Ako často sa majú sprchovať deti?
Ahojte od akého veku by sa mali deti sprchovat denne? Ja mam 5 ročného a je vo vani každý druhí, niekedy tretí deň, a moja svokra na to že to je malo, taký veľký chlapec by sa už mal denne pred spaním sprchovat 🙄
Dcéra sa kúpe raz za týždeň, do nejakých 6 r sa raz kupala a 2x sprchovala ale každý večer bola poumyvana. Práve kvôli ekzému. Teraz ma 10 r a sprchuje sa každý deň ale len vodou a prípravkom od lekára. Žiadne gély, mydla a pod kozmetické produkty
Kým bol malý každý deň ,doplnil 2 roky v zime každý druhý deň a teraz zase každý deň pretože sa zašpiní na dvore je nonstop :D
U nas sprcha kazdy den musi byt, my nemame nikto ekzem. Ak niekto ma, tak chapem, ze tam sa dodrzuje iny rezim. Inak si neviem predstavit bezdovodne sa vecer neosprchovat. V lete aj viackrat denne.
v zahranici odporucaju kupat babatka 2 max. 3 x do tyzdna. Voda vysusuje. Pozivat iba olej napr. mandlovy, ziadne mydlo a pod. Ked sa aj vacsie dieta napr. slolkar v zime nezaspini, nevidim dovod na denne kupanie. Ine je samozrejme ked treba male dieta po velkej potrebe umyt, samo sa nedokaze dostatocne vycistit.
V lete každý deň ( aj 2x denne), v zime aj každý tretí deň. Všimla som si, že u nás voda veľmi vysušuje, mali už aj suché fliačky po tele deti, neviem či ekzém alebo niečo iné, takže nám to vyhovuje takto. Zadok po veľkej aj vlhčenou utrieme a budeme aj bidet riešiť. Deti nesmrdia, nie sú špinavé takže zatiaľ to nebudeme meniť. V puberte ich budeme naháňať každý deň.
od malička každý deň, milujú to všetci traja. Cez týždeň sprcha, v piatok vaňa. Leto trávia doma v bazéne, takže vode sa nevyhnú
Ak vyslovene nesmrdí, alebo nechodí špinavý, nemá žiadne zdravotné ťažkosti súvisiace s nedostatočnou hygienou, tak podľa mňa je to okej, robte si podľa seba. Babka, keď ho vezme na prázdniny, nech si robí podľa seba.
@simka1454 ano, zaujalo ma to, ze pre niektorych zakladna hygiena znamena nieco uplne ine ako to znamena pre mna. A uz druha debata, kde mi vynadali za to, ze si dovolim vobec spomenut, ze do postele sa ma chodit cisty, ze clovek sa ma kazdy den aspon oplachnut. Ani nejdem uvazovat o tom, ako casto si taki ludia menia spodne pradlo a ponozky...
Tu nejde o hranie vonku, ale cika a kaka rovnako, deti sa tiez potia, staci trosku zabavy doma a spoti sa. ani Ty sa nesprchuj kazdy den, ked si len doma, sprchuj sa kazdy druhy alebo tretí den🙈moja pisa a rica by zaplakala... 😂Alebo muz? 😂😂
Urob si ako chces, svokra nech si necha nevyziadane rady pre seba. Ked sme my boli decka, kupali sme sa (a teraz tu nepoomdlievajte) raz za tyzden v nedelu.
nečítam to celé-odpovedám-každý deň
od narodenia každý boží deň, lebo potí sa, ciká, kaká.....nedám ju predsa do pyžama po celom dni neumytú, fuj.
Ano svokra ma pravdu, kazdy den sa ma sprchovat
Netrvalo to ani dlho 🤣
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/partner-sa-nechce-sprchovat/
Čo sa za mladi naučíš 🤣
necitala som celu diskusiu, ale bola taka "kauza", ze mila kunis a ashton kutcher nekupu svoje deti (asi denne), videla som vtedy k tomu vyjadrenia dermatologov a vsetci svorne tvrdili, ze to naozaj nie je potrebne, staci raz za cas. denne len lokalne partie, kde sa clovek poti a odkial vylucuje (slusnejsie napisane).

@marianarem tak čo sledujem v okolí, hlavne chlapci majú v tej hygiene svoje "extrémne" obdobia. Okolo tych 7-10 rokov je hygiena absolútne nepodstatná a je to boj dostať decko do sprchy Potom zrazu zlom a pubertaci hodinu denne v kúpeľni, horšie, ako ženy 😅 My sme nášmu povedali, že bude prispievať na vodu, lebo on bol schopný denne byť hodinu v sprche alebo vani. A tento prerod sa stal doslova zo dňa na deň. Na vlasy mi míňa moje drahé masky a kondicionéry 😂😅 No ale vždy lepšie, ako opačný extrém.