icon

Aké náušnice zvoliť pre novorodenca?

1mimka18
28. jan 2025

Ahojte prosím vás aké ste dávali náušnice pre novorodenca? 14k alebo 7k a nemáte náhodou link? Hľadám a hľadám ale je ich milión. + Kedy ste prepichohali? V pôrodnici? Po prvom očkovaní? Ďakujem

Strana
z2
selena_luna
28. jan 2025

@1mimka18 s naucnicami ti neporadim, ale prepichovanie odporucaju pediatri az po 1. Ockovani a najlepsie v pol roku ( usko sa vyvija este) mnohe slovenske porodnice uz neprepichuju uska, prave kvoli tomu ockovaniu.

tanyan
28. jan 2025

Ak je možnosť v pôrodnici, tak by som neváhala. Dieťa si to nebude pamätať a nebude si ich chytať. Čím neskôr dáš, tým väčšia je šanca, je si ich bude naťahovať a budú sa dierky dlhšie liečiť.
Neviem prečo niekto čaká na prvé očkovanie, lebo nepredpokladám, že by v nemocnici alebo ambulancii boli tetanové spóry.
Prvé náušničky sú lepšie také jednoduché, aby si ich nezachytila pri prezliekaní alebo do uteráka. Ak majú byť zlaté, tak radšej 14. Alebo potom z chirurgickej ocele lepšie ako 7 karátové.

h2
28. jan 2025

Žiadne! Kam sa tak ponáhľaš s náušnicami?

sejbipi
28. jan 2025

Po konzultácií s dr (ja aj moja matka máme alergiu na rôzne kovy okrem zlata a podobne..) sme dali dcére už v pôrodnici rovno zlato do ušiek.

1mimka18
autor
28. jan 2025

@tanyan ďakujem tiež chcem prepichovat v pôrodnici najlepšie. A určite zlaté mala som vybraté ale zistila som že vraj je lepšie 14k a nevšimla som si že sú 7k tak hľadám ďalej 🙈

1mimka18
autor
28. jan 2025

@h2 to tá nemusí zaujímať. Ak nemáš odpoveď na moju otázku zdrz sa komentára. Vďaka.

1mimka18
autor
28. jan 2025

@sejbipi a v pohode všetko? Ako dlho sa to hojilo?

1mimka18
autor
28. jan 2025

@selena_luna väčšina stále prepichuju a nikto sa vlastne nezhodol v Tom či je vhodne v pôrodnici alebo po prvom očkovaní. Mne príde že sa lepšie budú hojit ak ich bude mať bábo od narodenia ako keď ich dostane v 3mesiaci kde budú preňho zaujímavé

h2
28. jan 2025

@1mimka18 Mám odpoveď na tvoju otázku a aj som ti ju napísala. Pýtala si sa, aké náušnice sú vhodné pre novorodenca. Dostala si najlepšiu možnú odpoveď.

1mimka18
autor
28. jan 2025

@h2 hej najdebilnejsiu na akú si sa zmohla. ;) roluj radšej ďalej.

h2
28. jan 2025

@1mimka18 Daj malej aj pírsing do pupku, aj tak sa jej musí zahojiť, tak to bude mať aspoň jedným vrzom. Odpovedala som ti slušne, podľa svojho najlepšieho vedomia a svedomia. Ak ideš do mňa skákať, tak si na zlej adrese!

1mimka18
autor
28. jan 2025

@h2 čo komentár to perla. Už si skončila alebo sa tu ideš strapnovat ďalej?

h2
28. jan 2025

@1mimka18 Začala si mi nadávať, že som ti napísala debilnú odpoveď. Nejaká si agresívna. Žeby preto, lebo mám pravdu?

1mimka18
autor
28. jan 2025

@h2 áno áno tvoju pravdu. A koľko máš ty tých skúsenosti? Keďže máš 13r syna? Či máš malého rebela ktorý máš náušnicu v uchu v 3mesiaci? 😃 Veľmi precitlivena . Keby ti nadávam inak to vyzerá. To že píšeš debilné odpovede nieje nadávka,len taký postreh. ;) ďalší komentár si kľudne odpustí. Skúsenosti nemáš , radu (normálnu) tiež nie. Tak načo tu komentujes?

h2
28. jan 2025

@1mimka18 Komentujem, lebo si sa pýtala, aké náušnice sú vhodné pre novorodenca. Faktom je, že pre novorodenca nie sú vhodné žiadne náušnice. Neprinášajú žiadny osoh, neslúžia ničomu. Akurát tak spôsobia dieťatku bolesť a diskomfort počas hojenia a ošetrovania raniek. Ak to chceš svojmu dieťaťu urobiť, nech sa páči, tvoje dieťa, tvoje rozhodnutie.

sono2
28. jan 2025

@tanyan to vôbec s tým chytanim neni pravda. Ja som jasný dôkaz. V pôrodnici náušnice o pár mesiacov boli dole, čo som si ich že chytala.
Mojim dcéram som dala keď vedeli sedieť. Druhej som kúpila v roku na zakrútenie v zadu, lebo sa s nimi hrala. Teraz ich ma opäť. Plus som už kúpila po výmene nastrelenych dievčenské náušničky nie tie úplne miniatúrne detské.

Veľakrát náušnice krivo pichnú v pôrodnici. Nedala by som.

Ja osobne mam náušnice až keď som si ich dala urobiť sama ako dievča.

lienka.7
28. jan 2025

@1mimka18 mam 2 malé dievčatá a obom som davala nastrelovat až po prvom očkovaní. Usi už sa dávno neprepichuju ako za komunistov. Nastrelenie trvá doslova sekundu a dieta absolútne nic necíti na rozdiel od prepichovania, keďže ti nausnicu rovno nastreli. A inak trosku pokory a slušnosti by to chcelo voči
@h2 nemyslis?

1mimka18
autor
28. jan 2025

@lienka.7 nastreluju ale chirurgickú však? Teda že po 6t si môžeš vymeniť za zlaté.

1mimka18
autor
28. jan 2025

@h2 keď budeš mať dcéru a nejakú skúsenosť. Potom komentuj . ;) inak má absolútne nezaujíma čo píšeš ani to už nečítam. Máj sa.

jankalukasova
28. jan 2025

Ja súhlasím s @h2. Mám dve dievčatá. Staršia keď chcela okolo piatych narodenín náušnice, tak jej ich doktorka nastrelila normálne v ordinácii. Boji sa každej ihly, každého vyšetrenia a toto dala úplne v pohode. Bolelo to... Ale len trošku (jej slová) ale hlavne vedela prečo to bolelo. Fakt je, že tí krpci nevedia kde je sever, keď ich niečo bolí. Ten vydesený pohľad, že PREČO??? je dosť nepríjemný. Kamoška silou mocou chcela náušnice hneď v pôrodnici. Tam už to chvála Bohu nerobia ale keďže chcela, cestu si našla. Malej to urobila rovno u nich doma zdravotná sestra, ktorá to robila už celé roky. Skončilo to nepekným zápalom. Malá preplakala niekoľko dní, hojilo sa to zle, jedno uško úplne zahnisalo.
Mladšia dcérka bude mať 4 roky a ešte náušnice nemá. Nechýbajú jej. Vie, že keď si ich bude priať, tak ich dostane. Je to veľká parádnica a tak to čakám každým dňom. Staršia ju podporuje a hovorí, že to vlastne ani nebolelo, len sa zľakla ako tie kliešte pukli.
To, že podľa mňa sa to bábätku nehodí a je to dosť divný zvuk, to je už čisto môj pohľad a Ty môžeš mať úplne iný... Ale ano, z môjho pohľadu je to rovnaké ako dať novorodencovi piercing alebo tetovanie... Ale to je už každého vec ako to vníma.

h2
28. jan 2025

@1mimka18 Ja mám skúsenosť: svoju vlastnú. Ale neboj, nebudem ťa viac otravovať, si nepríjemná agresívna osoba, takže s tebou končím.

1mimka18
autor
28. jan 2025

@jankalukasova tak zapal môže dostať aj 5rocna nie? To nebolo určené podľa mňa vekom že mala prepichnute uška skoro je dôležitá aj starostlivosť. A inak stále to robia v pôrodnici vyberám si medzi 3ma a aj ttoto bola vec na ktorú som sa pýtala a každá jedna ponúka prepichnutie ušiek v rámci pobytu po pôrode. Nieje to tabu su NATO rôzne štúdia a názory ale myslím že zápal môže dieťa dostať v každom veku ak sa nepoužije naozaj sterilné ihla alebo pištoľ na nástrelenie alebo sa to správne neošetruje doma. 🙂 ja osobne by som do 5r nečakala s náušnicami možno do prvého očkovania aj to niesom o Tom presvedčená.

jankalukasova
28. jan 2025

@1mimka18 áno.. ale 5 ročnej dáš jednoducho lieky na zápal alebo od bolesti/ teploty... Novorodencovi nie.

januska12323
28. jan 2025

@1mimka18 najlepšie sú žiadne aj keď táto odpoveď ťa očividne neteší

selena_luna
28. jan 2025

@1mimka18 v bratislave neviem o porodnici kde by prepichovali. Aj ostatne velke nemocnice, skor je to vynimka. A na kramaroch mi dokonca zakazali babatku strihat nehty s tym, ze nikde ma svete nie je tolko bakterii a bacilov ako prave v nemocnici...a strihanie si mam nechat na cisty domov. co som stretla nemocnicny personal venujuci sa babatkam tak uska vyslovene neodporucali prepichovat tak skoro... ale, kazdy podla svojho, kludne daj.

saxana000
28. jan 2025

Dala som z bieleho zlata objednavane z internetu svagrinou hned pri odchode z porodnice obidvom babam. uplne klasicke babetkovske.pri nastupe do porodnice som ich hodila do cistej skumavky s liehom mocili sa 4 dni a na stvrty pri odchode nam to sestricka urobila kazala dat ciapocku s viazanim pod bradou.kym je babetko este na oddeleni tak urcite nie.nemocnica je plna bacilov rovnako nechty sa strihaju az doma v porodnici iba rukavicky.kym som natierala pupok liehom natierala som aj dierky a nausnicky trosku popretahovala za tyzden bol zahojeny pupok aj uska..

lienka.7
28. jan 2025

@1mimka18 ano, mas ich mat tuším 3 týždne minimálne, my sme mali snad aj rok a nič sa nestalo. Ani u jednej zápal alebo čosi podobné. Nastrelovanie absolútne neboli, jedine nepríjemný pocit je to cvaknutie pištole. Mam to osobne odskúšané, cize viem posúdiť sama, keďže som si dávala prestrelovat dierky, keďže som ich práve po prepichovani mala nakrivo a keďže som nemala viac ako 3 roky náušnice, tak mi to zarastlo... a ja mam teda citlivé uši a nič. Dokonca musím (s hanbou) priznať, že moja mala to zvládla lepšie ako ja 🙈🤣 lebo nad tým toľko nepremyslala.😊

sejbipi
31. jan 2025

@1mimka18 všetko v poriadku. Úplne. Hojilo sa to 2 týždne.

evaachesa
31. jan 2025

Ja si náušnice na noc vyberám lebo mi je to nepríjemné a tlačí to pri spaní. Prečo toto robiť doslova novorodeniatku ktoré sa nevie brániť? Načo treba hneď malé dieťa označkovať? Nerozumiem tomu. 🤷

h2
31. jan 2025

@evaachesa Ale, ale, takto sa tu strápňuješ takýmito debilinými odpoveďami???! 😂

Strana
z2