Ake mená nesú vaše starké a prastarké?
Ahojte 🙂 V poslednej dobe ked prichadza trend zahranicnych mien som ja, prave naopak, coraz viac unesena krasnymi povodnymi slovenskymi menami.
Aj nasa dcera ma meno rovnake ako jej prapra starka a to Paulína. Ale v nasej rodine sa vyskytuju aj dalsie krasne mena ako Emília, Irena, Amália, Anna, Mária,.. Ako je to u Vas. Inspirujte ma 🙂
Anna...aj mama aj babka aj prababka😊aj moja mala sa tak bude volat ❤
Tak na moju babku a malej prababku asi nema nikto Filomena 🙂 a ja som sa vraj mala volať po nej, som rada ze si to rodičia rozmysleli.. Ďalšia babka aj prababka su anna.
@jonia babky Maria, Margita, dedocia Ján, Jozef. A jedna prababka Apolónia. Druhú neviem
Agneša, Cecília, Štefánia, Natália, Anna a Eleonóra
@alenocka82 moje babicky tiez Jolana a Helena 😊
U nas taka klasika babicky Anna a Maria..u dedka nikto nevedel,niečo mal v rodnom liste inak.Tak cely život ho volali dvomi Emil,Milan😂🤷🏼♀️Nikto nevie ktore meno bolo to prave😂 a prababka co ma celkom prekvapilo na tu dobu bola Kristina.U nas narodene deticky minuly rok maju Amalia,Krištof a Jakub 🙂 takže všetky take slovenske 🙂
Ursula a Emília
Obe babky Agnesy, jeden pradedo Cyprián, zvyšok rodiny bežne mená ;)
Angela, Olga, Zuzana, Alžbeta
Moje babky - Margita a Margita, prababky - Mária, Žofia, Margita, Apolónia
My máme Paulina, Serafína, Irena, Jolana... Anton, Alojz ... 😀 v skole mi to bolo aj smiesne, ze ine deti mali deda jozefa, babku mariu a ja som mala deda lojzka a tonka, a babku serafku a ircu 😀
@vroni Rodinné zvyklosti jsou samozřejmě různé, to se ale nevylučuje s tím, že Anděla je samostatné jméno a ne běžnou formou oslovení Anny 🙂 Jinak moje prateta se jmenovala Anna a nikdo jí nikdy neřekl jinak, než Hana, kamarádka se jmenuje Kateřina a prarodiče ji neřeknou jinak, než Katrin. A babička se jmenovala Miluše, ale všechny kamarádky ji oslovovaly Milado (Miluše a Milada jsou taky dvě různá jména) 🙂
Aurelia a Zlatica:D ale zo starych mien by som jednoznacne vybrala Marina
U nas Gizela, Veronika, Matilda, Agnesa, Frantisek a Karol
Jedna bola Božena druhá Lýdia, pra starká Cecila. Dcéru mám Lujzu. Meno sme vyberali ešte cestou d pôrodnice môj muž o Tom mene nechcel ani počuť. Prvá jeho otázka keďže nemohol byť po pôrode bola ako sa volá mala 😂
Prarodicov som nepoznala, dedovia Emanuel a Pavol a obe babky su Jozefiny. Mama Vierka, otec Jozef, svokra Jana a svokor Ladislav. 🙂
Julia, Anna, Emilia
U nás Edita, Maria

@sendy1977 - Linuša, našla som s angl. pravopisom Linusha. Je to časté meno v Indii. http://www.parentingnation.in/indianbabynames/o...