icon

Ako často chodíte s deťmi von?

14. jan 2022

Ahojte. Ako často chodíte s deťmi von? Mám 1,5 ročné dvojičky a veľmi ťažko sa mi s nimi chodí von. V kočíku nechcú byť (keď ich tam dám strašne plačú), padajú stále ako hrušky 🤭 (nevedia ešte perfektne chodiť) jedna beží tam a druhá tam. Keď s nimi idem von som spotená ako po maratóne. Nemá mi kto pomôcť, manžel pracuje vždy do večera, príde domov okolo 17:30 a to je už zima. Je to samej naozaj o držku, keďže nechcú byť vôbec v kočíku, už sa teším keď budú väčšie a budeme môcť byť stále von. Ako to robíte? Ako chodíte s takými deťmi von? Chodíte každý deň? My chodíme teraz cez zimu naozaj málo, pretože viac sú na zemi ako chodia, každu chvíľku padajú a v kočíku nechcú byť. Mám z toho ozaj hrozný pocit, že som zlyhala, že som zlá mama, že deti držím len dnu ako v klietke. ,😢😢😢 Prosím dajte mi radu. Vďaka

zuzanka.zuzu
14. jan 2022

vitaj medzi permanentne spotenymi 😂 jednoznacne voditka, v zahranici bezna vec, tu asi budu pozerat ako na mimozemstana ale pri dvojickach by mi bolo jedno kto ako pozera lebo ked naozaj zacnu behat a kazda na inu stranu, tak pojde uz aj o ich bezpecnost, nielen o prepotene oblecenie 🙂 a skvely napad ten "cyklo-kocik" strcis dnu obidve, zazipsujes a idete 😎

zuzliq
14. jan 2022

Ahoj, tiež mám dvojičky, chlapcov (už majú 15). Keď boli malí, bolo to o nervy. Pomáhalo chodiť na oplotené ihrisko, futbalové ihrisko, proste bezpečné miesto. V kočíku plakali, teda boli to nervy. Ale pohyb ich unavili a doma boli lepší a spali, preto som to absolvovala 2x denne. Musíš vydržať, časom sa to zlepší, deti sa naučia lepšie chodiť. Proste ich šupni do kočíka a na bezpečnom mieste vyber. Keď budú hučať, čo už svet nie je ideálny.

charlotte271
14. jan 2022

@zuzanka.zuzu presne, ešte som žiadne deti nemala, a cca pred 12 stimi rokmi som popruhy videla prvýkrát naživo, tiež prvý moment, že čooo, a potom si vravím a prečo nie, veď ide o bezpečnosť, pekné plyšové popruhy s ruksakom macíka, fakt to bolo milé.....keby som s dvojkami mala len pazuchy prepotené, ja som spotená všade, aj nohavičky by som sušiť mohla 🙂

hanuskac
14. jan 2022

@tosomja ja som s tym chodila a v zahranici bežná vec. Ruksaky s voditkom.

ivangeline
14. jan 2022

skoro kazdy den 🙂 ...ked bolo teplo tak aj 3h ci 2x denne,ak sme mali co jest :D

alka234
14. jan 2022

kúp si vodítko pre deti , lebo obe sa ozaj nedajú ustrážiť....aspoň keď idete kde je cesta im ho dáš. Kým prídete niekam kde môžu voľne chodiť. Vraj to je veľmi dobrá pomôcka, mamičky ktoré majú dvojčatá si väčšinou pochvaľujú. Tak vyskúšaj.

tianna
14. jan 2022

Raz denne hodina - hodina a pól, najmladší drobec má rok a pól, zatiaľ je len v kočíku 🙂 ale boli aj obdobia keď sme boli doma aj dlhšiu dobu. V tom čase sa v kočíku totiž len jedoval, plakal, chodiť napevno ešte nevedel, nosiť ho dlhšie ako pol hodinu som nevládala. Choď tak a toľko koľko vládzes a najmä sa neporovnávaj, každé dieťa je iné a to isté platí aj na nás maminy 🙂

nikpa
14. jan 2022

To že je zima, nie je prekážka. Ostatné veci beriem, nezažila som, nebudem hovoriť, že sa to dá alebo nedá. Ale keď je muž doma každý deň o 17:30h treba ísť občas von aj vtedy. Ja chodím s deťmi aj takto večer a aj keď vonku trešči zima, treba budovať imunitu. Jedine vtedy keď prší alebo veľmi fúka studeny vietor sme doma. Mám jedného škôlkara a bábätko, chodíme minimálne 1x denne, cez víkend aj doobeda aj poobede. A v lete sme viac vonku ako doma.

alanko20
14. jan 2022

Chodievala som v tom veku 2x, cele leto občas aj 3x. Teraz ideme 1x vacsinou, lebo je fakt hrozny vietor + par dni v tyzdni pracujem. Ale budem sa snazit chodit von 2x vo volne dni a 1x v pracovne.

danielahamar
14. jan 2022

Je to úplne ok, že s nimi nechodíš stále von, nie si o nič horšia ako všetky ostatné, čo chodia 2x za den😉, deti podrastu a už to riesit nebudeš ☺️, môj chodí teraz dva týždne sám, začali sme chodiť na pešo von, len skrz toho, že nechce byť v kočík,prena katastrofa😁 Poobede len ak stihneme s mužom. Bývame na dedine, takže jedna ulica a koniec, človeka to ani nebaví, ale čakáme na leto a budeme aspoň na zahrade.

gabriela
14. jan 2022

Neboj, vobec si nezlyhala 😉 Je to len narocne dvojickovske obdobie, ale je docasne! Vzdy si na to spomen 🙂 Aj ked sa nepodari ist von kazdy den, nic sa nedeje. Nebude to tak navzdy. Chodila by som s nimi von kazdy den aspon na spanok, nech su na vzduchu alebo az tesne predtym ako pride manzel z prace. Co najdlhsie ich udrzat v kociku nejakymi chrumkami a ked pride manzel tak ich nechat pobehat. Dni sa predlzuju, baby budu padat menej, bude to len lepsie a lepsie. Drzim palce ✊

korienka15
14. jan 2022

Ahoj ja mam tiez 1.5rocneho a chodime kazdy den von aj doobeda aj poobede ked sa vyspinka..a skus im dat do ruky rozok alebo kukuricnu chrumku u nas to zaberalo ked bol mensi ale on nema problem v kociku len to nemoze byt dlho lebo to uz musi ist behat

betulinka1
14. jan 2022

Kamoska co mala dvojičky mala take vodítko na ne aby jej neutekali kazda inde a vedela ich aj zachytiť. Ved im staci sa motať este okolo baraku, nemusis chodit daleko. Ked padaju tak ich vypusti niekde po tráve.

4stanka4
14. jan 2022

Ja mam tiez 1.5 rocnu a chodime ako kedy niekedy vobec, niekedy 2x zalezi ci je zdrava lebo byva casto chora. My sme na dedine v dome tak teraz cez zimu sa vacsinou motame len popri dome alebo ideme oproti k susedom-maju ovce, sliepky, husi. Ona lieta ako sarkan, ked jej nieco poviem ignoracia, za ruku nepojde 😔 sucitim s tebou len ty to mas dvojnasobne. Ja som len spotena kym ju obleciem 😀
Chodime peso lebo v kociku uz moc nechce byt a naozaj sa motame len pri dome

vulka
14. jan 2022

Zaplať si dajakú stredoškoláčku na omoc pri vychádzkach.

juliasb
14. jan 2022

V kočíku nevydržia ani s chrumkami (viem, že toto není ideálne riešenie), respektíve mandarinkami, bananikmi?
Ja mam 1,5 r, tiež sa trápim ako vy a to mam jednu (neviem si predstaviť s dvoma) ale chodíme denne do škôlky po bračeka 30 minút tam a 40 nazad (do kopca) Väčšinou to riešim pokrájanou mandarinkou, banánom, chrumkami, syrom, atď. Bez toho zájdeme tak 5 minút max. Okrem toho potom už len to ihrisko

lolita555
14. jan 2022

U nás cez leto na dome sme vonku skoro celý deň ale teraz v zime len ráno odvezieme staršieho do školy a ideme ho poobede vziať.takze minimum.ale nie že by som nechcela proste syn 3roky nechce byť cez zimu vonku,hneď po 5 minútach sa pýta domov.neriesim vôbec neznasa zimu asi ako ja 🤭starší sa vybehá v škole v družine až až tak som spokojná,ale v lete juuj to je naše.ja zas nechápem keď ma niekto potrebu ísť von aj keď vonku prší alebo fúka keď si to vyslovene situácia nevyžaduje.ale tak každý podľa seba🙏

19daniela90
Autor odpoveď zmazal
ummimaryam
15. jan 2022

Nie moc. Mame dost velky dom, cize sa zdrziavame skor vnutri. Navyse vonku je hrozna kosa a tma o 3 (som v Norsku). Doobeda musim dospavat kedze som s nou casto v noci hore, manzel sa stara a popri tom pracuje z domu. Cize casu malicko na motanie sa po vonku, a k tomu aspon 40 minut na to sa obliect a vychystat 🤕

marca12
15. jan 2022

@tosomja vsak im nijako neublixis. Toto je malost nasej krajiny,odsudzovat nezname veci. Je to bezna pomocka

tosomja
15. jan 2022

@marca12 pre psy, nie deti.

tosomja
15. jan 2022

@hanuskac áno, v zahraničí. Mama robila opatrovateľku, tak to poznáme...ta ich mama nedokázala ani pred dom s nimi vyjsť, lebo deti jak z divých vajec, za týždeň išli pekne za ruku, ja som toho názoru, že deti treba učiť od malička chodiť za ruku, dávať pozor pred cestou, nevystrajat v obchode...ako aj jest lyžičkou ci na nočník a nie ich priviazat. Ci chlpaté popruhy, či neónové, to je jedno, toto na decko nepatrí.
Ale nech si každý robí ako chce.

hanuskac
15. jan 2022

@tosomja moje deti chodili za ruky ale asi nemas sajnu o tom ist pesi s 2 detmi napr do obchodu. Ako ich budes ove držať za ruky? Niekedy ti treba voľnú ruku. Moje deti neboli z divych vajec a kupila by som si to opäť pri dvojickach. Budes nemas dvojicky alevo si chodila vsade s kocarom. Levo inak by si vedela ze to rake jednoduche s dvoma, takymi malymi neni.

charlotte271
15. jan 2022

@tosomja autorka sa pýtala na rady, ako chodiť s dvojkami von, tak jej píšeme tie, ktoré ich máme, naše tipy...chápem, že sa pri tom vytvára asi hneď nejaká asociacia drezury zvieraťa, ale tak to nie je. To, že si to deti dajú na seba, ešte neznamená, že ich nebudeš učiť ist za ruku, alebo aby zastavili, keď ide auto, alebo aby sa nerozbehli na cestu...nikto ich nikam nebude priviazavať. Je to pomôcka, ktorá pre mnohé z nás má zmysel, tak, ako pre teba nie...

zozo4
15. jan 2022

My chodíme od narodenia 2 x denne von.Ci prší,sneží v každom počasí.Tiez mala akonáhle zistila že vie chodiť odmietala kocar čiže v 14 mesiacoch.Bolo to o drzku.Ale dali sme to.Kedze ešte toľko nevydržala na nožičkách chodili sme iba v blízkosti cinciaku keďže odmietala kočík.Ked bola väčšia tak na dlhšie trate.Samozreme duplovane je to náročné keď nemáš nikoho.Ale ak máš auto tak by som sa dopravila ním na nejaké ihrisko,alebo do prírody na voľné priestranstvo a tam ich nechala vybehať nech sa unavia,alebo ak máte záhradu atď..Ak nemáš tak naozaj iba pri činžiaku,niekedy stačí iba chvíľku pobudnúť na čerstvom vzduchu už iba kvôli imunite.A keď aj padnú veď ich doma dáš dokopy to patrí k tomu.

yanni
15. jan 2022

S dvojickami je to tazke, to ti verim. Kup si cyklovozik, zapni za bicykel tak sa dostanes (taktmer) vsade. Ja som nase dve najmladsie tam natrepala, trochu som ich povozila, zaslat na ihrisko a tam ich vypustila. Oblec im nepremokave veci a nech sa valaju po zemi kolko chcu.

luciferkax
15. jan 2022

Do kočíka som dávala do ruky ovocie a kukuričné chrumky nech sedi, a vonku niekde do parku, futbalové ihrisko, niekde kde neutecu daleko

sccarlet
15. jan 2022

Chápem tá že chodíš minimálne, lebo to obdobie 1,5roka je také blbé. S jedným je niekedy oštara, moja dcérka keď mala 1,5roka tak nám utekala a utekala a utekala, maratón bol zakaždým keď sme vyšli z vchodu. Do kočíka som ju dávala keď som potrebovala ísť ďalej na nákupy a tak, a zakaždým to bolo nasilu a s revom. A bez kočíka som ju nevedela dostať na konkrétne miesto, proste si išla svoje. A keď som chcela presadiť moje-napr. Že už sa ide domov tak 0 bodov. Čiže zvyčajne vychádzka končila tak že som ju musela vziat na ruky, spacifikovať ju a odniesť vrieskajúcu domov. A že sa pri kladení odporu neraz vyváľala po zemi má vôbec netrapilo. Čiže u nás bol ešte trochu iný problém ale tiež oštara s takým malým ísť von. Neskôr som ju "naučila" tak že doobedu von len v kociari-nakup pošta a tak, proste nasilu do kočíka a nevyberal som ju počas celej cesty...a poobede na ihrisko pri bloku a tam sa mohla váľať a robiť si svoje a domov zasa na rukách s revom. Je dobré chodiť s deťmi na vzduch ak v zime, ale v tomto veku a dve deti🤦je mačka. Napadá ma že čo keby si jedno dala do kočíka a druhé nech sa drží kočíka a po chvíli vybrať, nechať ich pomotkat sa, kamienky konáre a alebo sledovať premávku alebo pracovné stroje v okolí, a potom opet jedno naložiť (aj nasilu, to čo je viac unavené alebo neposlušnejšie) a to druhé nech ide popri kociariku🤷

sccarlet
15. jan 2022

@tosomja keby si mala dieťa ktoré neustále uteká a nikdy nejde za ruku (vytrháva sa a kladie odpor), ocenila by si mať túto vecičku...nesúď keď netušíš aké to je mať také dieťa čo ti aj na cestu uteká

greeetas
Autor odpoveď zmazal