icon

Ako často chodíte s deťmi von?

14. jan 2022

Ahojte. Ako často chodíte s deťmi von? Mám 1,5 ročné dvojičky a veľmi ťažko sa mi s nimi chodí von. V kočíku nechcú byť (keď ich tam dám strašne plačú), padajú stále ako hrušky 🤭 (nevedia ešte perfektne chodiť) jedna beží tam a druhá tam. Keď s nimi idem von som spotená ako po maratóne. Nemá mi kto pomôcť, manžel pracuje vždy do večera, príde domov okolo 17:30 a to je už zima. Je to samej naozaj o držku, keďže nechcú byť vôbec v kočíku, už sa teším keď budú väčšie a budeme môcť byť stále von. Ako to robíte? Ako chodíte s takými deťmi von? Chodíte každý deň? My chodíme teraz cez zimu naozaj málo, pretože viac sú na zemi ako chodia, každu chvíľku padajú a v kočíku nechcú byť. Mám z toho ozaj hrozný pocit, že som zlyhala, že som zlá mama, že deti držím len dnu ako v klietke. ,😢😢😢 Prosím dajte mi radu. Vďaka

Strana
z3
hanuskac
15. jan 2022

@greeetas pro niektorych detoch sa mozes aj poskladat a nefunguje to jednoducho. Viem ju pochopit. Možno nestiha ona po nom bežať.

sccarlet
15. jan 2022

@tosomja moja zlata, nejde všetko podľa knižky☺️moju dcérku od mala učíme ale ona má hold takú povahu že si neustále robí svoje, je nepoučiteľná. Synček je úplne iný ten si dá povedať, rešpektuje...takže to robíme správne. Ale fakt je ten že existujú aj "ťažko vychovateľné" deti, takže týmto vyvraciam teóriu že ak deti odmala niečo učíme tak ich to aj naučíme (dcérka je doteraz takáto, že si všetko robí po svojom, je to povahou)

greeetas
15. jan 2022

@hanuskac on je praveze kludne dieta, da sa viest za ruku, nema to zmysel u nich absolutne, ale chapem ze pri besnych dvojickach to ma opodstatnenie

hanuskac
15. jan 2022

@greeetas moje ma tiez drzali za ruku a ked som ju pustila jedna do lava druha do prava a chytaj dieta. Inak staci len kedna ak ti ujde. Este furt mas druhe dieta v ruke. A stym nestihas utekat po druhom.

tosomja
15. jan 2022

Mam dve deti, jedno je Len 8m a mam dvojkocik. Chodíme pravidelne vonku, starší nesedí vôbec. Dokážem jednou rukou tlačiť kočík, druhou držať jeho. Ešte niekedy aj nákup mam taky ze potrebujem nosiť tašku, vtedy sa pekne drží tašky a pomáha mi. Ja nepoznám zle deti, treba vyjednávať. Myslíte že on neskúšal utekať predo mnou, či zastať za mnou a odbočiť iným smerom??
Vtedy som mu dala na výber bud dá ruku alebo ide do kočíka. Párkrát som ho nepustila behať a rýchlo pochopil.
Tak isto dokáže ísť na odrazadle a keď mu poviem, aby pockal, zastane.
Keď nie, pôjde do kočíka.
Aj trojročné dieťa môže utekať, hádzať sa o zem, vymýšľať, to aj také veľké dáte na voditko? Nehanbili by ste sa, že si neviete dat rady? Ci aj v škôlke majú dat deti na popruhy aby im neutekali? Chodia s 20timi len dve učiteľky, chodia aj cez cestu, aj medzi ludi.
Ale ok, potom odfotte tie deti aké sú šťastné na vodzke.

cecilia29
15. jan 2022

Nestresuj sa predpísaným 1-2x denne,neklad na seba vysoké nároky. Chodievaj von ako sa ti dá 🙂 Trošku porastu, príde jar a bude zas lepšie, toto je len prechodné.

sonkali
15. jan 2022

Ahoj, nestíham čítať odpovede, len ti poviem, že úf to musí byť masaker :( ja mam síce len jedno, no keď mal ukricane obdobie a bolo náročné s nim chodiť vonku, tak som proste nechodila. Tiež som si vypočula že "ale ved to treba v každom počasí" bla bla.. Teraz keď sa spätne na to pozriem, oveľa menej by som na seba tlačila, neboj nič im neujde keď nebudú každý deň vonku, hlavne keby to šlo za cenu toho, že tebe s nimi bude naprd. Určite to máš náročné beztak

matka187
15. jan 2022

Do kočíka som vždy zobrala maškrty ,tyčinky, piškóty ,kašičku pudingovu mne to zabralo motivácia už v roku sa mi začala spierať že nechce byť v kočiku teraz má 2r Keď treba ísť do obchodu je to 🙏 inak to striedame raz kočíka raz na dvore a prechádzke .Este jej hovorím keď ideme von teraz v zime aj za tmy , že ideme pozrieť svetielka a stromček rozsvietený a keď nie sú tak pouličné lampy

jawa22
15. jan 2022

@tosomja aj ucitelky, ak idu mimo areal skolky, bezne pouzivaju tzv vychadzkove lano, ktore je akousi "vodzkou" pre deti. Toto lano moze mat aj popruhy na pripasanie.

fanyke
15. jan 2022

Ja mam dcérku, teraz mala rok, bojkotuje kočík strašne, neznesie byť priputana. Snažíme sa chodiť každý deň teraz v zime, ale keď nejdeme neberiem to tragicky. Ešte do októbra sme chodili aj 2x, doobeda krásne pospala v kočíku, posledne 2m ani za nič nezaspí takže ideme až po spánku. Aj to obliekanie je o držku. Strašne sa teším na jar 🤣🤣

kris_tin257
15. jan 2022

My sme od roka do dvoch chodili von vždy doobeda 9-11 a poobede 15-17 pripadne 16-19 keď bolo leto.

sccarlet
Autor odpoveď zmazal
nikasmile
15. jan 2022

Kúp im toto, je to dvojmiestne a keď sa povadia aj v korbe sa dá sedieť.

zafir
15. jan 2022

V prvom rade Ťa chápem, že je rozdiel mať len jedno a rozdiel dve malé deti, po prípade dvojičky...som na deti sama, manžel v práci a teraz som to vyriešila tak, že buď len na dvor, pred bytový dom, alebo autom zoberiem deti na oplotené alebo inak bezpečné miesto a tam ich vypustím. Väčšinou mám aj kočík pre prípad, alebo skejtík s kočíkom. Kto nezažil, nepochopí náročnosť v tejto situácii. Je to len obdobie. Drž sa.

pauluska20
15. jan 2022

Absolútne to neries, nečítaj tu ani väčšinu komentarov, choď von tak ako sa ctiis, naša bola umrncana do roka a pol ani v kočíku ani von, to len mrncalo neviem si predstaviť mať dve vonku také, chodila som s ňou von tiež len tak ako som mala náladu, potom ju to cele prešlo, keď mala cca dva, dva a pol roka a pohodička, nemáme žiadne problémy teraz, jednoducho sa nestresuj rob iba to na čo sa cítiš a neprežívaj všetko až tak, a hlavne nečítaj premotivovane učebnicove komentare a články ako často musí dieťa chodiť von aby hento toto a tamto.....

nikasmile
15. jan 2022

@sccarlet maximálny súhlas.

sccarlet
15. jan 2022

@tosomja @tosomja kto má deti čo poslúchnu toto nikdy nepochopí, že niekto je nútený občas použiť vodítko (asi 3x som ho použila). Keď som dcérku 2,5r dala na vodítko aby som mohla zabehnúť do obchodu a v kociari som mala 3tyzdnoveho, tak to je akoze hanba??? 😁 😝 že si "akoze rady s ňou neviem". Vidím že nemáš ani šajnu o niektorých veciach. No tak super že tebe to s výchovou tak ide, dakuj Bohu lebo asi mas deti skôr či neskôr počúvnu. Moja dcérka má 5r a stále si nedá povedať, stále robí všetko
inak ako ju učíme, po svojom, stále opakovane to s ňou riešime denne. Má aj tresty aj zákazy ale jej to je jedno. Vysvetľovanie ani pekné reči na ňu nikdy neplatili. Od roka zhruba už utekala (vonku, nie chodila ale utekala). Neraz sme ju dohnať nemohli (babka ju raz naozaj nemohla chytiť), aj po zadku dostala, aj do kočíka musela ist dalsi krát, aj hneď domov s revom, aj vonku sa neslo. No opakovane ako bola vonku stále začala behať a utekat nam, na cestu na parkovisko, dole kopcom ...Keď som ju po narodení bračeka dala na vodítko vtedy si až uvedomila ako sa sama hanbí že musí byť uviazana lebo uteká a v tom veku 2,5r sa v tomto umúdrila" a presstala to postupne robit, lebo sa bala ze zas si ju uviazem. Ľahko sa hodnotí čo vidíme že...a ľahko sa mudruje ohľadne iných. Ale keď nežiješ život iných ľudí tak by si ich súdiť nemala😉 lebo každé dieťa je iné

ico1308
16. jan 2022

Poznam ten pocit s rozhodovanim ci ist von.momentalne ma syn 2.5roka a dcerka 1.5roka a je to kriz 😂😂 ist vobec von na dedine kde je iba hlavna cesta a ziadne ihrisko.chodim aspon1x do dna.sem tam sa podari 2x. Je to pekne ist aj 2x von ale cvicit vojtovku varit upratat nakrmim dat spat..atd...Takze vas uplne chapem.

tatianaba
17. jan 2022

Mila autorka. Moj krpec ma rok a pol a von chodime hodku doobeda,hodku poobede. Ale...su dni,ked mi aj tento jeden da zabrat...a to je jeden. V najhorsom chytim pod pazuchu a odnesiem domov. Pred par dnami objavil caro behu...caro zastavenia este nie. Ty mas dve male deti...absolutne sa netrap tym,ak nieco nie je tak,ako sa ti tu niektore uzasne zeny snazia vtlct do hlavy. Mas dve deti rovnakeho veku. Pojdes s nimi von tak casto,ako ty zvladnes. Ja som za casty pobyt vonku,ale ty si v specifickej situacii. Nenechaj sa nikym zdeptat,rob,ako tebe vyhovuje.
A len k tomu,ze ved aj 20 skolkarov chodi len s dvoma ucitelkami...nevyjadrujem sa k niecomu,o com nemam ani ponatia,to je take pekne pravidlo...ja mam za sebou 16 rokov prace v jaslickach aj skolke a mozem povedat,ze takto idylicky to vobec nevyzera,ako sa vam to zda.🙂

niki264
13. mar 2022

@sccarlet môžem takú otázočku, že kedy sa u vás ten maraton behania upokojil?😆 Lebo môj synček má 22 mesiacov a stále mi uteká, keď ho vyberiem z kočíka.. nevie pri mne vôbec kľudne cupitať.. on vôbec nevie chodiť on proste všade uteká 🙉🙈 a stále si hovorím, že už by mohol pri mne byť vonku a ísť tam kam ja, ale vôbec furt mi zdrha 😔🙄😳

nykkushka
13. mar 2022

Ja sa snažím chodiť 2x denne aspon po 1.5h, ale mame len jeden kus dieťaťa 🤭🤭. Keď bol menší a ešte nevedel poriadne chodiť a v kočíku už nechcel byť, kúpili sme trojkolku a to nam strasne uľahčilo fungovanie 😊 možno by aj vám niečo také pomohlo, aspoň na dopravu na/z ihriska. Je to lepšie ako kočík, viac z toho uvidia okolie 😊

simca06022011
13. mar 2022

2x denne som chodila, ja som revy neriesila ked este nevedla dobre chodit, po vase si zvykla a bolo. Proste ak.musim ist nakúpiť, vyvetrat sa, nebudem sa slecny pýtať ci bude sediet v kociku alebo nie. Ale teda to bol môj postup s jednou, hnusna mater som 😁 vacsi problém bolo istú dobu sa obliecť.
Na behanie, chodenie... Vodítko ☺️ dve male strely urcite neustriehnes. Aspon na chvíľu kazdy den von....

simca06022011
13. mar 2022

@tosomja radsej sa hanbiť za voditko ako riesit úrazy dieťaťa, vbehne dakte pod auto atd.

kris_tin257
13. mar 2022

@niki264 môj má dva a pol roka a neexistuje ísť s ním aj s kočíkom, všade lieta nikdy nejde kde potrebujem aby išiel... Čiže nie je to obdobie je to povaha 😀

alanko20
13. mar 2022

@niki264 moja sa blizi ku 2.5 a mam to stale rovnako. Lieta nonstop.

ivec16
4. okt 2022

nastastie nam staci ist pred dom, mame male ihrisko, travnik, popripade beriem kriedy na chodnik… neviem kde byvate ale chodila by som len takto okolo domu, za dom ak tam mate take bezpecne priestranstvo bez aut…

lulaby1982
7. okt 2022

Čakať od detí ich veku ,že sa budú na zemi pohybovať ako Messi na trávniku,že si myslím, že je nám jasné. Máte duplicitny problém ,to musí byť veľmi náročné ,že jednu matku ,uspokojovať potreby duplicitné. Ja by som išla na nejake ihrisko ,kt. Je obohnane plotom,my také máme a tam by som ich nechala sa vysantit.Pripadne by som si nasla sparing partnera ,kt. by mi pomáhal s touto ťažko skúškou , kt. ste vystavovaná. Je ok ,že takto premýšľať,,e ako s tým naložiť ,viem si predstaviť aké pestré a krásne chvíle ,plne rozkošných zážitkov Vám Vaše deti vedia pripraviť a do akej nepohody dostať. Ak ich chcete sprevádzať sama ,robte to tak ,aby Vam to bolo čo najpohodlnejšie .

jasminkaj
7. okt 2022

Chodíme von 2x denne za každého počasie (aj v daždi či fujavici). O 17-tej zima určite nie je, čo budeš hovoriť v januári? Môj nesadol do kočíka od 1r9m. kedy presedlal na odrážadlo (motorku). Ak chceš používať kočík, tak ich to musíš naučiť, oni sa musia prispôsobiť tebe a nie ty im 😉 Jasné, nemala som dvojičky, ľahko sa mi hovorí.. ale zas skús si predstaviť, že by si mala staršie dieťa napríklad školopovinné s krúžkami po škole.. To mladšie by sa jednoducho muselo "pretĺcť" a prispôsobiť. To isté platí o dvojičkách, musia sa prispôsobiť tebe (vám) a vášmu fungovaniu. Držím palce, všetko ide.

Strana
z3