icon

Ako často sa majú sprchovať deti?

15. máj 2023

Ahojte od akého veku by sa mali deti sprchovat denne? Ja mam 5 ročného a je vo vani každý druhí, niekedy tretí deň, a moja svokra na to že to je malo, taký veľký chlapec by sa už mal denne pred spaním sprchovat 🙄

akvi
16. máj 2023

@marianarem tak čo sledujem v okolí, hlavne chlapci majú v tej hygiene svoje "extrémne" obdobia. Okolo tych 7-10 rokov je hygiena absolútne nepodstatná a je to boj dostať decko do sprchy Potom zrazu zlom a pubertaci hodinu denne v kúpeľni, horšie, ako ženy 😅 My sme nášmu povedali, že bude prispievať na vodu, lebo on bol schopný denne byť hodinu v sprche alebo vani. A tento prerod sa stal doslova zo dňa na deň. Na vlasy mi míňa moje drahé masky a kondicionéry 😂😅 No ale vždy lepšie, ako opačný extrém.

luccija
16. máj 2023

@lasona čakala som kto to vytiahne.Ano ja si ešte pamätám, že v paneláku každá nedeľa, sobota podvečer tiekla špinavá voda, lebo všetci napustali vanu🙂a ver, že dodnes sú rodiny kde sa umyje jeden a druhý ide do tej istej vane.Nikdy okrem leta som nekúpala dieťa každý deň.

sense
16. máj 2023

Dcéra sa kúpe raz za týždeň, do nejakých 6 r sa raz kupala a 2x sprchovala ale každý večer bola poumyvana. Práve kvôli ekzému. Teraz ma 10 r a sprchuje sa každý deň ale len vodou a prípravkom od lekára. Žiadne gély, mydla a pod kozmetické produkty

rami300892
16. máj 2023

Kým bol malý každý deň ,doplnil 2 roky v zime každý druhý deň a teraz zase každý deň pretože sa zašpiní na dvore je nonstop :D

luccija
16. máj 2023

@akvi moja dcéra je v sprche a voda z pary tečie po kachlickach, oknách normálne to ma ako saunu
A zostáva po nej minimálne 2 uteráky, 2 osušky a jedna mokrá podlozka

akvi
16. máj 2023

@luccija 😅😂 u nás podobne, všetko zaroseně, keď mladý opúšťa kúpeľňu 🙄

nelca84
16. máj 2023

U nas sprcha kazdy den musi byt, my nemame nikto ekzem. Ak niekto ma, tak chapem, ze tam sa dodrzuje iny rezim. Inak si neviem predstavit bezdovodne sa vecer neosprchovat. V lete aj viackrat denne.

mimixxxx
16. máj 2023

v zahranici odporucaju kupat babatka 2 max. 3 x do tyzdna. Voda vysusuje. Pozivat iba olej napr. mandlovy, ziadne mydlo a pod. Ked sa aj vacsie dieta napr. slolkar v zime nezaspini, nevidim dovod na denne kupanie. Ine je samozrejme ked treba male dieta po velkej potrebe umyt, samo sa nedokaze dostatocne vycistit.

gabika128
16. máj 2023

V lete každý deň ( aj 2x denne), v zime aj každý tretí deň. Všimla som si, že u nás voda veľmi vysušuje, mali už aj suché fliačky po tele deti, neviem či ekzém alebo niečo iné, takže nám to vyhovuje takto. Zadok po veľkej aj vlhčenou utrieme a budeme aj bidet riešiť. Deti nesmrdia, nie sú špinavé takže zatiaľ to nebudeme meniť. V puberte ich budeme naháňať každý deň.

tiezjedna
16. máj 2023

od malička každý deň, milujú to všetci traja. Cez týždeň sprcha, v piatok vaňa. Leto trávia doma v bazéne, takže vode sa nevyhnú

viestta
16. máj 2023

@matabb73 choroba koze je ina kategoria. Zdravej kozi voda neuskodi. Bavime sa o zdravych detoch, aspon ja som to tak pochopila

mikadooo
16. máj 2023

Ak vyslovene nesmrdí, alebo nechodí špinavý, nemá žiadne zdravotné ťažkosti súvisiace s nedostatočnou hygienou, tak podľa mňa je to okej, robte si podľa seba. Babka, keď ho vezme na prázdniny, nech si robí podľa seba.

viestta
16. máj 2023

@nataly420 tebe sa co vcera vecer stalo, ze si prijemna ako osina v zadku? Kazdy nech sa kupe tak casto ako chce a moze, pre mna je to kazdy den. Ty sa zariad ako sama uznas za vhodne, ja ti neprikazujem.

viestta
16. máj 2023

@simka1454 ano, zaujalo ma to, ze pre niektorych zakladna hygiena znamena nieco uplne ine ako to znamena pre mna. A uz druha debata, kde mi vynadali za to, ze si dovolim vobec spomenut, ze do postele sa ma chodit cisty, ze clovek sa ma kazdy den aspon oplachnut. Ani nejdem uvazovat o tom, ako casto si taki ludia menia spodne pradlo a ponozky...

trgypadl
16. máj 2023

Tu nejde o hranie vonku, ale cika a kaka rovnako, deti sa tiez potia, staci trosku zabavy doma a spoti sa. ani Ty sa nesprchuj kazdy den, ked si len doma, sprchuj sa kazdy druhy alebo tretí den🙈moja pisa a rica by zaplakala... 😂Alebo muz? 😂😂

belllinka
16. máj 2023

@luccija neviem si predstaviť načo dieťa potrebuje na utretie 2 osušky a 2 uteráky?

milka1988
16. máj 2023

@vamajka je to zvyku iba pre mna je normálne kvôli ekzému že sa nemôžem sprchovať každý deň. Skusila som v noci som nemohla spať kvôli tomu išla som sa z kože zodrať.

hariet
16. máj 2023

Urob si ako chces, svokra nech si necha nevyziadane rady pre seba. Ked sme my boli decka, kupali sme sa (a teraz tu nepoomdlievajte) raz za tyzden v nedelu.

nataly420
16. máj 2023

@viestta neviem kto tu každého súdi 🙂 kto ti vynadal tu alebo v druhej téme ? Ty si tu ta ktora rozpráva o vsetkych ako keby boli nejake špiny kvôli čomu ? Lebo niekto kúpa decko obdeň 😅

sense
16. máj 2023

@trgypadl tak neviem ako vy ale my máme bidet a po každej potrebe doma sa aj umývame. Ale beriem ak sa niekto len utiera tak ma aspoň toľko chochmesu, ze sa aspoň raz dolu umyje

tiezjedna
16. máj 2023

@sense my nemáme bidet, ale používame vlhké servítky (splachovacie)

trgypadl
16. máj 2023

@sense ano bidet je fajn vec, ale nie kazdy ho ma doma😉pre niekoho to je nadstandard, a niekotri ludia este stale nevedia naco sa to pouziva, uz som sa stretla aj s tym😉
Ja mam wc sprchu, a mne to plnohodnotne sprchu nenahradi.

19mmm71
16. máj 2023

nečítam to celé-odpovedám-každý deň

srdeenko19
16. máj 2023

od narodenia každý boží deň, lebo potí sa, ciká, kaká.....nedám ju predsa do pyžama po celom dni neumytú, fuj.

zuzubb007
16. máj 2023

Ano svokra ma pravdu, kazdy den sa ma sprchovat

matabb73
16. máj 2023

@viestta v tejto dobe má veľa detí atopický ekzém, takže keď sa bavíme o deťoch, musíme brať do úvahy aj toto. Mne tiež chvíľu trvalo kým som sa naučila starať sa o také dieťa, lebo syn tieto problémy nemal.

markus1
Odpoveď bola odstránená
nykkushka
16. máj 2023

Netrvalo to ani dlho 🤣
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/partner-sa-nechce-sprchovat/

Čo sa za mladi naučíš 🤣

luccija
16. máj 2023

@belllinka ja mám pubertacku a tiež sa pýtam🙂
Jeden je mokrý použije druhý, ďalší na vlasy, telo, na jeden sa postaví nič iné nerobím len periem uteráky a osusky

kiwi3
16. máj 2023

necitala som celu diskusiu, ale bola taka "kauza", ze mila kunis a ashton kutcher nekupu svoje deti (asi denne), videla som vtedy k tomu vyjadrenia dermatologov a vsetci svorne tvrdili, ze to naozaj nie je potrebne, staci raz za cas. denne len lokalne partie, kde sa clovek poti a odkial vylucuje (slusnejsie napisane).