icon

Ako 2-ročnú motivovať k ukazovaniu prstom?

anonymnamamina
17. júl 2021

Mamičky ako motivovať ukazovat 2 rocne dieta prstom? Viem deti ukazujú uz od nejakých 9 mesiacov naša proste nie a akoby ani nechce....ale či náhodou nemáte nejaké tipy triky a nápady?

anonymnamamina
autor
17. júl 2021

@hazelgracegus dotyky predvčerom sa naučila moja moja konečne tak mi hladká líčko ale napríklad pudu nedala nikomu za 2 ruky

anonymnamamina
autor
17. júl 2021

@hazelgracegus hned ako odideme z izby hľadá nad a prehladava izby, idem na WC hned pride za mnou ale ked som na tom WC a ja ju ohlásim menom pod za mnou, alebo pod sem nepríde

anonymnamamina
autor
17. júl 2021

@hazelgracegus všetko len sama od seba, ja keď jej poviem pod idem ta prebalit nepríde ale ked uz vidí plienku sama si ľahne a caka... počuť počuje dobre

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
anonymnamamina
autor
17. júl 2021

@hazelgracegus nerozumieme tomu vôbec a po pravde bohužiaľ rátame aj s autizmom :/ pritom dcéra je zlate, usmievave, tuliatko ktoré nás potrebuje mať pri sebe.... alebo také robi ze sa ide schovať a caka kym sa zjavim a potom sa smeje alebo sa schová za môj chrbát a caka kým sa otočím ale uz ked ja jej poviem chod sa schovať nejde

anonymnamamina
autor
17. júl 2021

@hazelgracegus ja keď jej podám vodu a poviem napi sa sa napije ale ked jej položím pohárik niekde a poviem kde máš vodičku? Napi sa nejde sa napiť

anonymnamamina
autor
17. júl 2021

@hazelgracegus ked nájde priateľovu šiltovku alebo tričko donesie mu to nech si dá na hlavu a nech si oblečie tričko ale ked jej my povieme dones šiltovku a tričko nedonesie

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
anonymnamamina
autor
17. júl 2021

@hazelgracegus vzdy mi odpise ze takto sa to nedá posúdiť... ze by ju musela vidieť

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
anonymnamamina
autor
17. júl 2021

@hazelgracegus s cudzím jazykom sa veľmi nestretavala až pred mesiacom začala chodiť do jasli inak len s nami bola

andrejka1974
17. júl 2021

@anonymnamamina mam autistku a teraz ked pre nu pridem pozrie sa a usmeje na mna ale inac nerozumie nerozprava plienkovana je mentalne na urovni 2 rocneho dietata a to v aprili mala 9 od 2 a pol roka mame stanoveny detsky autizmus treba vyhladat odbornika ten vas nasmeruje

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
tanapeta
17. júl 2021

@hazelgracegus diagnostika jak vyšitá. Z netu. Fakt niekedy radšej nič nepíšte

tanapeta
17. júl 2021

@anonymnamamina všetko to, čo si sa pýtala, či autisti robia, tak áno robia. Niektorí áno, niektorí nie. Mám autistku. Tiež neukazovala prstom, nerozprávala, keď niečo chcela, tak čakala kedy my pochopíme, poprípade našou rukou ukázala čo chce. Nevedela pochopiť vety "prines mi" alebo podobné. Nepozerala do objektívu, keď som fotila, očný kontakt bol minimálny. Určite treba riešiť s psychologičkou. Čím skôr tým lepšie, aby ste buď vylúčili alebo vedeli, čo ďalej.

anonymnamamina
autor
17. júl 2021

@tanapeta no jedine ten očný kontakt je dobrý, pozerá mi do očí a smeje sa, keď chce vedieť zvieratko ako robí pozera mi neustále do očí a caka nech jej ho poviem

anonymnamamina
autor
17. júl 2021

@tanapeta ako som písala, musíme sa aj na to pripraviť ze mame doma autistku malu :(

makova333
17. júl 2021

@anonymnamamina smer psycholog, neurolog a logoped. Dieta ti pravdepodobne nerozumie. A vobec nemusi ist o autizmus, ale npr. o NKS.

anonymnamamina
autor
Autor odpoveď zmazal
anonymnamamina
autor
17. júl 2021

@makova333 ved práve ale ked mi nerozumie neviem ako ist na ňu :(

anonymnamamina
autor
17. júl 2021

@tanapeta a neustále ma takto plne ruky

anonymnamamina
autor
Autor odpoveď zmazal
tanapeta
17. júl 2021

@anonymnamamina treba ísť a povedia ti, aj poradia ako s ňou pracovať. Čím skôr tým lepšie pre teba, aj pre malú. Je zlatučká, krásna. Skôr si myslím, že o autizmus nejde.

chrumka120
17. júl 2021

@anonymnamamina však si daj do jednej ruky zmrzlinu, do druhej mrkvu a isto ti ukáže čo chce

makova333
17. júl 2021

@anonymnamamina dieta potrebuje intervecniu odbornika, sama si s tym neporadis, kedze pravdepodobne nemas v tomto smere vzdelanie/prax. Idealne zacat kartickami ako u deti s PAS a roznymi metodami na rozvoj reci.

anonymnamamina
autor
17. júl 2021

@chrumka120 Ved ale práve toto je to, čo nás irituje, prečo musí mať tie ruky plne, ona ich musí mať plne celu dobu ako je hore.... akonáhle jej niečo zoberiem nájde niečo iné ved uz nás to otravuje

anonymnamamina
autor
17. júl 2021

@makova333 ano skúšame kartičky a odkedy mame kartičky so zvieratkami sa mi naučila robiť zvieratka pritom som ju to učila z kníh od pol roka naučila sa až z kartičiek ale neviem nájsť kartičky na ktorých sú predmety ktoré bežne používame len jedlo a zvieratá

chrumka120
17. júl 2021

@anonymnamamina ja som ale nehovorila o jej rukach, ale aby si sa jej ty spýtala čo chce nech ti ukáže 🙂 keď si hovorila že neukazuje, keď sa jej na niečo opýtaš... chceš mrkvu alebo zmrzlinu ? A nech si vyberie

anonymnamamina
autor
17. júl 2021

@chrumka120 neukáže proste to vytrhne z ruky a ide preč, keď aj mam presne v 2 rukách v jednej mam mačičku v druhej psíka a spýtam sa kde je macicka zoberie oboje a uteka preč proste ťažký prípad toto 🤣🤣

tanapeta
17. júl 2021

@anonymnamamina aj von ich musí mať? s oblečením problém nie je?