Akému hluku vystavovať dieťa?

baileyka
12. jún 2013

Ahojte mamičky, mám 4- mesačné bábo a občas ma pozývajú na rodinné oslavy alebo iné akcie ale neviem či je správne vystavovať bábätko hluku.A keď už sa pýtam: je podľa Vás správne púšťať hudbu v aute s bábom, alebo púšťať príliš nahlas telku? ďakujem

dejka77
12. jún 2013

V prvych 6 mesiacoch na to treba davat velky pozor, urcite nevystavovat dieta prilisnemu hluku. Nieco take ako rodinne oslavy podla mna urcite nie su vhodne, hudba v aute by mala byt pustena tichsie (to musim stale manzelovi pripominat). Tv by som tiez nepustala prilis nahlas, mne napr. po porode strasne vadilo ked isla telka hlasnejsie, stale som davala hlas dole.

sissy27
12. jún 2013

@baileyka netuším, ako u vás prebiehajú rodinné oslavy, ale ak tam zrovna nehrá živá kapela alebo niečo podobné, tak v tom problém nevidím... to isté rádio a tv, jasné že nie "na plné gule", ale normálne hladina hluku určite neškodí... hudba v aute detto, veď vyberte niečo príjemné, nemusíte si robiť deathmetalový koncert počas jazdy k babke...

baileyka
autor
13. jún 2013

@dejka77 ja mám tak isto mániu s tým stišovaním 😀 každému to lezie na nervy, ale ked ja mám proste pocit že to malému vadí 😒 sissi má asi pravdu že to netreba preháňať ale ved keby sa dieťa mohlo vystavovať všelijakým zvukom prečo by boli zvukové hračky na trhu kontrolované soi pre ich hlučnosť?

stanislavao
13. jún 2013

@baileyka urcite nieje vhodne vystavovat dieta nadmernemu hluku. a ani doslelych, lebo sa od toho straca sluch, hluchne sa. prejavi sa to v starsom veku. ved oslavovat sa da aj potichu, nie aby tam hudba skriekala, ze nepocut vlastneho slova. Ja nemam rada hluk tiez a vyhybam sa miestam s prilisnym hlukom.

dejka77
13. jún 2013

@baileyka Mne hlasna telka po porode doslova vadila, to som aj kvoli sebe stisovala. A po tom, co som videla taku reklamu na sluchadla pre deti do 6mes. som si na to davala vacsi pozor. Hovorilo sa tam o tom, ze kazdy hluk (koncert, aj napr. hlucne dopr.prostriedky - motorka) na dieta vplyva. A ze ked to stratis resp. sa ti to poskodi, uz sa to neda obnovit. Jasne, ze to teraz neznamena, ze mas byt pri dietati max. ticho a nic pomaly nerobit. Len si treba davat pozor na zvyseny hluk, ci uz je to tv, radio, a ine.
A svokra mi tiez hovorila zevraj sa zistilo, ze vela hraciek pre deti je prilis hlucnych a poskodzuju sluch. Ani by som sa necudovala, niektore hracky co mame su fakt dost hlucne. Ked sa daju nastavit napr. 2 stupne hlasitosti tak ten druhy je hlucny aj na mna tak co potom na to dieta.

bubelko
13. jún 2013

@baileyka pokial tam nemate zivu hudbu alebo nestojis s babom zrovna pri zosilovaci, tak v pohode. a to, ze je tam viac ludi a nahlas sa rozprava, to je normalny ruch.
a co sa auta tyka - u nas vzdy isla v aute hudba. aj nahlas. samozrejme nie tak, ze by sa auto otriasalo a robila som diskoteku pre celu premavku, ale normalne nahlas. a aj tv. normalne. jedine vecer, ked isli spat, som stisila. ale inak normalny zivot a fungovanie ako pred tym. 😉

baileyka
autor
13. jún 2013

inak, počula som že preto niekedy bábätká večer plačú lebo sú vyčerpané z toho celodenného hluku(ak sú mu vystavené). tak ako keď sa dospelý človek vráti z diskotéky a príde domov do ticha a hučí mu v hlave. A čo sa týka toho zvyku: moja kamoška má syna (10 r.) ktorý pozerá telku tak nahlas že keď od nich odchádzam tak mám migrénu 😝 a to preto lebo od malička si zvykal a teraz už ju nepočuje keď je na normálnom zvuku....

alex02
13. jún 2013

nie je dobre,ak je dieta prilis naucene na ticho,myslim tym napr. ked spi,ze sa sepka a neviem co,lebo neskor
stym budete mat problemy,nieco sa suchne a bud sa prebudi alebo zlakne,myslim ze nie je vhodna ani
hlasna hudba, taky zlaty stred. a vlastne dietatko da aj same najavo ked sa mu nebude pacit hluk