icon

Ako často by som mala prezliekať bábätko?

14. máj 2025

Ahojte maminy, možno trocha zvláštna otázka no pre mňa ako novopečenú mamičku prvého bábätka dosť zásadná. Uvediem do obrazu.
Včera u nás poobede bola svokra, naša malá (3 týždňové bábätko) bola oblečená v dupačkách. Nič nezvyčajné. No dnes ráno sa svokra opäť zastavila pretože niečo priniesla. A slovami "no čo moja, mama ťa neprezliekla?" Sa prihovorila k malej... A tak ma to trocha zarazilo. Nebola nijako špinavá, ogrckaná ani nič podobné. Úplne čisté oblečenie, ktoré áno mala na sebe aj včera. To ju mám prezliekať na každý deň do niečoho nového? Kúpem ju každý 2-3 deň pretože máme problém s pokožkou. Ale samozrejme keď sa zašpiní/ogrcká tak ju prezliekam hneď, no keď je čistá tak načo? Alebo mala by som?... Ďakujem vopred za odpovede😊

andreatytler
15. máj 2025

Aky hnusny, zakerny komentar od svokry. Krava jedna.
Moje dieta neznasalo prezliekanie. Muselo to byt super rychle a aj pri tom nespolupracoval.
Prvych 6 mesiacov non stop v dupackach. Nechapem naco prezliekat do pizama na noc. Tie dupacky su najpohodlnejsie, ziadna guma ho netlaci na pase a netaha mu na holy chrbat. Mne sa tie dupacky aj najviac pacia. Su take rozkosne babatkovske.
Prezliekala som iba ked sa pocikal, alebo ogrcal. Nikdy to nevydrzalo viac ako 2 dni.

petus998
15. máj 2025

Každý deň do niečoho nového? Ja som rezliekala aj 10x keď to bolo nutné a večer samozrejme pyžamo a ráno prezlist s pyžamá

januska2
15. máj 2025

Ja som kupala každý večer a sup do pyžamka. Pyzamko kazdy večer čisté

mimikarol
15. máj 2025

Ja som moju neprezliekala ani do pyžama zo začiatku. Mala len 2kg, bála som sa s ňou manipulovať bez zavinovačky a sama som išla skapať po sekcii. Veľmi ma bolel chrbát. Ale nepamätám si ako dlho to trvalo.
Prezleč keď bude treba a hotovo.

pomaranc24
15. máj 2025

Vždy som chcela mať tento problém 😂 lenže obe deti mali reflux, takže to bolo 5 ks oblečenia na 1 prezlečenie 😂
Ale kľudne oblečenie na deň 2 dni môže mať. Pyžammo Kľudne aj 3-4 noci by som nechala

x_mery_x
Autor odpoveď zmazal
lenka_vi1
18. máj 2025

Kľudne som nechávala 2 dní to isté ak to bolo čiste. Mala som dosť práce na to aby som ešte aj čisté veci prala.

zuzu2636
18. máj 2025

Keď sa mi narodil druhý syn, dostal od troch rôznych ľudí rovnakú košieľku. Dávala som mu ich tri dni za sebou. Tretí deň mi svokra vraví, veď máš veľa veci, prezlec ho už do čistého. V kúpeľni som jej ukázala špinavé dve košieľky, hneď bola ticho a trochu zahanbena. Toť, moja skúsenosť. Robte podľa seba, ste mama , najlepšie viete, čo je pre dieťatko dobre. Prajem krásne dni s bábätkom a hlavne kľud.🍀🍀🍀

nikpa
18. máj 2025

Tak svokra si potrebovala rypnut. Neriešila by som. Nabudúce jej povedz niečo v zmysle, nie neprezliekla a provokacne sa na ňu pri tom usmej. Naseries ju viac ako ona teba, pretože zistí, že si nepomôže ani hlúpimi poznámkami.

inulienka29
18. máj 2025

Ježiš tieto svokry a ich debilne komentáre… mne nie raz zaspalo babatko v tom v čom bolo aj cely deň pred tým, a som ho prezliekla až na dalsi deň…

hederamonstera
18. máj 2025

Aj viac ako 2 dni mal moj prvorodeny rovnake oblecko ;) druhorodeny to dobieha za neho😁

evkatk
18. máj 2025

Denne som bežne celé dieťa prezliekala 3x. Ráno po zobudení som ich umyla vlhkou žinkou, kvôli prípadnému poteniu sa a celé obliekla do čistého. Cez deň pred odchodom na prechádzku som ich celé prezliekla aj keď nebolo zašpinené ani zaslinené. Dôležité bolo, aby von som išla s čerstvo vyžehleným obliečkom a nie takým, čo ho malo celé dopoludnie. Večer som ich vykúpala a obliekla do nočnej kombinézy. Nič som 2x neobliekla. Akonáhle to bolo vyzlečené, šlo na pranie aj to nočné. Ak čo len kvapka sliny sa dostala na oblečenie, ihneď som prezliekla. Denne som tak prezliekla najmä hornú časť aj 10 x a podľa potreby aj viac. Zásobila som sa dobre, z každého čísla oblečení som mala po minimálne 30 kusov. Takto som sa starala o všetky 3 deti a tak sa moje deti starajú aj o vnúčence. Dieťa má voňať čistotou. Pot, slinky aj zvratky i keď len minimálne, veľmi cítiť najmä u tých najmenších. Od svokry to ber ako dobrú radu. Pohľad na vnúča v tom istom 2 dni by som asi neprežila. To si ho večer nekúpala a neprezliekla na noc do čistého alebo si ráno obliekla to, čo už deň malo na sebe? Nie je to len o viditeľnom zašpinení, ale je to aj pot,... Zamysli sa nad svojou starostlivosťou o malé dieťa, ktoré sa nedokáže brániť.

luliu
18. máj 2025
@evkatk

Denne som bežne celé dieťa prezliekala 3x. Ráno po zobudení som ich umyla vlhkou žinkou, kvôli prípadnému poteniu sa a celé obliekla do čistého. Cez deň pred odchodom na prechádzku som ich celé prezliekla aj keď nebolo zašpinené ani zaslinené. Dôležité bolo, aby von som išla s čerstvo vyžehleným obliečkom a nie takým, čo ho malo celé dopoludnie. Večer som ich vykúpala a obliekla do nočnej kombinézy. Nič som 2x neobliekla. Akonáhle to bolo vyzlečené, šlo na pranie aj to nočné. Ak čo len kvapka sliny sa dostala na oblečenie, ihneď som prezliekla. Denne som tak prezliekla najmä hornú časť aj 10 x a podľa potreby aj viac. Zásobila som sa dobre, z každého čísla oblečení som mala po minimálne 30 kusov. Takto som sa starala o všetky 3 deti a tak sa moje deti starajú aj o vnúčence. Dieťa má voňať čistotou. Pot, slinky aj zvratky i keď len minimálne, veľmi cítiť najmä u tých najmenších. Od svokry to ber ako dobrú radu. Pohľad na vnúča v tom istom 2 dni by som asi neprežila. To si ho večer nekúpala a neprezliekla na noc do čistého alebo si ráno obliekla to, čo už deň malo na sebe? Nie je to len o viditeľnom zašpinení, ale je to aj pot,... Zamysli sa nad svojou starostlivosťou o malé dieťa, ktoré sa nedokáže brániť.

@evkatk ty by si sa mala zamyslieť nad sebou, toto čo si napísala za mňa normálne nie je a ešte tu dávať rady, kto sa má nad sebou zamyslieť, lebo nie je ........ ako ty

michaela329
18. máj 2025
@luliu

@evkatk ty by si sa mala zamyslieť nad sebou, toto čo si napísala za mňa normálne nie je a ešte tu dávať rady, kto sa má nad sebou zamyslieť, lebo nie je ........ ako ty

@luliu to je troll, ona vo veľa témach píše takéto bludy 🙂

lessiie
18. máj 2025

Každé ráno som dávala "čiste"... večer pyžamko a potom ráno "domace"...no a cez deň ako bola potreba... 🙂

slavka1988
18. máj 2025

Ja osobne mam 5 mesačne bábätko,kupeme sa každý deň a prezliekam ju vždy po kúpanie do čistého,rano keď sa oslinta alebo ogrcka oblečiem tiež čisté proste keď potrebuje .

andrea2323
18. máj 2025
@majlo1234

Davaj co chces a kedy chces 😆 to je nejaky sport, prezliekat novorodenca kazdu chvilu alebo co?
Moje deti zili v pyzamach z dvojsmernym zipsom prve mesiace, na ulahcenie prebalovania.

@majlo1234 aj moje, syna sme volali “pyžamkový král” 😀😀😀😀

andrea2323
18. máj 2025
@evkatk

@evkatk toto je snad ironia? Vy viete o tom nieco kolko sa asi tak 3 tyzdnove dieta poti? 😀😀😀😀

jabuducanevesta
18. máj 2025

Ja som kúpala každý deň...som tej zásady, že aj ja spím lepšie, keď som okupana 🙂 syn nemá ale problémy s pokožkou...svokra hovorila,že sa to už nerobí tak...ale my sme si robili podľa seba...po okupkani dostal každý deň čisté pyžamko, ráno umyť dupu pod vodou a nové oblečenie...keď sa zaspínil, menili sme, keď pocikal, tiež...večer zas okúpať a pyžamko nové...

katrin21
18. máj 2025

Ja som davala kazdy den ciste, aj sme kazdy den kupali,aj ked len cistou vodou a kratucko, lepsie spala,mala to ako ritual... da sa potom ponatierat, aby koža netrpela..sem tam sme v zime kupali 1xza 2 dni,ale ritku aj 2x denne v umyvadle... podla potreby.
V lete urcite denne a dobre poutierat zahyby. Potia sa a zaparuju.
Po kupani ciste. Al by sa cez den prekakala,to je ine ale inak cely den to mala a na druhy den ine uz.

katrin21
18. máj 2025
@evkatk

@evkatk zas 10x denne to je prehnane....na slintanie su podbradnicky

evkatk
18. máj 2025

Dieťa sa potí aj 3 týždňové a tiež sa potom zaparí. Kúpanie sa pred spaním musí byť v každom veku samozrejmosťou. No aj medzi dospelými sa nájdu exempláre, ktoré idú spať bez osprchovania. Dieťa po okúpaní lepšie spí a nekúpané, najmä dievčatá mávajú aj uroinfekcie. 10X denne bolo uvedené v prípade potreby. Podbradníčky sú látkové a tie tiež premoknú. Podbradník s igelitom by som nedala, lebo spôsobuje zranenia na krku a tiež dráždi krk. Poznámky na moje vyjadrenie svedčia o poriadnosti pisateliek. V každom prípade dieťa sa musí aj ráno umyť i keď nie kúpať, iba utrieť vlhkou žinkou, prezliecť do čistého a hlavne večer okúpať a znova dať čisté na spanie.

andreatytler
18. máj 2025
@luliu

@katrin21
@andrea2323
@luliu
Ona radi vymenit podlahu ak sa dieta na nu vycika, lebo ten moc prejde cez spary a bude pod podlahou kvasit. Takze toto prezliekanie je tiez len dalsia perla.

barbie2023
19. máj 2025

Dobre robíš ako robíš a svokru si nevšímaj.

basska_b
19. máj 2025

Inak taketo reči na privitanie moja mama ma bežne. "No čo, moja, si tu sama? Nikto ťa nemá rád? Nikto ti soplík neutrel?" 😄 kamoška sa pohádala s mamou kvoli tomu - ak nebolo špinavé, nechala 2 dni. Ja som to tiez tak robila resp. stale robim. Samozrejme, ked grckaju, slintaju, to je ine. Vtedy to okolo goliera tak smrdi. Aj po kupani dam nove.

tamta
19. máj 2025

Evku si netreba vsimat, žije v nejakej alternatívnej realite. Všetky jej príspevky treba vydelit 10timi.

jumperly1
19. máj 2025
@1mina

Nekupala som kazdy den, a taketo mini babo kludne malo dva dni to iste pokial to neogrckalo neocikalo atd ved sa nema kde zaspinit. Druha vec bola ze ja som troska na inu stranu svacnuta a ciste som mu prezliekla skor ked ho napr svokra alebo niekto takto mimo co s nami nezije chytal 😂 ...druha vec samozrejme ekd zacnu prikrmy, slintanie, atd to uz bolo aj par bodycok za den

@1mina to s prezlecenim, ked ju niekto pochyta robim aj ja 😀😀😀 ale
zatial som sa nahlas nikomu nepriznala 😀

kostkula
19. máj 2025

Dobre robíš ako robíš 🙂
Klídeček. Nenechaj sa vyviesť z miery poznámkami ktorých časom bude asi pribúdať.
Čo Ti príde ako rozumná rada príjmi a aplikuj, čo Ti hneď nehrá proste vypusti.
Užívaj si bábätko. Pekný deň 🙂

jamidea
19. máj 2025

Kazdy vecer som prezliekala vsetkych troch

monikabotosova
19. máj 2025

Ahoj, to vôbec neries, obliekaj si malú ako ty sama chceš 😊 ja som tiež obliekala presne ako ty, keď nebol špinavý ogrckany tak som malému dala to isté aj na druhý deň (pyžamko som menila každé dva dni) A vlastne to praktizujem celé až doteraz, keď má malý 17 mesiacov. Akurát že papa sám, ustavične sa zamaze a ja inak z duše neznášam keď ma špinavé oblečenie. Tak proste sú dni, kedy mu aj štyri krát prezleciem body 😵‍💫 ale za to tepláky nosí niekedy tie isté aj 4-5 dni 😀