postel ako uzasnu vec na blbnutie), dala som ju do postielky. zacala kricat, tak zase do postele.... teraz cez den pospi dve tri hodinky aj sama (ale teda v posteli) a v noci tiez prve dve tri hodinky a potom sa uz budi a kontroluje, ci je niekto pri nej. asi to chce cas. a ja vkladam nadeje do samostatnej postele v detskej izbe, oproti bude spat bracek. uvidime.

latkovkybrno
22. jan 2013

Dobrý den, zkuste knihu Dětský spánek v otázkách a odpovědích.

katarinka48
autor
22. jan 2013

@rebroza tak vám budem držať palce nech sa vám to podarí možno to je to správne riesenie. Ak pomôže dajte vedú vyskúšam aj ja take riesenie. Chce to asi len trpezlivosť a pevne nervy.

katarinka48
autor
22. jan 2013

@latkovkybrno môžem sa opýtať kde knižku zoženiem?

rebroza
22. jan 2013

@katarinka48 casom napisem, ako sme dopadli, resp. nedopadli... 🙂

angellinka
22. jan 2013

@katarinka48 chce byt pri vas,take tazke pochopit???Ani mne by sa nechcelo spat samej na posteli 😉

katarinka48
autor
22. jan 2013

@angellinka ja viem len horšie je na tom manžel ktorý stáva každé ráno do práce nevyspaty 😀

mabe
22. jan 2013

holky, nase anicka s nama spavala od cca 6 mesicu v posteli. byla jsem leniva ji v noci uspavat po kojeni. takhle to trvalo do 1,5 roku nez jsme ji koupily takovou tu malou postylku z ikei detskou. daly jsme ji hnedka vedle te me a ona spinka ve sve, i kdyz teda s nama v pokoji hnedka vedle me. nemela s tim vubec problem se takhle preorientovat. tedka nas ceka dalsi faze do svyho pokojiku.

ivia123
22. jan 2013

@katarinka48 to je upne normalne 🙂 len si to užite,kym možete 🙂

katarinka48
autor
22. jan 2013

@ivia123 🙂 😀

angellinka
22. jan 2013

@katarinka48 nas spava so synom v obyvacke,alebo obidve deti somnou ako tuto noc 😉 milujem ten pocit,ked sa tulia ku mne,maminy ved si to uzite,"neodkladajte "ich,nebude to trvat vecne,uzivajte si to!!!a manzel ked je nevyspaty,nech to vyriesi ako moj,urcite to pochopi 🙂

katarinka48
autor
22. jan 2013

@mabe super vyskúšam hádam to pomôže. Posteľ uz mam vyhliadnutu tak uz len kúpiť a skúsiť.

katarinka48
autor
22. jan 2013

@angellinka tak to ste potom super mamina ked do dokážete alebo máte kľudne deti ale tá naša je ako živé striebro este ak v noci 😔 😀

angellinka
22. jan 2013

@katarinka48 mam take iste deti ako mas ty doma 😉 tiez sa budili-budia,nie kazda noc je rovnaka.A neviem ako ty,ale ani ja neprespim celu noc,tak preco to chceme od nasich deti 😨

mariannan
22. jan 2013

naša malá bude mať v nedelu 10.mes, a ona v pohode zaspinká v postieľke ale budí sa 4krát tak už po druhom kojení ju dávam medzi nás...tatinko menej miesta vyriešil prisunutím válendy k manželskej posteli, takže máme v podstate každý svoju posteľ..malej je to samozrejme jedno aj tak sa nalepí na jedného z nás 😀

elfka.elfka
22. jan 2013

Skus si dat postielku hned vedla postele bez bocnice hned vedla seba a vlastne bude s vami ale na svojej postielke, ale uprav tak priestor medzi vami aby bolo makke aby si to az tak nevsimla, lebo 9mesacne su uz riadne vybite 🙂 krok 2 je postupne dat bocnicu po par dnoch na postielku a krok 3 je potom postielku pomaly odsuvat od postele. Mozno sa to podari 🙂

ela9
22. jan 2013

ahoj my spime se dvema malyma detma 4 mesice a 4,5 roku a je to super, nejmensi se v noci budi na kojeni,ale zadny plac, ktery by nekoho budil, protoze spi se mnou v posteli, tedy spime vsichni v jedne posteli. Deti spi celou noc az do rana.

romantika
22. jan 2013

nam se povedlo ve dvou letech, koupili jsme ji velkou, a udelali pokojik, sice si tam nehraje ale chodi tam spat. bohuezl neustale musi k usinani mit asistenci.
ja jsem se s tim pak smirila a doted mam pocit ze jsou deti, ktere si to s temi rodici v postylce musi odkroutit dokud to jde🙂)))
jinak pokud mas prostor tak jsme take praktikovali to co elfka ellfka.

mmmj
22. jan 2013

Aj ja si myslim, ze deticky sa jednoducho tesia, ze su s mamkou, aj moja tak spinka, sice vecer ju dam do postielky, ale po prvom kojeni uz ostava pri nas. Tiez nespi kludne a vela sa budi a je to aj pre mna pohodlnejsie, ako prekladat vkuse 12 kilove dieta do postielky.
Ak je malo miesta, asi je fakt najlepsie kupit tretiu postel a urobit si letisko. Pomaha to aj neskor, ked mavaju deticky zle sny, len natiehnes ruku a pomojkas nemusis nikam chodit.
Raz budeme chciet aby sa nam nechali pomojkat, tak so to teraz uzime, aj ked to nie je vzdy jednoduche 🙂

angellinka
22. jan 2013

@mmmj 😉 velky like