icon

Ako často sa venujú vaši muži deťom?

comi
3. jan 2023

Ahojte ,

ako často sa venujú vaši muži svojim deťom ? A aké aktivity s nimi robia? Zaujíma ma to trochu preto lebo ten môj nerobí s nimi nič, pokiaľ ho k tomu “nedokopem “ okrem toho , že ich sem tam vyzdvihne zo školy keď ho požiadam . A je to tak s ním od samého ich narodenia . Pracovný čas má “ sám sebe pánom”

Strana
z2
kate_cs
4. jan 2023

@comi môj manžel bol aj na materskej dovolenke.
Mám pocit, že až postupne to prišlo tam, kde je to teraz. Keď sme mali prvé bábätko, tiež som skoro všetko robila len ja, hádali sme sa kvôli tomu, že som ho musela doslova nútiť aby s nim bol a on bol nervózny lebo musel zmeniť svoj režim, to ako a kedy chce spat, oddychovať, venovať sa koníčkom.
Teraz ma starší syn 4 roky a menší 2 roky a fungujeme úplne rovnakým dielom. Manžel urobí fakt čokoľvek okolo deti.
Po staršieho chodí do škôlky, urobí mu olovrant kým ja prídem z prace aj s mladším. Hra sa s nimi, zoberie si ich von, nech mám na chvíľku pokoj (pracujem s deťmi), urobí večeru, uspáva staršieho. Alebo teda ukladá na spánok.
Ale do ničoho ho nenútim, podľa mňa veľa urobilo že bol reálne doma na materskej a videl, čo to znamená, deň s dvomi malými deťmi.

inaemre
4. jan 2023

Neustale. Vzdy ked je doma. Chodime spolu na vylety a on ich oblecie, zbali veci. Ukazuje im veci v muzeu, proste aktivne sa venuje.
Doma sa s nimi hra. Bud stavaju kolajnice pre vlaky alebo s mladsou puzzle. Spolu sa hravame spolocenske hry. Vecer da spat jednu z nich. Zijeme vsetci 4 spolu.
Tiez doplnim ze s oboma dcerkami bol sam na materskej 2x2 mesiace.

tilly
4. jan 2023

Možno záleží aj na veku a pohlaví detí a aj čo si predstavuješ, čo je to plnohodnotné venovanie sa deťom.
U nás to bolo tak, že do takého roku, roku a pol s muž s deťmi nevedel nejak poradiť. Potom začali chodiť, rozprávať, hrať sa s loptou a vtedy sa im muž zacal venovať viac, lebo vedel čo s nimi. Postupne to bolo tak, že on sa im venoval a stále venuje viac, ako ja, lebo majú spoločné záujmy. Napr na lyžovačke s nimi chodil vždy on, lebo ja som bola pomalá a nechcela som im dovoliť tie merania a funparky a pod, tatino s nimi blbol vždy. Ja som robila servis. Alebo si všetci kúpili cestné bicykle a jazdili spolu, mne kúpili ebike, aby som im nosila veci a robila servis 😅. Skrátka tatino je na srandu a mama na servis.
Chlapci športujú, tak sa im muž stará o materiál a preberá s nimi ich športy. Učíme sa tak, že ja slovenčinu, jazyky a také tie hovoriace predmety, matiku, chémiu, fyziku muž. Teraz má starší čerstvý vodičák, tak sa pripravoval s otcom a radšej jazdí s otcom, ja som na neho príliš opatrná. So mnou zas radšej rozoberá frajerky. Mladší syn s ním športuje, so mnou preberá spolužiakov a kamošov. Máme to rozdelené.

comi
autor
4. jan 2023

@simona20201309 nie je podnikateľ , robi v rodinnej firme kde si vie a môže zadelit pracovny čas ako potrebuje a tiez chodí domov z roboty cca 16-17h

comi
autor
4. jan 2023

@akbara77 ako som mala vopred vedieť, že bude k svojim deťom uplný ignorant ?

kristinuhro
4. jan 2023

Ach ženy, vy máte niektoré úžasných chlapov 😍 ten môj, síce dieťa asi chcel (pracoval na ňom velmi ochotne😂) ale potom pred koncom tehotenstva ho to asi prešlo, čo ja viem. Prvého pol roka to bolo uňho len o tom spraviť si fotky a zavesiť na internet ako sa akože "stará" aby každý híkal (bývame mimo od SK) ale reálne sme mu viac liezli na nervy ako ho tešili. Jeho mama ma ešte dojebala že čo si to vobec dovolujem od neho niečo chceť, veď prebaluje a stará sa a to iní chlapi predsa nerobia 🤦‍♀️. Po pol roku sa ako - tak spamätal a ja som si myslela že to môže aj náš vzťah napraviť. Ale hrať sa s ním vôbec nevie. Syn má vyše roka a on jediné čo robí je, že mu pustí rozprávku kým som v sprche aby mu malý neutekal zamnou 😂

rain294
4. jan 2023

pride domov z prace a deti sa nanho hned zavesia, takze ci chce ci nie 🤔, hraje sa s nimi., okupe..ked mu pripomeniem aj prebali a da jest 😄 ale teda mame este male deti.

17alexis
4. jan 2023

@comi moj manzel sa venuje uplne maximalne. Vacsinou robi z domu a aj vari zvacsa on. Ja sa staram o domacnost, o babatko sa starame spolu a on aj chce, nech si oddychnem. Zapajam ho do vsetkeho, co sa babatka tyka. Akurat neprebaluje, iba ked je to nutne, ze nie som doma, no na to vsetko mi to vobec nevadi. Este aj v porodnici byval s nami v apartmane a v noci zvykol vstat k malickej, bola na UM od zaciatku.

ikuska27
4. jan 2023

Syn bude mať sedemnásť, takže to spolu kukajú hokej, futbal..syn je boxer, tak sa stále naťahujú..no a malá má deväť, tak keď chce, zahrá si s ňou nejakú hru...ona má zas koňa, tak veľa času trávia spolu vonku hlavne pri koňovi..takže ja nemôžem povedať, že by spolu netrávili dosť času..práve si myslím, že sú spolu až dosť...keďže ja mám často nočné, tak spolu trávia často aj večery...skôr deťom vadí, že som s nimi menej ja...

tomcimka
4. jan 2023

@comi ja som od začiatku stanovila pravidlo: môj muž príde domov z práce, všetci sa spolu navečeriame a deti má on na starosti až kým nejdu spať. To isté víkend a cez sviatky,keď je doma. Ja zasahujem minimálne: umyť, prebaliť a prezliecť.

ivangeline
4. jan 2023

Co ja viem. Tazko napisat. Kazdy den sa s nimi rozprava. Urobi nejaku aktivitu. Raz za cas ide von ci niekam bezo mna. xD 1x ci 2x za tyzden sa stane,ze nie je vobec doma.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
euka210
4. jan 2023

@comi ked ide z rannej, tak ich o cca 15h vyzdvihuje zo skoly, predtym skolky, stale on. Kedze mame dom a vela prace okolo, tak s detmi som bola vecsinou ja, ked boli male. Ale vedel sa a vie vecer s nimi posalit, obcas pomoze pri kupani ked treba, v sobotu ich dava spat, obcas cital vecer rozpravky. Prvemu v bytovke sa viac venoval, aj kocikoval, lebo mal viac casu.
Uz su vacsi, tak starsich berie von aby mu pomahali pri praci a ja si dnu v klude porobim. Takisto im pomaha s technickymi vecami ci vysvetluje, lebo ja tomu nerozumiem.
Skolu, ucenie, kruzky riesim vacsinou ja.

lenkadenisa
4. jan 2023

Príde domov z roboty, šupnem mu malú, venuje sa jej. Ja nie som robot, tiež chcem mať svoj kľud, nielen keď dieťa už spí. Naučil sa postupne všetko, zvykol si. Aj keď bol so mnou na OČR sa o malú perfektne postaral, ja som bola úplne KO, len som spala, nič som mu nevravela čo má robiť.
A staršiu berie do/zo školy, podľa roboty. Tá už je inak samostatná jednotka.

morgane1975
4. jan 2023

@comi no ved toto..dotlacite chlapa k deckam a potom sa cudujete preco sa im nevenuje…😂

zoeeoz
4. jan 2023

Moj sa babam tiez stale venuje 🙂 snazime sa s nimi travit cas spolu co najviac

simona20201309
4. jan 2023

@comi tak to chodí vo veľmi dobrom čase. Proste musí q hotovo. Nepýtaj sa ho. Rovno im niečo naplanuj. S 13r napr. ,, štvrtok idete na klzisko" q hotovo. Možno nevie ako to ma robiť, neviem...zavolaj ho k hre. Ak sa malý hrq, volaj ho ,,Ocko pod pomôcť poskladať hrad, cestu,.... "
Popros ho cez víkend nech ide na nákup aj s deťmi, aspoň s jedným. Proste asi to nemá v sebe aby sám od seba sa venoval.
Ja by som nevkryla keby muž doma lezal pred telkou alebo s mobilom v ruke. To nech si robí o 10r keď ho už naozaj deti potrebovať nebudú....
Dohovarať a prajem veľa trpezlivosti

dankagirl
4. jan 2023

@comi presne aj môj si vie zadelit čas ,nakoľko je pan sám sebe a deťom sa veľmi veľa venuje mame 16,13 a 8 ročne
pomáha z učením z domacnostou nakoľko som momentálne tehu

prunee
4. jan 2023

Venuje sa synovi ako vie, moze a chce, venuje sa mu najviac z rodiny, este viac ako ja. Od narodenia, keby mohol dojcit, aj to by robil 😃. Manzel je trpezlivejsi a vela mi vo vychove pomaha, vie sa vcitit do detskej duse, syna si velmi uziva, su partaci. Chodi s nim od mala k lekarovi, zostava na ocr, ja som bola za 10 rokov na ocr asi len 2x, ucia sa spolu, chodi len on na rodicovke, upratuju, majstruju, varia (aj ked len jedno jedlo sa muz naucil🙂), stavaju lego, chodia na plavaren, turistiku, sportovat, stanovat, citaju, pozeraju dokumenty, hraju hry. Manzelovi sa da pracovat aj z domu, preto aj cez prazdniny su casto spolu alebo ho berie teraz, ked je syn vacsi na sluzobky. Su to partaci od narodenia.

aurora33
4. jan 2023

@comi rano ich zobudí, urobí raňajky desiatu, ide s nimi do skoly. Keď deti prídu, skontroluje im úlohy ide s nimi von, doma sa s nimi hra, prečíta rozprávku na dobrú noc, pomôže im pri sprchovaní keď treba. Vie navarit spraví im večeru…..čokoľvek čo treba. Keď su chorí ide s nimi k lekárovi, doma im dá lieky. Vlastne robí s nimi všetko. Učí ich aj pracovať…..berie ich do lesa, v lete na huby a tak ďalej…najlepší tata na svete 🙂

mystisch
4. jan 2023

@tilly krasne ❤️

toscania
4. jan 2023

@comi môj muž vkuse a stále, avšak Bohužiaľ je to svetlá výnimka... Je až priveľa chlapov, ktorí sa deťom nevenujú vôbec, alé že vôbec ( ľudia, ktorých osobne poznám) .... Bohužiaľ....

aurora33
4. jan 2023

@comi inac to ako si mala dopredu vedieť ako sa bude správať k deťom. Keď som s manželom ešte len chodila a šli sme na nejaku rodinnú oslavu, už vtedy som si všímala ako sa dostáva k deťom. To podľa mňa veľa napovie o mužovi. Môj deti zbožňuje a naopak deti jeho. Aj teraz k nemu chodia netere synovcovia a on sa s nimi hra zatiaľ čo ostatní otcovia len sedia a pijú.

markus1
Odpoveď bola odstránená
janka95
4. jan 2023

Môj kým bol synček malý minimálne. Bál sa ho kúpať, hrať sa s nim nevedel, plienku nevymenil. Našťastie čím bol malý starší tým sa mu snažil venovať viac. Už ho potom aj okupal, postrazil, zobral vonku všetko. Teraz má už 7 a aj celé dni sú spolu kým som v práci. Chodia vonku aj sa najesť niekam, na korculko, do kina...takže ja som rada ze sa to zmenilo, prvý rok by som v to ani nedufala. 🙂

jesenzima
4. jan 2023

@comi okrem bežnej každodennej starostlivosti vodí do a zo škôlky, na krúžky, chodí na ihrisko, bráva na výlety, v lete na kúpalisko, v zime na sánky, doma sa väčšinou deti hrajú samé, ale zvyknú čítať knižky alebo skladať lego alebo puzzle ...

mamusa123456789
4. jan 2023

@comi moj manžel im venuje takmer všetok svoj voľný čas, pokiaľ nie je v práci alebo nemusí robiť niečo okolo domu tak je pri nich, niekedy síce pri nich len leží a oni sa hrajú, ale nemá problém ísť s nimi sam von alebo ostať doma, proste ich zbožňuje, ľúbi ich najviac na svete, nechápem otcov co sa nevenujú svojim detom

Strana
z2