Ako 2-ročnú motivovať k ukazovaniu prstom?
Mamičky ako motivovať ukazovat 2 rocne dieta prstom? Viem deti ukazujú uz od nejakých 9 mesiacov naša proste nie a akoby ani nechce....ale či náhodou nemáte nejaké tipy triky a nápady?
@tanapeta obkecenie je jej jedno aké jej dám a ked ju obliekam napríklad pravú ruku tak si preloží veci du druhej alebo pusti veci kym ju neobleciem, pozbiera ich a tak ide von, áno aj von ma plne ruky a zabudneme niečo zobrať pozbiera kamene alebo listy a tie nosi
@chrumka120 nic radšej sa na to pekne povedané noooo proste vyserinka a nerieši to hra sa s iným, nedáš mama okej ja si nájdem iné na co dociahnem
@anonymnamamina myslela som karticky na rozne cinnosti, aktivity, predmety...kazdopadne naozaj treba vysetrenie, aby bol nastaveny spravny postup prace s dietatom. Inak je krasnucka, zlata 🙂 Z foto sa nejavi ako PAS dietatko, ale tak na to treba seriozne vysetrenie (psych.)
@anonymnamamina no veď ale preto to musí byt niečo veľmi vzácne a dobre, ako napríklad ta zmrzlina, čokoláda, cukríky alebo niečo čo ma moc rada a bežne to nemáva 🙂
@makova333 ved práve preto som aj poslala foto, pretože sa hovorí ze im to vidieť na očiach nejakým spôsobom ale ona nám proste nepríde ako autisticke dieťatko, aj keď ako som spomínala rátame uz s tým :/ skusam hľadať kartičky s vecami lenže neviem nájsť len s jedlom a zvieratkami viem nájsť :/
@chrumka120 vyskusam 😊
@makova333 ona je veľmi zlata, len nám biedak malý nerozumie :/
@makova333 ešte aj drevenú skladačku si dala namiesto cumlíka, no a vynaliezava je, preniesla si z gauča vankúše do postieľky aby mohla pomocou nich vyjsť z postieľky a ked nedosiahne niekde, dovlecie si lego tašku, postaví sa na ňu a dociahne
@anonymnamamina mám 4 bratrancov a sesternicu (z druhého kolena alebo ako sa to volá 😂) vo veku od 2-6 rokov a som s nimi dosť často a ani u jednoho som teda nespozorovala, že by ukazovali prstom.
@anonymnamamina Nemam skusenosti, ale co som doteraz citala, tak autizmus je nesmierne komplexny a ma neskutocne vela foriem alebo podob (ci ako sa to odborne vola), takze je to nesmierne tazko urcit. Takto vo fore alebo citanim na internete sa to urcite neda... iba ta to znechuti alebo nalaka. Vidim ale ze ty si pripravena aj na diagnozu (akukolvek) a budes sa s tym vediet popasovat. To je podla mna dobry pristup.
K povodnej otazke ohladom ukazovania prstom. Nas syn zo zaciatku tiez len na veci pozeral, ked som sa na nieco opytala alebo nieco chcel, ale pri kazdej prilezitocti, som ho nabadala aby ukazal. "Kde su chrumky"? Pozrel sa na skrinu. Povedala som "Ukaz prstom, kde su chrumky. Takto ukaz prstom" a ukazala som svojou vlastnou rukou ako by to bola jeho ruka. Tiez som jeho rucku zovrela do pasticky a ukazovak som mu vystrela a natiahla takou ruckou smerom ku skrini. Trvalo to asi 2 mesiace ale potom zacal ukazovat celou rukou. Ukazovak mal pokrceny, ale to mi stacilo a uz som dalej neucila. Po dalsich 2 mesiacoch sam zacal ukazovat ukazovakom. V knihach zacal ukazovat na veci ovela neskor ako v realnom svete.
@anonymnamamina co keby ste namiesto modrého kona, poriešili tieto veci so svojou pediatrickou? Uz to je asi 3-4 téma, kde sa točí toto isté dokola. Pýtajte sa ku logopedicke, nechápem že vás tam neposlali rovno, ked nerozpráva. Ona vás naučí ako na nu, ako s ňou hovoriť. Na vylúčenie autizmu je treba pobehať vela lekárov. Žiadny neurológ ( aspoň ten dobrý) si nedovolí dať takú diagnózu na základe jedneho vyšetrenia. Treba tam logopeda, psychológa a neviem čo ešte.

@anonymnamamina no bohužiaľ by som stála a nesiahla by na to... neukážes? Neviem čo ti mám podať a spýtala by som sa zas za hodinu čo si vyberie