icon

Ake mená nesú vaše starké a prastarké?

jonia
11. sep 2019

Ahojte 🙂 V poslednej dobe ked prichadza trend zahranicnych mien som ja, prave naopak, coraz viac unesena krasnymi povodnymi slovenskymi menami.
Aj nasa dcera ma meno rovnake ako jej prapra starka a to Paulína. Ale v nasej rodine sa vyskytuju aj dalsie krasne mena ako Emília, Irena, Amália, Anna, Mária,.. Ako je to u Vas. Inspirujte ma 🙂

jajka92
Autor odpoveď zmazal
vieronika14
11. sep 2019

@jonia Irena, Anna a Albín, Ondrej

kabba
11. sep 2019

V mojej rodine sa teda najdu dost cudne a netradicne (mozno v tom case tradicne) mena :D
Babky: Kristýna (nie, to “ý” nie je preklep 😄) a Sabína
Prababky: Regína, Beatrice, Antonína, Žofia
Praprababky: Mária, Lala (úplne najzvláštnejšie meno 😂), dalsie neviem...
U mužov to je skor tradicnejsie, no najdu sa aj tu. Napriklad Hubert, Ignác a prapradedko bol Čestimír 🙂

lynth
11. sep 2019

Moja babinka bola René Marie ( oslavovalana Renátu keďže René je na Slovensku mužské meno 🤷), starká je Margita. Prababky Anna, Ružena a Kazimíra. Dedkovia Ján a Alexander. Doma mám Zinu a Radana😊

juliet86
11. sep 2019

ja som poznala starsiu pani menom Hyacinta. volali ju myslim Jicka alebo Jacka nie som si ista. Taktiez som poznala Serafinu, Ludmilu. Ludmilka je pekne meno. prvykrat tu pocujem Ernestina. krasne meno. aj Agnesa sa mi paci.

annlia
11. sep 2019

Obidve moje babky sa volaju - Anna. Jedna uz je v nebicku ale stale ju mam rada. Mne sa viac pacia starsie zachovale mena ako tie moderne anglicke..

yollanda
11. sep 2019

@jonia Natália, Terézia, Alžbeta,

squirrels
Autor odpoveď zmazal
liligreg
11. sep 2019

Helena, Anna, Mária, Eva (babky, mám ich trochu viac 😉), prababka Pavlína (ja som Paulína) a druhá neviem. Dedko Štefan a Jozef. Pradedko Ondrej a Jozef, prapradedko Adam (ja mám syna Adama). Z muzivej strany boli dedkovia Ján a Jozef. Babka Emília a Leontína. Viac neviem

86488648
11. sep 2019

Alžbeta,Terezia,Štefan,Gašpar...

mtsl
11. sep 2019

Zlatica, Dorota, Július, Barnabáš

lubina
11. sep 2019

@jonia moja starka bola Emília a moja mladsia dcera ma druhe meno po nej. A moja mama je Anna a starsia dcera ma zasa prve meno po nej 😉

mpg
11. sep 2019

Moja stará mama sa volala Dorota a je zaujímavé, že teraz sa to meno znovu začína používať, druhá bola Magdaléna a mužova mama sa volala Barbora /aj to sa už znovu objavuje dosť často/.

lubina
11. sep 2019

@jeliz59 9 ja som Lubica a vsetci ma doma volaju Jana....co dodat??

nikiki29
11. sep 2019

U nás je to trochu “nudné”... 6x Anna a ostatné momentálne neviem, lebo som ich už nepoznala a musela by som sa spýtať 😊

jankalukasova
11. sep 2019

Moje babky su Julia a Stefania. Prababky boli Melania a Anna. Prababicka mala sestry Margaretu a Izabelu a babka Julka mala sestry Helenku, Magdalenu, Mariu a Hildu.

csilla92
11. sep 2019

@jonia ahoj, ja mam sice madarskych predkov, ale aj ich mena sa daju prelozit do slovenciny.🙂 moja mama je Beáta, otec Mikulás, staré mamy sa volali Eszter(Estera) a Julianna, starý otcovia Mikuláš(Miklós) a Imrich. Ich rodičia boli János(Ján), Gáspár, Júlia, Michal, Margita, Bernadeta.🙂

lucinika
11. sep 2019

Moje babky sa volali Vilma a Mária. O tu druhu som sa starala do smrti a bola som pri nej aj keď zomierala, druhé dieťa sme neplanovali, prisla k nám "nečakane" a práve babka si priala ešte jedno pravnuca, narodila sa nám dcérka, dali sme jej meno Mia ako skratka Márie. Moje prababky sa volali Sidonia a Helena, z druhej strany neviem, zomreli dávno než som sa narodila a boli to Polky 🤷‍♀️

maninka1974
11. sep 2019

My sme mali prastarkeho volal sa František Jozef starká Juliana druhý bol Tomáš no sestra ma Tomáša syna my sme dali synovi Samuel ..... A ja mam po starkej a mame Mária

jaruskatt
11. sep 2019

Prababka bola Vilma a babka je Ema

maciatkolulu
11. sep 2019

Babka Mária, prabaka Eleonóra, dedko Michal, pradedko Valentín, pre mňa sú Valentín a Eleonóra nádherné mena

carmen33
11. sep 2019

My mame Emilia, Eva, Anna, Maria, to su tety - mama, babka aj prababka, potom este Rozalia, Pavol, Peter, Jozef, Stefan, Vlastimil, Monika, Jaroslav, Ladislav.
Cca mladsie rocniky - Helena, Juraj, Simon, Tomas, Jan, Paulina, Jana, Alena, Milan, Terezia, Melania, Ivana, Greta, Martin, Kristina, Dominik, Sona, Erika, Andrea, Marek, Stanislav, Marcel, Martina, Zuzana, Petra, Matej, Katarina, Stela, Filip, Dusan, Miroslav, Ivan,

uzanka16
11. sep 2019

U nas:Adela, Zuzana, Johana, Ľudmila, z chlapov:Emil, Ladislav, Tomáš, Vrastislav

andyka321
11. sep 2019

Alzbeta, Anna, Justina, Maria.

pininka1
11. sep 2019

Babka bola Gertruda, druhá Antónia. Ja som skôr prekvapená že u dcéry v škôlke majú v triede 5 Juliek, tri sú Júliany a dve Júlie. Ešte majú Eduarda a Vojtecha. Jedine iné meno je Katalea. Čo sa mne osobne veľmi páči.

nikusiak9
11. sep 2019

Helena

micka81
11. sep 2019

Helena, Ludmila, Alžbeta, Eva, Magdaléna, Kvetoslava, Jana 3x, Daniela, Emília, Naďa, Jozef 2x, Miloslav 2x, Leopold, Pavel, Luboš, Peter 2x, Dušan

moosh
11. sep 2019

@jonia Mária, Etela, Paulína, Zita

jeliz59
11. sep 2019

@lubina zaujímavé čiže si zvyknutá aj na lubku aj Janku???
Mojej sestrina manžel má krstný mamu predstavila sa mi ako Nina už roky dozadu všetci ju tak volali mala dve dcéry romanku a ninku narodila sa jej tretia dcérka a dala meno Kristína...vravím pekne meno a ona hej po mne som dala skoro mi oči vypadli ked mi povedala z je krstena Kristína ale celá rodina známi okolie ju od mala volajú len Nina....😅😅😅ale dobre to vymyslela má aj ninku aj kristinku kvázi dve mená dala po sebe.....
A čo je gól môj strýko má v krátkom liste Marek no na občianskom Maroš...a všetci ho od nepamäti voláme Maroš.....😅😅😅😅😅

jeliz59
11. sep 2019

Táto klávesnica píše ako talian