Ake mená nesú vaše starké a prastarké?
Ahojte 🙂 V poslednej dobe ked prichadza trend zahranicnych mien som ja, prave naopak, coraz viac unesena krasnymi povodnymi slovenskymi menami.
Aj nasa dcera ma meno rovnake ako jej prapra starka a to Paulína. Ale v nasej rodine sa vyskytuju aj dalsie krasne mena ako Emília, Irena, Amália, Anna, Mária,.. Ako je to u Vas. Inspirujte ma 🙂
Moje babky:Ema a Mária a prababka:jedno aneviem a druha Katarína;)pradedov:Edko a druhý neviem:Dmamka je Žofia...
U nás Ľudmila,Peter,Anna,Ján,Hedviga,Ondrej,Mária, Štefan, Júlia, Klára
Babky boli Eva a Elena, dedkovia: Vavrinec, Ján, Pavol
Prababky z mamininej strany: Zuzana a Paulína, z tatinovej zisťujem 😁.
My sme našej dali Amália. Až neskôr som sa dozvedela, že také meno niekedy nosili naše babky ☺️ u nás sú mená Anna, Irena, Mária, Božena... Mužské Ján, Daniel, Štefan...
Babky boli Margita a Eva a dedovia Anton a Valent
Paulína a Františka
@evamarek77 tiež som mala Agnesu a Ignáca 😉
U nas to bolo trendy : Samuel a Serena a Livia a Herman
U nas Helena,Margita.Prastarka Maria. Chlapi jednoznacne Jozef, Juraj
babky Anna, Anna
dedovia Andrej, Michal
prababky Barbora, Zuzana, Anna
pradedovia Juraj, Jan, Michal
praprababka Barbora
prapradedovia Jan, Michal
manžel mal prababky Linuša, Andela
Prababky: Aurelia (volali ju Zlatka), Rozalia (volali ju Ruženka)
Babky: Zuzana (najmilšia babka), Mária
Pradedkovia: Vavrinec/Vavro, Lavrinec
Dedkovia: Pavel, Milan
U nas 2x Maria, Alzbeta, Barbora. No a babicka Maria mala sestry: Edita, Vilma, Aranka🙂
@som_ponorka 🙈🙈🙈🙈🙈🙈
@jonia Alzbeta, Anna. Dalej mame mena Maria, Eva, Terezia. Najviac tych Aniciek. Vtedy to asi ficalo tak ako teraz Sofia ci Nina. Mojmu dietatu chcem dat slovenske mena. Robim s ludmi a obcas sa premaham, aby som sa nezacala smiat, ked mi pride zlepenec zahranicneho mena a nehodiacim sa priezviskom. Nechcem napisat, ako to znie, aby ma mamicky neukamenovali. Pre dievca sa mi paci Ema (nie Emma), Silvia, Margareta, pre chlapca Janko, Jurko, Otakar.
Ľudmila, Františka, Vít, Rudolf
Pra - Katarína, Ľudovít
Z manzelovej strany- Jozefína, Mária, Vît, Ľudovít
Pra - Veronika , Mária, Ľudovít
@jonia moje obidve bábky boli Anny, prababka opäť Anna, aj moja mama a sestre je Anna😊 dedkovia Andrej a Alexander, pradedkovia Tivadar, Gregor, ďalšia prababka Margit a Julianna. Moji styrikovia , tety a krstna su Maria, Dusan, Ondrej, Margita, Josef, Irena, Jan , Michal, Emma. Pre mňa sú tie slovenské mena najkrajsie, odrážajú sa v nich naše korene - kým naozaj sme a z kadiaľ pochadzame❤
Poznala som iba Mariu, Annu, Alzbetu
Dedovia-jan. Jozef
Babka Helena.Dorota.
Moja babka Viktória prababka Rozália
Alžbeta, Viola,Greta,Judita, Mária
Moja babka bola Paulina a brat dal to meno svojej dcera.druha babka sa volala Bernardína.volali ju Bebeta alebo Bernuša.moja stara babka bola Frantiska muzova babka je Emília a druha Otília.
My sme dali dcerku Kristínku..
Irma, Ruzenka, Gizka, Barbora
Starké: Vlasta, Mária. Prastarké: Zuzana, Jana, Františka, Jozefína

Mal byť krstnom liste nie kratkom