Ako bojovať s túžbou po daľšom dieťati?
Mam 30 rokov a tri deti. Chlapec má progresívne ochorenie a potrebuje vacsiu starostlivost. V buducnosti jej bude potrebovat ovela viac. Velmi tuzim po dalsom babatku a neviem sa toho zbavit, aj ked viem, že najrozumnejsie je uz viac detí nemat. Ako s tym bojovat alebo čím tú túžbu nahradiť? Mate niektorá podobné pocity?
@lotalujza dakujem, neuveríš,ale ja som sa už zmierila stým,že nič .My sme sa v podstate nejak nechránili už dlhšiu dobu,lebo ja som mala pri dcerach vôbec problém otehotnieť,tak som to začala brať,že ženy používajú antikoncepciu a ja mám vyhodu,že nemusím lebo mám problém otehotnieť,manžel si to tiež myslel a nejako som otehu 😀 Bola som velmi prekvapená a som šťastná 🙂
@janka9898 no my nemame fin problemy, to len moj muzik si mysli a stale sa niecoho obava, obaval sa aj pred prvym, aj pred druhym, aj po druhom aj stale, a stale sa nic nedeje, a pokial budu od neho brat veci tak ako doteraz tak sa nema coho obavat, nie je to na nejake vyskakovanie, ale mame vsetko co potrebujeme, tak ja neviem preco ti chlapi su takí opatrní 😅
@lotalujza ja si stale hovorim,ze urcite by sa to zvladlo,ved mnohi maju aj viac deti a zvladaju to. Asi ziju skromnejsie,ale sa maju radi. Minule som videla rodinu so 4detmi. Sli aj s rodicmi,ktori sa drzali za,ruky,bozkavali sa,objimali,akoby boli cerstvo zalubeni.
no asi sa budem,musiet zmierit s tym,ze sme v plnom,pocte. Ale hlavne,ze tych drobcov mam.
Dobry den mile mamičky chcela by som Vas zo srdiečka poprosit o pomoc s oblečenim pre moje babetko ktore sa ma narodit v septembri.Zatial pre neho nemam žiadne vecičky ak by sa niekto našiel bola by som Vam vdačna za pomoc.Bude to chlapček.Nemam peniažky na zakupenie sme len na socialke.
Ahojte aj ja mám obrovskú túžbu po babetku.bolo by to moje druhé a priatelove tretie dieťa,ale mám aj obrovský strach či to zvládneme finančné.dom máme bývame zo svokru ktora ešte pracuje.priateľ má prácu ja koli synovy len brigady keďže časovo by som nestihala.je obdobie kedy by sme išli do toho hneď ale príde znova pochybnosť či to budeme zvládať.naozaj neviem ako ďalej či ísť do toho,alebo sa navždy vzdať. Asi potrebujem nakopnut smer nechám na vašich reakciách🙂
Ahojte dievcata, tak preslo 3/4roka a poviem Vam, ze ma to este stale nepreslo. MM o mojej tuzbe vie, vraj si mam rozmysliet, ako by sme fungovali. Aj spolu obcas zazartujeme na temu tretieho babatka. Hm, vzdy sme financne isli nahor, tentokrat by sme si pohorsili. Mame 3izbovy byt a neviem si predstavit dat do jednej izby prvacku a babatko, nakolko spalnu mame miniaturnu - detska je dost velka. Takisto by sme museli riesit auto. Mame motorku, ktoru by sme museli asi predat a navyse, ja si robim aj vodicak na nu. No neviem sa nejako definitivne rozhodnut. Prve dve deti sme mali takym stylom, ze sme si povedali preco nie a proste sme si ich spravili 🙂 tentokrat uz moc rozmyslam. No snad ma pochopite, su to len take uvahy a myslienky. Ja sa proste stale neviem rozhodnut :(
@verulka ahoj citala som tvoj komentar, jej to je krasne styri deticky, mi mame dve a jedno mame v pestunstve. v pestunstve berieme ako svoje ma devet, potom pet a dva roky, a je tu opet tuzba po babetku. mame aj velkansky dom,len manzel sa boji ze to uz nezvladne. ako ho mam presvedcit. ta tuzba ma uz drzi od narodenia druheho babetka. citila som na porodnici ze sa tu este vratim. a teraz uz je to dva roky sa ta tuzba zvecsuje,len manzel nechce. milujem deticky.ako to vy zvladate a kolko mas rockov ak sa mozem opitat.dakujem ti p.renata
@andreasiskova3 vau drzim vam place,dvojicky, to je krasne. vidis osud to zariadil inak. ja tiez strasne tuzim po tretom babetku mame doma pet rocnu dievcatko, dvoj rocneho chlapceka a este v pestunsve devet rocne dievcatko toto mame od jedneho rocka. je to skvele dieta a strasne tuzim po tretom ,chodim aj do detskeho domova ku detom . je to skvely pocit a milujem deti len manzel sa boji, presne financii a co nam tento stat da. normalne som uvazovala odstahovat sa do rakuska aby bolo aj tretie-))))blahozelam
@k_a_j_k_a Ahoj 🙂
Ako si z tou túžbou po 2 rokoch od kedy si písala? Ja mám tiež dilemu mať tretie bábo,keďže nám to akosi vyhovuje kým mám rodičák,len zas ak by pribudlo tretie tak by tých výdavkou bolo odosť viac,keďže som vecičky rozdala po deťoch z tým,že mi bohate stačia 😀 Keďže sa denne hádajú o hračky a starší žiarli na mladšieho...proste na nervy...ale keď vidím tie drobné bábätká v rodine a zas pri dvoch deťoch a nosení do škôlky sa nebudem môcť poriadne zamestnať :-/...
Ja som od začiatku ako som 2x otehotnela myslela na to, že si toto tehotenstvo musím maximálne užiť a zapamätať si ten pocit keď vo mne rástol nový človiečik. Prvé tehotenstvo aj pôrod bol boj o život dieťatka i mňa a všetci sa čudovali že sme sa s manželom rozhodli ešte raz to celé risknúť. Teraz pri druhom synovi je všetk ok. Veľmi by som ešte chcela časom tretie dieťatko. Aj manžel sa smeje že tretie na "staré kolená" niekedy v 35ke. V mojom prípade je to o necelých 7 rokov a v jeho o 5 😀 . Nebude to žiaľ ale asi možne kvôli mojim zdravotným problémom. Už teraz mi povedal primár že nám budú musieť zrejme stačiť 2 detičky.
@salome51 Ahoj,tak Ti moc prajem aby si to celé zvládla a zdravie sa dalo do poriadku aby ste mohli mať aj tretie,vieš ja verím,na podvedomie čo si nahovoríš,tak to aj bude,ani moje zdravie momentálne nie je 100%-tné mám kŕčové,žily,ekzémy,seboreu a aj dráždivé črevá,občas kyselinu žalúdočnú a som dosť unavená...ale Verím,keďže Viera je to čo nás poháňa,treba veriť,že všetko raz bude ok a naše želania budú vyspočuté 🙂
@1104 k tomuto 🙂 mm ja mám 0neg a tiež boli nejaké problémy, mno rozhodli sme sa pre tretie bábatko, takže uvidíme ! 🙂 môj gyn.povedal, že je to 50 na 50....a teda že buď budeme v prvej 50tke alebo v druhej ;) v podstate ma týmto prístupom ukludnil, lebo naozaj, príroda si zariadi ako má...ale po treťom nenormálne túžim ! ! ! 🙂 máme doma dve babulky a našťastie môj muž je z troch detí, tak nemá problém mať tretie a tiež sa bojím toho, že to bude tretia babulka, teda ja nie, mne je to jedno, ale viem, že v kútiku srdca túži po chlapčekovi aj keď to nepovie, len to tak okrajovo spomenul raz pri nejakom rozhovore 🙂 😀
@majag ja mam dve a tuzim po dalsom,ale bohuzial.....strasne vela dovodov je proti a moja pohodlnost to nie je 😒
snad to nejako poriesi Pan Boh a ked bude chciet,bude....ale uz to nechavam na neho,lebo bohuzial...dalsie babatko len tak planovat nemozme 😒
Krásna téma. Pridám sa. Nedalo mi to musím napísat. Dopredu sa ospravedlnujem za diakritiku, ale mám pokazenú klávesnicu....To co vsetky cítime je krásne. Je to zenská cistá láska. Je to nás materinský pud. Kazdá ho ma iný... Jedna zena túzi po jednom a druhá ma 8... Poznám moje kamarátky, ktoré majú 8 detí a zvládajú to super. Kazdá z nás bola stvorená na to,aby priviedla nový zivot na svet. Muz to nikdy nechopí on nikdy nebude mat ten nás zenský pud a nedá sa im to vycítat... Oni sú takí túzia po slobode a tie, ktoré majú to stastie a dar,ze maju chlapa, ktorý chce a cíti to co oni tie su stastné lebo sa v tom s manzelom nasli. Mat dieta nosit dieta pod srdcom je ten nakrajsí dar z Nebies. Moje tretie dieta sa narodilo doma pod vedením úzasnych dvoch zien. Bolo to moje vytúzene dievcatko. Bolo to krásne... Od zaciatku po koniec az na par kontrakcií naozaj úzasné... Nekricala som ba naopak v slzách som pomáhala malej na svet. Boli sme jedna obidve sme si pomáhali cítila sme sa navzájom a ja som si nahmatala hlavicku a hladela cez okno na nás les pod ktorým bývame... Hladela som na nebo a ranné lúce a spev vtácikov privítali moju prvú vytúzenú dcéru. Vsetci sme plakali a bolo to naozaj nad dimenziou tohto sveta. Ked som bola tehotná pýtali sa ma ci chcem este 4.dieta a ja som povedala nie to je posledné. Ale stalo sa nieco co zmenilo navzdy to vsetko... A ja tuzim mat este dieta . Mam len 30 a mala 7 mesiacov a ja viem, ze chce este niekto ku mne príst. Neviem si predstavit, ze uz nikdy by som nesmela prezit tu nádheru ten dar. Pri pomyslení, ze uz nikdy sa mi tlacia slzy do ocí... Manzel chce uz tiez klud...U nás je dost rusno. Dvaja chlapci dva roky po sebe a malá... To vravel aj pri tretom a potom ked videl moju tuzbu sa zlomil.... A podarili sa nam hned. Neviem co bude, ale on vie co to pre mna znamená a povedal, ze je to otvorené... Teraz v momente by to bolo vela, ale keby to doslo aj neplanované niekedy raz tesila by som sa z toho este viac lebo by sme nic nemuseli riesit ... Asi aj trocha v dobrom závidím tým zenám co neplánované otehotnejú...Mi máme prerusovanú a niekedy Pharmatex este sa nam nikdy nepodarilo neplánované, ale plánované vzdy na prvý krát 🙂 Viem, ze ak nieco má byt tak to bude- ak to ma byt zhora tak sa to stane... A ja drzím Vás vsetkým milujúcim mamickám vela stastia a pochopenia od Vasich muzov a hlavne podpory... Ste úzasné a to po com túzite je prirodzený krásny cit jedinecnej lásky a nikdy pred tým neujdete aj, ked presvedcíte svoj rozum. Nemusíte sa schovávat, ze je to nieco nenormálne je to úzasne... Vy najlepsie cítite kolko unesiete a ci este niekto chce k vám príst. Cítite to lebo ste matky a to je ten najkrajsi dar z nebies. Tak nezúfajte a verte, ze co príst má to príde....
tiež som mala túžbu mať ďalšie dieťa ( príroda a naše gény nám tak velia ), mám len jedného syna, už je dospelý ( druhé dieťa sme nemali kvôli problémom s krvou, radšej ), no prekonala som to, bola som už staršia a " rozumnejšia " a manžel už tiež neskôr dieťa nechcel a na rovinu mi povedal, že už sa na to necíti, a mne aj trochu odľahlo 🙂...teraz som s tým už vyrovnaná, neriešila som žiadnymi náhradami ako je mačka alebo pes, proste som si urobila " poriadok v hlave " a zvážila všetky ZA a PROTI. Mám svoje koníčky a tým sa venujem - dom, záhradka, pečenie a písanie poviedok.
@sylwi23 je to veľmi emotívne, či si napísala a opísala. Určite krásne a súhlasím s tým, že priviesť zdravé dieťa na svet je to najviac, čo žena zažije, pretože je v tom všetko - plač, bolesť, strach, nádej, láska, šťastie a muž toto nemôže pochopiť, lebo to nezažije ( je niečo iné byť pri pôrode ako rodiť a dieťa mať v sebe 9 mesiacov ). To je jedna strana mince. Druhá je - či tie ďalšie a ďalšie deti viem uživiť a dať im všetko, aby raz boli dobre vychované a mali do ďalšieho života všetko to, čo potrebujú, aby sa mohli postaviť na vlastné nohy, a že ten život je drsný a jeden sa má čo otáčať. Ak máš to šťastie, že viete s manželom uživiť a vychovať a dať aj 4 deťom všetko, čo som písala, tak je to OK, pretože tuná žiadny Boh a ani láska nebeská nepomôžu.
@majag Ahoj, mas este len 30 rokov, nic nehovori proti tomu, aby si deticky uz nemohla mat. Ak sa na to teraz necitis, netreba sa stresovat a radsej si pockaj. Skus si teraz vychutnavat tie deti co mas a mozno o 2-3 roky sa ti situacia zmeni a budes mat pocit, ze starostlivost ti padne lahsie a v 32/33 mat dalsie babatko nieje ziadna prekazka. Tak budes mat aspon pred ocami pekny ciel a nemusis sa teraz preto trapit a ani sa snazit od tej temy odputavat...proste ju len posunies na vhodnejsi cas.
Dakujem Vám ste úzasné. Mne to len nedalo sem napísat a podelit sa o to. Ja viem, ze je to aj o peniazoch naucili sme sa skrze viac detí vela. Momentálne máme aj svoje sliepky , zajace a kacky detom to robí radost...Je to nárocné na cas , ale také prirodzené pre nás vsetkých a nie je nad to dat si na tanier domácej slepacej polievocky. Mám, ale respekt pred témou 4. dieta a más pravdu mám cas a teraz sa chcem tesit z toho daru co mám. Ale ak by to niekedy prislo budem sa tesit... Nebudem nic lámat to by bolo nesprávne len ma táto téma túzba po detoch chytila za srdce a myslím si, ze táto blaznivá doba berie zenám to prirodzené a pekné. Ja sa snazím vychovávat detí v iných hodnotách.... Dat im lásku a slobodu a vydiet ako rastie zelenina a ako sa majú starat o zvieratá... Aby mohli behat v lese a nie po krúzkoch .... Viem, ze clovek potrebuje peniaze ,aby dobre jedol a to hospodárenie je dalsia karta... Naucila som sa vela a nie je nad to mat tri deti je to ovela krajsie ako som si kedy myslela. Hlavne ked sú chalani s malou. Jasne sú aj dni ked si myslím och a slzy sa vyronia z ocí... Ale myslím si, ze keby sme nezili v takej materiálnej dobe kde peniaze tocia svetom a kde sú vsetci separovaný aspon ja to tu dost pocitujem, ale vdaka nasej komunitnej skole a skolke je to predsa len iné. Drzím deti od médií Pc a Tv ako sa len dá cítim v tom moju úlohu. NEPOKLADÁM DNESNÝ SVET za správny ,ale snazím sa ho zit tak, aby nám dával zmysel a ten je inde ako v tom materiálnom--- JAsne aj to clovek potrebuje lebo saty a jedlo potrebujeme tiez k zivotu.... Je to o pohlade na zivot o pokore a jasné clovek musí stát pevne nohami na zemi a nelietat.... A , ked táto váha funguje tak je to to správne....Volakedy ludia vedeli co su skutocné hodnoty a vedeli sa o seba postarat nepotrebovali detské centrá ani drahé saty a autá ... Nepotrebovali Pc a Smart-Phony . Dnes uz 6 rocné dieta hrá hry viac ako skutocne zije a, ked má 16 nepozná sa. Je to zblbnutie dnesnej doby je to manipulácia ludí a ludia to nasledujú... a podporujú... JAsne nie vsetci..
@sylwi23 Sranda, po dlhsej dobe sem pisem a zaujal ma tvoj postoj k zivotu ako rozmyslas nad materialnym svetom a podobne...paci sa mi tvoj pristup, lebo teraz je takych ludi malo vsetci si ako ovecky a nasleduju tu pohlcujucu dobu, kde sa vsetci za niecim nahanaju, nik nema cas a ani nehovorim o farmaceutike ako pohlcuje svet...
ahojte, aj ja sa pripájam s túžbou po dieťatku....mám dosť problémy s platničkami momentálne...a 40 na krku...ale este veľmi túžim po dieťatku, ani nie tak kvôli sebe, ale kvôli dcérke,aby neostala sama a mala súrodenca....veľmi ma to trápi a ťažko sa s tým vyrovnávam☹
Ahojte milé mamičky prepáčte za tie gramatické chyby. Práve mi prišiel na email odkaz, že mám nové pripomienky a veľmi ma potešili. Teda Jajcinka1 som veľmi rada a teším sa takým mamičkám , že nezabudli, že dnešný mainstream je len nahlúpla forma medializácie a manipulácie ľudí a aj tie ovečky ako píšeš sú múdrejšie... Oni totiž nestratili prirodzený Inštinkt, ktorý sme mi ľudia stratili skrze náš rozum... To by sme predsa museli vidieť, že ten zlý vlk - čiže dnešný systém je narušený a škodlivý pre nás život. Naša záhrada, keď sme ju kúpili bola okrasné pozlátko dnešnej doby... Ludia sú otroci a ničia prírodu trávniky hnoja pesticídami vytrhávajú púpavu, ktorá sa dá dat do šalátov.... Mi sme si urobili malú jedlú záhradu obklopenú ovocnými stromami a kríkmi jedlých plodov. Záhradkou nám, kráčajú kačice a domáce vajíčka nám prinesie syn v košíčku...Učíme sa hospodáriť a žiť viac v spojení s prírodou a poviem Vám dáva nám to nesmierne veľa. Má to iný rozmer- Pretože to u nás na záhradke začalo žiť. Je tam život... Včielky bzučia a tento rok by sme chceli začať s chovom včiel... Raz nám sused povedal, že keď sa vráti z práce a sleduje naše kačky ako sa kúpu v jazierku, že je to pre neho ako balzam na dušu. Ludom chýba prirodzenosť. Prirodzene žiť.... Všetko sa stráca zlým princípom života, Ludia padli do ničoty prepychu a bohatstva... Mi už dlhšie zvažujeme žiť v komunite... Teraz sme tak trochu v tom, ale nie úplne... Mňa láka pomáhať mamičkám a pripravovať ich na pôrod, aby sa naplno odovzdali svojmu citu a intuícii, aby našli odvahu prirodzene rodiť bez bolesti a s láskou spomínať na ten krásny deň, keď to sami zvládli oni a ich dieťa, Ono to ide! A aj vďaka skúsenostiam zo zahraničia mám z čoho čerpať... Chce to len prebudenie....Dada 7701- ak túžiš po dieťatku tak ho maj viem, že tvoj vek nie ideálny, ale nik ti nesmie vyčítať, že túžiš po dieťati čo cítiš je úplne prirodzene a bude ťa to prenasledovať celý život ako nenaplnená túžba... Mne otec vravel, že teraz by som nemala mať tretie dieťa mala som veľké problémy s krčnou chrbticou. No a tehotenstvo to vyriešilo všetko zmizlo...Niekedy je to čoho sa bojíme to najlepšie čo nás mohlo stretnúť. A tá platnička sa určite dá riešiť ... Bola si u Osteopata? Dobrého Fyzioterapeuta? Naučila som sa, že všetko čo má prísť a je to práve, že to proste príde len treba mať trpezlivosť a neočakávať... Všetko má svoj čas a kolobeh a u tea to klope na dvere lebo cítiš, že ten čas nastal a volá ťa dieťa.
Sylwi.
Ahojte, ako ste nakoniec dopadli? Podarilo sa Vám to vytúžené dieťatko alebo ste sa zmierili s tým, že ďalšie dieťatko nebude a naučili sa s tým žiť. Som v podobnej situácii, neviem sa nad túžbu po ďalšom preniesť, ale manžel ani počuť. Tiež závidím ženám, čo otehotneli neplánovane. Niekedy nerozumiem sama sebe, že to nedokážem zahodiť za hlavu, mám tri deti, kvalifikovanú prácu, ktorá ma baví, ale ten pocit, že niekto ešte chýba mám stále v hlave.

bože nemala som si opat čitat tuto temu ☹ tiez velmi tuzim po dalsom, teraz mam parik
@ematko29 pozeram ze si 9tt, tak gratulujem ako si ho prehovorila, ci sa podarilo
@andreasiskova3 joj aj tebe velmi zavidim a hned dvojky - gratulujem a drzim palce (tiez som velmi chcela dvojky)
@janka9898 ja mam tiez momentalne podobny problem, tiez som myslela ze tehu a bum cysta a asi endometricka 😢
a moj mm - klasika financie ble, ble