icon

Ake mená nesú vaše starké a prastarké?

jonia
11. sep 2019

Ahojte 🙂 V poslednej dobe ked prichadza trend zahranicnych mien som ja, prave naopak, coraz viac unesena krasnymi povodnymi slovenskymi menami.
Aj nasa dcera ma meno rovnake ako jej prapra starka a to Paulína. Ale v nasej rodine sa vyskytuju aj dalsie krasne mena ako Emília, Irena, Amália, Anna, Mária,.. Ako je to u Vas. Inspirujte ma 🙂

sigma510
11. sep 2019

@jonia prarodicia boli Emília a Ľudovít (nevlastný pradedo bol Michal z dedovej strany, vlastni rodicia netuším) , z druhej strany Anna a Juraj, dedo je Rudolf babka bola Mária, a z maminej strany dedo bol Bohuslav a babka je Vilma.

tykat
11. sep 2019

@jonia moje babky - Jolana a Alzbeta

katkaluky89
12. sep 2019

Moja babi je Katarína, druhá bola Helena, prababka Rozália

zara1357
Autor odpoveď zmazal
smiles0
12. sep 2019

Jana, Marta, Otilia

katrin69
12. sep 2019

@jonia Viktória, Emília, Alžbeta, Eva, Ján, Miroslav... Veľmi sa mi páči meno Emília, ale manžel mi to zatrhol, tak ako ja jemu meno Timotej (meno pre dieťa)... Mama mala zvykom dať mená, ktoré v rodine ešte nie sú, preto má Zuzanu a Katarínu 🙂 A keďže som vášnivá čitateľka najodvrhovanej knihy - Biblie, držím mamininu tradíciu a lovíme s manželom tam...
Ešte máme v rodine: Mária, Štefan, Jozef, Marek, Michal, Karol, Peter, Martina, Oľga, Margaréta, Alexander, Konštantín (nebohý môj praded), Kristína, Dominika,... Ach a že hľadaj také, čo v rodine nie je 😀

daniela2227
12. sep 2019

U nás Elena a Ján.. ich deti Sabina,Štefan,Maria...A Anna a Ján.. ich deti Monika,Vincent a Jozef

laska201
12. sep 2019

Tak ja som dala tiez meno pre malu po babke Alzbetka.aj ked mala byt Dominika ale po 3 chlapcoch konecne dcera a muz hned ci som si ista tym menom ze by bol rad keby sa volala po babke a kedze to je tiez pekne meno tak som nemala problem.

emmka0205
12. sep 2019

U nás to sú sú mená ako Žaneta, Melánia, Mária, Anna,Hana, Zuzana, Blanka, Vladislava, Štefánia

sense
12. sep 2019

Babka bola Anna a druha je Jozefina.... prababky neviem...

jarmila1977
12. sep 2019

U nas Zofia a Magdalena a Oldrich a Michal...a deti mam Viktora,Luciu a Matusa

d_anica
12. sep 2019

Moja starká jedna bola Margita, druhá je Vilma. Prababka Emília. Manželove babky sa volali Žofia a Bernardína. Aj mne sa páčia staré mená. Z mužských mien sa u nás vyskytli Ladislav, Jozef, Pavol napr.

misenka3
12. sep 2019

Moja babka sa volala Amália(Amalka) manzel-cize dedko Štefan, jej sestra Melánia(Melanka) a brat bol Elemír(Elo).
Z druhej strany babka Gizela (Gizka) a dedko Rudolf(Rudko)

adeladulova
12. sep 2019

Prastarka bola Hedviga, babky Irena, Mária, a susedkina starka ma krasne meno Amalia ❤

lubina
12. sep 2019

@jeliz59 tiez zaujimave. Ano reagujem na obe mena. Moja rodina od malicka iba Janka, ale v skole, v praci, manzelova rodina a oficialne na uradoch vzdy len Lubica. Cize oficialne mam len jedno meno, ale v skutocnosti dve 😉

juliet86
12. sep 2019

@sendy1977 andela mi naslo ako ceske meno a linusa vobrc nikde ani zmienka. iba linus anglicke meno. fakt zaujimave!

rybka16
12. sep 2019

Judita, Anna, Františka, Filoména.

sendy1977
12. sep 2019

@juliet86 manželov dedko sa narodil v roku 1895 jeho mama, manželova prababka Linuša sa narodila v roku 1875 v Rakusko - Uhorsku na dnešnom území Maďarska. Tak zrejme časom sa to meno prestalo použivať, ale zmenilo tvar na Lindu? Lýdiu ? neviem. Chceli sme ďalej zisťovať rodokmeň ale na to treba čas, peniaze a vycestovať do Maďarska s niekým, kto vie dobre po maďarský. Tak možno raz sa aj to podarí 😉

csilla92
12. sep 2019

@sendy1977 ja som cez familysearch nasla vela mojich predkov.🙂 stalo ma to vela casu, ale celkom sa mi podarilo.

sendy1977
12. sep 2019

@csilla92 jeden čas som sa tomu veľmi okrajovo venovala ale nevedela som poriadne prečítať s matričných kníh. Niektoré boli čitateľne ale ine som neprečítala. Staré matričné knihy boli písane po maďarsky to je pre mňa problém. Ale raz si na to sadnem a aspoň maminu stranu chcem lepšie preštudovať. 🙂

nastasias
12. sep 2019

Rozália 😉

tomika
Autor odpoveď zmazal
yanni
12. sep 2019

@misenka3 moja Jena starka sa tiez volala Melania. Druha Maria. Krasne mena. Ja mam kolegynu Melanie (zijeme v DE). Dcere dala meno Anna. Take jednoducho krasne.

marttinitta
12. sep 2019

Ahoj🙂
Tak u nás to bola Joanna a František a z druhej strany Alžbeta a Jozef.
Mám sesternicu, ktorá dáva mená detí po starých rodičoch a má spomínanú Joannu a Františka. Dobrý nápad 🙂

natia29
Autor odpoveď zmazal
martinsen
12. sep 2019

Tak môj pradedko sa volal Baltazár a moja mamina jeho vnučka ho volala dedo Baltaz. Ďalej sme mali Karolínu, Gregora, Kristínu, Jozefínu, Štefániu, Antona, Alžbetu

rozovykon
12. sep 2019

@jonia Anna, Mária, Ľudmila, Irena, Terézia, Matilda, Eva

bellovag
12. sep 2019

Moje staré mamy mali obidve krásne mená Anna a Zita....mám dvoch synov takže škoda 🙂

dahra
12. sep 2019

Darina,Michal, Helena, Ján, Sabína, Daniel a z mužovej strany Danica, Peter, Emília, Ján

misenka3
12. sep 2019

@yanni suhlasim. Pekné mena. Mne sa veľmi páči Anička,Zuzanka,Mária aj Amalka. Proste je to stará dobrá krása