icon

Aké sú podmienky prepravy potravín cez Ryanair pre ročné dieťa?

ness222
11. feb 2025

Ahojte,
Zanedlho ma čaká cesta s ročnou dcérkou. Zaujímalo by ma, aké sú podmienky prepravy tekutín a potravín pre ňu v príručnej batožine ?( UM, výživy, sirupy od teploty a iné lieky). Môžu sa pre dieťa prepravovať aj tekutiny, ktoré majú viac ako 100ml?

amelie2017
11. feb 2025

Tekutiny zalezia od letiska, nie od spolocnosti, ktorou letis . Na niektorych uz maju tie nove skenery a vobec nemusis vybalovat tekutiny, elektroniku,..nic..
Ale teda vzdy ma nechali prejst so vsetkym pre deti. Aj s pollitrovou flasou so studenou vodou, aj s termoskou s horucou vodou, vyzivami, kapsickami, sprejmi na astmu.. maximalne zobrali vzorku na otestovanie.

nynia
11. feb 2025

Moze byt viac ml ale v mnozstve primeranom na cestu, takze ziadne litre tekutin ako tekutina su aj napr ovocne kapsicky, vyzivy, kase... jednoducho vsetko kde bude priadana voda. A na lieky pozor pri tom zalezi od toho na koho natrafis na kontrole tie bez paiera od lekara, ze ich naozaj potrebujes mozu nad 100ml vyhodit.

ness222
autor
11. feb 2025

@nynia takze ked pobalim stravu na 4 dni ( vyzivy), tak mi nemusia prejst ? 😂sirupy som kontrolovala, maju 100ml takze to je v pohode 🙂 a co sa UM tyka, ked zoberiem cele neotvorene balenie tak by to malo byt v pohode, nie ?

ness222
autor
11. feb 2025

Letim z BA

ness222
autor
11. feb 2025

Moj prvy let s dietatom, takze preto tie otazky a.k.a neskuseny cestovatel 😂

deedol
11. feb 2025

Um prasok v pohode. Vyzivy nie, teda len do podpalubia. Nedaju sa kupit na mieste?

abbey1
11. feb 2025

@ness222 Kufor do podpalubia neberieš? Tam môžeš prevážať.

nynia
11. feb 2025

@ness222 zalezi to od pracovnikov a aka dlha cesta, vacsina letisk ma uvedene, ze to ma byt v primeranom mnozstve. Predsa na hodinovy let toho bude treba menej ako na nejaky 12hod. A prasky neriesia len tekutiny.

melanta
11. feb 2025

@ness222 @kacusik69 robí na letisku, presne vie podmienky, čo môžeš a čo nie

ness222
autor
11. feb 2025

Kufor neberiem, ideme len na 4 dni, kupila som len priority aby mala dcerka maly kufor, mne staci aj ruksak.

ness222
autor
11. feb 2025

@deedol daju jasne, prinajhorsom kupim na mieste.

lenka188
11. feb 2025

@ness222 vacsinou stravu aj pitie pre dieta do 2 rokov dovolia, ale zarucit to neviem. Nam to preslo, len to brali a davali pod nejaky specialny skener alebo co. A inak co sa tyka ryanair, tak dieta do 11 rokov ma narok na kufor typu trunki a aj 2 detske veci ako kocik, sedacka... netreba kvoli tomu kupovat priority.

tecila
11. feb 2025

Nikdy mi nič nepovedali na výživy pre dieťa a to som ich mala v príručnej viac než 5ks mala som aj normálne lieky ako nurofen a normálne aj vodu nad viac ako 100 ml. Pri malom dieťati sú benevolentnejší a to som letela z viacerých letísk nikdy mi nič nepovedali, keď videli malé dieťa.

ness222
autor
11. feb 2025

@lenka188 praveze pri infantovi do 2 rokov je narok len na 2 kusy na odbavenie (napr.kocik a/alebo cestovna postielka), a potom ma narok este na max 5kg baby bag co ide na palubu ako prirucna batozina. Asi od 2 rokov platia tieto podmienky co pises .

lenka188
11. feb 2025

@ness222 aha ano, pravdu mas. Neuvedomila som si, ze infant vlastne nema svoje sedadlo a sedi ti na kolenach. To co som hovorila, plati az od 2 rokov ked uz plati dieta plnu letenku.