Aké sú výhody mať jedináčika?
Ahojte...vyzerá to tak,že viac detí mať nebudem. Kôli zdravotnému problému. Už mi lezú na nervy tie otázky,kedy bude druhé...syn je z predošlého vzťahu a tak sa po svadbe od nás očakávalo,že aj my budeme mať samozrejme spoločného potomka. Aj to bolo v pláne,ale ako to už chodí,človek mieni....Sú medzi Vami aj také maminy,že máte jedináčika a viac detí nechcete? Má to podľa Vás nejaké výhody? Snažím sa na tom nájsť niečo pozitívne....ja som bola jedináčikom do 9 rokov a jediné,čo mi utkvelo v pamäti sú tie škatuľkovacie frázy,že som rozmaznaná a mám všetko,lebo som sama. Snažím sa ho vychovávať tak,aby nebol rozmaznaný,či egoistický,neviem či sa mi to darí. Niekedy som možno až zbytočne prísna a tvrdá,ale nechcem,aby z neho vyrástal typický jedináčik-maznák..
ja mam este dvoch surodencov a vztahy mame o nicom,viacmenej sa ignorujeme, matka chcela len synov a ma teda mojho brata a my dve so sestrou sme boli a sme pre nu nic,a min.tyzden povedala mi fo xichtu,ze ona chcela synov vzdy a ze nech byva u nej aj naveky,ze ona mu bude vsetko cvakat a robit ako doteraz,fuulll servis a to ma ona ubohy dochodok,on 30 rokov a plat dvakrat lepsi jak priemer na sk a este skoly ma tituly a vyzera dobre jak krasavec najvacsi a vsetkych ma v pazi,takze ja si nemyslim,ze jedno dieta je mat zle,zalezi aka matka taka vychova a surodenci stastie nezarucia
@andrejka2424 Ahoj. Ja som jedináčik. Dlho som mala len dcéru a bola som rozhodnutá, že viac deti nebudem mať. Mne v detstve nechybalo nič a nerozmaznávali ma. Som sama a svoje povinnosti napr. voči rodičom velmi dobre poznám. Žiju a pracuje pre mňa. Pomáhaju ako len vedia. Som im vďačná a dufam že aj ja im aspoň zlomok z tej obetavosti budem môcť vrátiť. Aj jedno dieťa je dieťa a tak isto treba vychovať. Netráp sa kvôli tomu že bude sám a bude mu niečo chybať. Ja osobne kvôli tomu nemám negativne skusenosti.
@bublinkajasminka ak je to este aktuálne, mozem poprosit aj ja o pridanie do skupiny o jedinacikoch,?neviem ju najst. Dakujem

@sadkoni nemal, este aj diskusiu si zalozili, ignoracia pravidiel ako vysita